Şimdi Ara

megan II kapılara hoparlör montajı yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
12.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kapılardaki hoparlörleri değiştirmek istiyorum. ön kapılardaki plastik korumaları açtım, orjinal hoparlörleri küçük, arkasında plastik koruma var. sanırım üzerine su gelmesin diye. yeni aldığım 13 cm lik hoparlörlerin arkası bu nedenle oturmuyor. camdan üzerlerine su gelebilir, arka plastiği kesmeden nasıl çözüm bulacağız buna.

ikincisi de arka kapıların hoparlörlerini nasıl değiştireceğiz. önler gibi açılmıyor.

yardımlarınızı bekliyorum. saygılarımla.

• Ben geçen ay arka kapılara hoparlör taktırdım. Yuvaları 13 cm ye göre yapılmış olduğu için mecburen 13 cm lik taktılar.Arka kapıları kendimin açmam mümkün değildi. Kaportacıya açtırdım. Çok zor açılıyor hiç uğraşma tırnaklarını kırarsın ses yapar. Ben sesten tatmin olmadım ve arka konsola 2 adet 16 lık taktırdım. Şimdi güzel oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozdan

Ben geçen ay arka kapılara hoparlör taktırdım. Yuvaları 13 cm ye göre yapılmış olduğu için mecburen 13 cm lik taktılar.Arka kapıları kendimin açmam mümkün değildi. Kaportacıya açtırdım. Çok zor açılıyor hiç uğraşma tırnaklarını kırarsın ses yapar. Ben sesten tatmin olmadım ve arka konsola 2 adet 16 lık taktırdım. Şimdi güzel oldu.

sesten tatmin olmayacağımı bende tahmin ediyorum. ileriki zamanda arkadaki ecza kutusunun yerine 25 cm lik bi woofer ya da iki adet oval hoparlör taktırmayı düşünüyorum.

kapıları ben açmayacağım ama biliyorsun bizim esnafımız bilmiyorum demez. bilmeden yapmaya uğraşır. tesisatçının zarar vermesinden korkuyorum:) o nedenle bilirsem adama yol yöntem gösteririm diye kendim öğrenmek istiyorum:)

• Kendin öğrenebileceğini zannetmiyorum.Heryerinde vida ve tırnaklar var kırabilirsin.
  • quote:

Kendin öğrenebileceğini zannetmiyorum.Heryerinde vida ve tırnaklar var kırabilirsin.

ok. arkaya taktırdığın 16 lıklar ne model? amfi gerekmedi değil mi onun için. arkaya iki oval alsam, kapılarda da 4 adet, teyp sıkıntı verir mi, amfi mi gerekir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhan34

quote:

Kendin öğrenebileceğini zannetmiyorum.Heryerinde vida ve tırnaklar var kırabilirsin.

ok. arkaya taktırdığın 16 lıklar ne model? amfi gerekmedi değil mi onun için. arkaya iki oval alsam, kapılarda da 4 adet, teyp sıkıntı verir mi, amfi mi gerekir?

teyp 6 hoperlörü kaldıramaz muhakak anfi takmanız gerekecektir eğer performans almak istiyorsanız size şiddetle anfi tavsiye ederim yoksa bu kadar hoparlör taktırmayın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cgr1903

quote:

Orijinalden alıntı: batuhan34

quote:

teyp 6 hoperlörü kaldıramaz muhakak anfi takmanız gerekecektir eğer performans almak istiyorsanız size şiddetle anfi tavsiye ederim yoksa bu kadar hoparlör taktırmayın derim.

mesaj anlaşılmıştır. sağolun. anfi işine bakacağız artık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hi-Fi ın mantığına göre müzik önden dinlenir. Aracımda önde comp takım arkada woofer var. Bilerek arka kapıları devre dışı bıraktırdım. Müziği önden hissediceksin. Şarkıcıyı konsoldan, orta koyulukta sesleri kapılardan doygun sesleri de aracın tümüne yayan woofer dan alıcaksın. Arkadan müzik olayını bitirin bence. Kaliteyi yukarıda tutarsanız gerçekten ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Bende abartı olmasa da yine de kaliteli diyebileceğim bir component olan Hertz HSK-130 var gerçekten çok memnunum. Sadece bagaja slim woofer alabilirim. Çünkü HB araçta cidden sıkıntı oluyor. Özellikle de stepne...
  • mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wurtz

Hi-Fi ın mantığına göre müzik önden dinlenir. Aracımda önde comp takım arkada woofer var. Bilerek arka kapıları devre dışı bıraktırdım. Müziği önden hissediceksin. Şarkıcıyı konsoldan, orta koyulukta sesleri kapılardan doygun sesleri de aracın tümüne yayan woofer dan alıcaksın. Arkadan müzik olayını bitirin bence. Kaliteyi yukarıda tutarsanız gerçekten ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Bende abartı olmasa da yine de kaliteli diyebileceğim bir component olan Hertz HSK-130 var gerçekten çok memnunum. Sadece bagaja slim woofer alabilirim. Çünkü HB araçta cidden sıkıntı oluyor. Özellikle de stepne...

Kardeşimin megane2 ye

HERTZ DSK 130 2 YOLLU MİD alıcaz bizde GG de 110 liraya var
    HSK ve DSK arasındaki farkı biliyormusun?

• quote:

Orijinalden alıntı: yasaluyari

Kardeşimin megane2 ye

HERTZ DSK 130 2 YOLLU MİD alıcaz bizde GG de 110 liraya var
    HSK ve DSK arasındaki farkı biliyormusun?

Dinlemeden anlatamam ama kısaca şunu söyliyim fiyat farkına bakarak kalite farkını anlayabilirsiniz. Elinize geldiğinde şuncacık şeye mi bu kadar para verdim diyorsun ama araca taktığında anlıyorsun. Ben sadece o component i kullanıyorum ve cidden tatmin ediyor. Tabi bu işin tatmini yok bir takım daha taksam (yine ön kapıya tabiki) daha da iyi olur fakat bütçe...

• Arkadaşlar bıktım bu hoparlör yırtılmalarından megane 2 var bende se sürekli gümlüyor ön 2 değişti arka 2 li kaldı. Yerine servisten orjinal 2 hoparlör mü alsam yada kendim alıp mı taksam yada taktırsam uyumlu en azından yırtılmıcak bi hoparlor önerirmisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

Arkadaşlar bıktım bu hoparlör yırtılmalarından megane 2 var bende se sürekli gümlüyor ön 2 değişti arka 2 li kaldı. Yerine servisten orjinal 2 hoparlör mü alsam yada kendim alıp mı taksam yada taktırsam uyumlu en azından yırtılmıcak bi hoparlor önerirmisiniz

megan kapılarında arkasındaki doğru düzgün mıknatısı olmayan o dandik hoparlörleri görünce bunlar 5 lira bile etmez diyor insan:) kartondan yapılmış sanki.
    kendin alıp takabilirsin ön kapılara, arka kapıları ise kendin açman zor.
    ancak piyasada slim tabir edilen arka kısmı uzun olmayan kaliteli hoparlör bulmak ya çok zor ya da pahalı. ön kapıların hoparlör arkasına gelen yerde suyu önlemek için plastik bir çıkıntı var, bunu kestirirsen 13 cm lik sony, pionerr gibi hoparlörler takabilirsin. hoparlör bağlayan tesisatçılar hemen kesiyor, hoparlörü takarken naylon geriyor arkasına ancak yine de ön kapı cepleri buralardan sızan suları alıyor.
    tercih size kalmış.

• batuhan34 kullanıcısına yanıt
    siz olsanız napardınız servis orjinal devam mı yoksa sony alıp plastik kestirmek mi
  • quote:

siz olsanız napardınız servis orjinal devam mı yoksa sony alıp plastik kestirmek mi

ben önce 2 çift sony almıştım. yeni bir teyp ile. ön kapıları değiştirmedim o yüzden. sadece arka kapıları değiştirdim. sonra o ses beni bir müddet tatmin etti. daha sonra ön kapıları kestirip jbl mid takımı taktırdım önlere. bagaja 20 cm jbl küçük kabin bas ve amfi bağlattım. onlarda bir süre beni götürdü. daha sonra arka cam önündeki ecza kutusunu çıkarttırıp yerine 2 adet oval hoparlör bağlattım, bagajdaki jbl yi cerwin vega 20 cm lik bas ile değiştirdim. amfiyi büyüttüm. şimdi araba yıkılıyor resmen.

eğer önceki ses bana yetiyor zaten diyorsanız amfiydi bastı uğraşmayacam diyorsanız orjinal alın takın.

valla hocam bende cd changer de var sonradan taktırdım oradaki bej uyumunu da bozmak istemiyorum açıkcası yoksa ses konusunda sınır yok tabi en iyisi orjinali alıp taktırayım servis 140 tl dedi arka ikiliye
  • quote:

valla hocam bende cd changer de var sonradan taktırdım oradaki bej uyumunu da bozmak istemiyorum açıkcası yoksa ses konusunda sınır yok tabi en iyisi orjinali alıp taktırayım servis 140 tl dedi arka ikiliye

cd ile uğraşmamak için teybi değiştirdim ben. teybin dışına siyah çerçeve gerekiyor, internette 30-50 lira arası satılıyor. onuda alınca gayet güzel göründü bence. teybin ışık rengi de uyumlu döşeme ile. 140 lira çok fazla. 13 cm sony 50 lira çünkü. takdir sizin.
     megan II kapılara hoparlör montajı yardım

hocam çevirici ile sm 13c mid takımı jameson usa 6004 amfi jbl 1000w bas taktırdım complerden aşırı memnun olmasamda sub işini güzel yapıyor ana üniteyi değişmedim arada hafiften ilk açmalarda parazit var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.