< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exuberant42 -- 16 Mart 2018; 0:35:0 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exuberant42 -- 16 Mart 2018; 0:35:0 > |
"EDC bana göre çok vasat bir aygıt, DSG çok daha başarılı."
|
İki aracıda yakın zamanda uzun dönem kullanmış biri olarak ;
Tartışılmaz bagaj yükleme kolaylığı ve genişliği dışında Octavia nın Megane 4 karşısında pek şansı yok. Octavia güzel araç ancak gözümüzde fazla büyütmeyelim, Leon'da böyle fazla bişey beklemeyin Golf varken. Megane 4 te yalıtım belirgin şekilde sınıfının en iyilerinden biri. Yeni nesil EDC (Alman Getrag) çift kavramalar içinde en az sorun yaşananlar. Hız konusunda hiçbir şanzıman DSG gibi değil ama vukaat konusundada öyle. DSG mutlaka baş ağrıtır. Kullanmadığımız araçlar hakkında çöp gibi gereksiz yorumlar yaparak insanları yanlış yönlendirmeyelim. 1.5dci EDC Ankara şehir içi 5.7lt şehirler arası 3.8lt.. Bence gidin ikisinide kullanın hangisi hoşunuza giderse ve isteklerinize cevap verirse onu alın. Bellimi olur belki Octavia hoşunuza gider belki Megane 4.. Burada bunun cevabını bulmanız imkansız.. |
Geçen hafta 2850 Km de Megane Sedan Touch 1,5 110 bg Edc kiraladım. Daha önce sürekli olarak Leon, Octavia, Golf kiralardık bu sefer sırf merakımdan Megane kiraladık ki bin pişman oldum. Start Stop devrede, ışıklarda beklerken otomatik araba 2 kere stop etti. 1 den 2 ye geçerken çok bekliyor. Devir 3000 lere çıkıyor araba bağırıyor ama vitesi atmıyor araba düz yolda. Vites geçişleri normal kullanımda idare eder fakat ani hızlanmalarda dip gaz yapıldığında arabanın kafası karışıyo 2 sn kadar sürüyor bu karışıklık. Yol tutuşu hızlanması güzel ona laf yok ama bi Leon olamaz benim gözümde çünkü touch olmasına rağmen en basiti bi dijital klimayı esirgemişler arabadan. Dsg sakat eyv ama bozulana kadar konforlu. Risk alınır mı dersen 308 tam otomatik bluehdi alır işime bakarım. İkisinden de sorunsuz olacaı kesin. Megane otomatikten bence uzak durulmalı.
|
Megane ile Octavia karşılaştırmak komik olur.
Octavia her anlamda fersah fersah önde.. |
2016 OCtavia kullandım 1 sene sıkıntı yaşamadık hiç DSG konusunda. Şu anda Fluence kullanıyorum şu meşhur EDC vites. Gaza bastığında gitsem mi gitmesem mi diyor nerdeyse. İki araç da 40.000 KM'yi geçmedi bu arada. Megane ile Fluence arasında fark vardır belki bilemiyorum ama Fluence düz vites otomatiğe göre daha iyi.
Satıyım sana OCtavia Style dizel otomatik. |
Renault genelde filo ile çalışıyor ülkemizde.Aslında kalite algısı abartıldığı kadar kötü değil kadjar, megane, talisman gayet kaliteli araçlar. Bu iki tercih arasından otomatik olacaksa Megane manuel olacaksa Octavia tercih ederdim. Octavia biraz daha kaliteli gibi geliyor bana ama dediğim gibi dsg ye bulaşmak istemem ne kadar iyileştirilse de bende fobi oldu şahsen
|
Tip, ekonomi ve yalıtım olarak megane tercih ederim. Çok bagaja ihtiyacım olsa octavia alırım. Tamamen beklentiler ile alakalı.
|
Moueson Yarbay2782 Mesaj [04 Temmuz 2018 18:51:11 tarihine dek bölüme mesaj atamaz] |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|