Şimdi Ara

Megane 4 HB 1.5 DCİ EDC Touch mı Golf 1.0 TSİ MANUEL Comforline mı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
5.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu sahibi kardeşim sende bir megane al ve bu konu burda dursun.bende kaydediyorum.
    2-3 sene sonra izlenimlerini merak ediyorum. Buraya tekrar yazarsan sevinirim.
    Eger yorumların hala olumlu ise ki olmayacağını tecrübeyle sabit garanti veririm.
    Bende satıp arabamı ( golf degil aracım ) megane 4 alacağım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 1 yildir istanbulda kullanıyorum arada sehir disida yapiyorum yakıta hiç dikkat etmem 20 bin km ortalama 7.1 gösteriyor ki dediğim gibi hic kasmam.dikkat eden biri 6 yi rahat görür.1.0 tsı güzel motor ama dsg ile alınmasını tavsiye ediyorum motor şanzıman uyumu çok iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bütçeniz 140 bin ise ekstralı hıghline golf alın cam tavanlı geri görüşlü anahtarsiz çalıştırma vs megane halt etmiş ikisi arasında bence çok fark var.megane şirket arabasından hallice bir araçken golf sınıfının referans aracıdır.gecen yil araç alacakken(sıfır km) audi a3 ile golf arasında kaldim aynı fiyatken golf aldim audiye bile ısınamadım.

• spinattimyalnizliga kullanıcısına yanıt
    Kavraması bıtınce 10bın tl masrafı var mı yok mu ?

• NazımHikmetRan kullanıcısına yanıt
    Fransiz araclarim oldu. 20 bin km deki Fluence direksiyon zabazingosundan 4000 TL masraf açtı . Garanti 1 ay önce bitmişti garantiye sokmadilar. Fransızlar genel olarak kalitesiz araçlar . Megane kullanmadim ama onunda çok kaliteli olduğunu sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rbcntechnic -- 8 Nisan 2019; 7:28:43 >
  • megane sürüş ve konforda daha iyi diyenleri direk engelleyin. ya gerçekten arabadan hiç anlamıyorlar ya da trollüyorlar.
    onun dışında meganın artıları az yakmak ve daha az masraflı olmasıdır. onun dışında golf ve megane arasında 2 gömlek kalite farkı var.
    not: iki aracı da kullandım.
  • yusuf24 kullanıcısına yanıt
    İstersen dün 50 km lik şehir içi kullanimimin resmini atayım 5.3.. daha iyi eğlenirsin

• Sizin öncelikleriniz önemli.
    Ben şahsen manuel golf alırdım. Ki 2014 de öyle yapıp 1.4 tsi manuel comfortline aldım. Aracı daha yeni bu ay 1.5 182 bg civic hb sport plus ile değiştirdim. Bütçe aralığında otomatik icon meganeda vardı ancak değerlendirmeye dahi almadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TexasRanger -- 8 Nisan 2019; 8:57:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: masterap

Kavraması bıtınce 10bın tl masrafı var mı yok mu ?
    Kuru kavrama vaglar gibi kavraması 15.000 kmde bitmiyor.. Islak kavrama olduğu için yıpranma minimum seviyeye düşüyor. Bu da uzun yıllar ve uzun kilometrelerce sorunsuz binmeye müsaade ediyor. Vag fanboyları olarak siz de bunun farkındasınız. Bunu vag yapsa kral ilan eder, “bakın artık sorunsuz” diyerek ortalıkta gezersiniz.

Vag adam yerine koymuyor insanları, sattıktan sonra da insanları servise bağlama psikolojisiyle hareket ediyor. Başka ülkelerde 5-10 yıl garanti verdiği arabalara lütufmuş gibi 2 yıl garanti veriyor. Biz de bununla mutlu oluyoruz. İnsanımız ise kraldan çok kralcı oluyor. Ön yargılarınızı yıkın, sonra konuşalım. ;)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • o.lut03 O kullanıcısına yanıt
    Virgül kullansan da ne yazdığını kolay anlasak iyi olur.

• rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    Çevre yolu 60km sabit hız zaten şehir içi. 1lt eksik gösteren yol bilgisayarını zaten hiç saymıyorum.

• spinattimyalnizliga kullanıcısına yanıt
    Vag fanboyu kımmıs ? Aracım kıa benım, ne alaka ?

Leonumda 0.1lt olan sapma sportage ımda 1lt... Aynı rota ve hızda

• manuel sorununuz yoksa ve tüketimin %40 fazla olması sorun değilse golf. hız sabitleme ile alınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elcas

manuel sorununuz yoksa ve tüketimin %40 fazla olması sorun değilse golf. hız sabitleme ile alınız.
    Işte ben de tam bu söylediğiniz şeyin cevabını veremiyorum. Aylık 800-1000km ve tamamı s.ici kullanıyorum. Yılda 1 kez tatile giderim ve ekstra 2000km yol yaparım yaklaşık. Yanı yıllık toplamda 12-14bin km.

Megane hiç dikkat etmeden kullanimda s.ici 6.4 litre üstüne çıkmadı. S.disi 4-4.5 litre yakıyor zaten.

Golf 1.0tsi s.disi muhtemelen 5-5.5 yakar. S.ici 9-10 litre diyor çevremdekiler.

Aylık bana 50 litre mazota gore %40 fazla yakıt masrafı çıkartıyor. Bu da 70 litre benzin yapar. 8 nisan 2019 mazot litre fiyati 6.5tl ve Megane ile aylık 325tl ile gezerken golf alırsam bu rakam benzin litre fiyatı 7tlx70litre=490tl olacak. Aylık 165tl fazla yakıt sarfiyatı. Ve ayrıca otomatikten manüel arabaya geçmiş olacam.

Değer mi değmez mi onun muhasebesini yapmaya çalışıyorum.

Çevre yolu 60 km sabit 3lt yakıyor ispat isteyen varsa 100 TL benzin parası atsin

• excellence E kullanıcısına yanıt
    1.0 TSI motor ve 9 10 litre komik olmayın lütfen. Adam 1.5 tonluk 1.0 araçla ne yaktığını yukarıda paylaşmış gidin gerçek kullanıcıdan ogrenin ne yaktığını cevrenizi sallamayin

• quote:

Orijinalden alıntı: NazımHikmetRan

Konu sahibi kardeşim sende bir megane al ve bu konu burda dursun.bende kaydediyorum.
    2-3 sene sonra izlenimlerini merak ediyorum. Buraya tekrar yazarsan sevinirim.
    Eger yorumların hala olumlu ise ki olmayacağını tecrübeyle sabit garanti veririm.
    Bende satıp arabamı ( golf degil aracım ) megane 4 alacağım.
    3 yıldır megane 4 edc+dci joy paket kullanıyorum.
    Araçtan inanılmaz memnunum.
    Şimdiye kadar kullanıpta memnun olmayan bir kişiye raslamadım.
    İllaki vardır memnun olmayan ama sıfır km alıp kullananların büyük bir bölümü memnun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

Fransiz araclarim oldu. 20 bin km deki Fluence direksiyon zabazingosundan 4000 TL masraf açtı . Garanti 1 ay önce bitmişti garantiye sokmadilar. Fransızlar genel olarak kalitesiz araçlar . Megane kullanmadim ama onunda çok kaliteli olduğunu sanmıyorum.
    Megane kullansan fikrin değişirdi net.
    3 yıldır kullanıyorum en ufak sıkıntım olmadı. Çok konforlu ve kaliteli bir araç.
    Fakat forumda kapı kolunu tutmamış insanların ön yargısı yüzünden çok yanlış yorum var.
  • İki araç arasında kalan ben olsam kesinlikle megane tercih ederdim. Golf burada sadece genel kalite anlamında öne çıkar. Onun dışında şekil-şemal, genişlik, otomatik vites gibi unsurların hepsi megane hanesine puan getirir.

Siz zaten megane sahibi değilmiydiniz? Sattınız mı aracı?

Ek: Mesajları okudum, aracınız duruyormuş, bence devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 8 Nisan 2019; 14:13:8 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.