< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
ilk 100de tıpı seçenler medipolü tercih ediyor çünkü ayda 5 bin lira burs veriyorlar.bu parayı vermeseler ilk 100 de olan insanın orayı seçeceğini hiç düşünmüyorum.
|
Tıp istemiyorum ama başarılı bir doktor olup daha çok pratik olarak çalışmak istesem Cerrahpaşayi, işin biraz daha araştırma laboratuvar ortamında bulunmak istiyorsam Medipolü seçerdim. Tabi bu benim fikrim hocam
|
Çok zorlu bir yola girmek üzere olduğunuzu bilmenizi isterim. Tıp eğitimi çok ama çok zorlu bir eğitim.
Girmek istediğiniz bölümleri ziyaret etmeniz, öğrencilerle konuşmanız, üniversite ortamını görmeniz, çok faydalı olacaktır. Sınav sonucuna göre bunları sonra da yapabilirsiniz ama, motivasyon için önceden gitmekte fayda var. Muhtemelen hiç bir öğrenci kendi bölümü için olumlu şeyler söylemeyecektir. Türkiye'nin en iyi tıp bölümü olan Hacettepe Tıp Fakültesi'ne gitseniz bile, muhtemelen orada da derslerin yoğunluğundan, hocaların çok zorladığından, hasta başına düşen öğrenci sayısının fazlalığından, intern doktorluk sırasında TUS sınavına hazırlanamamaktan şikayet edeceklerdir. En zor tıp fakültesine de gitseniz, en kolay tıp fakültesine de gitseniz, en iyi tıp eğitimini de alsanız, en kötü tıp eğitimini de alsanız, eğer yurt dışında asistan olmayacaksanız, sonunda iş TUS sınavına hazırlanmanıza kalıyor. TUS sınavı öncesinde okuldan alınan temel eğitim tabii ki çok önemli, ama özel bir hazırlık yapmaksızın sınavı sadece okulda alınan eğitim ile almak biraz zor. Koç Üniversitesi gerek çekirdek eğitimin alındığı Sarıyer'deki ana kampüsü ile gerekse yeni yapılan Topkapı'daki Koç Üniversitesi Hastanesi ile en kaliteli eğitim şartlarında muhtemelen size en kaliteli hocalardan en iyi eğitimi alma fırsatı tanıyacaktır. Koç Üniversitesi Hastanesi'nde hastalara dokunulmasına izin verilmemesi veya hastalara dokunulmasına asgari düzeyde izin verilmesi dezavantaj gibi görülmektedir. Eğer ben klinik bir branşta uzman olacağım diyorsanız, zaten seçtiğiniz branşta hastalara istemediğiniz kadar dokunmak zorunda kalacaksınız. Hastalara dokunarak tiroid, perküsyonda asit muayenesi veya fıtık muayenesi yapabilmeniz veya hemşirelerin yaptığı damar yolunu açmanız zaten seçeceğiniz branşa göre uzmanlık eğitiminiz sırasında veya zorunlu hizmet sırasında yapmak zorunda kalacağınız rutin işler olacaktır. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa ve Çapa Tıp Fakültesi hoca kalitesi, vaka görme, hastalara dokunabilme fırsatı bakımından çok avantajlıdır. Binaların eskiliğine, eğitim verilen binaların kalitesine aldanmamanızı öneririm. Oldukça zorlu ve kaliteli bir eğitim alacaksınız. İntern doktorluk sırasında angarya işleri yapmayıp, TUS'a çalışma fırsatı da bulabilirsiniz. Sınıfların kalabalıklığı, hasta başına düşen öğrenci sayısının fazlalığı dezavantajlarıdır. Medipol Uluslararası Tıp Fakültesi eğitimi sırasında kaliteli hocalardan tamamen İngilizce ders alacaksınız. Kontenjan 10 kişi olmasına rağmen, YÖS öğrencileri ile bu sayı artabilmektedir. Medipol Tıp Fakültesi'nde eğitim Türkçe'dir. Genellikle yabancı hastaların yoğun olduğu Bağcılar'daki Medipol Mega Hastanesine şimdi 35-40 katlı gökdelen de ilave ediliyor. 4. döneme geldiğinizde bu hastanedeki hastalarla birlikte vaka sorunu çekmeyebilirsiniz. Hafta içinde bir gün bu hastaneye gidip, 4. ve 5. sınıf öğrencileriyle konuşabilirsiniz. 1., 2. ve 3. dönemlerde sınıfların kalabalık olmasının hiç bir zararı olmayacaktır. Zaten hocalar dersleri slaytlarla anlatacak, siz de takip edeceksiniz. Laboratuvar eğitimi zaten tüm tıp fakültelerinde benzerdir. 4. ve 5. sınıflardaki stajlar sırasında hastalarla nasıl muhatap olduğunuz, size hastalara dokunma fırsatı verilip verilmediği, ameliyatlara katılmanıza izin verilip verilmediği, hatta asistan gibi ameliyata katılmanıza izin verilip verilmediği gibi konuları hocalara, öğrencilere sorabilirsiniz. Hastaları muayene etmelerine izin verilip verilmediğini sorabilirsiniz. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|