Şimdi Ara

Mazotun arac boyasına zararı varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
6.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugun aractaki ziftleri temizlemek icin mazotlu bezle arabayi silmeyi basladim ziftlerin cogu gitti yagmur yaginca yarida birakmak zorunda kaldim araci benzinliklerdeki kopuk ve tazyikli suyla yikattim fakat uzerinde halen mazot var
    1)mazot boyanin uzerinde kalirsa zarar verir mi?
    2)zararli ise mazotu tamamen nasil temizliyebilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mazotun Araba Boyasına Zararı

Mazot, araç boyasına zarar verebilecek güçlü bir kimyasaldır. Mazotun boyayla temas etmesi çeşitli sorunlara yol açabilir:

• Çözücü Etki: Mazot, boyadaki reçineleri ve bağlayıcıları çözebilir, bu da boyanın soyulmasına veya kabarmasına neden olabilir.
    • Pigment Solması: Mazot, boya pigmentlerini soldurarak boyanın rengini bozabilir.
    • Matlaşma: Mazot, boyanın parlaklığını azaltarak mat bir görünüm oluşturabilir.
    • Korozyon: Mazot, metal parçaların korozyonuna neden olabilir ve bu da boyanın altındaki metale zarar verebilir.

Araç boyanıza mazot bulaştığında, en kısa sürede temizlemeniz çok önemlidir. Mazotu temizlemek için şu adımları izleyebilirsin:

• Hemen Sil: Mazot bulaştığını fark ettiğinde, derhal yumuşak bir bez veya süngerle sil.
    • Su ve Sabun Kullan: Mazotu çıkarmak için araba şampuanı ve su kullan. Sert fırçalar veya aşındırıcı temizleyiciler kullanma.
    • Cila Uygula: Mazotu temizledikten sonra, boyayı korumak için bir cila veya balmumu uygula.

Mazotla Araba Silmekten Kaçın

Bazı kişiler, mazotun arabalarını temizlemenin iyi bir yolu olduğunu düşünebilir. Ancak bu bir yanılgıdır. Mazot, araba boyasına ve diğer yüzeylerine zarar verebilir. Arabanı temizlemek için özel olarak tasarlanmış araba yıkama deterjanlarını ve ürünlerini kullanmalısın.

Sonuç olarak, mazot araç boyasına ciddi zararlar verebilir. Mazot bulaşmasını önlemek ve boyanın zarar görmesini önlemek için dikkatli olmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende senin gibi temizleyip aracı 2 gün yıkatmamıştım ama üstünden temiz bi bezle geçtim birşey olmadı boyaya zararı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Gaz yağı daha iyi olur. Kullandıktan sonra arabayı komple iyi bir şampuanla yıkayıp, bol su ile tekrar üstünden geçerseniz bir zararı olmaz. Hatta faydası bile oluyor.

Ben mazotla temizledim sorun mazot üzerinde kalmış nasıl çıkarabilirim veya belli bir süre sonra kendiliğinden çıkarmı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbirşey olmaz. Mazot ile ben 3 kez arabayı komple silip arkasından su ile yıkadım. 2-3 gün sonra kendiliğinden mazor gidiyor zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.