Şimdi Ara

megane 2 2004 1.6 authentique (Sorularım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
22.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Meraba arkadaşlar başlıkta belirtigim araç nasıldır 1,4hdı 2004 model 307den sonra nasıl gelir araç 1,6lpg li 3parça boya degişen yok 104binde ufak modifiye var(çelik jant,sis farı uygulaması,film,rüzgarlık ,yay vs)20500 fiyaı var alınırmı sizce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökhan Çetin -- 26 Eylül 2013; 0:08:30 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

2004 Model Megane II 1.6 Authentique: Özellikler, Yorumlar ve Bilgiler

2004 model Renault Megane II 1.6 Authentique, C segmentinde yer alan popüler bir hatchback modelidir. Geniş iç hacmi, sağlam yapısı ve uygun fiyatıyla dikkat çeker.

Özellikler:

• 1.6 litre benzinli motor
    • 113 beygir gücü
    • 151 Nm tork
    • 5 ileri manuel şanzıman
    • Önden çekiş
    • Elektrikli camlar
    • Klima
    • Radyolu CD çalar

Kullanıcı Yorumları (megane 2 1.6 authentique yorum):

Kullanıcı yorumları genel olarak olumludur. Kullanıcılar, aracın geniş iç hacmini, sağlamlığını ve yakıt verimliliğini övmektedir. Ancak bazı kullanıcılar, aracın performansının düşük olduğunu ve süspansiyonunun sert olduğunu belirtmektedir.

Yakıt Tüketimi:

Resmi verilere göre, 2004 model Megane II 1.6 Authentique'in karma yakıt tüketimi 100 km'de 7,4 litredir.

Fiyat Aralığı:

2004 model Megane II 1.6 Authentique'in ikinci el fiyatları, aracın durumuna, kilometreye ve donanım seviyesine bağlı olarak değişmektedir. Güncel fiyatlar hakkında bilgi edinmek için ikinci el araç satış platformlarını ziyaret edebilirsiniz.

Genel olarak, 2004 model Megane II 1.6 Authentique, uygun fiyatlı, geniş ve sağlam bir hatchback modelidir. Araç, günlük kullanım için idealdir ve aileler veya bütçesi kısıtlı olanlar için iyi bir seçenek sunar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Vaay RS tampon takmış :)

Performans konusunda bişey diyemeyeceğim hiç kullanmadığım için ama, ben olsam oynanmış araba almazdım.
  • hocam 2008 model 1.5 dci authentique megane kullanıcısı olarak yazayım yorumlarımı.

renault dediğimiz marka iki şeyde çok iddialıdır. birincisi dizel motor, ikincisi fren mesafesi. dizel motorda zaten tartışmasız bir motor. (mercedes, nissan gibi firmalara şuan dci motor ortaklığı sağlıyor) fren mesafesi konusunda da sınıfının en iyi sonuçlarını elde ediyor.

gelelim sizin araca.

1.6 benzinli atmosferik motor var. yıllardır dizel kullanıcısı olduğum için bir yorum yapamayacağım. bir de lpg var araçta. tork'ları dizeller kadar yüksek olmadığı için ve turbosu olmadığı için, performanslı bir motor olmadığını söyleyebiliriz.

authentique donanımı en boş donanımdır. benim kullandığım araç, sizin incelediğinizin makyajlanmış kasası. ama tahminimce donanım olarak aynıdır. araçta sadece iki hava yastığı var (güvenlik paketli değilse), abs var, ön camlar otomatik, cd çalar var. onun dışında emin olun hiç bir şey yok. bagaj aydınlatması bile yok, o derece.

aracın dezavantajlarını yazayım öncelikle:

-authentique donanım olması. en boş paketi yani.
    -modifiyeli olması. bu demek oluyor ki, genç ve haşin birisi tarafından kullanılmış bu araç. kesinlikle motorunun sağlıklı kaldığını zannetmiyorum.
    -benzinli olması.
    -performanslı bir motor olmaması.
    -iç malzeme kalitesinin aşırı kötü olması.

aracın avantajları da şöyle:

-ncap'ten 5 yıldız almış bir araç. (her ne kadar sadece iki hava yastığı olsa da)
    -lpg uyumlu olması.

ne yazık ki başka da bir avantajını bulamadım. ben sizin yerinizde olsaydım ve de maksimum çıkabileceğim fiyat 20 bin tl'den fazla olsaydı, bu aracın daha üst model dizellerine bakardım. zira 2008 model dizel megane 1.5 dci authentique 105 bin km'deki aracımı şuan satıyo olsam, isteyeceğim fiyat ortalama 25 bin tl civarı olurdu. inanılmaz başarılı yakıt tasarrufu da cabası.

son olarak, üç parça boyalı demişsiniz. hangi parçalar? benim boya takıntım yok. serviste yapıldığı sürece bir problem teşkil etmiyor. fakat kaput, tavan gibi önemli parçalar boyandıysa kıllanırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: nosascomp

hocam 2008 model 1.5 dci authentique megane kullanıcısı olarak yazayım yorumlarımı.

renault dediğimiz marka iki şeyde çok iddialıdır. birincisi dizel motor, ikincisi fren mesafesi. dizel motorda zaten tartışmasız bir motor. (mercedes, nissan gibi firmalara şuan dci motor ortaklığı sağlıyor) fren mesafesi konusunda da sınıfının en iyi sonuçlarını elde ediyor.

gelelim sizin araca.

1.6 benzinli atmosferik motor var. yıllardır dizel kullanıcısı olduğum için bir yorum yapamayacağım. bir de lpg var araçta. tork'ları dizeller kadar yüksek olmadığı için ve turbosu olmadığı için, performanslı bir motor olmadığını söyleyebiliriz.

authentique donanımı en boş donanımdır. benim kullandığım araç, sizin incelediğinizin makyajlanmış kasası. ama tahminimce donanım olarak aynıdır. araçta sadece iki hava yastığı var (güvenlik paketli değilse), abs var, ön camlar otomatik, cd çalar var. onun dışında emin olun hiç bir şey yok. bagaj aydınlatması bile yok, o derece.

aracın dezavantajlarını yazayım öncelikle:

-authentique donanım olması. en boş paketi yani.
    -modifiyeli olması. bu demek oluyor ki, genç ve haşin birisi tarafından kullanılmış bu araç. kesinlikle motorunun sağlıklı kaldığını zannetmiyorum.
    -benzinli olması.
    -performanslı bir motor olmaması.
    -iç malzeme kalitesinin aşırı kötü olması.

aracın avantajları da şöyle:

-ncap'ten 5 yıldız almış bir araç. (her ne kadar sadece iki hava yastığı olsa da)
    -lpg uyumlu olması.

ne yazık ki başka da bir avantajını bulamadım. ben sizin yerinizde olsaydım ve de maksimum çıkabileceğim fiyat 20 bin tl'den fazla olsaydı, bu aracın daha üst model dizellerine bakardım. zira 2008 model dizel megane 1.5 dci authentique 105 bin km'deki aracımı şuan satıyo olsam, isteyeceğim fiyat ortalama 25 bin tl civarı olurdu. inanılmaz başarılı yakıt tasarrufu da cabası.

son olarak, üç parça boyalı demişsiniz. hangi parçalar? benim boya takıntım yok. serviste yapıldığı sürece bir problem teşkil etmiyor. fakat kaput, tavan gibi önemli parçalar boyandıysa kıllanırdım.

Hocam yorumunu için teşekkür ederim.Okudugum yorumlara göre 1,6 sı 115beygir ve gayet iyi diyorlar performans bakımından zaten araca baktırmadan almayacagım benim için avantaj olan fiyatı ve takas yapması şayet bu iş olmayıp aracıda satarsam şuan elimdekini dolu modeli ve dizel almaya çalışırım tabiki

• nosascomp N kullanıcısına yanıt
    0-100'ü dizelinden daha iyi olan mtorun performansına laf ediyorsunuz ya, cidden kutluyorum sizi...

aynı motor megané I'de, II'de, III'de, Fluence'da, Laguna II'de falan da kullanıldı, sınıfının en ekonomik ve en yüksek performanslı atmosferik benzinli motorlarından biridir.

bizde megané I var, aynı motora sahip, 0-100'ü 9,8 sn, sizin üstün performanslı turbolu yüksek torklu dizelin 0-100'ü kaçtı acaba?

ayrıca megané II'de güvenlik paketi diye bir olay yoktur, sonradan ülkemize özel(!) üretilen authentique business hariç tüm megané II'ler standart 6 hava yastıklıdır, ön, yolcu, ön yanlar ve perde hava yastıkları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 26 Eylül 2013; 9:53:25 >
  • Gökhan Çetin kullanıcısına yanıt
    ben olsam böyle oynanmış bir aracı almazdım, fabrikadan çıktığı gibi olacak benim alacağım araç, ayrıca dynamique bakardım mümkün olduğunca ama bu kasaların ilk çıkanlarında ne kadar çok donanım o kadar sorun vardı faz II'de (makyajlı kasalar) düzelttiler bir çok sorunu

motordan yana herhangi bir sıkıntı yok, adam gibi kullanılmışsa ve bakımları zamanında yapılmışsa hiçbir sorun çıkarmaz, lpg'li sanırım araç lpg uyumu iyidir ancak bobinleri sık sık arızalanır, renault'un yeni geliştirdiği bir bobin var, serviste montaj dahil tanesi 120tl, genelde 2 numaralı olan patlar, serviste değiştirtin mutlaka o yeni çıkandan, hem daha dayanıklılar, hem de 2 yıl garantisi var

c segmentte alınabilecek en mantıklı araçların bence başında gelir megané II'ler atıp tutanlara inanmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 26 Eylül 2013; 18:01:39 >
  • Gökhan Çetin kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

2004 model bir Megane II HB, Dynamique 1.6 Benzinli Otomatik aracı 2007'den geçtiğimiz aya kadar kullandım. 46.000 km'de almıştım, sattığımda 116.000'deydi. Ufak 2 kazası vardı (birinde otoparkta ön sağ kapıya sürttüler, ayna kırıldı ve kapı boyanmıştı. diğerinde kırmızı ışıkta kendine yeşil yandı sanıp kalkan ve de aynı anda telefonla konuşan bir abla sol önden hafifçe çaktı, tampon ve sol ön çamurluk kırıldı. malum plastik, parçalar değişti). Acelem vardı, sahibindene ilan verdiğim gün 20.500'e sattım aracı. Dynamique malum en dolu modellerden, sadece cruise control ve lastik basınç sensörü yoktu arabada, onun dışında cam tavan'dan tam otomatik klimaya, 6'lı cd changer'a hatta kaset çalara kadar herşey vardı.

Hiç lpg taktırmadım o yüzden lpg'li performans hakkında birşey söyleyemeyeceğim. Otomatik vites olduğu için muhtemelen bazen çok dik yokuşlarda bayıldığı oluyordu. öyle basınca giden bir araba değil. ama o fiyata konfor olarak alınabilecek çok iyi bir araba olduğunu söylemeliyim. Yakıt tüketimi de (şehir içi) yazın 8.5 L, kışın kış lastikleriyle 9.5 L idi. Düz viteste daha da düşecektir.

Aynı arabanın sedan, dizel ve düz vites olanını da yaklaşık 3 yıl kadar şirket aracım olarak kullanmıştım. Performans açısından benim aracımdan kat kat iyiydi ama dediğim gibi herşeyden önce biri otomatik diğeri düz vites, kıyaslamak doğru olmaz. Benzinli düz vitesin daha aşağı kalması bence mümkün değil...

O fiyatlarda bence biraz daha araştırarak daha donanımlı bir model bulabilirsiniz diye düşünüyorum ya da bütçeyi az yukarı çekip dizel bakabilirsiniz. Ben 1 depo (yaklaşık 55 L) ile şehir içinde 1100 km yaptığımı bilirim. Şehirlerarası da 1250 km'yi görmüştüm...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2001 corolla 1.4 terra hakkında
    9 yıl önce açıldı
    Renault 1.4 Authentique 2007
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle dinamik versiyonunu al
  • megane al, authentique alma.
  • Dinamik modeline bakıyorumda istedigim araçlar 23-24 civarı arasındaki bilgidim kadarıyla yanlışşsa düzeltin hız sabitleyici sunroff djital klima 4cam oto sis farı çewlik jant
    hız sabitleyici kullanmıyorum zaten sis farı var araçta zaten klmayıda geç arka camlar kullanılmıyıcak çelik jant var kullanmadıgım şeyler için 3-5bin fazla vermek mantıklı deil
  • Otantik Scenic alınır.Cam tavan,sunroof,Elektrikli ayna gibi artıları olur.Ama otantik megane alınmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

0-100'ü dizelinden daha iyi olan mtorun performansına laf ediyorsunuz ya, cidden kutluyorum sizi...

aynı motor megané I'de, II'de, III'de, Fluence'da, Laguna II'de falan da kullanıldı, sınıfının en ekonomik ve en yüksek performanslı atmosferik benzinli motorlarından biridir.

bizde megané I var, aynı motora sahip, 0-100'ü 9,8 sn, sizin üstün performanslı turbolu yüksek torklu dizelin 0-100'ü kaçtı acaba?

ayrıca megané II'de güvenlik paketi diye bir olay yoktur, sonradan ülkemize özel(!) üretilen authentique business hariç tüm megané II'ler standart 6 hava yastıklıdır, ön, yolcu, ön yanlar ve perde hava yastıkları

hocam motor başarısına laf ediyorum ben. performans olarak aldığınız tek yapı taşı 0-100 süresi midir? bu araçların tork değerleri yok mu? çekiş olarak ele aldığımızda nerde kaldı 0-100? nerde kaldı ivmelenmeler? nerde kaldı turbo?

kaldı ki, hangi renault megane motorunun fabrika verisi 9,8 saniye? mesajınızdan sonra şöyle küçük çapta verileri tekrar inceledim. henüz öyle bir saniyeye ulaşamadım? kendi yaptığınız denemeden mi bahsediyorsunuz?

her şeyi geçtim. dizel motorda renault başarısı ortada, benzinli motorda ortada. sorunsuz dizel motorlarıyla ünlü bir firmayı, kendi rakipleri arasında yer edinememiş atmosferik bir benzinli motorla ön plana çıkarıyorsunuz.

her şeyi geçtim, en başta yaptığınız hata şu; dizel motor ile benzinli motor performansı yarıştırıyorsunuz.

dizel megane'lar şehir dışı yakıt ortalamasında 100 km'de 3.7 lt civarı değerleri rahatlıkla yakalayabiliyorken, benzinli megane'ları inceleyin bir de. ben de sizin gibi tek bir argüman ile komple benzinli renault'ları yok edeyim?

• nosascomp N kullanıcısına yanıt
    benzinli motorun ekonomisi ile dizeli karşılaştırdığınızın farkındasınızdır umarım, ben benzinli 1.6 atmosferik motorlar arasındaki en performanslı ve en ekonomik motorlardan bir tanesidir dedim var mı aksi iddianız?

ayrıca performansta da dizelde daha iyidir o motor, nete bakacağız 0-100'e bakmayıp? 128PS hyundai i30'la 105PS VW Golf'ün hemen hemen 0-100'ü aynı, şimdi kalkıp ama i30 yüksek torklu ama i30 daha güçlü demenin anlamı var mı?

renault'un syfasına girin, 1.5 dci 80bg'lerin 90bg'lerin 0-100'üne bakın, bir de 1.6 16V motorların 0-100'üne bakın

ayrıca 9,8 sn değerini 2003 model megané I aracımız için söyledim buyrun link

http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=10573
    http://forum.donanimhaber.com/m_14432453/mpage_2/tm.htm
    http://www.turkiyeotoforum.com/oto/archive/index.php/t-185.html?s=2f5303702a8590368c2f450d40b3c618

dizel motorlarıyla ünlü diyorsunuz da 1.5dCi motorla ünlendi kaç yıllık bir mazisi var söyler misiniz bana? isterseniz ben size söyleyeyim, 2003'ten beri bu motor var, benim söylediğim motor ise 2000 yılından günümüze halen kullanılıyor k4m kodlu 1.6 atmosferik benzinli motor, günümüz teknolojisinde bu motorlar yerlerini turbo beslemeli benzinlilere bırakıyorlar ama onların da çıkardığı sorunlar lpg uyumsuzluğu ortada

evet bir hata var, dizel motorla benzinli motorun performans karşılaştırılması, bir bakın motorsporlarına hangisi dizel motorlarla yapılıyor?

Her türlü renault'un 1.6 atmosferik benzinlisi, 1.5dCi motoru peynir ekmek gibi yer, ister ivmelenme deyin, ister kalkış deyin isterseniz son hız deyin

yakıtta dizel çok daha ekonomik ona bir şey demiyorum, ya neyse ben daha neyi konuşuyorum karşımda "her şeyi geçtim, en başta yaptığınız hata şu; dizel motor ile benzinli motor performansı yarıştırıyorsunuz." diyebilen birisi var, laf anlatmak zor olsa gerek

neyse ben son olarak 2 aracın da teknik özelliklerini koyuyorum;

Megané II 1.5 dCi 80hp
    http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=10531

Megané II 1.6 16V 115hp
    http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=10532

Megané II 1.5 dCi 100hp
    http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=10529

Hem son hızlara hem 0-100'lere dikkat, arkadaş hala çekiş desin tork desin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 27 Eylül 2013; 9:19:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

benzinli motorun ekonomisi ile dizeli karşılaştırdığınızın farkındasınızdır umarım, ben benzinli 1.6 atmosferik motorlar arasındaki en performanslı ve en ekonomik motorlardan bir tanesidir dedim var mı aksi iddianız?

ayrıca performansta da dizelde daha iyidir o motor, nete bakacağız 0-100'e bakmayıp? 128PS hyundai i30'la 105PS VW Golf'ün hemen hemen 0-100'ü aynı, şimdi kalkıp ama i30 yüksek torklu ama i30 daha güçlü demenin anlamı var mı?

renault'un syfasına girin, 1.5 dci 80bg'lerin 90bg'lerin 0-100'üne bakın, bir de 1.6 16V motorların 0-100'üne bakın

ayrıca 9,8 sn değerini 2003 model megané I aracımız için söyledim buyrun link

http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=10573
    http://forum.donanimhaber.com/m_14432453/mpage_2/tm.htm
    http://www.turkiyeotoforum.com/oto/archive/index.php/t-185.html?s=2f5303702a8590368c2f450d40b3c618

dizel motorlarıyla ünlü diyorsunuz da 1.5dCi motorla ünlendi kaç yıllık bir mazisi var söyler misiniz bana? isterseniz ben size söyleyeyim, 2003'ten beri bu motor var, benim söylediğim motor ise 2000 yılından günümüze halen kullanılıyor k4m kodlu 1.6 atmosferik benzinli motor, günümüz teknolojisinde bu motorlar yerlerini turbo beslemeli benzinlilere bırakıyorlar ama onların da çıkardığı sorunlar lpg uyumsuzluğu ortada

evet bir hata var, dizel motorla benzinli motorun performans karşılaştırılması, bir bakın motorsporlarına hangisi dizel motorlarla yapılıyor?

Her türlü renault'un 1.6 atmosferik benzinlisi, 1.5dCi motoru peynir ekmek gibi yer, ister ivmelenme deyin, ister kalkış deyin isterseniz son hız deyin

yakıtta dizel çok daha ekonomik ona bir şey demiyorum, ya neyse ben daha neyi konuşuyorum karşımda "her şeyi geçtim, en başta yaptığınız hata şu; dizel motor ile benzinli motor performansı yarıştırıyorsunuz." diyebilen birisi var, laf anlatmak zor olsa gerek

neyse ben son olarak 2 aracın da teknik özelliklerini koyuyorum;

Megané II 1.5 dCi 80hp
    http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=10531

Megané II 1.6 16V 115hp
    http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=10532

Megané II 1.5 dCi 100hp
    http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=10529

Hem son hızlara hem 0-100'lere dikkat, arkadaş hala çekiş desin tork desin...

Agzına saglık hocam çok iyi karşılasştırma yapmışsınız şuanki aracım dizel 304 1,4hdı devir çevirmemesi arabayı kullanırken pek zevk vermiyor lpg alıcam gibi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.