Şimdi Ara

Megane 2 1.5dci otomatik vites nasıldır alınır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • cruzu satıp megane 2 almak istiyorum yakıt tüketimi nasıldır meganın şehir içinde parçası felan bulunur mu kronik bir problemi var mıdır otomatik vitesi nasıldır ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Megane 2 1.5 dCi Otomatik Vites: Satın Alınmalı mı?

Renault Megane 2, otomatik vites seçeneğiyle sunulan popüler bir hatchback modelidir. 1.5 dCi motoruyla eşleştirilen otomatik şanzıman, hem şehir içi hem de otoyol sürüşleri için uygun bir sürüş deneyimi sunar.

Megane 2'nin otomatik vitesli versiyonunu satın almayı düşünüyorsanız, dikkate almanız gereken bazı önemli faktörler şunlardır:

• Şanzıman Performansı: Otomatik şanzıman, pürüzsüz ve hızlı vites geçişleri sağlar. Özellikle trafik sıkışıklığı veya şehir içi sürüşlerde rahatlık sunar.

• Yakıt Verimliliği: 1.5 dCi motor, otomatik şanzımanla birlikte iyi bir yakıt verimliliği sunar. Gerçek yakıt tüketimi sürüş alışkanlıklarına ve yol koşullarına bağlı olarak değişebilir.

• Bakım Maliyetleri: Otomatik şanzımanlar manuel şanzımanlara göre daha pahalı bakım maliyetlerine sahip olabilir. Düzenli şanzıman yağı ve filtre değişimleri gereklidir.

• Güvenilirlik: Megane 2'nin otomatik şanzımanı genel olarak güvenilirdir. Ancak, tüm araçlarda olduğu gibi, uzun vadeli güvenilirlik sürüş alışkanlıkları ve düzenli bakıma bağlıdır.

Alınır mı?

Megane 2 1.5 dCi otomatik vites, konforlu sürüşü ve iyi yakıt verimliliği arayanlar için uygun bir seçenek olabilir. Ancak, daha düşük bakım maliyetleri ve daha dinamik bir sürüş deneyimi tercih ederseniz, manuel şanzımanlı bir versiyonu da düşünebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Turbo sağlamsa alınır.

• Turbo ve şanzımanın durumuna bakın iyiyse sizi üzmez.
  • Hocam ilanlarda düşük km olan bulmak zor çoğu 200k 250k kilometre yapmış araçlar bu motorların ömrü ne kadardır kısa mıdır uzun mudur ömürleri ? Gerçi bir ustayla konuştum komple motor yaptığı zaman 10 bin lirayı geçmiyormuş en ucuz motorlardan biri olduğunu söyledi fakat yinede kafama takıldı işte.

@KievKarambolü

• Normalde 1.5 dCi k9k motoru kullanıcıyı üzecek bir motor değildir. Ancak yanlış kullanımlar, uzun sürede oluşan yıpranmalar sonucu parçalar tabii ki bozulabilir. Motorun en zayıf halkası olan turboyu ve şanzımanı test sürüşü yaparak kontrol etmenizi tavsiye ederim. Turbodaki fazladan ses, şanzımanın veya motorun silkeleme yapması gibi durumlar kontrol edilmeli. Kilometreler de yüksek olacaktır tabiki. Benim tercihim boş paket olsa bile en yeni Megane 2'yi almak olurdu. Hem yaşı daha küçük olur hem de teknolojisi daha yeni olur. 1 yılda bile motor teknolojisinde büyük farklar yaşanabiliyor kendi Renault'umdan biliyorum.

Onun dışında araba seçerken temiz kullanılmış olmasına dikkat edin, satıcıyı ve hareketlerini süzmek de size az çok fikir verecektir. Eğer temiz kullanılmış bir araç bulamadıysanız en iyisi motoru komple yapılmış bir araç almak olur. En azından masraf yapmazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1C9B63C59

Hocam ilanlarda düşük km olan bulmak zor çoğu 200k 250k kilometre yapmış araçlar bu motorların ömrü ne kadardır kısa mıdır uzun mudur ömürleri ? Gerçi bir ustayla konuştum komple motor yaptığı zaman 10 bin lirayı geçmiyormuş en ucuz motorlardan biri olduğunu söyledi fakat yinede kafama takıldı işte.

@KievKarambolü

Bloğu olsun pistonları olsun güzel motordur. Dediğim gibi benim bildiğim tek kroniği turbo. Sakata gelmenizi istemem.

• Sağolun cevaplarınız için teşekkür ederim, umarım hakkımızda hayırlısı olur.

@KievKarambolü

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.