Şimdi Ara

Megane 2 kasnak sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben yeni üye oldum.Aracım Megane II 2004(57.000 km).Sorun şu:Sabah ilk çalışmada dizel gibi güçlü bir şe kilde takırdayıp stop ediyor.Daha sonra çalışınca düzeliyor.Bunun kasnak arızası olabileceğini okudum.Bu arızanın bir zararı var mı o ses neden kaynaklanıyor.Tahmini masrafı ne olur bu problemi yaşayan arkadaşların görüşlerini bekliyorum.

• 2005 sedanımda aynı sorun vardı.garanti bitmeden yaptırdım o yüzden masrafını bilmiyorum.ama servisler bu arızayı çok iyi biliyor sanırım kronik bir arıza.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_12814225/mpage_1/key_//tm.htm#15534343

Buradan da anlayacağın gibi bence mutlaka servise git. Triger setiyle beraber 500 civarı tutar garantili olur...Ankaradaysan servis önereyim?
  • Hayır Ankara da değilim(Konya).Bu takırtıların duyulma sebebi nedir.Sonuçta bir yerlere vurma yada sürtme sesi geliyor.Siz daha önce bu sorunu yaşayıp çözdünüz galiba.Servise sordum pek bir açıklama yapmadı.Ve de daha sonradan aynı arıza tekrarlıyor mu?Buradaki servis 1500 YTL tutar dedi.
  • Bu forumda arama yaparsanız benim verebileceğimden daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Bir arkadaş teknik olarak detaylı bir açıklama da yapmıştı sanırım.Ben değiştireli 3-4 ay gibi bir süre oldu henüz tekrarlamadı ama yanlış hatırlamıyosam yine forumdan bir arkadaş sorunun tekrarladığını ve mais e şikayet edeceğini yazmıştı.
    Öncelikle daha önce verdiğim linkteki konuyu dikkatlice okumanızı tavsiye ederim.
    1500 çok abartı bir fiyat. Bu kasnağın fiyatı temmuz başında 350-400tl den 125-150 civarı bir fiyata düştü.(Servisten öğrendiğim kadarıyla...) Orjinal Parçaları uygun fiyatlı biryerden alabilirsin. Ama serviste taktırırsan benim başlangıçta düştüğüm hataya düşmezsin. Toplamda işçilik dahil kasnak+triger +devirdaim kayışı +... 700 den fazla etmemeli.
    Son bir tavsiye: Yaptırana kadar ilk çalıştırmada araç stop etsede gaz vermeye çalışma bunun biçok zararı olduğunu servisten öğrenmiştim.

• Teşekkürler.Geçen hafta 700 YTL ye kasnağı ve triger kayışını serviste değiştirdim.Ses problemi kalmadı ama şu sente ayarı meselesi kafama takıldı.Sanki tüketim biraz arttı ve çekişi de azaldı gibi geliyor.Onun dışında sorun yok.Yani emin olamıyorum.Şu anda şehir dışında sabit hızda 5.8-5.9 civarı yakıyor önceden daha düşüktü.(yol bilgisayarı verileri)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.