Şimdi Ara

Medipol vs Cerrahpaşa vs Hacettepe (Tıp) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
3
Favori
7.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    https://www.medipol.edu.tr/medium/Document-File-5042.vsf

belki bunla diğer fakültelerle karıştırdınız

çünkü abartmayı severler tepdadı çok üst yaparlar ama çoğu tıp fakültesi aldı
  • Be4die kullanıcısına yanıt
    yok o beelge değil
    onun da tepdad

türkiyede 2 okulda var ama şu an sadece hacettepe devam ettiriyor

cerrahpala niye versinler ki tus başarısına göre verilmiyor zaten
    tepdad 2025e kadar
    tepdad.org.tr
    Akredite Eğitim Programlarının Güncel Listesi
    http://tepdad.org.tr/akredite-egitim-programlarinin-guncel-listesi

oradan bakabilirsiniz tepdadı olan okullara

benim bahsettiğim uluslararsı ulusal değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 26 Temmuz 2020; 22:23:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

yok o beelge değil
    onun da tepdad

türkiyede 2 okulda var ama şu an sadece hacettepe devam ettiriyor

cerrahpala niye versinler ki tus başarısına göre verilmiyor zaten
    Hocam tam bilmiyorum ama dün ctf instagram hesabı bir profla canlı yayın yaptı bu soru soruldu yeni yenilettik 2019da 6 yıl boyunca akrediteyiz 2025te de tekrar yenileteceğiz dediler.Acaba sizin senenizde değildi de sonradan mı oldu ayrıca ctf bence iyi bir statüye sahip hacettepeden sonra alacak bir okul varsa onun alması lazım gibi duruyor.Bilmiyorum siz ne dersiniz ama sonuçta 2.seneniz daha iyi biliyorsunuzdur
  • quote:

tepdad 2025e kadar
    http://tepdad.org.tr/akredite-egitim-programlarinin-guncel-listesi

oradan bakabilirsiniz tepdadı olan okullara

benim bahsettiğim uluslararsı ulusal değil
    neye yarar hocam bu uluslararası akredite biraz açıklayabilir misiniz size zahmet
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Olabilir hocam. Pek hakim değilim konuya zaten bir araştırmam yok çok fazla ama orada okuyan bir arkadaşım diplomasının uluslararası geçerli olduğunu söylemişti

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    tepdad usmle ye girişte kullanılacak 24 mezunları sonrası için

ama hacettepninkini elinizi kolunuzu salayarak sınavsız her yerde çalışma bileti gibi bir şey

zaten hacettepenin eğitimi bunu hakediyor

intörnlükte birileri kütüphaneye gönderir diğeri hekim olarak çalıştırır:)
  • Vlrm V kullanıcısına yanıt
    zaten her tıp bunu beyan ediyor
    tıp fakültesi diploması ile sınavlı yada sınavsız her yerde çalışabiliyorsunuz

size demiyorlar ki ben sizin tıp okulunuzu kabul etmiyorum tekrar 6 yıl okuyun geçerliliği var yani

ama bunu da abartarak söylüyorlar

her tıp fakültesinin nerdeyse uluslararsı geçerliliği var
    olmasaydı tekrar 6 yıl okumak zrundaydular
  • quote:

tepdad usmle ye girişte kullanılacak 24 mezunları sonrası için

ama hacettepninkini elinizi kolunuzu salayarak sınavsız her yerde çalışma bileti gibi bir şey

zaten hacettepenin eğitimi bunu hakediyor

intörnlükte birileri kütüphaneye gönderir diğeri hekim olarak çalıştırır:)
    e hocam bu çok iyiymiş kesin mi bu bilgi diplomamızın denkliği yok diye biliyordum ben eğer doğruysa çok iyi bir şey.Lise başından beri ctf ing istiyorum ama bu sene biraz sıralama beni sınırladı İnşallah açıklandığında istediğim gibi gelir de buna göre tercih yaparım.Hacettepe de bizim zamanımıza intern zamanında salacak gibi duruyor ama bilmiyorum.Ayrıca internken yapılan bazı işlerin çok boş olduğunu düşünüyorum bu yönden ctfyi biraz daha öğrenci dostu görüyorum daha bir aile ortamı var gibi bilmiyorum siz ne dersiniz ama

bu aile ortamı ekol olan okullarda var herkes birbirini tutar lisedeki arkadaşlıklarınız çok ötesindedir

çünkü oradaki hocaları çok çok büyük kısmı sizin fakülteden mezundur onlar da bir zaman sizin oturduğunuz sıralarda drs gördüler bazen anılarını anlatırlar bu fakültedeki

üst alt dönem arasında da herkes kardeş gibidir çok samimi ortamları vardı
    Ben de aynı şekilde düşünüyorum hocam. Cft öğrencileri de bunu söylüyor zaten. Daha bir sıcak geliyor cft bana nedense

md phd programı normalde 12 yılda tamamlanan programdır ve sadece hacettepede var md-phk ve 12 yıllık program 8 yılda tamamlanıyor

bazı özel okullar bizde de var diyecek ve 6 yılda tamamlıyoruz hem de mühendislikle çap yapıyoruz derler fazla kanmayın sadece
    Anladım hocam. Desteğiniz için çok teşekkürler. Şahsen üniversitede bursa ihtiyaç duyacagima eminim. Medipol bunu zaten veriyor ama diğerlerini secersem ne yapacağımı pek bilemiyorum. Özellikle cft bu konuda pek iyi değil diye biliyorum. Yurt bile ilk 200 için yani

evet bunu gördüm ama aynı zamanda doçentlerin veya uzmanların doktora yaptığı için md-phd uzmanlarına mobbing yaptığını duydum.Bu dalı da merak ediyorum aslında sanırım 2.sınıfta başvuruluyormuş girerken böyle bir bölüm yok yani tıptan ayrı
    ilk 100e girdiyseniz uluslararası tıp iyi bir seçenek olacaktır:):)
    hacettepe daha da kötü bu konuda bu canımı çok sıkıyor ah ilk 100 yapsak kafa rahattı şimdi.Mecbur özel burslara yöneleceğiz.
  • Uluslararası akreditasyondan ne dediğini anlamadım ama türkiyede bütün tıp fakültelerinin akreditasyonunu tepdad yapar ve bu yurt dışı geçerlilik için yeterli hatta bazen ona bile gerek olmuyor. Hacettepe tıpın da tepdad akreditasyonu var yukarıda attığın linkte de bundan bahsediyor. Hastane akreditasyonu hakkında da türkiyede bir çok üniversitenin hastanesi JCI tarafından akredite zaten ki yukarıda bahsedilen 3 üniversitenin de hastanesi JCI tarafından akredite. Kalan akreditasyonlar da tıp fakültesi mezunlarını ilgilendirmiyor(Mühendislik, hemşirelik, eczacılık veya sağlık bilimleri enstitüsü akreditasyonu (md/phd yapmadığınızı varsayarak söylüyorum onda bile doktora kabulünde akreditasyona bakıldığını pek düşünmüyorum)).

Diplomanın kabulü konusunda da çoğu ülkede yukarıdaki üniversitelerin hangisinden mezun olduğunuza bakılmaksızın board sınavlarını vermeniz gerekiyor. Almanyaya gitmek istiyorsanız şimdilik sınav vermenize gerek yok bildiğim kadarıyla. ABD için zaten usmle ye girmek zorundasınız. Sadece siz değil harvard tıptan mezun biri bile girmek zorunda.

Hocam Md phd nin çok az kişi tarafından yapılabildiğini ve cidden zor olduğunu duyuyorum ve öyle olduğunu düşünüyorum. Şahsen ben de çok iradeli ve çalışkan biri olmadığım için bir şey diyemem bu program hakkında. Belki ileride yapmak isterim zaten 3. Sene seçiliyor duruma gore diye biliyorum. O zaman Hacettepe iyi olur benim için

mobbing iddiası hakkında bilgim yok maalesef öyle bir durum varsa çok üzücü bir durum:(
    2. sınıf sonunda 3.5 ortalama ve yds de sanırım 80 üzeri alanlar başvurabiliyordu
    Yok hocam ilk 100 beklemiyorum. İlk binde olurum büyük ihtimalle. Umarım :)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.