Şimdi Ara

megane II LPG tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
10.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 2005 model 1.4 hb 98 beygir megane II aldım. lpg taktırmayı düşünüyorum ama kararsızım da, eğer yakıt tüketiminde çok fark etmiyorsa taktırmayadabilirim. benzinli ve gazlı yakıt değerlerinin paylaşırsanız sevinirim. bir de lpg takıtracağım zaman hangi markayı tercih etmeliyim sizce.

• Bende de 2005 1.4 hb var ben hala LPG taktırmayı düşünmüyorum çünkü LPG yüzünden zırt bırt tamirciye gitmek istemiyorum. Malum servisler LPG li araçlara vebalı gözü ile bakıyorlar bi arıza olduğunda LPG taktığınız yere gidin diyorlar oraya gidince bulamadık servise gidin diyorlar çok sıkıntı yani. 1.4 olduğu için yakıt diğer araçlara göre daha ekonomiktir öyle az kullanan biri de değilim sürekli kullanıyorum 4 yıldır araçta tık yok yolda bırakmadı maşallah nazar değmesin. (15.000 de bir düzenli servis bakımları yapıldı). Üstelik uzun yol sakin kullanımda yakıt tüketiminde o kadar iyi sonuçlar veriyor ki ben 1 depo ile 1000 - 1200 km yi gördüğüm de oldu. Tabi şu anki artan benzin fiyatlarından dolayı LPG ucuz geliyor ama hesaplama yaparken LPG taktırma fiyatı ruhsata işletme fiyatı LPG yüzünden araçta meydana gelebilecek arızaların fiyatını ortalama hesaplayıp benzine göre karlı mı hesaplı mı tam bir analiz yapmak gerekir. Bir de LPG li araçlarda çok sık bobin arızası meydana geldiği yönünde şikayetler var. Ben Allah'a şükür bobin arızası nedir görmedim Allah'ta göstermesin.

• Bir de şöyle bir site gördüm LPG- Benzin kıyaslamsı yapıp yıllık tasarruf hesaplıyor belki işinize yarar

http://www.aygaz.com.tr/Otogaz/AlternatifHesap.aspx

ben buraya göre hesaplama yaptığımda yıllık 2.000 TL tasarruf çıktı LPG taktırsam 2000 TL masraf olacak zaten 1 yılda kendini amorti edecek geri kalan zaman için ise araçta meydana gelebilecek sıkıntılar masraflar derken yıllık 1000 TL gib yada 500 TL gibi bir tasarruf söz konusu olabilir ama bu kadar rakam için ben asla LPG taktırmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peynir Alti Suyu Tozu -- 15 Mart 2011; 13:11:16 >
  • teşekkürler fikirleriniz için ben de zaten 2-3 yıldan fazla kullanmam gibime geliyor aracı. o yüzden lpg taktırmamak daha mantıklı gelmeye başladı.
  • bende aldıgımda 1,5 sene taktırmadım lpg ama keske taktırsaydım, brc marka lpg taktırdım şimdiye kadar filtre değiştirme dısında bi kere bile herhangi bir arızadan yada sorundan gitmedim lpg servisine, gayet memnunum, 1 senede kendini amorti ediyor zaten ve arabayada daha rahat biniyorum, en azından aynı km için iki kat fazla para ödemediğimi bilmek rahatlatıyor biraz olsun, ben tavsiye ederim eger 3 sene binecekseniz, hiçbi servisinde lpg li aracı kabul etmedigini görmedim, yalnızca ankarada maisin kendi yeri var orası lpg li arac kabul etmiyor bunun dısındaki bütün servislere rahat rahat gidip işleminizi yaptırabilirsiniz,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chevymel1 -- 16 Mart 2011; 9:51:54 >
  • gitgellerle dolu bir sürecin ardından tüp taktırmaya karar verdim benzin fiyatları maaşallah aşmış durumda. ilginize teşekkürler.
  • ben megane değilde 1,4 motorlu logan a lpg taktırmıştım aşağı yukarı aynı motor sayılırlar
    tüketim tam yarı yarıya azalmıştı
    benzinde 0,35 tl civarı yakan araç ortalama 0,20 tl (en soğuk günlerde 0,24tl yi geçmedim heleki yaz günlerinde 0,17-0,18tl yakması çok süper ) ve lpg ile yaklaşık 20000 km yaptım
    km de 0,15tl den 3000 tl kar ettim hiç bir şekilde arıza nedir görmedim

bende bu sıralar 1,6 110hp olan megane ler den alıcam aldığım gibi direk lpg taktırmaya gidicem
    gerçekten çok tasarruflu

ben atiker kullandım

şimdi alıcağım araca brc-zavoli-tartarini taktırmayı planlıyorum
    atiker bi daha taktırmam atiker le sızdırmazlık raporundan geçene kadar göbeğim çatladı
    3 defa beyin değişti gene de nokta kadar bi yerden sızdırıyodu zor bela çözdüler ama bir daha tövbe atikere belki bana denk geldi dicem ama
    sızdırmazlık raporunu veren mühendis dediki atiker de bu sorunlar çok oluyo sanırım bi imalat hatası var bunlarda dedi
    atiker den önce iki farklı araçta lovato ve kargas mı neydi (onu tam hatırlamıyorum şahin de takılıydı ) hiç böyle bi sorun yaşamamıştım

lpg ile bagaj kaybı da yok artık
    simit tank kullanıp
    şu ince stepne lerden alınca bagaj aynen size kalıyo

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende bir bilgilendirme yapmak istiyorum. imzamda ki araç...

1. Landi marka sıralı sistem
    2. Şehirler arası 630 km. ( 100 km sürati geçmem. 60 lık tank 58 litresi dolar. 3 kişi )
    3.Şehir içi 530 km. ( devir saati 2000 bini geçirmemeye özen gösteririm, yokuşlar hariç )
    4. Aracımda 4 yıl içinde lpg sorunu yaşamadım. düzenli bakımları olur. ( aracımı 2. el aldım. daha binmeden lpg taktırmıştım. iyiki de taktırmışım )
    Saygılar...
  • Aracımı aldığımda üzerinde 2010 yılı ocak ayında takılmış olan BRC vardı.Bende 3 aydır kullanıyorum şimdilik çok mennunum.Hiç bir sıkıntı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stompanato

Bende bir bilgilendirme yapmak istiyorum. imzamda ki araç...

1. Landi marka sıralı sistem
    2. Şehirler arası 630 km. ( 100 km sürati geçmem. 60 lık tank 58 litresi dolar. 3 kişi )
    3.Şehir içi 530 km. ( devir saati 2000 bini geçirmemeye özen gösteririm, yokuşlar hariç )
    4. Aracımda 4 yıl içinde lpg sorunu yaşamadım. düzenli bakımları olur. ( aracımı 2. el aldım. daha binmeden lpg taktırmıştım. iyiki de taktırmışım )
    Saygılar...

yakıt tüktim değerleriniz çok ilginç geldi
    60LT depo 52LT gaz alır %80 doluluk oranı vardır emniyet için
    bir de şehiriç tam dolu depo ile 530 şehirlerarası 630km yapıyorum demişsiniz biraz tutarsızlık var gibi şehirlerarası yaptığınız yol doğrudur fakat şehiriçi sanki biraz yanlış hesaplanmış 530km yapması zor

• Motora falan hiçbişey olmuyor. LPg kesinlikle takyırın. hesap ortada benzin 4.13 LPG bizim burda 2.12
  • ben 1.6 aracıma lpg taktırdım BRC marka 1500tl verdim

normalde 380 kuruş yakıyordum km de şimdi 230 kuruş oldu performans olarak memnunum benzinle arasında bi fark göremedim
  • bende 1.6 aracıma lovato taktırdım geçen hafta
    70 tl ye fulledim 300.km deyim henüz bitmedi
    sanırım 320km civarı biter 0.22 tl süper valla benzinle tam 40 kuruştu
  • Tam olarak perfromans almak istersek hangi marka tüp taktırmalıyız 2009 1.6 exception..
  • kesinlikle lpg takdırmalı herkes verilen paraya yazık milli servet boşa gidiyor..
    kişisel problemlerimizi, kullanım hatalarımızı, montaj hatalarını lütfen markalara tüplere maal etmeyelim.. düzgün monte edilmiş düzenli bakımları yapılmış bir lpg sorun çıkarmaz..
    bende 99 model meganıma atiker takdırmıstım yarı yarıya indi yakıt sarfiyatı, performansta sorun olmamıştı..
    tek hatam şuydu enjeksiyonlu arabaya karbratörlü lpg taktırmıştım
  • ben yeni taktırdım aracıma herkeze tavsiye ederim.
  • LPG konusunda nasıl bu kadar tutucu olunabiliyor anlayamıyorum. Sonuçta iyi bir işçilik ve ayarla gerçekten sorunsuz olarak binilebilir araca. 250 km uzun yol gittim 110 km/s ile gittim yolun genelini. Klimayı yolun yarısında açık tutmuşumdur. 8.8 lt yaktım bence çok başarılı bir değer değil fakat düşününce 1.6 16v olan bir aracın 100 km yolu 21.5 TL ye gitmek güzel birşey (LPG lt fiyatı : 2.44 TL)

Araç 1.5dCi olsa 5.5 lt ortalama ile giderdiniz en iyi ihtimalle. O da 20.25 TL yakardı 100 km de (Mazot lt Fiyatı : 3.68 TL)

Bence güzel değerler. Benzinlide 8 lt yakıp 100 km yolu 34 TL ye gitmek koyardı sanırım. Hele 1500-1600 km civarı uzun yol yapacaksanız gerçekten bariz bir fark çıkar ortaya...
  • uzun bir süreçten sonra forumu açtım. madem geldim bilgilendirme yapayım. atiker tüp taktırdım yetkili servisinden. lpg litresi 2 liradan km de 20 kuruş civarı yakıyor şehir içinde. biraz daha zorlarsanız bu fiyatında altına düşersiniz.
  • yaz ayında lpg ıle aynen bende 200 kurus yakıyorum yazın tadını arabanında tadını cıkarın kısın boyle rakamlar hayalll....)))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.