Şimdi Ara

Media playerınızda bazı MKV dosyalarında ses var görüntü yoksa pratik çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
17.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

MKVMERGE 4.1.0 ve üzeri ile oluşturulmuş bazı MKV video dosyalarda görüntü yok sorunu vardı.
    Bende internette biraz araştırma yaptım ve olayı çözdüm. Sizlerle paylaşmak isterim.

Çalışmayan video dosyanızı MKVMERGE ile kolayca değiştireceğiz. Ben yapamam demeyin çok kolay olacak. Size 2 ayrı çözüm yolu sunacağım;

Alternatif Yol-1: (Daha Sağlıklı!)
    Adım-1:http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/win32/mkvtoolnix-unicode-4.4.0-setup.exe
    adresinden MKVMERGE programını indirip kurun sadece.

Adım-2: adresinden MKVFix programını indiriyoruz.

Adım-3: MKVFix programını çalıştırıyoruz ve Run Search düğmesine basarak açmayan videomuzu seçiyoruz. Daha sonra Clean Files düğmesine basıyoruz. Artık videomuz çalıştırılabilir hale gelir.

Alternatif Yol-2:
    Adım-1:http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/win32/mkvtoolnix-unicode-4.4.0-setup.exe
    adresinden MKVMERGE programını indirip kurun sadece.

Adım-2: adresinden dosyayı indirin ve oynatamadığınız dosyanın olduğu klasöre kopyalayınız.

Adım-3: isim.bat dosyasını çalıştırınız. Bu klasörde bulunan MKV dosyalarını oynatılabilir hale getirecektir. Örneğin filmin ismi inception.mkv ise aynı klasörde inception_fix.mkv dosyası oluşacaktır. İşte bu dosya artık media player'da çalışacaktır.

Artık açmayan video dosyanız olursa isim.bat dosyasını o klasöre kopyalayıp çalıştırın iş bu kadar.

Not: Film dosyası ile altyazı dosyası birebir aynı isimle olmalıdır. (inception.mkv ise inception.srt olmalıdır gibi)

Üretici firma inşallah yakın zamanda buna ihtiyaç olmadan yeni yazılım çıkartır. Ama bu işlem elinizdeki MKV'leri oynatmasını sağlayacaktır. Çok pratiktir. İşlem çok uzun sürmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 3 Ocak 2011; 20:43:57 >

• Ya bende oynatamama sorunu değilde altyazı göstermem durumu var.

Mesela birkaç filmde altyazı görünüyor.Ancak çoğu filmlerde altyazı yok diyor.

Bu arada hem film hemde altyazı dosyası aynı isme sahip.

Bunun nedenini bilen varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: conjure

Ya bende oynatamama sorunu değilde altyazı göstermem durumu var.

Dosya adı çok uzunsa kısaltın.

Örnek olarak SUPERMAN_LIVE_ CENTER_ FILM_ 2010 TR.MKV ise superman2010.mkv superman2010.srt yapın deneyin. Dosya uzunluğu, dosya adındaki noktaların fazlalığı sorun yaratabilir.
  • onuda denedim ama nafile
    quote:

Orijinalden alıntı: eteksen

quote:

Örnek olarak SUPERMAN_LIVE_ CENTER_ FILM_ 2010 TR.MKV ise superman2010.mkv superman2010.srt yapın deneyin. Dosya uzunluğu, dosya adındaki noktaların fazlalığı sorun yaratabilir.
  • quote:

onuda denedim ama nafile
    quote:

quote:

Cİhaz marka modeli nedir? ve örnek bir dosya adı koyabilir misiniz?

• İlk mesaj güncellendi. Daha sağlıklı 1 yol daha ekledim.
  • eteksen arkadaş ellerine sağlık.
    bende LG HXF2P50BC XF2 500 gb ürünü var. Mkv lerin birçoğunu okumuyordu ve sayende şuan tamamı halloldu. birçok şey denedim. bir çok programla uğraştım ama olmadı olmadı. senin vermiş olduğun 1.yöntem ile tamamını hallettim, çok pratik teşekkürler.

Düzelttiğim bazı filmler,
    - A Nightmare on Elm Street 2010 1080p BluRay x264 DTS DUAL-WiKi[LTRG]
    - Aeon.Flux.2005.1080p.BluRay.x264.DTS-ESiR
    - Avatar (2009) 1080p BRRip x264 AC3 DUAL - BH
    - Bolt.1080p.BluRay.x264-1920
    - Baslangic(Inception).2010.BluRay.810p.DUAL.x264-PRoDJi
    - Centurion.2010.BluRay.DUAL.810p.x264.DTS.PRoDJi_LTRG__fix
    - Cell 211 2009 1080p DUAL BluRay x264-NODLABS[LTRG]
    - Contract Kilers 2008 1080P DUAL BestHD-HDA
    - Grown.Ups.2010.BluRay.1080p.DTS.x264.DUAL-CHD.Derinport.iN.RoBiNeX
    - PrcyJcksnOlmpsllrSimsekHırsızı.2010.BluRay.1080p.DUAL.x264-CHD.HDM.Derinport.iN.RoBiNeX
    - Salt 2010 DUAL 1080p BluRay x264
    - Shelter 2010 LiMiTED 720p BDRip H.264 AAC-TheFalcon007 (Kingdom-Release)
    - The American 2010 720p BluRay DTS x264-DNL
    - The.Sorcerers.Apprentice.2010.1080p.Blu-Ray.x264.DTS.RoSub-BECKS
    - Junkyard Dog
    - New York'ta Bes Minare 720p TELESYNC Xvid-LTRG

tekrar tekrar çok teşekkür ederim.
    ellerin dert görmesin.

• Teşekkürler, bende sadece iki filme çare bulamadım, bir de bunu deneyeyim
  • Dark Movix Fun cihazıma yeni yazılım çıktı.

Artık MKVmerge 4.0.0 ve sonrası ile oluşturulmuş dosyaları oynatıyor.

Yukarıdaki işleme gerek kalmadı bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 25 Ocak 2011; 0:33:35 >
  • daha kolay bir yol var,resimde görülen ayarı "none" yapın yeter

• Bu işlemleri yaptıktan sonra görüntü kalitesinde herhangi bi değişiklik oluyormu
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrė

Bu işlemleri yaptıktan sonra görüntü kalitesinde herhangi bi değişiklik oluyormu

Hayır.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emrė

Bu işlemleri yaptıktan sonra görüntü kalitesinde herhangi bi değişiklik oluyormu

Hayır.

Bu işlem media playerda izlenemeyen dosyalar için yapılıyor.Bu sebeple izlenemeyen dosyanın işlem öncesi kalitesi hakkında çok detaylı yorum
    yapmak bence doğru olmaz.Ancak, internetten indirdiğim dosyaları ilk önce ~15" ekranı olan laptopda VLC media player programıyla izlediğimde görüntü daha canlı
    görünüyor.Daha sonra bu işlemi yaparak 40" panelde izlediğimde laptop ın küçük ekranındaki parlak ve keskin görüntüyü göremiyorum.
    Bu durum panel büyüklüğünden veya ayarlarından kaynaklanıyor olabilir.Birde belirtmekte fayda var; işlem sonrası dosyanın çözünürlük ve ses seçenekleri kontrol edildiğinde değişiklik olmadığı görülebiliyor.

• LG LW4500 3D HDTV aldım televizyon harika ama bir sorunum var, bazı 3D MKV dosyalarını açmıyor, bazı dosyalarda da ses desteklenmiyor. Benim ricam bu sorunumu nasıl aşabilirim nasıl bir cihaz alırsam bu oynatamadığım dosyalarıda oynatabilirim? internetten yaptığım araştırmalarda bir çok üründen bahsediliyor ama ben hata yapmak istemiyorum aldığım cihaz bana bu konuda tam destek versin istediğim için burada bu sorunumu paylaşıyorum.
    Cevap veren ve yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum, İyi günler...

Lütfen basit bir dille cevap verin.Bir model marka adı da yazabilirsiniz. ya da örneğin ;medya player de Olması gereken en önemli özellikler hangisi 3d için;3d destekli,1.4 hdmı çıkışlı,iso destekli,alt yazı destekli,mkv,dts sorununu çözebilecek,hemen hemen tüm 3d filmleri ses ve görüntü olarak çözebilecek bir model,marka adı da yazabilirsiniz..detaylı ve güzel anlatımlarınızdan birşey anlamıyorum kusura bakmayın..

• güzel konu eline sağlık
  • güzel konu eline sağlık
  • denemedim ancak işime yarıyacağı kesin şöyleki; seagate go flex media playerim var cihazdan çok memnunum ancak bazı mkv filmlerde "çok nadidr olsada bazen iyi filmlere denk geldiği oldu" ses geliyor görüntü yok ne yaptıysam olmuyordu artık denk gelince program ile çözerim faydalı bir paylaşım teşekkürler
  • Filmleri Tv de izlerken bende aynı sorunu yaşıyordum sizin anlattıklarınızı yapınca ( Alternatif Yol 1 ) sorun düzeldi çok teşekkür ederim
  • beyler bende mkvfix adlı programı kurdum ancak bu program komple yeniden remux ediyor dosyayı ve çok uzun sürüyor bu işlem 8-9 dk her film için bunu mu yapacağız indirdiğim çoğu filmi görmüyor dune player

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 29 Ağustos 2013; 19:00:43 >
  • helsloot kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Bence 1. mesajda yazılı olan 1. yolu (MKV merge yada diğer adıyla MKV TOLLNIX) deneyin. Böylece, mkv dosyasındaki
    ses, altyazı dosyalarının sıralamasını değiştirebiliyorsunuz, ses-görüntü senkronizasyonu yapabiliyorsunuz hem de ilave ses ve
    alt yazı dosyalarını mkv dosyasına ekleyerek tek dosya elde edebiliyorsunuz.
    İşlem süresi mkv dosya boyutuna ve kullandığınız pc özelliklerine göre değişebiliyor.
    5~6 GB. boyutunda 720p bir mkv dosyası yaklaşık olarak 4~5 dakikada remux olabiliyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.