Dün samsundan Megane 4 2018 model dizel otomatik araç aldım. Samsuna gitmeden önce megane 4 hakkında biraz araştırma yapmıştım bagaj su alıyor diye şikayet oluşturanları görmüştüm. Neyse aracın yanına gidince ilk baktığım yer stepne oldu. stepne sular içinde kalmıştı. Forumlardan bulduğum bu sorunu yaşayan biri ile konuştum bagajın içine yattım tazyikli su sıktırıp kaçağın nerden geldiğini tespit edip çekomastik ile sorunu çözmüş. inşallah bende böyle hallederim başka önerisi olan var mı? veya başına gelen oldu mu? aracın sadece sağ arka lokal çamurluk boyalı. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sar1Lac1 -- 6 Nisan 2023; 8:30:36 > |
Megane 4 Bagaj Su Alma Sorunu ve Çözümleri
Megane 4 kullanıcıları arasında sıklıkla rastlanan bir sorun olan bagaj su alması, çözülmesi gereken can sıkıcı bir durumdur. Bu sorunla karşılaşıyorsan, sorunun kaynağını ve etkili çözümlerini öğrenmek için yazımızı okumaya devam edebilirsin.
Su Alımının Nedenleri:
- Arızalı Stop Lambası Contası: Stop lambası contalarındaki hasar, yağmur suyunun bagaja sızmasına neden olabilir.
- Kopmuş Bagaj Havuzu: Bagaj havuzunun gövdeye tam oturmadığı durumlarda, su sızıntıları yaşanabilir.
- Stepne Havuzu Drenaj Tıkanıklığı: Stepne havuzunda biriken suyun tahliye edilmesini sağlayan drenajların tıkanması, suyun bagaja taşmasına yol açabilir.
- Bagaj Kapağı Contası Sorunu: Bagaj kapağının gövdeye tam oturmasını sağlayan contada hasar veya deformasyon, su sızıntılarına neden olabilir.
- Bagaj Lastiği Değişimi Sırasında Hata: Lastik değişimleri sırasında bagajın sökülmesi ve takılması işlemlerinde yapılan hatalar, su sızıntılarına yol açabilir.
Megane 4 Bagaj Su Alma Çözümleri:
- Arızalı stop lambası contalarını yenilemek veya onarmak
- Kopmuş bagaj havuzunu onarmak veya değiştirmek
- Stepne havuzu drenajlarını temizlemek
- Hasarlı bagaj kapağı contalarını değiştirmek
- Bagaj lastiği değişimlerini yetkili servislere yaptırmak
Su alımı sorunu devam ediyorsa, aracını yetkili bir servise götürerek daha kapsamlı bir inceleme yaptırman önerilir. Servis, sorunun kaynağını belirleyerek kalıcı bir çözüm sağlayacaktır.