Şimdi Ara

megane 3 focus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar gerçekten bilgili fanatik olmayan ve iki modeli kullanmış olan arkadaşlardan acil yardım bekliyorum
    ilk arabamı alacam otomatik vites istiyorum biraz aradıktan sonra 33bin tl civarında iki araç buldum
    ilki Megane 3 HB EXPRESSİON 1.6 16v 2009 model tüplü ruhasata işlenmiş servise gösterdim hiçbir sorunu yok 37000 km de
    digeri
    ford focus 1.6 hb trend 2011 model 33000 km de ford servisi kazasız boyasız sorunsuz olduğunu söyledi

şimdi aklıma takılan iki model içinde hem iyi hem kötü çok yorum var iyibir seçim yapmak istiyorum ilk arabam olacak 30 yaşındayım hem işim hemde yaşıma yakışacak
    bir araç almak istiyorum
    bana enaz sorun çıkaracak konforlu ekonomik sağlam bir araç arıyorum haftada ortalama 500-600 km yol yapmam gerekecek
    ford için sağlam bir araç ama parçası ve yakıt tüketimi megana göre pahalı diyorlar
    megan için ford kadar dayanıklı değil başını çok ağrıtır deniyor
    meganın tüplü olması ve pazarlık payının olması parçasının ucuz olması ekonomik açıdan bana çekici geliyor ama yorumlar gözümü korkuttu :)

2-3 güne birini alacam yardımlarınızı bekliyorum

• 2 aracıda kullandım ikiside 2011 model.

ford focus heryerde megane3 ten kaliteli ve iyi hatta tartışmam bile bunu.

dizel se kesinlikle focus alınır benzinlisi ocağına incir ağacı diker.

megane 3 te çok güzel bir araç ekonomik servis ağı ve ucuzluğu ön planda
  • İki araçta benzinli ama meganda lpg takilmis yorum için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: dureus

İki araçta benzinli ama meganda lpg takilmis yorum için teşekkürler
    Focus II den bahsediyorsanız Megane III ile yan yana bile getirmem açıkçası.Bir tek yol tutuş olarak biraz iyidir Megane dan onun dışında gerçekten karşılaştırılacak araç değiller.Yalıtım , konfor ,kullanım kolaylığı , motor, sağlamlık her neyse Megane bence fersah fersah öndedir . Focus'un motoru LPG ile hassastır kolay sübap yer.Megane bu konuda daha dayanıklıdır.Tereddüt bile etmeyin derim.Megane III'ü Megane II ile karıştırmamak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fottili

Focus II den bahsediyorsanız Megane III ile yan yana bile getirmem açıkçası.Bir tek yol tutuş olarak biraz iyidir Megane dan onun dışında gerçekten karşılaştırılacak araç değiller.Yalıtım , konfor ,kullanım kolaylığı , motor, sağlamlık her neyse Megane bence fersah fersah öndedir . Focus'un motoru LPG ile hassastır kolay sübap yer.Megane bu konuda daha dayanıklıdır.Tereddüt bile etmeyin derim.Megane III'ü Megane II ile karıştırmamak lazım.

Alıntıları Göster
    2011 model yazmış zaten arkadaş focus u. bu arada megane 2 aracımda vardı öyle pek fark yoktu yol tutuş konfor açısından megane 3 ten abartılacak bi yanı yok yani.

• quote:

Arkadaşlar gerçekten bilgili fanatik olmayan ve iki modeli kullanmış olan arkadaşlardan acil yardım bekliyorum
    ilk arabamı alacam otomatik vites istiyorum biraz aradıktan sonra 33bin tl civarında iki araç buldum
    ilki Megane 3 HB EXPRESSİON 1.6 16v 2009 model tüplü ruhasata işlenmiş servise gösterdim hiçbir sorunu yok 37000 km de
    digeri
    ford focus 1.6 hb trend 2011 model 33000 km de ford servisi kazasız boyasız sorunsuz olduğunu söyledi

şimdi aklıma takılan iki model içinde hem iyi hem kötü çok yorum var iyibir seçim yapmak istiyorum ilk arabam olacak 30 yaşındayım hem işim hemde yaşıma yakışacak
    bir araç almak istiyorum
    bana enaz sorun çıkaracak konforlu ekonomik sağlam bir araç arıyorum haftada ortalama 500-600 km yol yapmam gerekecek
    ford için sağlam bir araç ama parçası ve yakıt tüketimi megana göre pahalı diyorlar
    megan için ford kadar dayanıklı değil başını çok ağrıtır deniyor
    meganın tüplü olması ve pazarlık payının olması parçasının ucuz olması ekonomik açıdan bana çekici geliyor ama yorumlar gözümü korkuttu :)

2-3 güne birini alacam yardımlarınızı bekliyorum

arkadaş focus ile meganeyi aynı kefeye koyma.focus 1 gömlek üstündür meganeden.fransız arabası alınmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: öğretmen07

arkadaş focus ile meganeyi aynı kefeye koyma.focus 1 gömlek üstündür meganeden.fransız arabası alınmaz.

Yav he he

Hocam ilk olarak megane daha ekonomik ve konforludur focustan ve güncel kasa, ama focus büyük ihtimak eski kasa bunlarıda göz önünde bulundurmak gerek. + meganede tüp te mevcutmuş daha ne bekliyorsunuz ki . Focusları ne kadar çok sevsemde konfor yok araclarda yol tutuşunda lider diyebilirim imzamdaki aractan dahada iyi giriyor virajlara .

iki aracında servis agı geniş birde kullanım güzergahınızda önemli doğuda kullanacaksanız focus öneririm daha dayanıklıdır meganeye karşı. Tercih sizin bundan sonrası
  • quote:

Orijinalden alıntı: MacTavish®

2011 model yazmış zaten arkadaş focus u. bu arada megane 2 aracımda vardı öyle pek fark yoktu yol tutuş konfor açısından megane 3 ten abartılacak bi yanı yok yani.

Megane II 'yi örnek vermemdeki kasıt kötü bir otomobil olduğundan değil , ama bazı kronik sorunları vardır ve bu yüzden mimlenmiş bir araçtır.Tavsiye isteyen arkadaşa , Megane II için çok başını ağrıtır denilmesinin nedeni de inanın bunlardır.Megane III ise her anlamda iyileştirilmiş bir araç , tabi ki arada uçurum yok ama kalite farkı kesinlikle var.

Siz Megane III sahibisiniz aracınızdaki konsol işçiliğine , parçalardaki birleşme yerlerine ,arka kapılara , bagaj bölümüne bakıp inceleyin aracınızı , birde Focus II' yi inceleyin , nasıl her anlamda iyi olabiliyor Focus II.
    İki aracıda sürmüşsünüz. Şehir içinde mi daha kıvrak ve rahat bir kullanımı mı var Focus II'nin ? Yoksa şehir dışında daha az kafa şişirecek kadar yalıtımı mı iyi ? Yada uzun yolda daha mı konforlu süspansiyon olarak ?

• tabiki Focus konuyu bosuna acmissiniz.
  • Focus 2,5 kasasını megan 3 kasaya değişmem kesinlikle. Yanlı yorumlar yapılıyor kanaatindeyim. Megan 3 aracı hergun kullanıyorum neredeyse. Ahım sahim bir arac diil. Tabiki ikisini de dizel olarak kıyaslıyorum. Eski focus bile meganin tasarımından daha basarili
  • quote:

Orijinalden alıntı: 038poyraz

Focus 2,5 kasasını megan 3 kasaya değişmem kesinlikle. Yanlı yorumlar yapılıyor kanaatindeyim. Megan 3 aracı hergun kullanıyorum neredeyse. Ahım sahim bir arac diil. Tabiki ikisini de dizel olarak kıyaslıyorum. Eski focus bile meganin tasarımından daha basarili
    kiralık focus kullanan biri olarak tek diyeceğim rezalet bir orta konsolu var. En boş versiyonu olabilir araç ama insan o orta konsolu yaparken biraz utanır... o düğme olmayan kısımları kapadıkları kapakları görseniz arabada iner kaçarsınız.

Yol tutuş demişsinizde okadar ahım şahımda bi yol tutuşu yok eski kasasını söyleseniz eywallah derimde focusun yol tutuşu imrenilecek kadar iyi degil

6 saat uzun yolculuk yapmıs biri olarak bel agrısından öldüm hayatımda bukadar sert koltuk ben görmedim... sünger kaçıncı kalite sormak lazım....

dizeli çok yakıyor sınıfındankilere göre...

1.6 90 hp kullandım performansı tatmin etmedi...

son olarakta geçen hafta arkadaslar kaza yaptı araç 2 kere önünü 2 kere arkasını çarpıyor bariyerlere ... ilk vuruştan sonra yolcu tarafında oturan abimiz arabadan düşüyor ... KAPI NASIL AÇILMIŞSA ARTIK... abimizin sağ

gözü görmüyor şu an kafayı bariyerlere vurmuş ödem oluşmuş gözünün arkasında... herneyse arabanın sağ kapıda vuruk yok ama kapı açılmış kendi kendine...

Megane da çok sağlam degilya daha 2 gun once 4 cocuk öldü hoş kim bilir kaçla gidiyolardıya...

Söyleyeceğim o ki eski kasa focusa megane 3 ten fazla para veren birine normal gözle bakmam. Daha ucuz ise alınabilir.

• quote:

2 aracıda kullandım ikiside 2011 model.

ford focus heryerde megane3 ten kaliteli ve iyi hatta tartışmam bile bunu.

dizel se kesinlikle focus alınır benzinlisi ocağına incir ağacı diker.

megane 3 te çok güzel bir araç ekonomik servis ağı ve ucuzluğu ön planda

Bir Megane 3 Sahibinden böyle bir yorum görmek beni şaşırttı açıkçası . Genelde forumda herkez kendi kullandığı aracı veya aracın markasını överde şaşırdım doğrusu.
  • Yorumlar için tesekkür ederim birde ögrenmek istediğim focus un yalitimi ve konforu okadar kötümü arkadaşim 2012 fiesta aldi ama çok pişman Eski araci 2005 yada 2006 astraydi eski aracinin cokdaha konforlu olduğunu söylüyor birde focusa lpg takilmasi nasil etkiler araci ( sorunlar neler olur performans olarak nasildir motoru nasil etkiler )
  • quote:

Yorumlar için tesekkür ederim birde ögrenmek istediğim focus un yalitimi ve konforu okadar kötümü arkadaşim 2012 fiesta aldi ama çok pişman Eski araci 2005 yada 2006 astraydi eski aracinin cokdaha konforlu olduğunu söylüyor birde focusa lpg takilmasi nasil etkiler araci ( sorunlar neler olur performans olarak nasildir motoru nasil etkiler )
    Focus ile fiesta arasında büyük fark var kalite olarak, megane ile kıyaslama olarakta focus :)
  • quote:

quote:

Megane II 'yi örnek vermemdeki kasıt kötü bir otomobil olduğundan değil , ama bazı kronik sorunları vardır ve bu yüzden mimlenmiş bir araçtır.Tavsiye isteyen arkadaşa , Megane II için çok başını ağrıtır denilmesinin nedeni de inanın bunlardır.Megane III ise her anlamda iyileştirilmiş bir araç , tabi ki arada uçurum yok ama kalite farkı kesinlikle var.

Siz Megane III sahibisiniz aracınızdaki konsol işçiliğine , parçalardaki birleşme yerlerine ,arka kapılara , bagaj bölümüne bakıp inceleyin aracınızı , birde Focus II' yi inceleyin , nasıl her anlamda iyi olabiliyor Focus II.
    İki aracıda sürmüşsünüz. Şehir içinde mi daha kıvrak ve rahat bir kullanımı mı var Focus II'nin ? Yoksa şehir dışında daha az kafa şişirecek kadar yalıtımı mı iyi ? Yada uzun yolda daha mı konforlu süspansiyon olarak ?

özetle şöyle anlatayım megane 2 aracımı satıp focus aldım 2011 model otomatik vites ti. araç benim çok hoşuma gitmişti her açıdan yol tutuş çok iyiydi virajlarda çok iyiydi. yalıtım konusunda megane ile kıyaslanamaz kanaatindeyim.. focus hiç asfalt yol sesi almıyordu ancak megane 3 ümde durum öyle değil

megane 3 aracımı da focus u satıp aldım şuan için çok memnunum herşeyinden. ama focus kadar virajlarda başarılı değil yalıtımda da öyle.

sonuç olarak megane 3 kıvrak çevik ve güzel tasarımı var. focus bana yakıt sarfiyatından dolayı ağır geldi ondan sattım. hatta forumda konu bile açmıştım megane 3 aracım savruluyor diye focus ile alışmışım o hızlarda virajlara megane ile girince yanlayarak gidiyorduk

markaları savunmuyorum tecrübelerimi anlatıyorum birilerine faydası olabilir. ayrıca megane 3 ümle çok mutluyum ve huzurluyum

• Yane focusun yalitimi megane dan iyi diyorsunuz peki otomatik focusta lpg nasildir dezavantajlari nelerdir
  • quote:

quote:

quote:

özetle şöyle anlatayım megane 2 aracımı satıp focus aldım 2011 model otomatik vites ti. araç benim çok hoşuma gitmişti her açıdan yol tutuş çok iyiydi virajlarda çok iyiydi. yalıtım konusunda megane ile kıyaslanamaz kanaatindeyim.. focus hiç asfalt yol sesi almıyordu ancak megane 3 ümde durum öyle değil

megane 3 aracımı da focus u satıp aldım şuan için çok memnunum herşeyinden. ama focus kadar virajlarda başarılı değil yalıtımda da öyle.

sonuç olarak megane 3 kıvrak çevik ve güzel tasarımı var. focus bana yakıt sarfiyatından dolayı ağır geldi ondan sattım. hatta forumda konu bile açmıştım megane 3 aracım savruluyor diye focus ile alışmışım o hızlarda virajlara megane ile girince yanlayarak gidiyorduk

markaları savunmuyorum tecrübelerimi anlatıyorum birilerine faydası olabilir. ayrıca megane 3 ümle çok mutluyum ve huzurluyum

Megane II nin yalıtımı Focus dan iyiyken nasıl oluyor da Megane III'ün yalıtımı Focus dan kötü oluyor.Sizin kulaklarda problem var sanırım. Megane II ve Megane III dizel , Focus benzinli miydi acaba ?
    Viraj konusunda Focus'un hakkını verdik zaten de onun dışında ne kalitesi varmış Focus'un anlatın lütfen bilelim bizde.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Megane II nin yalıtımı Focus dan iyiyken nasıl oluyor da Megane III'ün yalıtımı Focus dan kötü oluyor.Sizin kulaklarda problem var sanırım. Megane II ve Megane III dizel , Focus benzinli miydi acaba ?
    Viraj konusunda Focus'un hakkını verdik zaten de onun dışında ne kalitesi varmış Focus'un anlatın lütfen bilelim bizde.

Alıntıları Göster
    ilginiz ve yardımlarınız için teşekkürler
    2011 model megan 3 aldım Megane HB Expression 1.6 16V konfor paketli otomatik 20bin km de umarım sorunsuzca kullanırım aracı :)

• quote:

ilginiz ve yardımlarınız için teşekkürler
    2011 model megan 3 aldım Megane HB Expression 1.6 16V konfor paketli otomatik 20bin km de umarım sorunsuzca kullanırım aracı :)

Alıntıları Göster
    hayırlı uğurlu olsun resim koyabilir misiniz merak ettim de aracı
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurcandmt

hayırlı uğurlu olsun resim koyabilir misiniz merak ettim de aracı

Alıntıları Göster
    sağolun pazartesi yada salı günü koyarım aracın resimlerini daha fotolarını çekmeye vaktim olmadı aldığım gibi arazide toz toprağa girdim yıkattırdıktan sonra çekip ekliyecem :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.