Şimdi Ara

Mazda MX-5 Alınır mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evliyim ve henüz çocuğumuz yok yani genelde arabada iki kişi oluyoruz.

Mx-5 yıllardır aklimda ama malûm ülkemiz şartlarında "arabayı alirsam yarın bir gün satabilir miyim?" gibi dertlerimiz olduğu için hiç bir zaman cesaret edemedim hep piyasa arabalarına yöneldim.

Alırsam da evin tek arabası olacak.

Evden çalıştığım için arabayı genelde mesai sonrası ya da haftasonu kullanma durumumuz oluyor.

Sizin değerli fikirlerinize güveniyorum. Sizce şu şartlarda mx-5 alınır mı? Alınsa parçası ustası bulunur mu? Yürütme maaliyetleri bizi üzer mi?

Bu hayalin peşine düşmeli mi yoksa piyasa arabalarına devam mı?

• Bende test sürüşü yaptıktan sonra çok sarmıştım ama bir ara sürekli konum değiştirdiğim için mümkün olamadı. bizim ikinci araç vardı yalnız.

Normal B-C sınıfı araçtan farklı bir bakımı yok, zaten herhalde piyasadaki çoğu araçtan daha sorunsuzdur. piyasa problemi de fazla yok çünkü güncel spor otomobil veya roadster olarak kendi klasmanında rakibi yok. yani ya Mx5 alacaksın, ya da ne alacaksın. tamamen alakasız İ20 gibi araçlar olur anca. gerisi eski turşu BMW Merso Z4 SLk falan.. bu yüzden bir şekilde alınıp satılır araçlar özellikle sezon açılışında.

Yakıt tüketimi gerçekten çok düşük. 1.5 motor ama hafiflikten eski 2.0 180hp 206 Rc'ler vardı, neredeyse onun gibi yürüyor çok benzetmiştim devirli motor karakteri ve gidişini. yine çoğu kişinin bindiği günlük otomobilden daha kaliteli ve konforlu süspansiyonu var. spor otomobil oturuşu var, ayaklar dümdüz ileride, kısacık short-shift vites kolu, tam karşıda açısız direksiyon falan direk gaza geliyor insan oturunca.. her anlamda mest eden bir araç. ama tek araba olarak veya kapalı garaj olmadan alınır mı, o iş bence sıkıntı.

Bu arada alacaksanız da kesinlikle soft-top alın. RF tavan gereksiz kompleks ve ağır, bir sıkıntı falan çıkarırsa çok üzer.

• Parçası olmayan ustası olmayan Türkiye’den çekilmiş markayı alma bırak. Aile babasısın satış sonrası hizmet/arıza/bakım maliyetleri birinci öncelik olmalı çünkü bozulacak bu araba.
  • MX-5 sahibi Hakan Girginer var. Bagaj konusunda eşiyle baya sıkıntı çekmiş. Çözümü, yükleri poşetlemede bulmuş.

Aynı segment mi bilmiyorum, bide Daihatsu Copen var. Birkan Demir Çalışkan kullanıyor. Açılabilir tavan seyir halinde baya ses yapyor.

Evin 2. aracı olsa neyse. Tek araç olarak (hele çocuk da olursa) sıkıntılı bence.

• biraz ucuza verince gider, genclikte tadini cikarmak lazim.

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam detaylı yorumunuz için.

Kapalı garajım yok maalesef ve bagaj ihtiyacı olduğunda bizi zorlayacak olması beni de düşündürüyor.

İlgi çeken bir model olduğu için sokağa park edince aklım arabada kalır muhtemelen

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

Evet hocam bi yanım da bunu söylüyor ama insan böyle şeyleri tatmak da istiyor tabi

• Savunmadım Çıkar Göster kullanıcısına yanıt

Evet hocam Hakan beyi takip ediyorum.

İlerde çocuk olursa bir daha böyle bir araba almak hayal olur diye şimdiden alsam mı diye düşünüyorum aslında.

Çocuk söz konusu olduğunda da vedalaşıp daha büyük bir arabaya geçmek mantıklı olmaz mı?

• OzzY® O kullanıcısına yanıt

Aynen böyle düşünüyorum hocam. Her zevki yaşlılığa erteliyoruz maalesef. Torun torba sahibi olunca ne kadar zevk alabilirim bu arabadan şüpheli

• Bence hayalinin peşinden git derim . Bu arada mx5 o kadar masraflı , yada sorun çıkaracak bir araç değil . Tek sıkıntı bagaj küçük ve satarken biraz uğraştırır . Sürüş zevki için yine de değer bence. Dediğim gibi ben sizi destekliyorum bence alınır. Çocuk da yokken tadını çıkarın. Hatta çocuk falan da yapmayın bence . Çocuğa harcayacagin parayi keyfinize harcarsınız
  • Moueson kullanıcısına yanıt

Destek için teşekkürler hocam. Aynı şeyleri düşünüyorum

• fatopato F kullanıcısına yanıt

Hız tutkusuyla kaza yaparak aileyi yok etme ihtimalinin olması bile korkunç. Hiç gerek yok, önemli olan önce sağlık.

• Mazda mx5’i iracing’de sürerken deliriyorken gerçeği düşünemiyorum. Bence başka bir araca bakın derim
  • Böyle arabaları fırsatınız varken "yok ikinci eli kötü, yok parçası bulunmaz..." diye almazsanız, hayatınız boyunca her spor araba gördüğünüzde, bindiğiniz düm düz karaktesiz arabaya bakıp, keşke diyerek iç geçireceksiniz.

Arabayı kendiniz için alırsınız. Bir sonraki sahibi, konu komşu ya da sanayideki usta için değil. Bence, asla sevmeyeceğiniz piyasa arabalarını almak zorunda hissedip, kendi paranızla kendinize eziyet edeceğinize, seveceğiniz arabayı alıp gerekirse onun sorunlarına katlanmak daha kabul edilebilir.
  • mystiery_ kullanıcısına yanıt

Hocam yorum için teşekkür ederim ama ben sakin araba kullanırım. Hız yapmaktan hoşlanmam zaten. Arabanın gazına geleceğimi düşünmüyorum  

• ilkerakar İ kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam sizin gibi düşünüyorum. Etraftakilerin olumsuz yorumları ve en ufak bir sıkıntıda "ben demiştim" demek için fırsat kollamaları yüzünden içimizde kalıyor çoğu şey.

• Birebir kopyası Fiat versiyonu var, onu alın en azından parça derdi olmaz,
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

fiat servislerinin arabadan haberi yok. bizim böyle arabamız mı varmış abi sen en iyisi mazda servisine git onlar daha iyi anlar diyorlar 

konuya dönersek. 2 kişi ideal ama bagaj var demek için var. tatile gideriz dersen yetmeyebilir. onun harici az yakar sürüş zevklidir epey dikkat çeker. çok küçük bir araç olduğu için dikkatli sürmek gerekebilir özellikle suv araç kullanıcıları farketmeyebiliyor

daha çok haftasonu turlama için kullanmaya uygun (tabi bu kısım bana göre) birkaç yıl sonrası için benim de hedefimdir.

• cambodia C kullanıcısına yanıt

Hocam bence de en uygun olan haftasonu keyif aracı olarak kullanmak ama şuan ikinci araç için bütçem yok.

Evin tek aracı olarak kullanma riskini almak ya da almamak işte bütün mesele bu  

• fatopato F kullanıcısına yanıt

bir diğer husus da boy. araç malum küçücük ve yere çok yakın eğer 1.80 ve üzeri boy varsa o da sıkıntı yapabilir özellikle inip binerken

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.