Şimdi Ara

MEGANE 2 ALINIR MI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
1
Favori
48.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar; Renault megane 2 almak istiyorum. 1.5 DCI Dynamique. ( 2004-2008)

Parçası ucuz, vergisi ucuz, 2. Eli hızlı bir araç istiyorum. Şuan bana en cazip Megane 2 gibi geldi. Acelem yok . 2. El fiyatlarınında düşmesini bekleyebilirim. Sizdende araç tavsiyesi bekliyorum.

23.000 tl bütçem var.

1) RENAULT MEGANE 2 ALINIR MI ?

2) 2.EL i hızlı olan bir araba mı ?

3) Renaul Megane 1.5 DCI Dynamique. ( 2004-2008) kaç para eder ?

4) Aşağıdaki araçlardan hangisi yada hangileri alınabilir ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-megane-103187361/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-101000-de-emekliden-emsalsiz-103329107/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-orjinal-megane-ii-dynamiqe-sedan-mukemmel-temizlikte-102948878/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-ilk-sahibinden-2006-model-renault-megane-1.5-dci-dynamique-103291809/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-ekinciler-den-2004-megane-dizel-dinamik-yetkili-servis-bakimli-102177215/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2005-megan-ii-dinamick-102692772/detay/

• Yapay Zekanın Yanıtı

MEGANE 2 Alınır mı?

Renault Megane 2, 2002-2009 yılları arasında üretilen, kompakt bir otomobildir. Piyasada hatchback, sedan ve station wagon gövde seçenekleriyle sunulmuştur.

Megane 2, 1,4 litre, 1,6 litre ve 2,0 litre benzinli motor seçeneklerinin yanı sıra 1,5 litre ve 1,9 litre dizel motor seçenekleriyle de mevcuttur. 1.6 litre benzinli motor, en çok tercih edilen motor seçeneğidir.

Megane 2 Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

• Motor Sorunları: Bazı Megane 2 modellerinde, özellikle 1.6 litre benzinli motorlarda, krank mili yataklarında sorunlar görülebilmektedir. Bu nedenle, satın almadan önce aracın motorunun iyi bir şekilde kontrol edilmesi önerilir.
    • Elektronik Sorunlar: Megane 2 modellerinde, elektrikli camlar, merkezi kilit ve klima gibi elektronik sistemlerde zaman zaman sorunlar görülebilmektedir.
    • Süspansiyon Sorunları: Yüksek kilometreli Megane 2 modellerinde, süspansiyon sisteminde aşınma ve yıpranma olabilir. Bu durum, yol tutuşunu ve sürüş konforunu olumsuz etkileyebilir.
    • Paslanma: Megane 2'nin bazı modellerinde, özellikle ön çamurluklar ve kaput gibi bölgelerde, paslanma sorunları görülebilmektedir.

Sonuç:

Megane 2, uygun fiyatlı ve ekonomik bir otomobil seçeneğidir. Ancak, satın almadan önce potansiyel sorunlarının farkında olmak önemlidir. Özellikle motor, elektronik ve süspansiyon sistemlerinin iyi bir şekilde kontrol edilmesi önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1.5 dci otantik megane 2 var , 22,5 bin liraya aldık hiç boyasız. 23bin bütçeyle 1.5 dci dynamic alamazsınız , alsanız da belden aşağı boyalı falan alırsınız. 23bin liraya alabileceğiniz en güzel arabadır diyebilirim. Yani ben öyle düşünüyorum. Parçaları uygun. 60bin ağır bakımını 800 tlye yaptırdık triger vs herşey dahil. Gidişi yol tutuşu gayet güzel. 2nci eli gayet hızlı. Sormak istediğin başka birşey varsa pm atabilirsin.
  • Bende 2008 model Megane 2 vardi.Araba iyi hosda pek guven vermiyor.Arkayi cok cabuk birakiyor,yol tutusu kesinlikle iyi degil,yagmurlu havalarda cok kayiyor;yolda giderken nerdeyse 0 cizecektim,dusun oyle kaydi.Az yakar ancak guvenlikte birsey bekleme derim.Virajlarda arkayi birakmasi cok tehlikeli olabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThingBlue

Bende 2008 model Megane 2 vardi.Araba iyi hosda pek guven vermiyor.Arkayi cok cabuk birakiyor,yol tutusu kesinlikle iyi degil,yagmurlu havalarda cok kayiyor;yolda giderken nerdeyse 0 cizecektim,dusun oyle kaydi.Az yakar ancak guvenlikte birsey bekleme derim.Virajlarda arkayi birakmasi cok tehlikeli olabiliyor.
    Verdiğiniz paranın karşılığından daha fazlasını alacağınız araçlardan. En önemlisi cep dostu. Ekonomik yakıt tüketimi ve ekonomik kullanım giderleri yüzleri güldürüyor. İkinci eli çok hareketli.

Beş yıldızlı güvenlik. Altı hava yastığı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Verdiğiniz paranın karşılığından daha fazlasını alacağınız araçlardan. En önemlisi cep dostu. Ekonomik yakıt tüketimi ve ekonomik kullanım giderleri yüzleri güldürüyor. İkinci eli çok hareketli.

Beş yıldızlı güvenlik. Altı hava yastığı.

Alıntıları Göster
    2004 model civar meganeların 100-120 binlerde olması biraz zor gibi geliyor bana. Çünkü nerdeyse 8-9 yıllık araçlar ve birçok dizel araç daha ikinci senesinden 70 bini deviriyor. Dikkat etmek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ARES007

2004 model civar meganeların 100-120 binlerde olması biraz zor gibi geliyor bana. Çünkü nerdeyse 8-9 yıllık araçlar ve birçok dizel araç daha ikinci senesinden 70 bini deviriyor. Dikkat etmek lazım.

Alıntıları Göster
    Verdiğiniz ilanlardan 2 ilan cok temiz görünüyor , göze hos gelıyor.

Bu paraya alınabılecek en guzel arabadır.Donanım yeterli.Yakıtı koklar.Güvenlik standartlarda.Fiyat iyi.

Bütçenize göre düşük donanımlı boyasız az km de megan 2 lere bakın derim

• quote:

Orijinalden alıntı: mrte

Verdiğiniz ilanlardan 2 ilan cok temiz görünüyor , göze hos gelıyor.

Bu paraya alınabılecek en guzel arabadır.Donanım yeterli.Yakıtı koklar.Güvenlik standartlarda.Fiyat iyi.

Bütçenize göre düşük donanımlı boyasız az km de megan 2 lere bakın derim

Hangi iki ? ben birde elimden çabuk çıksın istiyorum. bu megane 2 ler için uygun mu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Peugeot 3008 1.2 alınır mı?
    5 yıl önce açıldı
    1.3 multijet alınır mı ?
    geçen yıl önce açıldı
    2.el i30 Alınır mı ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeolojici

1.5 dci otantik megane 2 var , 22,5 bin liraya aldık hiç boyasız. 23bin bütçeyle 1.5 dci dynamic alamazsınız , alsanız da belden aşağı boyalı falan alırsınız. 23bin liraya alabileceğiniz en güzel arabadır diyebilirim. Yani ben öyle düşünüyorum. Parçaları uygun. 60bin ağır bakımını 800 tlye yaptırdık triger vs herşey dahil. Gidişi yol tutuşu gayet güzel. 2nci eli gayet hızlı. Sormak istediğin başka birşey varsa pm atabilirsin.

otantiklerde boş model. arka camlar bile manuel. dinamik' in bi alt modeli nedir ?
  • 2004 model dynamique özel donanım paketleri mevcut 1.5 megane2 var bizde 0 km almıştık şu anda 130binde abim ve babam kullanıyor genellikle ben de araba kullanmayı onda öğrendim sayılır yakıt olarak genellikle 4.3-5.0 arası 5 litreyi nadiren görüyorum yol bilgisayarında en son ne zaman gördüğümü unuttum hatta :) yakıt olarak kesinlikle memnun kalırsınız yol tutuş olarak da henüz arabada arkadan kayma vs hiç şahit olmadım yola yapışıyor araç :) hatta abimde bir ara 307 vardı onda hissediyordum atıyordu arkayı bazen ama öyle bişeye hiç denk gelmedim megane' da 2. Elde de gayet iyi bir araç satarken sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum dci motor da düzgün kullandıktan sonra sorun çıkarmayan çok iyi bir motor performansının da tatmin edici olduğunu düşünüyorum motorun en sevdiğim yanı da gaza biraz yüklenince turbodan gelen o ses :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: HortumuKopmuşFil

2004 model dynamique özel donanım paketleri mevcut 1.5 megane2 var bizde 0 km almıştık şu anda 130binde abim ve babam kullanıyor genellikle ben de araba kullanmayı onda öğrendim sayılır yakıt olarak genellikle 4.3-5.0 arası 5 litreyi nadiren görüyorum yol bilgisayarında en son ne zaman gördüğümü unuttum hatta :) yakıt olarak kesinlikle memnun kalırsınız yol tutuş olarak da henüz arabada arkadan kayma vs hiç şahit olmadım yola yapışıyor araç :) hatta abimde bir ara 307 vardı onda hissediyordum atıyordu arkayı bazen ama öyle bişeye hiç denk gelmedim megane' da 2. Elde de gayet iyi bir araç satarken sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum dci motor da düzgün kullandıktan sonra sorun çıkarmayan çok iyi bir motor performansının da tatmin edici olduğunu düşünüyorum motorun en sevdiğim yanı da gaza biraz yüklenince turbodan gelen o ses :)
    2005 Megane II Sedan 1.5 DCi Privilege (Dynamique'in bir üst donanımı) aracı 7 sene kullandıktan sonra geçen ay sattım. 97.000 km'de ve sadece sağ ön kapı sacı değişmiş olarak 26.000 TL'ye sattım. Sorularına gelirsek

1) Alınır. Bu donanımı, bu kadar başarılı bir motorla sunan başka bir marka sörmedim. Yol tutuşu oldukça iyi, iç mekanı geniş, motoru turbolu araç kullanmayı biliyorsan sorunsuz, frenleri "mükemmel" bir araçtır. 7 sene boyunca periyodik bakımlar harici en ufak bir sorunu bile olmadı. Araçla ilgili bir iki ufak sıkıntım ise; üzerinde standart gelen Good Year NCT 5 lastikler iddia ediyorum dünyanın en dandik ilk 5 lastik arasına girer. Ne kuruda adam gibi yolda tutar, ne yağmurda kızaklama toleransı yüksektir ne de konforludur, sürekli ABS'in mesai yapmasına neden olur ancak bu sorunu ben Dunlop Sport MAXX ve sonrasında Michelin HP Primacy kullanarak aşmıştım. Açıkçası lastikleri değişince aracın yol tutuşu 1-2 tık yukarı çıkıyor. Bunun haricinde direksiyonu hissizdir, yol hakkında fazla bilgi vermez. Ancak şunuda baştan belirteyim, direksiyon hissizliğini bazı yan sanayi kör cahilleri gibi direksiyon boşluğuyla karıştırmamak lazım. Aracın direksiyonunun tepkileri son derece net, herhangi bir boşlukta yok ancak yolun zemini, aracın tutunması hakkında yeterli bilgiyi sürücüye iletmiyor. Bu belirttiğim 2 husus dışında çok memnundum araçtan. Özellikle VW grubu dizel motorlarındaki alt devirlerde yüksek vitesle ilerleme çabalarında stop etme sorunu veya Astra'lardaki 1.3 dizel motor gibi turbonun tam basınç oluşturamadığı alt devirlerde tepkisizlik sorunu bu araçta yoktur (Bunun değerini sıkışık trafikte anlarsın).

2) Satışa çıkardığımın 5. günü satıldı. İkinci eli oldukça hızlı bir araç.

3) Yukarıda da belirttiğim gibi 2005 modelini 26.000 TL'ye sattım. piyasasıda bu civardadır temizlerinin.

Bu 3 sorunun haricinde; alacağın araç mutlaka yetkili servis bakımlı olsun. "Bilmem ne sanayide kral bir ustamız var, o göz bebeği gibi baktı aracımıza" tarzında bahanelerin arkasına saklanıp aracını yetkili servise götürmemiş satıcılardan mümkün mertebe uzak dur, dizel araçların motor ömrü benzinlilerden bile uzundur ancak bakımsız veya işinin ehli ellerde bakımı yapılmamış dizeller ne yazıkki yüksek basınçlı enjektörler, turbo, mazot pompası vs. gibi oldukça komplike ve pahalı donanımlara sahip olduğu için kısa zamanda ciddi masraflara neden olmaktadır. İşin kitabına uyarsan yıllarca sorunsuz kullanırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpakcayoglu

Bende 2008 model Megane 2 vardi.Araba iyi hosda pek guven vermiyor.Arkayi cok cabuk birakiyor,yol tutusu kesinlikle iyi degil,yagmurlu havalarda cok kayiyor;yolda giderken nerdeyse 0 cizecektim,dusun oyle kaydi.Az yakar ancak guvenlikte birsey bekleme derim.Virajlarda arkayi birakmasi cok tehlikeli olabiliyor.

6 yıldır 2004 benzinlisini kullanıyorum ve çok memnunum dediğiniz durum araçtan değilde lastikten kaynaklanıyor.yoksa yol tutuşundan bugüne kadar en ufak memnuniyetsizliğim olmadı.ben goodyear efficientgrip kullanıyorum çok memnunum önceki nct5 ler berbat bir lastikti
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

quote:

6 yıldır 2004 benzinlisini kullanıyorum ve çok memnunum dediğiniz durum araçtan değilde lastikten kaynaklanıyor.yoksa yol tutuşundan bugüne kadar en ufak memnuniyetsizliğim olmadı.ben goodyear efficientgrip kullanıyorum çok memnunum önceki nct5 ler berbat bir lastikti

Valla dostum lastikten de kaynaklanabilir ama bilmiyorum yani.Arkayı çabuk bıraktığı bir gerçek ama.Birde yüksek hızlarda çok savruluyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ThingBlue

quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

quote:

Valla dostum lastikten de kaynaklanabilir ama bilmiyorum yani.Arkayı çabuk bıraktığı bir gerçek ama.Birde yüksek hızlarda çok savruluyordu.

Alıntıları Göster
    Bu araçlar dizel de 100km de ne kadar tüketiyor? Lpg mi avantajlı olur yoksa dizel mi? Birde dizellerin hp si düşük mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankaraharun -- 28 Ekim 2012; 4:33:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ERG81

2005 Megane II Sedan 1.5 DCi Privilege (Dynamique'in bir üst donanımı) aracı 7 sene kullandıktan sonra geçen ay sattım. 97.000 km'de ve sadece sağ ön kapı sacı değişmiş olarak 26.000 TL'ye sattım. Sorularına gelirsek

1) Alınır. Bu donanımı, bu kadar başarılı bir motorla sunan başka bir marka sörmedim. Yol tutuşu oldukça iyi, iç mekanı geniş, motoru turbolu araç kullanmayı biliyorsan sorunsuz, frenleri "mükemmel" bir araçtır. 7 sene boyunca periyodik bakımlar harici en ufak bir sorunu bile olmadı. Araçla ilgili bir iki ufak sıkıntım ise; üzerinde standart gelen Good Year NCT 5 lastikler iddia ediyorum dünyanın en dandik ilk 5 lastik arasına girer. Ne kuruda adam gibi yolda tutar, ne yağmurda kızaklama toleransı yüksektir ne de konforludur, sürekli ABS'in mesai yapmasına neden olur ancak bu sorunu ben Dunlop Sport MAXX ve sonrasında Michelin HP Primacy kullanarak aşmıştım. Açıkçası lastikleri değişince aracın yol tutuşu 1-2 tık yukarı çıkıyor. Bunun haricinde direksiyonu hissizdir, yol hakkında fazla bilgi vermez. Ancak şunuda baştan belirteyim, direksiyon hissizliğini bazı yan sanayi kör cahilleri gibi direksiyon boşluğuyla karıştırmamak lazım. Aracın direksiyonunun tepkileri son derece net, herhangi bir boşlukta yok ancak yolun zemini, aracın tutunması hakkında yeterli bilgiyi sürücüye iletmiyor. Bu belirttiğim 2 husus dışında çok memnundum araçtan. Özellikle VW grubu dizel motorlarındaki alt devirlerde yüksek vitesle ilerleme çabalarında stop etme sorunu veya Astra'lardaki 1.3 dizel motor gibi turbonun tam basınç oluşturamadığı alt devirlerde tepkisizlik sorunu bu araçta yoktur (Bunun değerini sıkışık trafikte anlarsın).

2) Satışa çıkardığımın 5. günü satıldı. İkinci eli oldukça hızlı bir araç.

3) Yukarıda da belirttiğim gibi 2005 modelini 26.000 TL'ye sattım. piyasasıda bu civardadır temizlerinin.

Bu 3 sorunun haricinde; alacağın araç mutlaka yetkili servis bakımlı olsun. "Bilmem ne sanayide kral bir ustamız var, o göz bebeği gibi baktı aracımıza" tarzında bahanelerin arkasına saklanıp aracını yetkili servise götürmemiş satıcılardan mümkün mertebe uzak dur, dizel araçların motor ömrü benzinlilerden bile uzundur ancak bakımsız veya işinin ehli ellerde bakımı yapılmamış dizeller ne yazıkki yüksek basınçlı enjektörler, turbo, mazot pompası vs. gibi oldukça komplike ve pahalı donanımlara sahip olduğu için kısa zamanda ciddi masraflara neden olmaktadır. İşin kitabına uyarsan yıllarca sorunsuz kullanırsın.

Dediğiniz gibi servis bakımlı. en son 23.000 TL'ye bırakırım diyo.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-101000-de-emekliden-emsalsiz-103329107/detay/

• quote:

Orijinalden alıntı: ankaraharun

Bu araçlar dizel de 100km de ne kadar tüketiyor? Lpg mi avantajlı olur yoksa dizel mi? Birde dizellerin hp si düşük mü?

Alıntıları Göster
    yılı yükselt kardeş. o yıllardaki meganelerin alayını kmsiyle oynanmamışsa ne olayim. utanmadan hala neredeyse 10 senelik dizellere 70 bin -120 bin km yazıyorlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankaraharun

bizim 1.5 dci ortalma 4.5 civarı yakıyor genellikle kısa mesafelerde kullanılıyor ara sıra izmirden muğlaya gidilip geliniyor. Lpgnin yakıt durumu nasıl bir bilgim yok. 80hplik motor gayet yeterli , fazII yani makyajlı meganelarda 100hplik bir motor daha gelmişti o daha seri diye biliyorum ama uçurum fark olacağını sanmam

Edit:
    @ Michael Wittmann genelleme yapmak yanlış olur bizim araba 2004 model 130binde km ile oynanmadı ilk sahibiyiz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HortumuKopmuşFil -- 28 Ekim 2012; 10:29:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HortumuKopmuşFil

2004 model dynamique özel donanım paketleri mevcut 1.5 megane2 var bizde 0 km almıştık şu anda 130binde abim ve babam kullanıyor genellikle ben de araba kullanmayı onda öğrendim sayılır yakıt olarak genellikle 4.3-5.0 arası 5 litreyi nadiren görüyorum yol bilgisayarında en son ne zaman gördüğümü unuttum hatta :) yakıt olarak kesinlikle memnun kalırsınız yol tutuş olarak da henüz arabada arkadan kayma vs hiç şahit olmadım yola yapışıyor araç :) hatta abimde bir ara 307 vardı onda hissediyordum atıyordu arkayı bazen ama öyle bişeye hiç denk gelmedim megane' da 2. Elde de gayet iyi bir araç satarken sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum dci motor da düzgün kullandıktan sonra sorun çıkarmayan çok iyi bir motor performansının da tatmin edici olduğunu düşünüyorum motorun en sevdiğim yanı da gaza biraz yüklenince turbodan gelen o ses :)

1.5 dcı expression. önerirmisiniz ? 2007-2010 model aralığında 140-170 bin km aralığında 25.000 tl fln istiyolar.

• quote:

Orijinalden alıntı: umuterdal55

quote:

1.5 dci otantik megane 2 var , 22,5 bin liraya aldık hiç boyasız. 23bin bütçeyle 1.5 dci dynamic alamazsınız , alsanız da belden aşağı boyalı falan alırsınız. 23bin liraya alabileceğiniz en güzel arabadır diyebilirim. Yani ben öyle düşünüyorum. Parçaları uygun. 60bin ağır bakımını 800 tlye yaptırdık triger vs herşey dahil. Gidişi yol tutuşu gayet güzel. 2nci eli gayet hızlı. Sormak istediğin başka birşey varsa pm atabilirsin.

otantiklerde boş model. arka camlar bile manuel. dinamik' in bi alt modeli nedir ?

Hocam arka camları bu kadar kafanıza takmayın , bende başta böyle düşünüyordum ama sonradan da öyle olmazsa olmaz birşey olmadığını anladım ama tabi gene sizin tercihiniz. En boşu bile bircok aracın dolusu kadar vardır. Donanimlara internetten bakınız.

• quote:

quote:

quote:

Hocam arka camları bu kadar kafanıza takmayın , bende başta böyle düşünüyordum ama sonradan da öyle olmazsa olmaz birşey olmadığını anladım ama tabi gene sizin tercihiniz. En boşu bile bircok aracın dolusu kadar vardır. Donanimlara internetten bakınız.

Alıntıları Göster
    2007 başlarında ben 2004 dizel meganelara bakarken km si 100.000 altında olan çok az araç vardı çoğunun km si düşürülmüş o yüzden kesinlikle yetkili servis bakımlı bir araç alın

• quote:

quote:

quote:

expression önerirmisiniz peki. 24-25 bin tl ye var 2007 model. mesela ;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2007-model-1.5-dci-100-beygir-dizel-expression-klimali-103081042/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-satilik-megane-2-103400541/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-renault-megane-1.5-dci-expression-103238649/detay/

birde 1.6 dynamique var ;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-dirrrr-97828389/detay/

AMA EN ÇOK KAFAMA YATAN 1.5 DCI DYNAMİQUE, BU ARAÇ NASIL SİZCE 23.000 TL YE BIRAKIYOR.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.