merhabalar megane 2 sedan aldım 3 ay evvel 2005 model 40 bin km de arac almamdan 1ay sonra sanzıman kutusunu kontrol edin diye bir ibara cıktı ve yolda kalıp servise bırakıp istanbula dondum icindeki iki adet yag basınc sensörleri degisti ve bakımı yapılıp teslim aldım fakat 15 gun sonra anadolu kavagında rampa cıkarken tekrar devre dısı kalıp vites kutusunu yagı kontrol lambası yandı servise goturdum fakat benim sormak istedigim bunun devamli sorun cıkartırmı bu sorunu yasayan veya teknik bilgisi olan arkadaslardan bilgi rica ediyorum tsk ederim ...
Bende clio hb otomatik kullanıyorum.Ben 71 000 de almıştım şuan 94000 de bir kez basınç sensörü değişti.Çok da pahalı değildi.Yani memnunum.90km/h den fazla süratte iken vitesi elinle 2 düşürmezsen bir de araba tam durmadan geri vitese almazsan bişe olmaz....
Selam arkadaşlar benim arabamdaki sorunun çözümüünü umarım bulabiliriz.hemen anlatayım bende 2004 megane 2 hb var triptronik vites,araba yolda devam ederken frene basmam sonucunda oluşması gereken vites küçültme tepkisini vermiyor dolayısıyla ben tekrar gaza bastığımda ise araba birden yığılıyor (çünkü olması gereken viteste değil bir küçüğüne geçmeli ama geçmiyor) gaza sonuna kadar bastığımda roketleme yaparak vitesi küçükltüyor ama bu tepkide oluşana kadar ben olmaması gereken viteste gaza bastığım için araba vuruntulu bir şekilde yoluna devam ediyor.sizce nedir sorun.cevaplarsanız sevinirim.
agares,
değişen parçalar dışında bakımı yapıldı demişsin ama yağ değişiti mi tamamen? değişmedi ise veya yanlış yağ kondu ise bu sorun yaratır.
2004 model megane II dynm otomati k şanzuman D konumunda rampada geri kaçırıyor vites geçişlerinde vuruntu gii sıkıntı yok sadece rampada geri açırıyor bu normalmi
smartaleck41S
kullanıcısına yanıt
2005 MEGAN II 1.6 DİNAMİC OTOMATİK ALMAYI DUSUNUYORUM.149 BİNDE GRİ.TAVSİYE EDERMİSİNİZ.OTOMATİK ŞANZUMANDA SORUN OLURMU.