Şimdi Ara

Megane 1 1.6 16 V Coupe fan açma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2000 model 1.6 16 v megane 1 coupe aracım var , muayene öncesi kışlık bakım yaptırdım.Anlatacağım sorunu hiç yaşamadan aracı tamircime bıraktım.

Antifiriz koyduktan sonra radyatörün bir kaç noktasından kaçak yaptığı için radyatörü değiştirmek zorunda kaldık. Direk gidip birebir orjinal mais (valeo) radyatör taktırdım. Sonrasında aracın fanı 90 çizgisinde değilde bir üst çizgide açtığını farkettim. (yazımın başındada belirttiğim gibi radyatör değişmeden önce böyle bir sorunum hiç ama hiç olmadı , yazın 40 derece sıcakta klima açıkken bile bir sıkıntı yaşamadım )

Öncelikle söyleyelim megane 1 lerin radyatörlerinde fan müşürü yok arkadaşlar , sadece blokta hararet müşürü var , fan açım komutu beyinden gelmekte.

Sonrasında hararet müşürünü değiştirdik (hemde çıkma ve sıfır bir kaç tane denedik ) sonuç değişmedi , acabamı ? dedik termostatı değiştirdik sonuç

yine aynı.

Bilgisayara bağlıyoruz 97-98 derecede fan gayet normal bir şekilde açıp kapatıyor , aracta fokurdama , şişme, herhangi bir hararet yapacakmış yada yapmış izlenimi vb bir durum/sorun yok. (Yedek depo kapağını bile rahatça açabiliyoruz fan açtığında)

Sadece neden eski yerinde (90 çizgisi ) fan açmadığını çözemedik. Şu an havalar soğuk olduğu için çok sıkıntı yapmıyorum , ama yazın aracın hararet yapmasından çekiniyorum.

Fikri olan yada başına gelen arkadaşların yorumları için şimdiden teşekkürler

Megane 1 1.6 16 V Coupe fan açma sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsoneryilmaz -- 6 Aralık 2017; 16:23:4 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 4 1.2 vs İ20 1.2 mpi
    7 yıl önce açıldı
    2017 1.4 Tdi Polo fan açması
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.