Şimdi Ara

Alfa Romeo Giulietta vs BMW 1 serisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
101
Cevap
1
Favori
4.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aracımı yaza doğru yenilemeyi düşünüyorum. Alacağım arabada aradığım özellikler;

- Hızlanması çok ama çok iyi olmalı
    - Otomatik olmalı

Muhtemelen birçoğunuz konfor, malzeme kalitesi vs. yönünden BMW diyecektir. Fakat benim için önemli olan ivmelenme, sürüş keyfi ve özellikle şanzıman başta olmak üzere genel anlamda sorunsuzluğu.

Şimdi 1.4 170 HP TCT Giulietta ile F20 kasa 2012 model bir BMW 1.16i'yi ele alırsak;

- Bu araçların bilinen kronik sorunları var mı?
    - Hangisinin sürüş keyfi daha iyi? BMW'nin arkadan itişli olması arabayı çok farklı kılıyor ancak diğer tarafta da 170'lik bir makine var..
    - ZF, şanzımanlar arasında belki de en iyisi diye duydum. Alfa'daki TCT'nin çok geri kalır yanı var mı?

Araçların 0 km fiyatları malum olduğundan 2. el alacağım. Alfa 55-65 bin TL arası iken BMW 70-80 bin TL bandında şu an.

Kısaca, kağıt üzerinde BMW çok üstün görünüyor. Fakat aradaki fiyat farkına değer mi BMW?

Ya da başka araçlara da bakmalıyım? Mesela Scirocco da hoşuma gidiyordu fakat onun temizini bulmak zor deniyor..

• giulietta tct ve 116i arkadaşlarımda var.ben size alman kazığı yememenizi şöyle özetleyeyim:
    alacağınız bmw muhtemelen boşline olacak,giulietta ise epeyce dolu.
    yol tutuş olarak ikisi de mükemmel,aralarında hiç fark yok diyebilirim.
    Dizayn olarak giunun yanında 1 serisi oyuncak gibi kalıyor,hele ki eski kasasıyla.
    170lik giu 136lık bmw 116yı parçalar.
    malzeme kalitesi olarak bmw bir tık daha iyi,ama aralarında aman aman fark yok.
    TCT zf8 kadar kaliteli bir şanzıman üstüne de çift kavrama kronik sorunu da yok.
    170lik giunun rakibi 118i dir,116i nin ne kağıt ne kalem üstünde giuya karşı en ufak bir üstünlüğü yok.
    116i giudan üstün diyen adam ya arabadan anlamıyordur,ya da alman fanboyudur bu kadar net konuşuyorum.
  • Perayi basinca nelerin temizi bulunuyor surada soylesem ciziktirirler beni :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.el düşünüyorsanız mutlaka 118i düşünün.

1.6 motor ve 170 hp sürüş keyfini daha zevkli kılar,ZF'yi anlatmaya gerek bile yok.Sorunsuz ve gayet hızlı.

Aracın bilindik bi kronik sorunu yok.Dediğim gibi temiz ve donanımlı 118i bulursanız kaçırmayın.Giulietta'da çok beğendiğim bi model ama 118i Giulietta'yı 50 kere cebinden çıkarır sürüş zevki konusunda.

• 116i ile kıyaslanmaz bile. 118i olsa düşünülebilir.

Şu şartlar altında kesinlikle Alfa diyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.18 e guc yetmiyorsa, 136lik 1.16 alinip performans yeterli gelmezse yazilimla guclendirilebilir. Giulietta'yi cebinizden cikartirsiniz bu sekilde.

• kural 1 fwd ile sürüş keyfi felan olmaz sporting hiç olmaz.
    kural 2 1.6 dan ne ivmelenme bekliyorsunuz o tc li bol hpliler koltuğa yaslayınca anca ivmelendiğinizi zannedersiniz. hem az yakayım hem ivmeleneyim olmaz.
    kaide 1 elmalar elmalarla kıyaslanır fiyat aralıklarından belli değil mi alfanın bmw 1'in ne olduğu audi a3 denilse neyse...
  • giulietta tct ve 116i arkadaşlarımda var.ben size alman kazığı yememenizi şöyle özetleyeyim:
    Dizayn olarak giunun yanında 1 serisi oyuncak gibi kalıyor,hele ki eski kasasıyla.
    TCT zf8 kadar kaliteli bir şanzıman üstüne de çift kavrama kronik sorunu da yok.
    170lik giunun rakibi 118i dir,116i nin ne kağıt ne kalem üstünde giuya karşı en ufak bir üstünlüğü yok.
    116i giudan üstün diyen adam ya arabadan anlamıyordur,ya da alman fanboyudur bu kadar net konuşuyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alfa Romeo GT Çok Mu Yakar?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Giulietta oyle klasik alfa surusu, surus keyfi beklemeyin.

Haa bmw'den de eski bmwler kadar beklemeyin tabii.

Ama bu iki arac arasinda surus keyfi olarak degerlendirilirse daha gucsuz olmasina ragmen bmw daha iyi. Performansi iyi diye daha keyifli olacak diye bisey yok. Ben 116d ed kullanicisiyim, eski aracim 116i den daha gucsuz olmasina ragmen cogu zaman beni daha cok eglendiriyor. 118i alabilirseniz sahane olur zaten.

Malzeme kalitesi, yalitim, konfor olarak f20 cok daha iyi.

Yol tutus ikisi de iyi ama ben bmw nin dengesini daha cok begeniyorum. Kafadan kayma diye bisey yok. Virajlarda cok cok zorluyorum, on aks nereye bakiyorsa, arac en kotu arkasini acarak net oraya gidiyor. Suspansiyon ayarlari giu dan daha iyi. Konfordan odun vermeden sportif suruse de olanak sagliyor.

Bmw de direksiyon hissini kusursuz diyemem ama bir cok konuda muthis.

Mesela yuksek hizlarda beklenenden yumusak. Bu kotu.

Ama geri donusleri cok cok hizli ve hassas, cok net.

Bmw nin surus modlari, alfa nin dna sindan daha islevsel, daha calisilmis. Eco pro ve sport mod arasinda ucurum var mesela.

Acikcasi giuyu cok fazla zorlamamistim ama hissiyat bmw kadar iyi degildi. Otopark.com un pist testinde de kafadan kayip durdugunu soyluyorlardi bilmiyorum.

iki araci da hic calistirmadan surucu koltuguna oturup kendinize gore ayarlayin. O alcak ama buna ragmen 0 kor noktasiz surus pozisyonuyla karsilastiginizda bmw'nin, alfa'ya karsi surus keyfi konusunda 1-0 onde basladigini anlayacaksiniz zaten.

• Tamda ben böyle bir konu açacaktım :D

Gulyetta almayı düşünüyorum ama yedek parça veya servis sıkıntısı olur diye korkuyorum.

• Seat ibiza cupra
    mini cooper s

bunlarde benim önerilerim olsun
  • Giuliettanin tasarımı tam anlamıyla şahane. Bir sonraki aracım muhtemelen giu olacak. Her şeyini araştırdım sayılır. Şu an mobilde olduğum için uzun yazamayacağım ancak benim tercihim giu olurdu.

• Guiletta ikinci elde daha ucuza ve daha temizini bulursunuz.Dış tasarım olarak çok daha çekici bir araç özellikle kırmızı rengi ile.
    Bmv ise marka algısı daha yüksek buda ikinci ele yansıyor.Arkadan itiş olması ise ayrı avantajı önceligi bmv verin temizini bulursanız tamam bütçeyi zorluyor derseniz guiletta güzel alternatif olur.

Alfa için ortalama 60 bmv için 75 dersek 15 binlik fark var arada degip degmeyecegine si karar verin.Alfa alırken daha fazla pazarlık yapabilirsiniz bmv piyasası daha oldugundan pek fiyat düşmeyebilirler.Bu arada volvo v40 düşünün diyecegim kalite/karizma açısından ama bmv parasına gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

giulietta tct ve 116i arkadaşlarımda var.ben size alman kazığı yememenizi şöyle özetleyeyim:

hep öyle dersiniz satın almaya gelince bmw'yi alırsınız.

• Güncel 1.16i yada 1.18i olacaksa bence bmw alın derim. Eğer yeni(2014-2015) 1 seri olmayacaksa Giu 170hp versiyonu kaçırılmayacak bir araç.
  • 116i+yazılım hoop giu falan kalmadı bmw de ki şanzıman çok daha iyi malzeme kaliteside öyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: TurkishDrifter

116i+yazılım hoop giu falan kalmadı bmw de ki şanzıman çok daha iyi malzeme kaliteside öyle.

Kesinlikle ben kendi arabama yazılım falan yaptırmam. Arabanın dengesini bozduğunu düşünüyorum. Eğer zaten arabada bir sorun olmadan motor gücü arttırılabiliyor olsa fabrikadan öyle çıkardı, salak mı bu adamlar? İşin tam ayrıntılarını bilmiyorum ama benim mantığıma göre durum bu.

• Julyet derim ben

• benim sokaga atacak fazladan 30binim yok.senin varsa bmw al.

• Birincisi 1.16 gayet iyi ivmelenmeye sahip, performans isteyeni üzmez. ikincisi yazılımla kolayca güçleniyor. Üçüncüsü de araç arkadan itiş ve virajlarda vs çok daha keyifli. Açıkcası sürüş keyfi söz konusuysa c hatch sınıfında daha iyi bir araç yok.

Ayrıca gidin bir julyet'in, bir 1 serisinin içine oturun, sırf o oturuş pozisyonu için bile bmw alırsınız. Bugün pazarda satılan bütün markalar içinde en iyi en spor oturuş pozisyonuna sahip marka bmw. Oturduğunuz anda sizi hız yapmak içn tahrik eden araçlar.
  • Alfa alma hocam guzel.arabalar ama. Servis sikintisi ve usta sorunu var sanayiye gidiyosun 1 dukkan var arabayi birakacak yer bulamiyosun. Alfa ne zaman servis isini cozer o zaman satar

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.