Şimdi Ara

MEDİPOL TIP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

LYS nin yaklaşmasıyla beraber, bu üniversitede okuyan birisi olarak, tercih etmeyi düşünen arkadaşlara yardımcı olması açısından biraz güncel bilgi aktarayım..
    Bilgiler tıp fakültesi hakkındadır..
    (Şimdilik) ilk iki sene unkapanında ki kampüste okutuluyor, gerisi bağcılardaki hastanede... Ama ortada dedikodular var, seneye tıp fakültesini Kavacık kampüsüne alacakları yönünde, alsalar bile hastane işi ne olacak bilinmez... Kavacığa da bir hastane yapıyorlar, ne olur bilmem....
    Ücret olarak sanırım en ucuz tıplardan birisi
    Her sene tefe mi tüfe mi ne o oranda zam geliyor bu sene %9 zam geldi

Kayıttan bir süre sonra bir İngilizce sınavı oluyor, o sınavı geçenler direkt birinci sınıfa başlıyorlar, geçemeyenler hazırlık okuyor... Bazı başka ingilizce sınavlarını(TOEFL, YDS, IELTS gibi) da kabul ediyorlar, yönetmeliğe bir bakın... Hazırlığa kalmamaya bakın ama kalırsanız da çok üzülmeyin... Hazırlık da şu an için Unkapanı'nda; ama seneye ne olur bilmem... Hazırlık sınıfından verim almaya çalışırsanız (hazırlığı tatil olarak görmezseniz) gerçekten kendinizi çok geliştirebilirsiniz....
    Derslerin %30'u İngilizce diye geçiyor ancak 2 ve 3. kurullarda bu oran birazcık daha fazla... İngilizce olan derslerde bir şekilde yapılıyor, çok korkmayın, ama İngilizcenizi MUTLAKA geliştirmeye bakın lâkin sadece 1. sınıfta İngilizce ders var(mış)(Daha ikiye geçmedim:),öyle diyorlar. birinci sınıftayım)

Kurul sistemi uygulanıyor, kurul genel ortalaması 75 üzeri olanlar final sınavından muaf olarak sınıfı geçiyorlar... 75 altı olanlar ise finale giriyor, genel ortalaması 60 üzeri olanlar geçiyor... Ama finalden en az 50 almak şart...
    Şu an için teorik derslerde %30, pratik derslerde %20 devamsızlık hakkı var... Ama devamsızlık yapmanızı önermem...
    Derslere nasıl çalışmanız gerektiğinden de kendimce biraz bahsedeyim: Günlük çalışma en iyisidir ama aynı zamanda hayaldir de... iki-üç günde bir çalışmak güzel olur... birde haftada bir şöyle bir tekrar... sınavdan en az 10-12gün(1. Sınıf için) sıkıca çalışmaya başlamanız halinde rahatlıkla 85-90 ortalamayı yakalamanız hiçte uzak bir hayal değil...
    Birinci sınıfta 6 tane kurul var... ilk kurul çoook çok basit, tıp tarihi, felsefe gibi dersler var, şayet 1 hafta bile çalışsanız 80-90 almanız işten bile değil... ama aynı olayı 2. kurulda belemeyin... artık yavaş yavaş ipleri elinize almanın vakti gelmiştir...
    4. kurula kadar anatomi dersi yok... 4. kurulda anatomi başlıyor... Anatomiden gözünüz korkmasın, işin mantığını anlayınca yapılmayacak bir şey değil Allah'ın izniyle....
    Bu arada bilmeyenler için kurul sistemi şöyledir... bir kurul ortalama 5-6 haftadan oluşur... Bu süre içinde gördüğünüz dersler (Biyokimya,Anatomi,Histoloji,Tıbbi Biyoloji gibi) genelde birbiriyle ilişkili konuları içerir... Sınav günü geldiğinde tüm derslerden aynı anda sınava girersiniz; toplam 100 soru ~2 saat süreyle...
    Sınavlar çok zor değil, ama kolay da değil, tadında.
    Hocalar genel olarak ilgili ve bilgililer...
    Anatomici Ufuk Hocayı anmadan geçmeyelim... Çok ilgili, bilgili... Mert bir ADAM... Okulun en iyisi:)
    Kavacık kampüsü güzel
    Unkapanı kampüsü ufak ama çok merkezi konumda.. Tabiri caiz ise her yere 5 dk..

Tıp okumak ve/veya Medipol Ünversitesi hakkında soruları olan varsa elimden geldiğince, memnuniyetle cevaplamaya çalışırım...

• Teşekkürler her şeyi açıklamışsınız soracak bir şey kalmamış. Ben de tıp istiyorum bakalım ne olacak daha 11im :D ygs lys adına bir öneriniz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DewilDragon

Teşekkürler her şeyi açıklamışsınız soracak bir şey kalmamış. Ben de tıp istiyorum bakalım ne olacak daha 11im :D ygs lys adına bir öneriniz var mı?

Buradan bir şey diyemeyeceğim... Danışmanlarınız sizi daha iyi yönlendirirler bence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ou5557

quote:

Orijinalden alıntı: DewilDragon

Teşekkürler her şeyi açıklamışsınız soracak bir şey kalmamış. Ben de tıp istiyorum bakalım ne olacak daha 11im :D ygs lys adına bir öneriniz var mı?

Buradan bir şey diyemeyeceğim... Danışmanlarınız sizi daha iyi yönlendirirler bence..

Teşekkürler.

• Hanımlar beyler benim medipol tıp yüzde 50 tutuyor vaziyette. Ancak maddi durum olarak sınıgta kalma korkum var. Ayrıca ingilizce hazırlık ve tıbbın kendisine ingilizce nasıl olur? Sınıfta kalmak ve geçmek nasıl olur? Ayrıca yurdunda yemek imkanları nasıl? Bir de istanbul beni biraz korkutuyor. Ama medipol tıp hakkında genel düşünceşeriniz ve bilgileriniz neler?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MARMARA TIP
    7 yıl önce açıldı
    TIP
    6 ay önce açıldı
    Çapa tıp - Ege tıp
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.