Şimdi Ara

Yagmur suyunun araca zararı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
17.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar antalyadayim. Cok yagmur yagdi yollar adeta göl gibi. Arabalar su icinde. Bende bir ara yolda suyun icine girdim yaklasik 25 cm su 1 km kadar yavas yavas gittim. Sonra baktimki korna calismiyor arac cekisten dustu. Bu yagmur suyunun buna etkisi varmi ? Su dedigim gibi 25 cm kadardi 30 km hizla yavas gittim alti da alcak bayagi tabi

Arac golf 2006 fsi

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yağmur Suyunun Aracınıza Zararları

Yağmur, aracınızın dış ve iç yüzeylerine zarar verebilecek asit yağmuru ve kirlilik içerebilir.

Boya Hasarı:

Yağmur suyu, aracınızın boyasında lekelere ve solmalara neden olabilir. Uzun süreli yağmura maruz kalmak, boyayı aşındırabilir ve aracınızın görünümünü bozabilir.

Motor Hasarı:

Aracınızın motoruna yağmur suyu girmesi, ciddi hasarlara yol açabilir. Yağmur suyu, elektrik bağlantılarına zarar verebilir ve korozyona neden olabilir.

İç Hasar:

Yağmur suyu, aracınızın içine sızarsa, halılara, döşemeye ve elektrikli bileşenlere zarar verebilir. Bu, küf, paslanma ve kötü kokulara neden olabilir.

Arabanın Yağmurda Kalması

Aracınızı yağmurda uzun süre bırakmak, yukarıda belirtilen tüm hasar risklerini artırır. Aracınızı park etmeden önce bir barınak bulun veya yağmur örtüsü kullanın.

Koruyucu Önlemler:

Aracınızı yağmurun zararlı etkilerinden korumak için şu adımları atabilirsiniz:

• Aracınızı garaja veya kapalı bir park yerine park edin.
    • Yağmurda araç sürmekten kaçının.
    • Aracınızı düzenli olarak yıkayın ve cilalayın.
    • Kapı ve pencere contalarının sağlam olduğundan emin olun.
    • Yağmur suyunun aracınıza girmemesini sağlamak için yağmur deflektörleri kullanın.

Aracınızı yağmurun zararlı etkilerinden koruyarak, görünümünü ve performansını uzun yıllar koruyabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Su kaçmıştır mutlaka, kuruyunca düzelir telaşlanmaya gerek yok. Bu arada aracı göz göre göre suya sokmayın, hele ki su çamurluysa dikkat edin derinliğini tahmin edemezsiniz araç komple suya bile gömülür... Gerekiyorsa farklı güzergah kullanın, geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NewtonunKafasınaDüşenElma

Su kaçmıştır mutlaka, kuruyunca düzelir telaşlanmaya gerek yok. Bu arada aracı göz göre göre suya sokmayın, hele ki su çamurluysa dikkat edin derinliğini tahmin edemezsiniz araç komple suya bile gömülür... Gerekiyorsa farklı güzergah kullanın, geçmiş olsun.

Buralarin yabancisi oldugum icin ana caddede gidiyordum mecburen baska sapak yoktu gecmek zorundaydim. Paslanma yaparsa ugrastirirmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkish_republic

quote:

Su kaçmıştır mutlaka, kuruyunca düzelir telaşlanmaya gerek yok. Bu arada aracı göz göre göre suya sokmayın, hele ki su çamurluysa dikkat edin derinliğini tahmin edemezsiniz araç komple suya bile gömülür... Gerekiyorsa farklı güzergah kullanın, geçmiş olsun.

Buralarin yabancisi oldugum icin ana caddede gidiyordum mecburen baska sapak yoktu gecmek zorundaydim. Paslanma yaparsa ugrastirirmi ?

Alıntıları Göster
    Bir halt olmaz inşallah. Kalbini ferah tut.
    Kuruyunca kendine gelir

• quote:

quote:

Zannetmiyorum, ilkten bir şey olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elma

quote:

quote:

Zannetmiyorum, ilkten bir şey olmaz.

Alıntıları Göster
    Kornanın çalışmama sebebi, ilgili parçanın VW'lerde tamponun hemen arkasında konumlandırılmış olmasından kaynaklanıyor. Adamlar Almanya standartlarına göre düşünmüş sanırım.

Motora da bir şey olmaz, ben çok geçtim sudan. Bir şey olmadı.

• Saymakla bitmez ki araba bu denizaltı değil.Fren disklerinden balatalarından tut hava filtresine ve kutusuna ordan da motorun içine kadar yolu var suyun! Bide beynine su kaçırdın mı ? Seyret şenliği
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Viper74

Saymakla bitmez ki araba bu denizaltı değil.Fren disklerinden balatalarından tut hava filtresine ve kutusuna ordan da motorun içine kadar yolu var suyun! Bide beynine su kaçırdın mı ? Seyret şenliği
    %70 sıkıntı olmaz. Rahat olun
  • Genelde diskler sicak ise ve 25 cm suya girilirse diskler birden sogudugunda yamulur frene basinca titreme yapar garip sesler cikar. Bir yone de cekebilir.

Egsoz genelde sicaktir suya girince catlayabilir egsoz patlayabilir.

Kartel de motor yagi vardir ve cok sicaktir. Suya girince catlayip yag kacirir yagin bitince aracin yatak sarar vs.

Saysam daha bissuru sayarim. İste boyle. Birsuru zarar acabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Genelde diskler sicak ise ve 25 cm suya girilirse diskler birden sogudugunda yamulur frene basinca titreme yapar garip sesler cikar. Bir yone de cekebilir.

Egsoz genelde sicaktir suya girince catlayabilir egsoz patlayabilir.

Kartel de motor yagi vardir ve cok sicaktir. Suya girince catlayip yag kacirir yagin bitince aracin yatak sarar vs.

Saysam daha bissuru sayarim. İste boyle. Birsuru zarar acabilir.
    pistonlara su girmiştir muhtemelen. zorlarsanız her an motorunuz yatak sarabilir

şaka la şaka
  • Abartılmış biraz
    Bişey olmaz rahat olun
  • 25 cm su derinliginde araca zarar gelecegini dusunmuyorum.
  • Güneşe bırakın kurusun. Deniz suyu zarar verir ama yağmur suyu zarar vermez.
  • 25 cm su eğer hızlı girer ve suyu burundan kaput hizasına kadar çıkarırsanız hava filtresinden su emme olasılığı çok yüksek. Böyle bişey olsaydı aracınız cekişten düşmez komple stop eder ve tekrar calişmazdi. çalışsa bile çok büyük sorunlar yaratırdı kesinlikle anlardınız.

şuanda burada da heryer göl ve başka güzergah şansım olmadığı için kapı hizasini geçen suların içinden geciyorum biraz duman çıkıyor sular buharlaşırken başka da bi problem yok.

korna için kurumasını bekleyin duzelmezse degistirirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -alize-

25 cm su eğer hızlı girer ve suyu burundan kaput hizasına kadar çıkarırsanız hava filtresinden su emme olasılığı çok yüksek. Böyle bişey olsaydı aracınız cekişten düşmez komple stop eder ve tekrar calişmazdi. çalışsa bile çok büyük sorunlar yaratırdı kesinlikle anlardınız.

şuanda burada da heryer göl ve başka güzergah şansım olmadığı için kapı hizasini geçen suların içinden geciyorum biraz duman çıkıyor sular buharlaşırken başka da bi problem yok.

korna için kurumasını bekleyin duzelmezse degistirirsiniz.
    25cm suyla birşey olacağını sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtslm

25cm suyla birşey olacağını sanmıyorum

Alıntıları Göster
    O kadar suyla bir şey olmaz hocam :) Evveli gün İzmir yağmurunda Koşuyolu-fırat kavşağını görseydiniz halinize şükrederdiniz. Benim saydığım en az 5-6 araç arıza yapmıştı.
    Başka bir güzergahtan geçme şansımda yoktu ve resmen gölün içinden geçtim.(250-300 metre boyunca) Allah'a şükür bir şey olmadı şuana kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eu1900

O kadar suyla bir şey olmaz hocam :) Evveli gün İzmir yağmurunda Koşuyolu-fırat kavşağını görseydiniz halinize şükrederdiniz. Benim saydığım en az 5-6 araç arıza yapmıştı.
    Başka bir güzergahtan geçme şansımda yoktu ve resmen gölün içinden geçtim.(250-300 metre boyunca) Allah'a şükür bir şey olmadı şuana kadar.

Alıntıları Göster
    Yeri gelmişken söyliyim. Aracınızın motoruna su girse bile yani araç komple suya falan gömülse dahi kesinlikle çalıştırmayın. Suyun girmesiyle oluşan hasar aracı çalıştırmayı denediğinizde çok daha artabilir.
    Bunu dedemin arabası evin bodrumunda camların yarısına kadar su altında kaldığında usta söylemişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: BenTugay

Yeri gelmişken söyliyim. Aracınızın motoruna su girse bile yani araç komple suya falan gömülse dahi kesinlikle çalıştırmayın. Suyun girmesiyle oluşan hasar aracı çalıştırmayı denediğinizde çok daha artabilir.
    Bunu dedemin arabası evin bodrumunda camların yarısına kadar su altında kaldığında usta söylemişti.

Alıntıları Göster
    Bu konuyu bende çok merak ediyorum ve ne yalan söyleyeyim bayağı su birikintisi olmuş yollardan kaçmak için çok uğraşıyorum aracı derin olan suya sokmaktan harbiden korkuyorum birazda sanırım psikolojik bir korku var içimde bir şey olur mu diye ama elimden geldiğince böyle yollardan kaçarım. Konu güzel bir konu olmuş takipteyim bu konuyu bilgi veren ve verecek olan arkadaşlara teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: nego0505

Bu konuyu bende çok merak ediyorum ve ne yalan söyleyeyim bayağı su birikintisi olmuş yollardan kaçmak için çok uğraşıyorum aracı derin olan suya sokmaktan harbiden korkuyorum birazda sanırım psikolojik bir korku var içimde bir şey olur mu diye ama elimden geldiğince böyle yollardan kaçarım. Konu güzel bir konu olmuş takipteyim bu konuyu bilgi veren ve verecek olan arkadaşlara teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Yukarıda bahsedilen risklerin çoğu, teorik. Mesela yağmurlu havada zaten fren disklerini o kadar ısıtmış olamazsınız.

Bu arada dünkü yağmurdan sonra, akşam, ön tampon altındaki plastik karter muhafazanın kırıldığını farkettim. Tahminimce ortalara saçılmış olan büyük taşlar veya kaldırım parkelerinden birine vurdum.

• Bahsettiginiz yukseklikteki sudan birsey olmaz icinizi ferah tutun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.