Şimdi Ara

MAZDA 3 & ALFA ROMEO GIULIETTA (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
1
Favori
5.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Giulietta sahibi olarak birşeyler karalayayım, hem de objektif olarak

2.mesajda arkadaş en güzel yorumu yapmış, mantık mı aşk evliliği mi. Önce buna karar vereceksiniz.
    Ha ama "mantık" diyorsak 55.000 TL'yi Mazda'ya vermek de çok akıl karı değil bence.
    2.el Megane veya Toyota dizel bile düşünülebilir öyleyse.

Fakat illa ki bu 2 araçtan biri olacaksa, "sorunsuz olsun, senelerce bineyim, yağını suyunu koyayım, yeter" diyorsanız Mazda iyi bir tercih olur. Gerçi dizel motorları, platformu falan Ford'dan geliyor bildiğim kadarıyla. O anlamda ne kadar sorunsuz olabilir, tartışılır. Bu açıdan alet "safkan Mazda" olmadığı için biraz şüpheyle yaklaşıyorum.

Giulietta'ya dönersek,

"Nazik arabadır" nitelemesi nasıl bir nitelemedir çok merak ediyorum
    Yani kapısını açarken "aman elimde kalmasın, parmağımın ucuyla açayım" şeklinde bir kullanım mı kastettiğiniz
    Yok öyle birşey, hurafelere, 20 sene öncenin dökülen araçlarına söylenen efsaneleşmiş klişe sözlere aldanmayın.
    Spor paketli, sert süspansiyonlu Giulietta kullanıyorum, nazik falan da değilim
    Ona bakarsanız Alfa çok yakar, Alfa çok bilmemne, Alfa 2.elde değer kaybeder...
    Hepsi hikaye. O da gayet normal bir araç işte

Evet, gerizekalıca bir şekilde 10 yaşında Type-R gibi halen 50.000 TL istenmiyor.
    Evet, pert S2000'lere istedikleri gibi 60-70 bin TL'ler istenmiyor.
    Bu gibi salaklıkları düşünürsek, evet "ederinden" satılması, "ikinci eli yok" gibi algılanabilir.

İkinci eli yok diyenlere...
    Önceki aracım 207 1.4 benzinli idi.
    Arayan profilinin kalitesini, üzerine üstlük gayet normal bir fiyat istememe rağmen gelen aptalca teklifleri, tertemiz, boyasız kazasız arabayı 5-6 ayda nasıl zorlanarak sattığımı ne siz sorun ne ben söyleyeyim.

Alfa'nın her zaman "meraklısı" vardır.
    Meraklısı olan aracı daha kolay satarsınız.
    Hoş, bunların ikisi de ertesi gün satılabilir, çünkü dizeller...

Arkadaş zaten açıklamış, kafadan 5 sene bineceğim demiş.
    5 sene sonra Mazda'yı Alfa'ya göre anca 2-3bin TL daha fazlaya satabilirsiniz. O da belki...
    Fark anca o kadar olur.

Bizde hurafeler boldur;
    - BMW motor bitirir,
    - Japonun sacı incedir sağlam değildir,
    - Ford fazla yakar (ne hikmetse aynı motoru kullanan başka araçlar fazla yakmaz)
    - Alfa fazla yakar,
    - Alfa'nın parçaları pahalıdır,
    vs.vs. örnekler çoğaltılabilir.

Ben sırf aşk evliliği düşünerek, aracın tasarımı vs.'sine bakarsak Giulietta derdim ama Mazda da yabana atılacak bir araç değil bence. Ama ülkemizde hiç değeri bilinmeyen bir marka.
    Hangisini istiyorsanız...
    Giulietta istiyorsanız, sevdiyseniz onu alın, aklınızda kalmasın.

Zaten ilk 3-5 sene araçlar acayip sorunlar çıkarmazlar.
    Hepsi neredeyse aynıdır.
    Giulietta'nın ufak tefek şeyler haricinde genel anlamda sorun yaratacak kronikleşmiş mekanik bir problemi yok.
    Büyük ihtimalle Mazda'nın da yoktur.

• Ben Olsam Giu Alırdım.. 5000 Fazla olsun kırmızı olsun diyerek..

Diğer seçenekleride gözden geçirmenizde fayda var aslında Yeni Focus,Yeni Astra gibi..

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Uzun süren kullanım için haklı olabilirsiniz belki.Hiç bir zaman bir VW kadar değerini koruyamaz.
    Fakat verdiğiniz ilanlardaki araçları o fiyatlara kim alır? Birine 69 lira yazmışlar.Sonuçta C sınıfı dizel aile arabası bu. İnsignia dizel değil.Bi de efsane kasaya kızarlar pahalı diye.

Ben Alfa fiyat listesini incelemedim.Fakat testlerde Focus'la, Golf'le kıyaslanan bir aracın ikinci eline bu paralar istenmemeli. İstenirse 3 değil 13 ay da beklenilir.

69 yazanda baya bir opsiyon var büyük ihtimalle, sahibi adam gibi yazmamış.
    Ha evet, o paraya İnsignia dizel alınıyorsa eyvallah, o da kişinin tercihi olur.
    Hoş, o fiyata gidip sıfırı da alınır.
    O bence uç bir örnek, kişi satma niyetinde olmayabilir de...

Giulietta aslında Focus'la, Golf'le değil, A3, 1 serisi vs. gibi araçlarla kıyaslanıyor.
    Ama dergiler, testler, işlerine nasıl gelirse öyle konumlandırıyorlar.

Bir de niye istenmesin ki?
    Dizel Highline 1.6 Golf de 60.000 küsür TL'ye satılıyor. Donanımsız Giulietta da var, ancak dizeli en üst donanım seviyesiyle geliyor ve Golf'ün sanıyorum Trendline ve Comfortline donanımından fazla donanımı var.
    Alfa'ya verilmez, Golf'e verilir ama değil mi, eh, Türkiye şartları

Bizde ikinci el piyasası tamamen balondur.
    Efsaneler, 20-30 yıllık yaygın ama yanlış inanışlarla şekillenir.
    Aptal aptal araçlar para eder, daha kralları para etmez.
    Örneğin Fransızlar yerden yere vurulurken, dizel Renault'yu ertesi gün satabilirsiniz.
    Onun yanında, mis gibi Volvo'ları, rakipleri anlamsız şekilde 50.000 TL'ye satılırken, siz 30.000 TL'ye bulursunuz.

• dizel bir alfa alabiliyorsam kesinlikle mazda düşünmezdim. Mazda 3 te çok güzel araç ama alfa az ve öz bulunan bir araç Batman şehrinde 1 adet beyaz var trafikte dikkatimi çekebilen ender araçlardan birisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ormanci

quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Uzun süren kullanım için haklı olabilirsiniz belki.Hiç bir zaman bir VW kadar değerini koruyamaz.
    Fakat verdiğiniz ilanlardaki araçları o fiyatlara kim alır? Birine 69 lira yazmışlar.Sonuçta C sınıfı dizel aile arabası bu. İnsignia dizel değil.Bi de efsane kasaya kızarlar pahalı diye.

Ben Alfa fiyat listesini incelemedim.Fakat testlerde Focus'la, Golf'le kıyaslanan bir aracın ikinci eline bu paralar istenmemeli. İstenirse 3 değil 13 ay da beklenilir.

69 yazanda baya bir opsiyon var büyük ihtimalle, sahibi adam gibi yazmamış.
    Ha evet, o paraya İnsignia dizel alınıyorsa eyvallah, o da kişinin tercihi olur.
    Hoş, o fiyata gidip sıfırı da alınır.
    O bence uç bir örnek, kişi satma niyetinde olmayabilir de...

Giulietta aslında Focus'la, Golf'le değil, A3, 1 serisi vs. gibi araçlarla kıyaslanıyor.
    Ama dergiler, testler, işlerine nasıl gelirse öyle konumlandırıyorlar.

Bir de niye istenmesin ki?
    Dizel Highline 1.6 Golf de 60.000 küsür TL'ye satılıyor. Donanımsız Giulietta da var, ancak dizeli en üst donanım seviyesiyle geliyor ve Golf'ün sanıyorum Trendline ve Comfortline donanımından fazla donanımı var.
    Alfa'ya verilmez, Golf'e verilir ama değil mi, eh, Türkiye şartları

Bizde ikinci el piyasası tamamen balondur.
    Efsaneler, 20-30 yıllık yaygın ama yanlış inanışlarla şekillenir.
    Aptal aptal araçlar para eder, daha kralları para etmez.
    Örneğin Fransızlar yerden yere vurulurken, dizel Renault'yu ertesi gün satabilirsiniz.
    Onun yanında, mis gibi Volvo'ları, rakipleri anlamsız şekilde 50.000 TL'ye satılırken, siz 30.000 TL'ye bulursunuz.

Opsiyonlar vardır tabi ki...Golf'e o paralar isteniliyor ve alan da bulunabiliniyordur. Fakat benim için her ikisi de mantıksızca. Kişisel görüşüm... 69 lira verecek adam gider 3-5 daha verir sıfır alır.Sanırım amaç araç satmak değil.

Alfa'ları ben de çok beğeniyorum. Klasik Spider'lardan itibaren...
    Kikinci el piyasası konusunda sie katılıyorum. Fakat şu ikinci eli yok denilen araçları keşke ucuza satsalar da biz de bir Giulietta alsak. Dizelinden...(Dikkat ölücü var )

• dostum 62000 tl volvo s40 alabilirsin
  •  MAZDA 3 & ALFA ROMEO GIULIETTA

MAZDA 3 & ALFA ROMEO GIULIETTA

Cevap belli değil mi?
  • Bunlardan hiçbiri alınmaz bence git golf al kaliteli,konforlu ve ikinci elde değerli bir aracın olsun.alfaların tasarımı iyidir ama uzun vadede dayanıklılık konusunda zayıftır.Ayrıca alfanın iç mekan tasarımı ve malzeme kalitesi düşük.Sınıfının en iyi malzeme kalitesi golftedir.Bende arabamı 2005 te sıfır almıştım aracım golf v bu arada.Bunun yerinde bir alfa olsaydı eminim çok sık arıza verirdi.Avrupa üretimi alacaksan alman malından şaşma derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onboardx -- 21 Aralık 2011; 11:44:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ormanci

Giulietta sahibi olarak birşeyler karalayayım, hem de objektif olarak

2.mesajda arkadaş en güzel yorumu yapmış, mantık mı aşk evliliği mi. Önce buna karar vereceksiniz.
    Ha ama "mantık" diyorsak 55.000 TL'yi Mazda'ya vermek de çok akıl karı değil bence.
    2.el Megane veya Toyota dizel bile düşünülebilir öyleyse.

Fakat illa ki bu 2 araçtan biri olacaksa, "sorunsuz olsun, senelerce bineyim, yağını suyunu koyayım, yeter" diyorsanız Mazda iyi bir tercih olur. Gerçi dizel motorları, platformu falan Ford'dan geliyor bildiğim kadarıyla. O anlamda ne kadar sorunsuz olabilir, tartışılır. Bu açıdan alet "safkan Mazda" olmadığı için biraz şüpheyle yaklaşıyorum.

Giulietta'ya dönersek,

"Nazik arabadır" nitelemesi nasıl bir nitelemedir çok merak ediyorum
    Yani kapısını açarken "aman elimde kalmasın, parmağımın ucuyla açayım" şeklinde bir kullanım mı kastettiğiniz
    Yok öyle birşey, hurafelere, 20 sene öncenin dökülen araçlarına söylenen efsaneleşmiş klişe sözlere aldanmayın.
    Spor paketli, sert süspansiyonlu Giulietta kullanıyorum, nazik falan da değilim
    Ona bakarsanız Alfa çok yakar, Alfa çok bilmemne, Alfa 2.elde değer kaybeder...
    Hepsi hikaye. O da gayet normal bir araç işte

Evet, gerizekalıca bir şekilde 10 yaşında Type-R gibi halen 50.000 TL istenmiyor.
    Evet, pert S2000'lere istedikleri gibi 60-70 bin TL'ler istenmiyor.
    Bu gibi salaklıkları düşünürsek, evet "ederinden" satılması, "ikinci eli yok" gibi algılanabilir.

İkinci eli yok diyenlere...
    Önceki aracım 207 1.4 benzinli idi.
    Arayan profilinin kalitesini, üzerine üstlük gayet normal bir fiyat istememe rağmen gelen aptalca teklifleri, tertemiz, boyasız kazasız arabayı 5-6 ayda nasıl zorlanarak sattığımı ne siz sorun ne ben söyleyeyim.

Alfa'nın her zaman "meraklısı" vardır.
    Meraklısı olan aracı daha kolay satarsınız.
    Hoş, bunların ikisi de ertesi gün satılabilir, çünkü dizeller...

Arkadaş zaten açıklamış, kafadan 5 sene bineceğim demiş.
    5 sene sonra Mazda'yı Alfa'ya göre anca 2-3bin TL daha fazlaya satabilirsiniz. O da belki...
    Fark anca o kadar olur.

Bizde hurafeler boldur;
    - BMW motor bitirir,
    - Japonun sacı incedir sağlam değildir,
    - Ford fazla yakar (ne hikmetse aynı motoru kullanan başka araçlar fazla yakmaz)
    - Alfa fazla yakar,
    - Alfa'nın parçaları pahalıdır,
    vs.vs. örnekler çoğaltılabilir.

Ben sırf aşk evliliği düşünerek, aracın tasarımı vs.'sine bakarsak Giulietta derdim ama Mazda da yabana atılacak bir araç değil bence. Ama ülkemizde hiç değeri bilinmeyen bir marka.
    Hangisini istiyorsanız...
    Giulietta istiyorsanız, sevdiyseniz onu alın, aklınızda kalmasın.

Zaten ilk 3-5 sene araçlar acayip sorunlar çıkarmazlar.
    Hepsi neredeyse aynıdır.
    Giulietta'nın ufak tefek şeyler haricinde genel anlamda sorun yaratacak kronikleşmiş mekanik bir problemi yok.
    Büyük ihtimalle Mazda'nın da yoktur.

eline sağlık

Çevremdekilere bu iki aracı söylediğimde neden Ford,Renault,VW almıyorsun diyorlar. Mazda'nın Alfa'nın ne sorunu var diyorum. İkinci eli yok diyorlar. Zaten 0 alıp 5 yıl bineceğiniz aynı segmentteki arabaların 2.eli ne kadar farkedebilir ki. 3008 aldığım da da aynısını söylemişlerdi. 41400 TL'ye aldığım arabamı 2 yıl kullanıp 39750'ye sattım.

Bu argümanı sahiplenen mantık "bunca kişi yanılıyor olamaz" mantığını da sahiplenir zaten. Hayır efendim bal gibi de yanılır...

• quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

Bunlardan hiçbiri alınmaz bence git golf al kaliteli,konforlu ve ikinci elde değerli bir aracın olsun.alfaların tasarımı iyidir ama uzun vadede dayanıklılık konusunda zayıftır.Ayrıca alfanın iç mekan tasarımı ve malzeme kalitesi düşük.Sınıfının en iyi malzeme kalitesi golftedir.Bende arabamı 2005 te sıfır almıştım aracım golf v bu arada.Bunun yerinde bir alfa olsaydı eminim çok sık arıza verirdi.Avrupa üretimi alacaksan alman malından şaşma derim.

Ya gerçekten biri çıksın da şu forumda bu tarz yazan adamların şaka olduğunu söylesin lütfen.Adam diyor ki ben bu arabayı 5 yıldan fazla kullanacağım,biri de çıkmış diyor ki 50 bine satamazsın.Şu an 60 bine aldığın hangi aracı 5 yıl sonra 50 bine satabilirsin ki?Alfa'nın iç mekan tasarımını beğenmeyebilirsin ama malzeme kalitesi de hiç de öyle kötü değil.Eminim çoğu kişi de Golf lerin iç mekanını beğenmiyordur.Bir de demişsin ki ikinci elde değerli bi aracın olsun,ya lütfen bana eşit donanımlı 2006-2007 model golf ve 147 nin ne kadara satıldığını söyler misin?Satamazsın,elinde kalır bunların hepsi hurafe arkadaşlar.Zamanında 156 ararken, ben bir aracı expertize götürürken, 1 günlük ilanı olan araç satılıyordu.Aradığım bütün ilan sahipleri ne istediklerini bilen,arabalarını tanıyan insanlardı.Onboardx arkadaşım, lütfen git bir gör incele şu arabaları, eminim şimdi gördüm biliyorum diyeceksin altta kalmazsınız siz pek ağır fanatikler.Ama gerçekten sürdüysen,biliyorsan böyle sallamazsın hele ki iki alternatif olan bir konuda golf önererek..

• quote:

Orijinalden alıntı: kosi35

dostum 62000 tl volvo s40 alabilirsin

makul bir öneri gibi duruyor. 62000 TL baz donanımı mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasener

quote:

Bunlardan hiçbiri alınmaz bence git golf al kaliteli,konforlu ve ikinci elde değerli bir aracın olsun.alfaların tasarımı iyidir ama uzun vadede dayanıklılık konusunda zayıftır.Ayrıca alfanın iç mekan tasarımı ve malzeme kalitesi düşük.Sınıfının en iyi malzeme kalitesi golftedir.Bende arabamı 2005 te sıfır almıştım aracım golf v bu arada.Bunun yerinde bir alfa olsaydı eminim çok sık arıza verirdi.Avrupa üretimi alacaksan alman malından şaşma derim.

Ya gerçekten biri çıksın da şu forumda bu tarz yazan adamların şaka olduğunu söylesin lütfen.Adam diyor ki ben bu arabayı 5 yıldan fazla kullanacağım,biri de çıkmış diyor ki 50 bine satamazsın.Şu an 60 bine aldığın hangi aracı 5 yıl sonra 50 bine satabilirsin ki?Alfa'nın iç mekan tasarımını beğenmeyebilirsin ama malzeme kalitesi de hiç de öyle kötü değil.Eminim çoğu kişi de Golf lerin iç mekanını beğenmiyordur.Bir de demişsin ki ikinci elde değerli bi aracın olsun,ya lütfen bana eşit donanımlı 2006-2007 model golf ve 147 nin ne kadara satıldığını söyler misin?Satamazsın,elinde kalır bunların hepsi hurafe arkadaşlar.Zamanında 156 ararken, ben bir aracı expertize götürürken, 1 günlük ilanı olan araç satılıyordu.Aradığım bütün ilan sahipleri ne istediklerini bilen,arabalarını tanıyan insanlardı.Onboardx arkadaşım, lütfen git bir gör incele şu arabaları, eminim şimdi gördüm biliyorum diyeceksin altta kalmazsınız siz pek ağır fanatikler.Ama gerçekten sürdüysen,biliyorsan böyle sallamazsın hele ki iki alternatif olan bir konuda golf önererek..

ben alfa 147 kullandım iş yerimden bir arkadaşımın vardı.aracın sürüş keyfi,motor sesi gayet keyifliydi ancak bunların bedeli var.alfa uzun vadede çabuk yıpranan bir araç.yeni gülyetin tasarımı golften çok çok daha iyi onu biliyorum ancak iç mekan tasarımı kötü ve malzeme kalitesi ise golf ayarında kesinlikle değil.mantık golf der,gönül alfa der aslında.

• quote:

Golf almayı da düşündüm elbette ve Doğuş Oto ya gittim. Highline Golf'ü beğenmiştim ki arabada ESP olmadığını öğrendim. Golf gibi bir araçta en üst donanım seviyesi olmasına rağmen nasıl ESP olmaz diye sordum. Görevli ESP'nin opsiyonlu olduğunu ancak şu anda ellerinde ESP'li highline olmadığını, en erken nisan ayında geleceğini söyledi. Zaten en pahalı arabayı satıyorsun bana göre olmazsa olmaz ESP'yi arabana opsiyonlu koyuyorsun. Onu da geçtim nisan ayına tarih veriyorsun. Bu şartlarda neden alayım bu arabayı?

• Julyete yetecek param olsa bir dakika beklemem, tasarimi, iç dizayni, farkliligi, arkasindaki fiat gucu vs, beni soguk ama direncli bir mazdaya gore daha cok kendisine cekiyor, bence julyet al mutlu ol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkaradeniz -- 21 Aralık 2011; 12:33:27 >
  • ben 2010 yılında araç değişecekken mazda 3 te karar kılmış pazarlığı bitirmiştim kapora vermeye giderken bir test sürüşü istedim meb başayar da benzini modelin test sürüşü vardı aracabindim kokpit muhteşemkullanışlı beni etkiledi aracı kullanmaya başladım lpg de idi veperformans hariç çok iyi idi ama beni caydıran performansı olduaraç biraz nazlıydı bu sebepten octavia tsi ambiante aldım ama hiçbirzaman mazda da yaşadığım kullanım zevkini alamadım performans hariç.bu senede ambiante de kolçak olmamamsı sebebiyle elegance ile değiştim.tekrar mazdaya gittim takasa kabuletmediler.opel ise 34 binlira verdi skoda ata ise elegance donanım paketliyi ambianteyi sattığı fiyattan alarak takas etti.bundan sonra ise gönlümm volvo s60 a kaydı inşallah birdahaki aracım olacak vemantığım değil aşka yönelip s60 alıcam ve sende gönlüne yön ver dünyaya tekrar gelmiyeceksin zev de parada senin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

japoncular kızmasın da Giu varken mazdanın yüzüne bakmam

(not: 2 aracı da kullandım, benzinliler için konuşursak motor avantajından da kaynakı olarak giu'nun sürüş zevki bir tık daha yüksek)

((bence))

Akli basinda olan her japoncu mazda3'un yuzune bakmaz zaten . Hatta giu varken civicin yuzunede bakmam ben.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hasener

quote:

ben alfa 147 kullandım iş yerimden bir arkadaşımın vardı.aracın sürüş keyfi,motor sesi gayet keyifliydi ancak bunların bedeli var.alfa uzun vadede çabuk yıpranan bir araç.yeni gülyetin tasarımı golften çok çok daha iyi onu biliyorum ancak iç mekan tasarımı kötü ve malzeme kalitesi ise golf ayarında kesinlikle değil.mantık golf der,gönül alfa der aslında.

Tamam iç mekan kalitesine bir şey diyemem dediğiniz gibi golf daha kalitelidir,ama daha yeni bir yüz olan jülyetin uzun vadede yıpranacağını söylemek yanlış bir yorum olur.Bu yorum 147 ve 156 nın durumlarına bakarak yapılamaz.Bu araçlar golf den daha spor araçlar olduğundan dolayı daha sert ve hırçın kullanıldıkları bir gerçektir.Ama arabasına gözü gibi bakan,ilk günkü gibi koruyan alfa sahipleri de çok fazladır.Arkadaşın da sıfır alacağını düşünürsek bu risk de ortadan kalkmış olur..

• quote:

Orijinalden alıntı: Krandei

Cevap belli değil mi?

Eski kasanın resmini koyarak ne yapmaya çalıştınız anlamadım ama buyrun yeni kasası

• quote:

al buyur burdan yak Allah akil fikir versin senin gibilere.
  • Sınıfının en iyi malzeme kalitesi Golf'te midir? Hele ki Golf V'te ????????????
    Görmesem inanacağım.

İşçiliği iyi deseydiniz katılabilirdim belki ama malzeme kalitesi Alfa'nın kesinlikle düşük değil.
    Golf'ünkü de en iyisi değil.
    Astra'nın, Focus'un içleri emin olun Golf'e göre çok çok daha kaliteli malzemeler içeriyor.
    Hem de yenisine nazaran...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.