Şimdi Ara

Megane HB Dynamique 1.5 dCi 105 bg ya da Astra HB Classic hangisi daha mantıklı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
4.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni bir araba almak istiyorum. İlk önceliğim dizel olması. Ayrıca yarı otomatik tercihim olur.Başlıktaki 2 araba arasında sıkıştım kaldım. Bir türlü karar veremiyorum . Megane HB Dynamique 1.5 dCi 105 bg ya da Astra Clasisic III 1.3 CDTi Dizel - 90 HP Easytronic seçiminde tercihimi hangisinden yana kullansam acaba? Bu konuda görüşlerinizi almak isterim. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilsimsek -- 19 Ekim 2010; 22:30:18 >

• hb megane
  • astra
  • Tasarım olarak dusunursen kesinlikle yeni astra ama motor konusunda megane derim. Ama classic düşündüğünüzden. Aradaki fiyat farkına göre yine astra one çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi technogen -- 28 Ekim 2010; 22:06:11 >
  • Megane; yol tutmayan, süratlendikçe havalanacakmış hissi uyandıran bir araç. Bir de oturuş pozisyonu yüksek. Ön koltuklara oturunca dizleriniz torpidonun üzerine çıkacak gibi oluyor ve insanda rahatsız bir his uyandırıyor. Gelgelelim ki motoru gayet iyi. Yeni 105 likleri değil, eski 80 likleri dahi iyi motorlar.
    Astra'daki seyir keyfi ve yol tutuş ise harika. Fakat 1.3 cdti ler Megane motorları kadar randımanlı değil(sorunsuzluk, ekonomi ve alt devirlerin megane'a göre daha zayıf olması bakımından).
    Yanlış anlamayın kötü demiyorum, kıyaslayınca Megane'dan biraz daha gerideler diyorum.
    İş, biraz da tercih ve gönül meselesi. Benim tercihim Astra'dan yana olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otuuuz5 -- 29 Ekim 2010; 13:05:12 >
  • BENDE 20 GÜN ÖNCE CLASSİC ASTRA ALDIM . MEGANE,TOYOTA COROLLA AURİS,FOCUS A DA BAKTIM.HER NE KADAR MOTOR HAKKINDA ŞÜPHELERİM OLSADA OPELLİ TERCİH ETTİM.TERCİH ETMEMDEKİ SEBEP FİYAT KALİTE ORANLAMASIYDI.ZANNEDERSEM 38000 GİBİ BİR RAKAM MEGANE HB DİZEL OTANTİK MODELİ , 43000 LİRA GİBİ DİZEL CORALLALAR. 35000 ASTRA DİZEL ALDIM DONANIM DERSEN DONANIM KALİTE DERSEN KALİTE , MOTOR OLARAK MEGANE AMA FİYAT,KALİTE,GÜVEN=ASTRA O YÜZDEN 3-1 ASTRA GALİP GELDİ,AMA MOTORUDA SANDIĞIM GİBİ,BAZI FORUMLARDA ANLATILDĞI GİBİ DEĞİL GAYET GÜZEL AMA MİĞERLERİNNİKİ GİBİ DEĞİL.AMA 3-1 MAÇIN GALİBİ ASTRA
  • quote:

Orijinalden alıntı: filintax

BENDE 20 GÜN ÖNCE CLASSİC ASTRA ALDIM . MEGANE,TOYOTA COROLLA AURİS,FOCUS A DA BAKTIM.HER NE KADAR MOTOR HAKKINDA ŞÜPHELERİM OLSADA OPELLİ TERCİH ETTİM.TERCİH ETMEMDEKİ SEBEP FİYAT KALİTE ORANLAMASIYDI.ZANNEDERSEM 38000 GİBİ BİR RAKAM MEGANE HB DİZEL OTANTİK MODELİ , 43000 LİRA GİBİ DİZEL CORALLALAR. 35000 ASTRA DİZEL ALDIM DONANIM DERSEN DONANIM KALİTE DERSEN KALİTE , MOTOR OLARAK MEGANE AMA FİYAT,KALİTE,GÜVEN=ASTRA O YÜZDEN 3-1 ASTRA GALİP GELDİ,AMA MOTORUDA SANDIĞIM GİBİ,BAZI FORUMLARDA ANLATILDĞI GİBİ DEĞİL GAYET GÜZEL AMA MİĞERLERİNNİKİ GİBİ DEĞİL.AMA 3-1 MAÇIN GALİBİ ASTRA

güle güle kullanın iyi bir seçim yaptınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ++++++++++++++
    quote:

Orijinalden alıntı: technogen

Tasarım olarak dusunursen kesinlikle yeni astra ama motor konusunda megane derim. Ama classic düşündüğünüzden. Aradaki fiyat farkına göre yine astra one çıkıyor.
  • iki aracı değerlendirdiğimizde motor olarak megane 1.5 dci 105 bgi güzel gidiyor performanslı motorlar ancak astrayıda yabana atmamak lazım araç basınca gidiyor alt devirlerde biraz zayıf olmasına rağmen devrini alınca güzel hızlaniyor kalkışlarda manuel vitesle kalkıp otomatiye takınca zevkine doyum olmuyor benim araçta astra classic 3 1.3 cdti 90 bg otomatik araç kalite her yerinden belli zaten ben gene olsa astra alırım fiyat kalite performans ekonomiklik olaraktan opel astra önerilir
  • Şu aralar renault megane araçlarda euro 5 normlarına uygun 110 beygirlik dizel motor ve edc adı verilen getrag firması üretimi çift kayramalı yarı otomatik vites seçeneği geldi. bu da bence renault hanesi bir artıdır. şanzıman bakımından bir sıkıntı olacağını sanmam zira getrag iyi bir firmadır, üstüne çift kavramalı yarı otomatikler daha sarsıntısız vites geçişleri vaadeder, ama fransız aracı olunca insan düşünmüyor değil tabi. tüketim için iddialı rakamlar vermiş renault (şehir içi 5.2, şehir dışı: 4, karışık: 4,4) ama tabi kullanana sormak lazım. yine de 1.5 olmasının düşük devirlerde daha canlı bir karakter sergileyeceğine şüphe yok bence.
    en ucuz 100 hp'lik megane hb 45.350 kampanyalı liste fiyatı görünüyor. az para değil tabi. bir de expression donanım. yine de otomatik vitesi ile esp+asr+ön-yan-perde h.y. standart.
    motor (gerçi eskisinin modifiye halidir sanırım o sebeple çok öenmil değil) ama özellikle şanzıman için kullanıcı yorumları beklemek lazım gibi.

• Yaklaşık 10 marka model arasından son üç'e kalanlardan biriside megan oldu bende 1.5 DCİ motor gidişi gayet tatminkar ama Fiyat performans konusunda Astra tercih sebebi oldu benim için ayrıca EDC yeni bir şanzuman türü Renault İçin Daha evvel ki otomatik konusu çok sıkıntılı olmuştu Türkiye de umarım EDC başarılı olur teknik açıdan.
  • Bende kesinlikle sizlere katılıyorum; Dizel'de ürettiği güç ve harcadığı yakıt olarak her zaman Meganın motoru dikkatleri üzerine çekmeyi beceriyor.EDC çok yeni bir teknoloji ilerleyen zamanlarda var ise sorunlarınından haberdar oluruz.Ama çift kavrama olayıda bayağı güzel olmuştur.EDC'nin kuru yada Yağlı olduğunuda araştırmak gerekir diye de düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonjovi0433

Bende kesinlikle sizlere katılıyorum; Dizel'de ürettiği güç ve harcadığı yakıt olarak her zaman Meganın motoru dikkatleri üzerine çekmeyi beceriyor.EDC çok yeni bir teknoloji ilerleyen zamanlarda var ise sorunlarınından haberdar oluruz.Ama çift kavrama olayıda bayağı güzel olmuştur.EDC'nin kuru yada Yağlı olduğunuda araştırmak gerekir diye de düşünüyorum.

ben şahsen edc ile ilgili bir sıkıntı olsa bile sadece yazılımsal olacağını düşünüyorum. getrag için yeni değil ki çift kavramalı sistem. araca uyumu ile ilgili sıkıntılar ve buna bağlı güncellemeler olacağını düşünüyorum. ama edc deki sistem sanırım diğerlerin az farklıymış. bakarsın getrag filan diyoruz yine sıkıntı çıkar.
  • astranın tek avantajı fiyatıdır. fiyattan bagımsız motor şanzıman ve yeni kasa anlamında megan3 hb dci edc çok üstün...
  • Arkadaşlar yalnız meganeların türkiye üretimi yurtduşı üretimi diye bi muhabbeti var. Doğrumudur nedir.

Yurt dışından gelenler farklı türkiyede üretilenler farklı oluyormuş diyorlar ama görmedim. Sadece duydum.

Bilen varsa açıklarsa sevinirim.
  • Evet malesef Renault ta yurtdışı ve yurtiçi üretimde farklılıklar var mesela ilk gelen ispanyada üretilen megane ların sürat göstergesi digital olmasına rağmen sonradan bursada üretime başlanan megane larde manuel ibreli göstergeleri kullanmaya başlamışlar ne fark eder diye düşünmeyin ben bu küçük ayrıntı yüzünden megane ı almaktan vazgeçtim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.