Şimdi Ara

Medipol vs Cerrahpaşa vs Hacettepe (Tıp) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
3
Favori
7.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kayıt artık çok basit sadece gerek tarihte e devlete girip tek tuşla kayıt yapılıyor artık

gştmek ve diploma falan artık gerekli değil
  • Xakler kullanıcısına yanıt
    Yok hocam Türkçe tıp için de geçerli bu ki Türkçe tıp da 942 ile kapatmış geçen sene.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vlrm V kullanıcısına yanıt
    Hocam ben biraz acıbademe bakmıştım da oradan konuştuğum birkaç kişi uygulama ve hasta ile etkileşim alanında iyi olmadığını söylediler. Devlette hasta üzerinde öğrendiğin şeyleri maketle öğrenmek zorunda falan kalbiliyormuşsun. Ama hem eğitim(laboratuvar falan) hem de yaşama (yurt falan) imkanları çok iyi. Bir de burs verme durumu var internet sitesinde yazıyordu bakarasınız. Yurt dışı imkanları falan nasıl hiç bilmiyorum.

• Soruavcısı S kullanıcısına yanıt
    Bunu bilmiyordum hocam çok teşekkürler. Böyle bir durum varsa iyi saklanmış :)

• Hocam ben de sizin gibi hacettepe ve cerrahpaşa arasında kaldım. (Umarım sonucum değiştirmez bunu).

Az çok araştırdığim kadarıyla egitim olarak benzer seviyede üniversiteler(bazıları hacettepe biraz daha iyi diyor bilemiyorum). Cerrahpaşa 1. ve 6. senesinde öğrencileri çok kasmıyor deniliyor. Ama diğer senelerde her tıp fakültasinde olduğu gibi dersler ağırmış. İzlediğim bir videoda da hacettepede intern senesinde gereksiz kasıyorlar diyordu. Cerrahpaşanın Istanbulda olması bence güzel ama istanbulun çok iyi olmayan yerinde. Fakat ulaşım olarak çok rahat marmaraya ve metroya falan baya yakın o yüzden beşiktaş, kadıköy gibi yerlere gitmek kolaydır. Hacettepenin yeri ise daha nezih bir yer gibi ve yine ulaşım olarak çok iyi(Ankaranın merkezi sayılır). Fakat malum İstanbul sosyal imkanlar olarak Ankaradan çok daha gelismiş bir şehir. Bir de hacettepenin yurdu daha büyük galiba, cerrahpaşanın erkek yurdu küçük ve sadece ilk 200 için. Hacettepe için biraz kalabalık olduğundan şikayet vardı. Hacettepe son senelerde genelde kontenjan artırırken cerrhapaşa azaltmış. Bir de cerrahpaşa ingilizce 50 kişi. Biraz düzensiz anlattım kusura bakma :)

Açıkçası ben kararımı hangisinin ingilizcesi gelirse ona göre yaparım. İkisi de ing veya tr olursa da yurt dışı imkanlarına göre(bunu biraz daha araştırmam lazım zaten yukarıda da konuşulmuş)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soruavcısı -- 26 Temmuz 2020; 23:57:37 >

• Vlrm V kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Bu durum çoğu özel üniversitede bahsedilen bir konu. Çünkü özel üniversiteye bir sürü para veren hasta kendisini tıp öğrencisine denettirmekte istemez. Ben de istemezdim. Ama yine de bir öğrenciyle görüşmek lazım bazı üniveraiteler bu sorunu çözebiliyormuş.

• Soruavcısı S kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam. Hacettepe hakkında aslında yeterli bilgim var. Cerrahpaşa hakkında çok az bilgim vardı. Sayenizde edindim çok teşekkürler. Daha sonraları da görüşelim hocam. Bir de neden İngilizce düşünüyorsunuz ?

• bu konuyu günlük uplasak olur aslında özellikle tercih dönemi üst dönemlerde bu okullarda okuyanlar çok faydalı bilgiler verebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vlrm

Hocam bir de hazırlık okumayı düşünüyorum. Şahsen İngilizce bilgim çok kısıtlı. Hacettepe ve cft nin hazırlığı hakkında bir bilginiz var mı acaba?
    Hacettepe'de hazırlık benim dönemimde iyi değildi. Ben bilerek sınavdan kalıp hazırlık okumuştum, sınıflar cok kalabalık olduğu için pratik yapma şansın yok. Lise bilginin üzerine çok bir şey öğrendiğini söyleyemem. Zaten dersler yarım gün oluyor, onun üstüne ekstra kursa gider veya çalışma yaparsan faydalı olur.

Tabi bu dediklerim 7 yıl öncesinin bilgileri. Güncel durumu bilmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uluslararasi tiptan MD/PhD olarak fikir vermesi acisindan tecrubelerimi paylasayim:

PhD kisminda iyi bir hoca secimi onem arz ediyor. Data uretebilmek icin literature hakim olabilmek ve lab’da ciddi vakit gecirmeniz gerekiyor. Harcadiginiz vakit tipta tus/usmle icin calismaya ayiracaginiz vakitten ayirmanizi beraberinde getiriyor. Ote yandan ozgun calismalar icinde yer alinabiliyor. Ikisinin de verdigi tad beklentilere gore ayri. Turkiye’de, iki karpuzu bir koltuga sigdirmaya calisiliyor daha cok. Vakit yonetimini iyi yapabilmek gerekiyor.

Uluslararasi tipin artilari kuvvetli bir arastirma alt yapisi olmasi ve 4. Sinifta Harvard’a klinik staja gonderiyor olmasi (4 kisiyi). Her universitenin kendi arti ve eksileri vardir. Hacettepede olan kimi artilar Cerrahpasa’da olmaz, Cerrahpasa’da olanlar Medipol’de, Medipolde olanlar Koc’ta, Kocta olan digerlerinde gibi liste uzar gider. Bu durum birini digerinden daha iyi ya da kotu yapmaz, sizin kosullarinizda ve beklentilerinize gore en iyi ortusen, sizin icin en iyi alternatif olur. Yoksa Cerrahpasa’da Hacettepe’de ve daha burada yazilmayan nice koklu okul da gayet iyi universitelerdir. Bircok degiskenin oldugu denklemde, onceliklerinize gore, neresi agir basiyorsa orasi sizin icin en iyisidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

bu soru çok mantıksız kesinlikle ve kesinlikle en iyi eğitim tartışmasız hacettepenindir ve en iyi hocalar oradan çıkar

türk bilimine yön veren 100 tıp doktorlarından 46sı hacettepeden
    https://www.memurlar.net/haber/779441/tip-bilimine-yon-veren-100-turk-listesinde-46-hacettepe-li.html

http://www.turkishtimedergi.com/saglik/tip-bilimine-yon-veren-100-turk/

cerrahpaşa intörnlüğü rahat geçer fazla hekimlik becerileri uygulanmaz genelde kütüphaneye yollarlar o yüzden tus başarısı yüksek yine hacettepeye kıyasla çok yakın
    Son paragraf ilk kelime Cerrahpasa olacaktı sanırım?

• Alkalen Fosfataz A kullanıcısına yanıt
    bence de düzeltiyorum hemen
  • Hayaller cerrahpaşa hacettepe medipol
    Gerçekler ne hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aberrant Warden

Hayaller cerrahpaşa hacettepe medipol
    Gerçekler ne hocam
    türkçeleri oldu hocam arttık yapacak bir şey yok hacettepe geriye çekerse belki gelir ingilizzcesi de
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aberrant Warden

Net cerrahpaşa.
    Cerrahpaşa ve hacettepe arasında eğitim ve kalite farkı yoktur. Ama diğer sebepleri düşünürsek cerrahpaşa öne çıkar.

Medipolü de böyle bir karşılaştırmada görmemiş olayım. Parayla dereceleri satın alıp sıralamalarını yükseltiyorlar. Cerrahpaşa ile hacettepe iki ekol yer. Türkiyenin tanınmış yerleri. Medipol ne allah aşkına, bugün var yarın yoklar paraları nereye kadar? Devlet sürekli besliyor okulu bunun suyu kesilir elbet bir gün.
    Sektöre yakın biri olarak +1

İktidar değişirse sonu şehir üniversitesi fatih üniversitesi gibi olur.Ama Cerrahpaşa'yı bitirmeye kimsenin gücü yetmez

2-3 sene önce 600 senelik okulu böldüler bak iu en iyi 500 okulun içinden çıktı.Üstüne hastalık oldu herkes yine Cerrahpaşa'ya koştu

• Trakya '17 mezunuyum. 4.sınıfı Farabi ile Cerrahpaşa İngilizce'de okudum. Lisans süresince fakültede aldığınız eğitimin çok bir farkı olacağını düşünmüyorum. İnternlük falan da hikaye. Asıl önemli olan uzmanlıkta yurt dışına çıkmak istiyor musunuz, istemiyor musunuz. İstemiyorsanız tus çalışacaksınız sonuçta ve düz inekleyeceksiniz yaklaşık 2 sene. O zamana kadar sallayın. İstiyorsanız yazları bol bol kaliteli yurt dışı staj yapacaksınız.
    Yorucu bir süreçten çıktınız. Liseye giriş ve üniversiteye giriş sınavları arası 4, bilemediniz 5 sene. Muhtemelen Türkiye'deki her genç gibi pek geliştiremediniz kendinizi. Üniversitede biraz kafanız rahat olsun, macera yaşayın. Yurt içi, yurt dışı gezin tozun, oyun oynayın, güzel ortamlarda takılın. Cerrahpaşa aşırı rahat, zaten kasmaya da gerek yok. Çok kaliteli hocalar da var. Koç'a tam hakim değilim, biraz daha sıkı olabilir, ama harika bir ingilizceniz olur. Puan tutuyorsa/durumunuz varsa: 1-Koç 2-Cerrahpaşa/Çapa derim. Medipol'ü hiç bilmiyorum ama uzaktan uzaktan pek hazzetmiyorum. Dendiği gibi siyasi iktidar değişirse patlayabilir. Diğer küçük özellere de gitmek istemezdim. Ve muhakkak ayrı eve çıkın, ailenizle yaşamayın. Ama aileyle aynı şehirde olsanız tadından yenmez. Sınav dönemleri falan uğraşmazsınız. Ankara tarafındaysanız yazın Hacettepe. Ama İstanbul'dan gitmeye kalkmayın.

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    düzeltelim birçok fakültemizin akreditasyonu var,
    tepdad.org.tr
    Akredite Eğitim Programlarının Güncel Listesi
    http://tepdad.org.tr/akredite-egitim-programlarinin-guncel-listesi
    bu adresten kontrol edebilirsiniz

• İntörn Doktor(6.sınıf öğrencisi) olarak söylüyorum sakın reklamlara kanmayın,iyi fakülte instagramdan iyi reklam yapan fakülte değildir.

Tıp Fakülteleri esasında ikiye ayrılır:
    1)Hacettepenin kendisi
    2)Geriye kalanların hepsi

Not:Hacettepeli değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HulusiBehçet -- 28 Temmuz 2020; 23:34:31 >
  • Be4die kullanıcısına yanıt
    Size kötü bir haberim var.Geçen sene Cerrahpaşa akreditasyondan geçemedi.Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesine bile akreditasyon verilirken Cerrahpaşaya verilmedi.Ancak bu sene alabildiler.Geçen sene akreditasyon lafını hiç etmiyorlardı ondan,ama iyi reklam yaptılar bunun üzerini kapattılar o işi iyi beceriyorlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HulusiBehçet -- 28 Temmuz 2020; 23:46:3 >
  • Mirvaric M kullanıcısına yanıt
    yok o ulusal tepdad akreditesi hacettepenin ondan farklı bir akreditesi daha var

ve sadece hacettepede var bu
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.