Bildirim
MEB Testinden Biyoloji Soruları
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Maltozun ve nişastanın sindirimi monomerlerine kadar ayrılırsa tamamlanmış olur.Selülozu insan sindiremez zaten.Galaktoz monomer olduğu için sindirim kanalında tek başına bulunabilir.Cevap C.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElvBella -- 5 Aralık 2015; 22:26:43 > -
Anladım teşekkür ederim -
Hatırladığım kadarıyla hücre çeperi bulunduran canlılar endositoz yapamıyor,ekzositoz yapabiliyordu
Böçekçil bitki ve bakteride hücre çeperi var.Endositoz yapamıyorlar
Amip sadece hücre içi sindirim yapıyor
Hidra gastrovasküler boşlukta insanda sindirim kanalında hücre dışı sindirim yapıp hücre içerisindede hücre içi sindirim yapabiliyor
+ üstteki arkadaş galaktozun monomerine ayrılması demiş.Galaktoz zaten monomer yapıda laktoz diyecekti sanırım yanlış düşünmüş.
Selülozu zaten sindiremiyoruz bulunması bir şeyi değiştirmez.Galaktozda monomer yapıda onuda zaten dha sindiremeyiz.
Nişasta ve glikojen ağızda pityalin -amilaz- tarafından sindirilir maltoz + dekstrine dönüşür +bunlarda ince bağırsakta sindirimleri gerçekleşir
Killusta bulunuyorsa bunlar incebağırsaktaki enzimler görevini yapmıyor demektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schrödinger Kedisi -- 5 Aralık 2015; 22:14:29 > -
Meb testleri guzelmis
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaş haklı galaktoz yerine nişasta yazmalıydım. -
Anladım ben soruya nasıl bir mantıkla yaklaşmam gerektiğini anlamamışım.Teşekkürler.Evet testler iyi,yazılı öncesi tekrar için çözüyorum güzel sorular mevcut.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X