Şimdi Ara

MAZDA 3 & ALFA ROMEO GIULIETTA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
1
Favori
5.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • C Sınıfı dizel bir araç almak istiyorum. İlk önce Focus,Megane,Auris'den birini almayı planlıyordum ancak süreç öyle gelişmedi. Önce Mazda 3'ü gördüm ve diğerleriyle kıyaslayarak Mazda 3'e karar verdim. Tek yapmam gereken test sürüşüydü ancak önce Ankara Konya yolundaki Opan'da sonra da Şaşmaz da ki Başeyer'de dizel araçlarla test sürüşü olmadığını öğrenip hayal kırıklığına uğradım. Son olarak Eskişehir yolunda ki Opan'a da sordum ancak orada da test sürüşü imkanı yoktu. Eve dönerken yol üstünde bulunan Alfa Romeo'ya uğrayayım bir şey kaybetmem dedim ve ben Giulietta'ya aşık oldum. Mazda ile test sürüşü yapamazken, Alfa Romeo bayisinde -ki görevliye alıcı değilim bakıcıyım dememe rağmen- görevli test sürüşü konusunda ısrar etti aklımdan geçen "güzelliğine aldanma içi boştur sırf görüntü satıyorlar" önyargısını da bu test sürüşüyle tamamen yıktı. Üst bütçem 55000 TL olmasına ve Giulietta bu sınırı 6000 TL aşmasına rağmen kafam acayip karıştı. Mantığım "hiç cebini zorlama Mazda 3 fıstık gibi araba, aşk dediğin gelip geçicidir" diyor, kalbim "kaç gez geleceksin hayata bu fırsat bir daha karşına çıkmaz,çekersin 5000 TL kredi hayalinde ki arabaya binersin diyor"

Şimdi dostlar ben neydem?

Mazda 3 dizel impressive 55500 TL
    Alfa Romeo Giulietta distinctive 61000 TL

Siz olsanız hangisini niçin tercih ederdiniz?

Mantık evliliği mi, aşk evliliği mi?

• Eğer arabayı sadece ama sadece bir araç olarak görüyorsanız mantık evliliği.

Eğer arabayı araç olmanın yanında bir hobi, bir sevgi, bir zevk olarak görüyorsanız tabii ki aşk evliliği.
  • giuiletta köklü ve çok heyecan verici bir araç , amaç kişiye hitap etmek karar senin
  • hocam gullietta kullanmadım mazda 3 sahibiyim benzinli, ama dizelinide kulllandım ; öncellikle mazda bayileri cok yüzsüz insana gülmüyorlar bile sanki türkiyede onlardan cok araba satan yok alırsan al almazsan alma der gibi. ama araç kesinlikle öyle değil yol tutusu frenleri harika ve araç oldukca dayanıklı hep cok sert araba kullanırım ki bir cok arabayada güvenmem kısacası saglam bir mekanizması olması lazım bunuda mazda tam anlamı ile karsılıyor araç ben kesinlikle sorun cıkarmıcam demek için duruyor resmen buna garanti veririm arada 6 bin tl lik var var bu tercih meselesi C sınıfının en yakısıklı arabaları ne derseniz 3 secenek var benim için ; mazda 3 gullietta ve astra ( biraz jetta ve civic birde ), ama alfalar mazda nın aksine daha hassas araclar kibar davranmalı bosuna italyan kızı demiyorlar onlara :), 2 araçta üzmez ama benim secimim yüzde 51 mazdadan yana olurdu sanırım...

• İkisindende cok zarar ederim ikisinide almam
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

İkisindende cok zarar ederim ikisinide almam

Tahmin ediyoruuuum: Jettaaa....
  • Hangisini beğendiyseniz onu alın. Mazda hayranı olmama rağmen dış görünüş olarak giulietta daha iyi, hatta en iyisi. İki seçeneğinde sizi üzmeyeceğini düşünüyorum. Ama aşk evliliğini tercih edin bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ALFA ROMEO 166
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

arabayı en az 5 yıl kullanmak istiyorum bu nedenle ikinci eli fazla düşünmüyorum, önceliğim keyifli ve sorunsuz sürüş. ikinci el elbette önemli ancak ikinci eli düşünerek sıfır araç almak bana çok doğru gelmiyor.
  • quote:

Adam sana zarar eder miyim etmez miyim diye sormuş mu ? Yada verdiği seçeneklerden başka bir araç sormuş mu ? İki seçenek yazmış sizce hangisi demiş başka alternatifi olan var mı diye sormamış. Amacın ne ? Ayrıca nerden biliyosun zarar edeceğini? Kaç kere mazda 3 yada giulietta sahibi oldunda zarar ettin? Bomboş mesajlara gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: bende345

quote:

Tahmin ediyoruuuum: Jettaaa....

Hic ilgisi yok

Mazda ve alfa ikiside gerek servis gerek ikinci el olmayisi sebeniyle ilerde diyelim 3 sene binilcekse alincak araclar degil cok zarar ettirir ve satamazsiniz

Sizin istediginiz degil alicinin vercegi fiyata razi olursunuz

Sahsen bu sinifta alicagim arac bellidir o yoksa kesinlikle zarar etmiycegim konfor ve kaliteli arac alirim oda kesinlikle reno megane hb1.5 dci 105 beygir olur

Bu araclari mazda ve alfayi ancak ikinci elde cok uygun bulursam alirim aksi halde sifirini asla almam

• Alfa gercekten cok çekici.gözler üzerinizde olur ama arkadaşlarında dedigi gibi nazik araba.fazla hor kullanmaya gelmez bas ağrıtır.
    Mazda alfa kadar göz alıcı değil ama dunyanın en problemsiz markası diye bilirim.bu secimi ihtiyaclarınız belirleyecek bence
  • Giu bana göre mazda 3 den bi gömlek üstün bi araç.
  • Ruhumuz olmadan sadece birer makineyiz(Alfa Romeo).Tabiki Giulietta
  • quote:

Orijinalden alıntı: airbrq_23

quote:

Adam sana zarar eder miyim etmez miyim diye sormuş mu ? Yada verdiği seçeneklerden başka bir araç sormuş mu ? İki seçenek yazmış sizce hangisi demiş başka alternatifi olan var mı diye sormamış. Amacın ne ? Ayrıca nerden biliyosun zarar edeceğini? Kaç kere mazda 3 yada giulietta sahibi oldunda zarar ettin? Bomboş mesajlara gerek yok

Benim gerginlik falan yaptigim yok gerginligi yapan belirli kisiler ve sizsiniz

Burasi forum İse herkes endi gorusunu saygili terbiyeli bir dille anlatabilir bunda herhangi bir problem olmamali

Ama sizin gibi sadece karsinindaki insanin yazdigi yazilari elestirenler oldug icin genelde problem oluyor

Konuya gelellm 60.000 tl alinan bir gluetta 50.000 l yukari saman pek mumkun degil sahibinden bakabilirsin mazdada oyle

Ben sadece mazda ve alfa romeo araclari kaza yapmadin parcasi tedarik edilemiyor diye dua eden servis biliyorum
    Bosta konusmuyorum dedigim gibi bu benm gorusum

İki arac arasinda kesin bir tercih yapilcaksa gluettanin on kismina bakmiyorsa arkadas giluetta alirim hepsi bu

• quote:

Orijinalden alıntı: banchi_doğan

Eğer arabayı sadece ama sadece bir araç olarak görüyorsanız mantık evliliği.

Eğer arabayı araç olmanın yanında bir hobi, bir sevgi, bir zevk olarak görüyorsanız tabii ki aşk evliliği.

süper yorum aynen katılıyorum

5yıl kullanmayı düşünüyorum demişsiniz eğer çok sert araç kullanmıyorsanız alfa derim
  • alfa bence daha sıcak bır arac. ınsanların sana bakısı dahı degısecektır
  • vay be mazda 3 ün bir araç karsında yorumlarda bu kadar döküldügünü ilk kez görüyorum, bugun bir araç tekrar alcak olsam bende gullietta alırım ,ama genende beni korkudan iste sorunsuzluk cok önemli sert kullanımı kaldıra bilecek olması
  • Ben olsam 5 bin lira için aşkımdan vazgeçmezdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirdaglar

quote:

Orijinalden alıntı: banchi_doğan

Eğer arabayı sadece ama sadece bir araç olarak görüyorsanız mantık evliliği.

süper yorum aynen katılıyorum

5yıl kullanmayı düşünüyorum demişsiniz eğer çok sert araç kullanmıyorsanız alfa derim

Aslında genelde arabalara sadece bir araç olarak bakardım. Ancak bu Jülyeti çok sevdim.

Giulietta'yı sağda solda görüp " vay be adamlar ne tasarım yapmış" derdim. Araba almam gündeme gelince Giulietta'nın bende ki pahalı imajı nedeniyle fiyatına bile bakmamıştım. Ancak fiyatının benim için ulaşılabilir olduğunu görünce neden olmasın dedim. Kısaca Yüzüklerin Efendisi'nde aşık olduğum Liv Tylor'ın evimin kadını olma olasılığı belirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: airbrq_23

quote:

Kaptan blokla gitsin ya.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.