Şimdi Ara

Megane 2 1.5dci kullanan var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Megane 2 hakkında bir sürü soru var kafamda, internetde araştırdım ama derli toplu net bir bilgiye ulaşamadım.Megane 2 alma konusunda kararımı netleştirdim, ancak daha önce hiç dizel araç sahibi olmadığım için bilgi almak istedim.Aynı aracın benzinliside var ama malum benzinli araçlar şehir içi çok yakıyor ve lpg kullanmak zorunda kalıyorsun, bende lpgden hiç hazetmiyorum hiç sevmiyorum.Bu sebeple dizelini düşünüyorum kesinlikle.

Dizelinin motor olarak veya elektronik olarak kronik problemleri var mıdır ? Bu araçlarda dpf yok diye biliyorum doğru mu ? Yedek parçası bulunur mu ? Otomatik viteslisi alınır mı ? Eğer otomatik vitesi sorunsuzsa otomatiğini almayı düşünüyorum, yıllardır manuel vites kullanıyorum ve şuan kullandığım araçta bir hız sabitleme bile yok.Harbi bıktım artık trafikte dur kalk dur kalk amele gibi habire vitesle uğraşmaktan.Megane 2 de hız sabitleme var mı ? Donanım paketleri nelerdir hangi modelini önerirsiniz veya hangi yılda üretilen araçlar daha doludur daha iyidir o konuda da bilgiye ihtiyacım var kısacası.

Uzun yıllar aile aracı olarak kullanmak istiyorum.Megane 2 alırken özellikle dikkat etmem gereken bir yeri var mı ? Özetle megane 2 hakkında tüm bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim, yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Tüm sorularını cevaplayamam ama en onemlilerinden birini söyleyebilirim.

Enjektörlerine iyi baktır. Belli bi km den sonra işeme yaparak piston kafalarını eritiyor.
    Ekranda da tam hatirlayamadim ama enjektörleri kontrol ettirin gibi bi uyari veriyordu aracı zorlayınca.

Bi de bozuk yollarda kullanacaksan ön takım biraz hassastır
    Genel olarak yaşına gore iyi arabadır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt

biraz araştırınca açıkcası hemen soğudum araçtan böyle bir şey olur mu ?

sigorta kutusu zor sökülüyor onu geçtim bir sinyal ampulü değiştirmek için bile tekeri tamponu davlumbazı felan herşeyi sökmen gerekiyor, mazot filtresi desen oda aynı ben bunları sanayide yaptırmaya kalksam dünya kadar işçilik isterler hadi diyelim yolda giderken sigorta attı sigorta değiştirmen gerekti nasıl sökeceksin bunca şeyi tek başına ? Harbiden araştırınca bu araçtan da soğudum hemen, saçmalık yani bu şekilde olması.

1.6 tdci olan ford focus 2 , 2.5 kasalara felan yönelmiştim ama dizel otomatiğinin sorunlu olduğunu duyunca bu sefer megane almaya karar kıldım ama sabaha kadar araştırıp şimdi bunları görünce bundan da soğudum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-01E3D7E9B -- 26 Nisan 2022; 7:40:26 >
  • Her aracın kendine göre + ve - yönleri illa ki var.

Uzun dönem Megane 2 kullanıcısı olarak ,

Evet bazı şeylerin ulaşımı veya sökümü zor ama büyük şehirde yaşıyorsanız herkes bu işlerin nasıl yapıldığını bildiğinden sorun yaşamıyorsunuz.

Kendimden örnek vereyim aracın sağ kısmındaki far grubu ve stop grubu komple yanarken sol kısımda ne far ne stop ne sinyal hiç bir şey yanmıyordu. Elektrikçiye gidip durumu anlattım adam yarım saatte sigorta kutusunu dağıtıp sigortayı değiştirip sorunu çözdü aldığı ücret 100TL

Bir araçta çok sorun olması ve o sorunun yaygın olması belirli bir yerden sonra anlamsız hale geliyor çünkü çözümü her yerde biliniyor parçası her yerde bulunabiliyor.

Megane 2'den sonra Mazda'ya geçtim sorunsuz araba evet ama cam düğmeleriyle ilgili bir sorun yaşadığımda gezmediğim usta kalmadı ve sorunu çözemedim mecbur gidip çok yüksek ücretlere yeni cam düğmesi almak zorunda kalmıştım.

Alt takım olarak zayıf bir araç bozuk yol vs. sevmez. Düz yolda yıllarca kullanın bir sorun olmaz ama bozuk yollarda maksimum 2 seneye alt takımdan ses gelmeye başlar.

Dizelleri de 5.5-6.5lt/100km civarında yakıyor hatta yazın dur kalk trafikte klima açık 7.0-7.5lt/100km gören arkadaşlarım da oldu.

Benzinlisi de şehir içinde 7.5/8.5lt/100km yakıt tükettiğinden benzinli almak daha mantıklı bana göre.

Dizelin bakım maliyeti + Mazotun şuan daha pahalı olması benzinliyi daha avantajlı kılıyor.

• öncelikle güzel bir araç amcamın arabası ilk sahibiyiz ayrıca ilk kullandığım arabadır 1.5dci 110luk olanlardan güçlü bir araç, motor şimdiye kadar hiç problem çıkarmadı fakat elektirik aksamı camlar, elektirikli direksiyon, kapı kilidi, anahtardan dolayı aracı çalıştırmada sorunlar yaşadığımız oldu demek istediğim motor bakımından değil de elektirik aksamı biraz sıkıntılı temizini bulursanız gayet güzel bir araçtır. bizim araç sanruf hariç full paketti, bizdekinde hız sabitleme var fakat diğer paketlerde var mı bilmiyorum araç her sabah 2km (okula gidip geliyor) ortalama yakıt tüketimi 6.7lt idi geçen hafta bindiğimde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 26 Nisan 2022; 11:16:10 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben 2006 yılında sıfır olarak Megane 2 sedan 1.5 dci 80 hp expression gümüş gri almıştım. Yakıtı oldukça iyi. Ancak aracın elektrik sistemi iyi değil. Bende gösterge ışıkları bazen yanar bazen de yanmazdı. ayrıca el frenini kaç kere tamir ettirdim hatırlamıyorum. Kendi ilk sıfır aracım olduğu için severek kullandım. Hala da döner bakarım

• 2011-2021 arası on yıl boyunca 1.5 dci authentique kullandı babam. En sorunlu yeri klimasıydı, ne kadar yaptırsa da arabanın içini soğutmazdı. Kronik mi o araca özel mi bilmiyorum.

İlk aldığımızda şarj dinamosu ile ilgili bir sorun olmuştu küçüktüm o zamanlar biraz, tam hatırlamıyorum. Onun dışında rutin şeyler dışında hiç gitmedi sanayiye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.