Şimdi Ara

MBA- İnsanı Rahatsız Eden RAM Meselesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, öncelikle konuma uğradığınız için teşekkür ederim.

Mid-2012 13" en temel model MBA almayı düşünüyorum, ancak bir tek RAM kısmı beni rahatsız ediyor. Yurtdışından alabilme ihtimalim olsaydı 8gb ram ekletip alırdım, lakin mümkün değil.
    Sizce 4gb RAM beni tatmin eder mi ve ne kadar götürür?

Bilgi vermesi için kullanım amaçlarımı da sıralayayım.
    Yoğun download, web geliştirme, RSS/Mail/Sosyal Ağ/Tarayıcıyı aynı anda kullanma, ev kullanıcısı düzeyinde fotoğraf/video işleme, Apache-MySQL-PHP yerel sunucu, müzik-1080p video ve blog işletme gibi işlemler için kullanacağım. Şu anki Ubuntu bilgisayarımda 2gb RAM ile bu işleri ara sıra aksasa da yapabiliyorum. Çok oyuna bulaşacağım söylenemez, FM, Blizzard oyunları, Minecraft ve Civ. türü oyunların dışına eğitim hayatım için pek çıkmamak istiyorum :).

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ismail Vilehand -- 25 Ağustos 2012; 17:33:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• O anda kullandigin programa gore degisir normalde yeter diye 4gb ramlik 15" lik modeli aldim ancak kullandigim android emulatorunu ve arkada da 1kac bise acik oldugunda ram full kullaniliyor 8gb a yukseltecem. Sende o anda ne kullanirsin ne yaparsin bilemem ama tabi 8gb yaptirabiliyorsan senin icin daha iyi olur..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlıs bilgi vermiyelim , Macbook air 'lerde ram upgrade i mümkün değil.

Retina olmayan Pro'larda mevcut sadece dizüstü kategorisinde
  • Ben olsam 8 gb sipariş ederim. Bilkom'da 8 gb'lik modelleri getiriyor. Biraz pahalı olabilir ama upgrade olamayan makinede bir kere seçim yapılabildiğine göre en mantıklısı bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: naqwart

Yanlıs bilgi vermiyelim , Macbook air 'lerde ram upgrade i mümkün değil.

Retina olmayan Pro'larda mevcut sadece dizüstü kategorisinde

Arkadas yanlis bilgi vermemis 8gb lık versiyonu apple a yaptirila biliniyor...

• Upgrade edilemeyen makinede munkun oldugunca yuksek tutun, retina mbp icin 16 GB ram sececegim mesela.

• O zaman konfigüre edip almamı sağlayacak bir yol söylerse birisi çok iyi olur, ben de istiyorum çılgında konfigürasyonu artırmayı, gelsin i7'ler gitsin SSD'ler, bineceğim üstüne vuracağım kırbacı demeyi; ama nasıl getirtilir, taksidi yapılır mı, kim gider, kim gelir hiç bilgim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ismail Vilehand

O zaman konfigüre edip almamı sağlayacak bir yol söylerse birisi çok iyi olur, ben de istiyorum çılgında konfigürasyonu artırmayı, gelsin i7'ler gitsin SSD'ler, bineceğim üstüne vuracağım kırbacı demeyi; ama nasıl getirtilir, taksidi yapılır mı, kim gider, kim gelir hiç bilgim yok.

Bilkom özel sizin isteğinize göre yaptiriyor, siz bi bilkomla iletişime geçin..

• quote:

O zaman konfigüre edip almamı sağlayacak bir yol söylerse birisi çok iyi olur, ben de istiyorum çılgında konfigürasyonu artırmayı, gelsin i7'ler gitsin SSD'ler, bineceğim üstüne vuracağım kırbacı demeyi; ama nasıl getirtilir, taksidi yapılır mı, kim gider, kim gelir hiç bilgim yok.

Konfugireyi bilkom yapiyor mu bilmiyorum, yurtdisinda Apple Store olan ulkelerde yapiyorlar.

ABD den baz modeli + 8 GB RAM ile 1,299$ a veya 2.0 GHz islemci, 8 GB RAM ve 256 GB SSD li modeli 1,699$ a alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zordion -- 26 Ağustos 2012; 1:47:51 >
  • 8GB RAM gerektirecek işler yapmayı düşünüyorsanız Air'ın diğer parçaları bottleneck yaratabilir. Yoğun güç gerektiren programlar kullanacaksanız Pro almanızı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bydemirci

quote:

Orijinalden alıntı: Zordion

İlginiz için teşekkür ederim. Yurtdışı işi pek mümkün değil gibi, Bilkom ile iletişim işi de denemeye değer gözüküyor.

quote:

Orijinalden alıntı: masterm1nd

8GB RAM gerektirecek işler yapmayı düşünüyorsanız Air'ın diğer parçaları bottleneck yaratabilir. Yoğun güç gerektiren programlar kullanacaksanız Pro almanızı tavsiye ederim.

Bu açıdan baktığımızda 4GB yeterli gelir gibi düşünmeye başladım. Aslında dediğinizde haklısınız, çok yoğun güç gerektiren bir şey kullansaydım 8gb zorunlu olabilirdi. Ancak yaptıklarımı birkaç aksama dışında Q6600/2GB ve alabildiğine düşük MHZ'li bir RAM/HDD ile yapabiliyorum. Ekran kartım ise aşağılanan HD4000'den kötü performans veriyor halihazırda. Ancak yine de bilemiyorum, üç yıl götürmesine ihtiyacım var, bu üç yılda beni rahatsız bırakmayacağından emin olsam anında alacağım; ama düşündürüyor.

• quote:

Merhaba arkadaşlar, öncelikle konuma uğradığınız için teşekkür ederim.

Mid-2012 13" en temel model MBA almayı düşünüyorum, ancak bir tek RAM kısmı beni rahatsız ediyor. Yurtdışından alabilme ihtimalim olsaydı 8gb ram ekletip alırdım, lakin mümkün değil.

Yoğun download, web geliştirme, RSS/Mail/Sosyal Ağ/Tarayıcıyı aynı anda kullanma, ev kullanıcısı düzeyinde fotoğraf/video işleme, Apache-MySQL-PHP yerel sunucu, müzik-1080p video ve blog işletme gibi işlemler için kullanacağım. Şu anki Ubuntu bilgisayarımda 2gb RAM ile bu işleri ara sıra aksasa da yapabiliyorum. Çok oyuna bulaşacağım söylenemez, FM, Blizzard oyunları, Minecraft ve Civ. türü oyunların dışına eğitim hayatım için pek çıkmamak istiyorum :).

bende 2007 model core2duo macbook var, 4gb ram'e sahip ve SSD takılı.

Dediğiniz işlemlerin neredeyse aynısını bende yapıyorum ve hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. kaldıki sizin mba'nız çift çekirdeklide olsa i7 işlemcili olacak ve SSD'niz benim gibi sata2 yerine sata3 interface üzerinden bağlanmış olacak.. hiçbir sorun yaşamazsınız

Mountain Lion deneme imkanım olmadı henüz fakat snow leopard'a göre karşılaştırırsak lion ile birlikte ram ihtiyacı arttı.

Ama dediğiniz işlemlerin birçoğunda zaten aradaki açığı ssd harddiskiniz kapatacak.

Örnek bir çalışma düzenimi verecek olursam, arka planda mysql, yanında eclipse ve eclipse üzerinde geliştirdiğim serverside uygulama çalışırken, diğer yanda chrome üzerinde 10-15tab açık bir şekilde dediğiniz diğer işlemleri de çok rahat bir şekilde yapabiliyorum.

Şu anki laptopluma mountain lion kurmayı düşünmüyorum, bende sizin tam tersinize bugün yarın laptopa ubuntu kurup development ortamımı oraya taşımayı planlıyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 26 Ağustos 2012; 16:28:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

quote:

Merhaba arkadaşlar, öncelikle konuma uğradığınız için teşekkür ederim.

bende 2007 model core2duo macbook var, 4gb ram'e sahip ve SSD takılı.

Dediğiniz işlemlerin neredeyse aynısını bende yapıyorum ve hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. kaldıki sizin mba'nız çift çekirdeklide olsa i7 işlemcili olacak ve SSD'niz benim gibi sata2 yerine sata3 interface üzerinden bağlanmış olacak.. hiçbir sorun yaşamazsınız

Mountain Lion deneme imkanım olmadı henüz fakat snow leopard'a göre karşılaştırırsak lion ile birlikte ram ihtiyacı arttı.

Ama dediğiniz işlemlerin birçoğunda zaten aradaki açığı ssd harddiskiniz kapatacak.

Örnek bir çalışma düzenimi verecek olursam, arka planda mysql, yanında eclipse ve eclipse üzerinde geliştirdiğim serverside uygulama çalışırken, diğer yanda chrome üzerinde 10-15tab açık bir şekilde dediğiniz diğer işlemleri de çok rahat bir şekilde yapabiliyorum.

Şu anki laptopluma mountain lion kurmayı düşünmüyorum, bende sizin tam tersinize bugün yarın laptopa ubuntu kurup development ortamımı oraya taşımayı planlıyordum

Teşekkür ederim görüşleriniz için. Macera aramama pek gerek olmadığı kanaatine vardım, teşekkürler.

Ubuntu candır, 6 ayda bir bu kadar kaliteli yenilikle gelen başka bir işletim sistemi yok, büyük ihtimalle mba'ya da kurup arada bakacağım. Beni sıkan şey sevdiğim yazılımları Ubuntu'da çalıştıramamak ve beğendiğim ultrabooklarda ubuntu uyumunun pek olmamasıydı. Umarım mutlu olursunuz Ubuntuyla, 12.10'da bayağı bir güzelleşecek.

• Yalnız, sanal makine kullanacaksanız RAM ihtiyacınız artabilir. İşim gereği bazı yazılımları Windows altında çalıştırmam gerekiyor ve Parallels üzerinde bunu rahatlıkla yapabiliyorum. 8GB RAM'li Macbook Air 11'' sahibiyim (haziran ayında aldım). Sizin için sanal makine kapalı ve açıkken sistem bellek tüketiminin ekran görüntülerini aldım;

Sanal makine kapalıyken;

Sanal makine açıldığında;

Gördüğünüz gibi 4 GB'ın üzerinde kullanım oluşuyor. Aslında MacBook Airlerin diskleri SSD olduğu için SWAP kullanımı artsa bile 4 GB ram ile aşırı bir kasılma olmayacaktır ancak yine de bilginiz olsun istedim.

• Benim cihazdaki RAM kullanımı da aşağıdaki gibi. Şuanda sistemde herhangi bir yük fakat, cihaz daha hızlı çalışabilmek için mevcut boştaki RAM 'ı bir bölümünü cache olarak kullanıyor.

• @highsane
    Teşekkürler, paralel çalışmayacağım için bu durumda sonuç oluşmaz gibim geliyor 4 ile.

@TorwaK
    Hocam teşekkürler resim için, ancak biraz geç kaldım galiba ss'i uçurmuşlar :(.

• quote:

Orijinalden alıntı:
    @TorwaK
    Hocam teşekkürler resim için, ancak biraz geç kaldım galiba ss'i uçurmuşlar :(.
    Aşağıda resmi yeniden ekliyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.