Şimdi Ara

Mazda 323 alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
28.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öğrenciyim. 10bin küsür tl civarindaki araclara
    bakiyorum. Genellikle forumda bu paraya renault twingo önerilmiş ama bana bayan arabasi gibi geliyor babamın l300 ünü sürmeye alıştığım için.

Mazda 323 ün lpgli 92, 93,94 modellerine bakiyorum şu farları farklı olanından. Sizce alinir mi o araç? Parcasi ucuz mudur? Lpg de bile 25 30 kurus yakar mi acaba? Çünkü günde 50 km yol yapacağım okula gidip gelirken.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mazda 323: Satın Alma Rehberi

Mazda 323, 1994 ile 2003 yılları arasında üretilen popüler bir kompakt otomobildir. Günümüzde ikinci el piyasasında uygun fiyatlı ve güvenilir bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır. Mazda 323'ün alınıp alınmayacağı kararı, özel ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır.

Mazda 323 Hatchback (HB) Modeli

Mazda 323 HB, sportif görünümü ve pratikliğiyle öne çıkar. Geniş bir arka koltuk alanı ve bagaj hacmi sunar. Ancak, ikinci el piyasasında HB modelleri sedan modellere göre daha az bulunabilir.

Tutulan Mazda 323 Modelleri

En çok tercih edilen Mazda 323 modelleri arasında 1.6 GLX ve 1.8 Familia yer alır. Bu modeller, güvenilir motorları ve dengeli sürüş özellikleriyle bilinirler.

Mazda 323 Otomatik Vites

Otomatik vitesli Mazda 323 modelleri, şehir içi kullanım için konforlu bir seçenektir. Ancak, manuel vitesli modellere kıyasla yakıt tüketimleri daha yüksek olabilir.

Mazda 323 1.6 GLX Yorumları

Mazda 323 1.6 GLX, kullanıcılar tarafından genellikle güvenilirliği, düşük yakıt tüketimi ve sorunsuz sürüşüyle övülmektedir. Ancak, bazı kullanıcılar iç mekanının biraz dar olduğunu belirtmektedir.

Mazda 323 Familia 1.8 Alınır mı?

Mazda 323 Familia 1.8, güçlü motoru ve geniş iç mekanıyla aileler için iyi bir tercih olabilir. Ancak, daha yüksek yakıt tüketimi ve daha pahalı bakım maliyetleri göz önünde bulundurulmalıdır.

Sonuç

Mazda 323, uygun fiyatlı ve güvenilir bir ikinci el otomobil arayanlar için değerlendirilmesi gereken bir seçenektir. İhtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun olan modeli seçmek için farklı modelleri karşılaştırmanız ve kullanıcı yorumlarını göz önünde bulundurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Parçası zor bulunur. Bizim eniştede de vardı. Ordan biliyorum.
  • Parçası gayet kolay bulunur. 92 model 1.6 glx sahibiyiz. Bakımlıysa üzmez motora baktırın yağ yakmıyorsa sıkıntı yok
  • ıslıadam kullanıcısına yanıt
    Hocam lpg de kac kurus yakiyor veya 100 km de ne kadar lpg tüketiyor? Bir de aracla ilgili olumlu olumsuz yorumlarinizi alabilir miyim lütfen?
  • Eski mazdalar sağlam derlerdi bence alınır:
  • Şehir içi kullanıma göre 12-13 lt. Şehirlerarası 9-10lt tüketim oluyor. Olumsuz olarak yağ yakma problemi var bu araçlarda. Alırken dikkat etmeniz gerek. Kalan herşeyden memnunuz şuanlık
  • Motorun tadı kaçtıysa yağ yakar normalde mazda yakmaz. Bahsettiğin hb olan versiyon ama sedan olanını tavsiye ederim. Parçası bulunuyor ama reno fiat gibi değil tabi. 2000 cc 626 sabit 90-100 gidince 8 lt lpg yakıyor. Şehiriçi veriler çok değişkene sahip olduğundan kimi 10 kimi 14 lt yakar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjkkarakartal1903

Motorun tadı kaçtıysa yağ yakar normalde mazda yakmaz. Bahsettiğin hb olan versiyon ama sedan olanını tavsiye ederim. Parçası bulunuyor ama reno fiat gibi değil tabi. 2000 cc 626 sabit 90-100 gidince 8 lt lpg yakıyor. Şehiriçi veriler çok değişkene sahip olduğundan kimi 10 kimi 14 lt yakar.
    O parayı şahin doğana vereceğine japon al daha iyi bakımlı olduğu sürece sorun çıkarmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsn_33

O parayı şahin doğana vereceğine japon al daha iyi bakımlı olduğu sürece sorun çıkarmaz.

Alıntıları Göster
    Mazda 323 sedanlar alınır.

4 cam otomatik toprido muadili arabalara göre yıpranmamış olur ve konforludur.
  • Peki neden hatchback olanını onermediniz? Hatchback olaninin farlarindan dolayi hastasi olanlar için elden cikarmasi da kolay olur diye tahmin ediyorum ama sizin de görüşlerinize ihtiyacım var.
  • O far mekanizması bu yaştaki arabalarda problem olabiliyor. Sedanı piyasada daha çok olduğundan parça bulman kolaylaşır. Birde hb olanları kullananlar honda şahin kullanıcı profiline yakın profildeki insanlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meticulous

Peki neden hatchback olanını onermediniz? Hatchback olaninin farlarindan dolayi hastasi olanlar için elden cikarmasi da kolay olur diye tahmin ediyorum ama sizin de görüşlerinize ihtiyacım var.

Doğru mantık. Fakat ben şöyle bakıyorum.

* Biniciysem kullanıcısıysam (5 sene bineceksem) 323 sedan alırım.
    * Alıp satacaksam ikisini de almazdım.

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: safakous

quote:

Orijinalden alıntı: Meticulous

Peki neden hatchback olanını onermediniz? Hatchback olaninin farlarindan dolayi hastasi olanlar için elden cikarmasi da kolay olur diye tahmin ediyorum ama sizin de görüşlerinize ihtiyacım var.

Doğru mantık. Fakat ben şöyle bakıyorum.

* Biniciysem kullanıcısıysam (5 sene bineceksem) 323 sedan alırım.
    * Alıp satacaksam ikisini de almazdım.

Kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    8 aydır mazda 323 1.5 1999 kullanıcısıyım. yaklaşık 12000 km yol yaptım.
    öncelikle belirteyim piyasada fiyatı 20 bin TLnin altında ve 15 yaş üstü arabalara göre kıyaslama yapacağım.

iyi yönleri:
    -bi kere az bulunduğu için kendinizi özel hissedersiniz. mazdacılar her zaman özeldir çünkü sınırlı üretimi var.

-piyasadaki yaşıtlarından daha konforludur.
    -örneğin 4 cam otomatik,
    -hidrolik direksiyon,
    -klima,
    -hızlandıkça sertleşen direksiyonuyla tatmin edici yol tutuşu, 160km hızda direksiyona yapışmadan sürebileceğiniz 20bin TL altı kaç model vardır?
    -sağlamlığı,
    -az yakması (ortalama 10 lt. LPG - İstanbul trafiğinde)
    -kalite olarak toyotayı hondayı aratmaz ama onlardan daha ucuzdur.

-mazdayı bir reno ile bir fiat ile kıyaslamayın. kaplanla tavuk kıyaslanmaz.
    -"mazda çok yakar parçası bulunmaz" diyen halt etmiştir.
    http://www.automobile-catalog.com/make/mazda/323_6gen/323_6gen_s/1999.html

gelelim kötü yönlerine:
    -her yerde ustası bulunmadığından müşterisi azdır, yani satarken zorlanabilirsiniz.
    -yedek parça fiyatları normal japon arabalarının fiyatıyla hemen hemen aynıdır. yani 99 model bir arabayı alacak bütçedeki bir insan için pahalıdır.
    -parçası pahalı dediysek biraz yaşlı reno hundai fiat alsan sanayiden çıkmazsın. mazdayla sanayiye kolay kolay uğramazsın. yine gelir aynı hesaba.
    -bir de işinin erbabı usta bulmak lazım. dedim ya her yerde bulunmuyor.

sonuç olarak, mazda satmak için değil binmek için alınır. zaten satacak olursam, daha üst model mazda almanın vakti gelmiş demektir.
    bir mazda kullanıcısı olarak düşüncelerim böyle. vesselam..
    Bu mesaja eklenen görseller:

Mazda 323 alınır mı?

• sivasliebu S kullanıcısına yanıt
    Cok yararli bir bilgi olmus
    Yazin Allah nasip ederse hayirlisiysa 10bin civari. 323 almayi dusunuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: yokyak

Cok yararli bir bilgi olmus
    Yazin Allah nasip ederse hayirlisiysa 10bin civari. 323 almayi dusunuyorum
    323 enjektorlu mazda herturlu alınır. Karburatorlu olanların motor masrafı daha ucuz ama 10-15 hp fark oluyor motorlar arasında. 323 ve 626 aynı yakıyor sehir içi 10-11 lt LPG , şehilerarası 90la 7,5-8 lt LPG yakar.Motor bakımlıysa yag fazla yakmaz ama bakımları aksatılmışsa yag yakma mıktarı duruma gore değişir. Otomatik cam motorları zamanla eskıyor tanesi 150 tl civarı dısardan alınabilir. Bu araclar sıfır aractan bıle bırcok yonuyle ustundur gonul rahatlıgıyla mazda alınabilir. Eskidikce deger kazanan tek arabadır sanırım
  • parçası kolay bulunur facede grup var mazda 323 f bg tr orda her türlü bilgi temin edebilirsin
  • arabanın sağlamlığını savununda yakıtını savunmayın çünki çok yakıyor.tavukla kaplan kıyaslanmaz diyen doğru kaplan sahibini yer tavuk yumurta verir et verir.doğru demişsin
  • maceraya girmeyin 10bin tl reno9 tofaş ve bazı fiat modelleri şaşmayın.
  • daha yeni mazda 323 practica motoru indirttim parçası pahalı değil ve kolay temin ediliyor araç taşlanmadı gömlek hariç her tarafı değişti 2.300 gibi bir rakama mal oldu taşlama gömlekte eklenseydi +1000 gibi bir rakam ortaya çıkardı bence mazda çok doğru bir tercih olur slx motoru dahi revizyonu 2.500 tl yi geçiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sivasliebu

8 aydır mazda 323 1.5 1999 kullanıcısıyım. yaklaşık 12000 km yol yaptım.
    öncelikle belirteyim piyasada fiyatı 20 bin TLnin altında ve 15 yaş üstü arabalara göre kıyaslama yapacağım.

iyi yönleri:
    -bi kere az bulunduğu için kendinizi özel hissedersiniz. mazdacılar her zaman özeldir çünkü sınırlı üretimi var.

-piyasadaki yaşıtlarından daha konforludur.
    -örneğin 4 cam otomatik,
    -hidrolik direksiyon,
    -klima,
    -hızlandıkça sertleşen direksiyonuyla tatmin edici yol tutuşu, 160km hızda direksiyona yapışmadan sürebileceğiniz 20bin TL altı kaç model vardır?
    -sağlamlığı,
    -az yakması (ortalama 10 lt. LPG - İstanbul trafiğinde)
    -kalite olarak toyotayı hondayı aratmaz ama onlardan daha ucuzdur.

-mazdayı bir reno ile bir fiat ile kıyaslamayın. kaplanla tavuk kıyaslanmaz.
    -"mazda çok yakar parçası bulunmaz" diyen halt etmiştir.
    http://www.automobile-catalog.com/make/mazda/323_6gen/323_6gen_s/1999.html

gelelim kötü yönlerine:
    -her yerde ustası bulunmadığından müşterisi azdır, yani satarken zorlanabilirsiniz.
    -yedek parça fiyatları normal japon arabalarının fiyatıyla hemen hemen aynıdır. yani 99 model bir arabayı alacak bütçedeki bir insan için pahalıdır.
    -parçası pahalı dediysek biraz yaşlı reno hundai fiat alsan sanayiden çıkmazsın. mazdayla sanayiye kolay kolay uğramazsın. yine gelir aynı hesaba.
    -bir de işinin erbabı usta bulmak lazım. dedim ya her yerde bulunmuyor.

sonuç olarak, mazda satmak için değil binmek için alınır. zaten satacak olursam, daha üst model mazda almanın vakti gelmiş demektir.
    bir mazda kullanıcısı olarak düşüncelerim böyle. vesselam..
    Bu mesaja eklenen görseller:

Mazda 323 alınır mı?

2 yıldır 1999 model bir mazda kullanıcısı olarak dediklerinize katılıyorum. 55 bin km yol yaptım, her gün 120 km yol yapıyorum pazar gunleri hariç. Parçası bulunmuyor diyenlere sadece gülüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.