Şimdi Ara

Megane Coupe 1.5 dci Edc GT Line Alındı. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
0
Favori
15.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı araçtan birebir aynısı bende de var. Eylül ayında almıştım hatta forumda başlğımda var.

Bir kaç soruya cevap vereyim. Öncelikle araç tamamı ile diğer megane lardan farklı, iç malzeme kalitesi +2 tık daha yukarıda, özellikle ön konsol, direksiyon, koltuklar şahane. O koltuklar o kadar rahat ki. :)

Diğer ise araç yakıtı hakkında.

Aracı aldığımda ilk 2 ay 6.1 ile 6.3 arasında seyir ediyordu mazot durumu. Sadece şehir içi olduğunu düşünürsek o bile iyi rakamdı fakat 5.000 den sonra düşmesine kesin gözü ile bakıyorum. Bu arada son 2 aydır da 6.5 ile 7.0 arasında gidip geliyor, kış şartları mazotu arttırıyor burası olağan bir durumdu zaten.

Araç sahibinede soralım.

Yapacağı birşeyler yada yaptığı birşeyler var mı araca? MEsela ben yay takacağım.
  • ben aracı şuan rs sarısına kaplatmayı düşünüyorum birde jantları siyaha boyatırım yada siyah jant alabilirim.Yay konusundaysa çok sıcak değilim kasisleri genelde süratli geçiyorum farketmeden bide yay taktırırsam iyice vurabilirim.Ama araçtan çok memnunum almayı düşünen tereddüt etmesin
  • semihalasan S kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hangi şehirdesin bilmiyorum ama ben ankaradayım ve bende git gel 60-70 km yapıyorum günlük.yakıt tüketimi dersin başladığı saate göre değişebilir.Sabah ankara ankamall yolunda aşırı trafik olur çok yakar mesela gerçi öğlende yol boş olur basarsın yine yakar :DBenim yakıt tüketimim kış lastikleriyle 7.6 yazlıklarsa 7.3 ortalama hızım 130 -140.Otomatik şanzıman sanırım şuan piyasanın en iyisi hiçbir sıkıntı yaşamadım geçişlerden memnunum kararsızlık falan olmadı daha.Ekranı gerçekten oldukça havalı aracı iyice öğrenince daha çeşitli ekran renk kombinasyonları gece - gündüz rengi 3 boyutu falan var ki 3 boyutta mavi megane var güzel görünüyo arabaya özel yapılmış gibi.Araçtan genel olarak çok memnunum varsa başka bir soru cevaplayabilirim.
  • İstanbul'dayım bende. Megane 3 Garage facebook hesabında çok fazla Coupe sahibi var oraya bekleriz. :)

Bu arada baya yüksekmiş oranlar heralde az biraz basıyorsun. :)

Son zamanlarda şu RS sarısı benimde aklımı çeliyor acaba kaplatsammı diye ama bunu yapınca tüm gri yerleri ve jantıda siyaha kaplatmak var buda minimum 4-5bin tl gibi masraf çıkartır. Gerçi bizim renkte güzel ama bir RS sarısı değil kesinlikle. :)

Ekran çok iyi, live a bağlanabilirsek sanki uydudan trafik durumu falanda alabiliriz ama nasıl bağlanılıyor bende bilmiyorum. Acaba telefondan interneti paylaşmak vs mi gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultrankara

Öncelikle hangi şehirdesin bilmiyorum ama ben ankaradayım ve bende git gel 60-70 km yapıyorum günlük.yakıt tüketimi dersin başladığı saate göre değişebilir.Sabah ankara ankamall yolunda aşırı trafik olur çok yakar mesela gerçi öğlende yol boş olur basarsın yine yakar :DBenim yakıt tüketimim kış lastikleriyle 7.6 yazlıklarsa 7.3 ortalama hızım 130 -140.Otomatik şanzıman sanırım şuan piyasanın en iyisi hiçbir sıkıntı yaşamadım geçişlerden memnunum kararsızlık falan olmadı daha.Ekranı gerçekten oldukça havalı aracı iyice öğrenince daha çeşitli ekran renk kombinasyonları gece - gündüz rengi 3 boyutu falan var ki 3 boyutta mavi megane var güzel görünüyo arabaya özel yapılmış gibi.Araçtan genel olarak çok memnunum varsa başka bir soru cevaplayabilirim.

ortalama hızınız 130 140 mı? Sizin aracın tekerleri yere basmıyo galiba, havada gidiyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: by_benn

quote:

Orijinalden alıntı: ultrankara

ortalama hızınız 130 140 mı? Sizin aracın tekerleri yere basmıyo galiba, havada gidiyorsunuz.

Arkadaş sanrm yol bos olnca genlde o hızlarda gttgni söylmk istemis

• Öncelikle elensar77 ve ultrankara verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Kesinlikle işime yarayacak bilgiler.Ben İstanbul da ikametgah ediyorum,önceki aracım 2011 model peugeot 308 1.6hdi otomatik vitesdi,bilmiyorum eğer bindiyseniz veya sürdüyseniz peugeot ve citreonlerin otomatiklerinde vites geçişlerinde sarsıntı ve bazen kararsızlık oluyor ondan dolayı otomatik vitesi sormak istedim.(bi de sadece benim kendi görüşüm keşke edc vites topuzunu azcık küçük yapsalarmış bana çok büyük geldi tabi kendi yorumum.) Şu anda ciddi anlamda araç bakıyoruz babamla bana kalsa scirocco felan alıcamda benzini çok yakar diye babam dizel olucak diye tutturdu :D Mantıklı düşününce adamda haklı,hergün 70 km az değil bide ben dolaşmayı çok seviyorum :D dizel,otomatik ve yaşıma hitap edicek araçlara bakınca en mantıklısı megane coupe 1.5 dci gt line oluyor.Beni cezbeden yanları açıkcası dış görünüşü,renault sport un araca özel şasi üretmesi,renault sport dokonuşları,ekran,anahtarsız giriş ve çalıştırma (bence çok önemli ve güzel bir özellik),az yakması vb. gibi etmenler etkili oldu.Ben 2.el bakıyorum sıfırla ciddi anlamda uçurum var,onun için birkaç sorum var baktığım araçların bazılarında cam tavan yok,bildiğim kadarıyla cam tavan açılmıyor cam tavan sizce önemli mi yoksa olmasada olur mu,teknoloji paketi olan ve olmayan araçlar var sahibinden.com da.Sizce bu paket önemli mi sizin araçta varsa mesela şerit takip asistanı kullandınız mı,arkamys radyo nasıl?Geri görüş kamerasını sormuyorum bile o çok işe yarıyor.Azcık uzun oldu ama şimdilik aklıma gelen ve kelimelere dökebildiklerim bunlar.Birde son olarak navigasyon işe yarıyor mu yoksa sadece özellik olarak mı koymuşlar:D.Tekrardan verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihalasan -- 19 Şubat 2014; 3:18:20 >

• yasin90 Y kullanıcısına yanıt
    öyle tabi ki :D eskişehir yolu oldugu için boş oluyo sürekli şehir trafiğinde 15-20 :D
    öncelikle geri görüş kamerası söylemeye bile gerek yok onu alacaksın arka cam çok küçük :) şerit değiştirmeyi genelde böylede bi özellik var diye açıyorum millete göterip kapatıyorum :D cam tavan açılmıyor ama cam tavansız almanı kesinlikle önermem içerisi aşırı derecede boğucu oluyo,tavan içini baya ferahlatıyo açılmasa bile ki ikisinede bin yada cam tavanlıya bin tavanı kapat farkı direk anlarsın.navigasyon benim herşeyim valla yol bilgim çok azdır her yere nvigasyonla gidiyorum kullanıslı benim için.şarkılarıda genelde kendi usb'm den dinliyorum ama radyoyu kullandığımda oluyo tabi arkayms radyonun farkı ne bilmiyorum :) teknoloji paketi dediği zaten radyo navigasyon xenon far falan filan alabiliyosan en dolusunu al tabi.
  • Hayırlı olsun kardeş. Çok beğendiğim bir araç. Ds4 ü almadan once, son Dakika'ya kadar megane coupe alacaktım. O iğrenç duran edc vites kolu yokmu. Yemin ederim sırf o yuzden vazgeçtim. Muthis bi tasarımı var aracın. Tekrar hayırlı olsun. Renkte müthiş.

Kısaca açıklayayım.

* Cam tavansız kesinlikle almayın. Daha önce cam tavansız coupe'ye bindim yada tavanı kapattım inanılmaz boğuk oluyor, özellikle arkadakiler için. Ayrıca tavandan dışarı seyretmek te güzel birşey. :)

* Otomatik şanzıman şu ana kadar kullandıklarım arasında en iyisi bence. Hiç sarsıntısız bir sürüş sizi bekliyor diyebilirim. Sadece 1. vites biraz zayıf kalıyor gibi geliyor bana ama tabi tam emin değilim bu konuda.

* Teknoloji paketi olursa çok iyi olur. Zenon far çok çok iyi, navigasyon akıcı ve güzel, arkamys radyodan birşey anlamadım radyo işte :), şerit takip sistemini açamadım yada açtım farkedemedim, geri görüş kamerası ise olmaz ise olmaz

Kabaca önemli artıları

* Deri Koltuklar. ( Çok çok iyi )
    * Teknoloji paketi
    * Cam Tavan
    * Geniş arka koltuk mesafesi. ( Arka taraftakiler çok rahat yolculuk edebiliyor. )
    * Geniş bagaj

Kabaca eksiklikler:

* Ekranda video oynatma, TV gibi bir seçenek yok maalesef. Sadece radyo ve navigasyon var. Bu olmalıydı bence.
    * Kapılar direksiz olsaydı dahada bir aşık olunabilirdi.
    * Maalesef dizel motor sesi. :) Gerçi diğer dizelllere göre hoş ama fazla yinede. :)

• ultrankara U kullanıcısına yanıt
    Şerit değiştirme sisteminin nasıl aktif olduğunu bana anlatabilir misiniz?
    Dikiz aynasının orda hafif içerde bir tuş var ama orası içeri kaçmış gibi. Basınca ses seda yok arabada. Rica etsem ona nasıl basacağız, bastığımızda ne gibi bir tepki oluyor ve nasıl çalışıyor görsel ufak anlatabilri misiniz?

:)
  • Araçlarınız hayırlı olsun.

Sadece yakıta takıldım, arkadaş 6.3-7 lt vs. demiş, bence 1.5-1.6 dizel araca çok fazla bu yakıtlar.

• Hayırlı olsun,kazasız belasız...
  • sahibinden de bu modele bakıyorumda hocam 5 kapılı olanları var bu tek kapı modeli göremedim bir türlü. Siteye göre bana tam modeli nedir söylermisiniz direkt onu incelemek istiyorum 2. el olarak.
  • Fantastic Light kullanıcısına yanıt
    Benim aracım henüz 3000km de. Muhtemelen 6-7bin km den sonra dahada düşecektir. Yazın 6.3 olan yakıtın 5.5 ile 6.0 arasına inmesini bekliyorum. Buda yeterli İstanbul trafiği için.

Bu arada belirteyim tekrar, benim belirttiğim yakıt tamamen İstanbul trafiğinde belirlenen ortalama. Ortalama hızım 25km civarlarında yol bilgisayarında.
  • Babamla son konuşmamızdan sonra her ne kadar çok istesemde megane coupe 1.5 dci gt line yı,doların artması,bulunduğumuz işte hammaddenin dolarla alınması ve işlerin durgunluğundan dolayı 4 aylık araç kiralamaya karar verdik.Ama 4 ay sonra bu araç aklımın ucunda illaki olacak,verdiğiniz değerli bilgiler ve bizleri aydınlattığınız için sizlere teşekkürü bir borç bilirim.Şunu belirtmek isterim sizleri oyalayıp sadece soru sormak için değil ciddi anlamda bilgi edinmek ve aracı tanımak istedim,aklınızda artniyet olmasın bundan dolayı.
  • Bana bu arabadan lazım, satan biri yok mu ya... Bulamadım temiz bulduklarım ise cam tavanlı değil

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.