Şimdi Ara

Megane II yol tutuşu..! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
1
Favori
18.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Megane 2 ve yol tutuşu ayrı dunyaların ınsanıdır. Megane 3 te yol tutusu iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogretmenht -- 12 Ocak 2014; 20:06:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • megane 2 nin yol tutuşu kötü diyenler mercedes bmw fln mı kullanıyor bilmiyorum.Yada hayatlarında hiç megane 2 kullandılarmı.

1 sene kullandım gayet güzel sınıf ortalamasında bir araçtır.Megane 2 lerin bana göre tek kusuru malzeme kaliteis özellikle kapı kolları ve ön konsol
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

megane 2 nin yol tutuşu kötü diyenler mercedes bmw fln mı kullanıyor bilmiyorum.Yada hayatlarında hiç megane 2 kullandılarmı.

1 sene kullandım gayet güzel sınıf ortalamasında bir araçtır.Megane 2 lerin bana göre tek kusuru malzeme kaliteis özellikle kapı kolları ve ön konsol

Yasınız kadar megane 2 sedan kullandım sanırım. Yani atmıyorum. megane 2 sedanınki yol tutuşu ise focus 2ninki yola yapışmadır. Bu arabanın yol tutuşuna iyi demek için eski kangooyla kıyaslamak gerekli.

• quote:

Orijinalden alıntı: ogretmenht

quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

megane 2 nin yol tutuşu kötü diyenler mercedes bmw fln mı kullanıyor bilmiyorum.Yada hayatlarında hiç megane 2 kullandılarmı.

Yasınız kadar megane 2 sedan kullandım sanırım. Yani atmıyorum. megane 2 sedanınki yol tutuşu ise focus 2ninki yola yapışmadır. Bu arabanın yol tutuşuna iyi demek için eski kangooyla kıyaslamak gerekli.

150 ile viraja mı giriyorsunuz anlamıyorum.Ne focus muş arkadaş.
  • the_zula kullanıcısına yanıt
    Ya focusta harika degil onden cok birakiyor. Megane 2 arkadan birakiyor. Hele yuksek viteste.

• Merhabalar,
    4 sene focus 1, 3 sene focus 2 kullandım. Yol tutuşları oldukça iyiydi. Bunu söylememin sebebini şimdi anlayacaksınız.
    2005 yılıydı. Şehirlerarası otobüste en ön koltukta seyahat ediyordum. Yol tek gidiş tek geliş. Otobüs bir sebeple çok geniş olmayan emniyet şeridinde durmuştu. Sonra şöfor kalkış yapmak istedi, ama ilk niyetlendiğinde kalkamadı. bir beş on saniye sonra bu kez aynaya bakmadan yola çıktı. Çıkmasıyla birlikte vızt (efekte gülmeyin, ama aynen öyle) diye bir araç geçti. Belli ki otobüsün kafa çıkaracağını beklemiyordu. Aracın hızı en az 90-100dü. Nasıl yalpaladığını gözümle gördüm. Kesin takla atacak dedim. Bir iki defa sağ sol yaptı. O kadar savrulmasına ve ancak ters yöne dönerek durmasına rağmen takla atmadı. 100-150 metre mesafede durdu. Benim kalbim güp güp atıyor ellerim titriyordu. Bilin bakalım araç ne idi: Megane II sedan.
    O gün o aracın güvenilirliğini yaşayarak anladım.
    Diyeceğim şu ki, uzunca bir süredir c sınıfı araçların yol tutuşu ve güvenliği oldukça iyi. Aralarındaki fark çok az.
    Öyle diğer insanlara ve araçlara hakarete varacak eleştiri yapılmasını kesinlikle haklı göstermiyor.
    Herkese iyi akşamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

quote:

Orijinalden alıntı: S.Yalçın

quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

Megane 1 in 2den yol tutuşu daha iyi deniyor..

Yok deve

Duyduğumu söyledim.Kendi düşüncem değildi.

Yok deve değil hatta zurafa :DDDDDDDDD bu kadarda yapmayın arkadaşlar sallamayın sürekli orta sınıf bir araç işte yok oldu olacak sahinden hatta kartaldan da kötüdür şimdi :DDDDajklsdljasdjkasdjkljkasd çok bilinçsiz yorumlar adamlar belki de megane aracına hiç binmemiştir konuşuyor sallıyor bol kese.

• Nothnrox N kullanıcısına yanıt
    Bizim megane 1 turp gibi kimseye laf attırmam :)
    Canavar mübarek 110hp olanı 16v olsaydı iyiydi.90hp olmasına rağmen çok başarılı biz benzinle kullanıyoruz ondandır belki.Bizim yer uçağımız bu :)
  • Şu megan 2 lere o kadar sallanıyor fakat ne hikmetse piyasada peynir ekmek gibi gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NosTaLgiA59

Şu megan 2 lere o kadar sallanıyor fakat ne hikmetse piyasada peynir ekmek gibi gidiyor.

Aynen öyle kardeşim zaten nedense hiç kimse bunun açıklamasını yapamıyor her gelen araca taş atıyor
    ama araç satış rekorları kırıyor :D neden acaba. Şimdi ordan belkide biri çıkar der yakıtı az olduğu için sakın demesin ondan daha az yakıt harcayan onlarda araç modeli var ;) en basitinden fiat linea.
  • Aracımızı yeni sattık 8 yıl kullandık ben çok memnundum özellikle uzun yolda çok memnundum ..
  • önceki aracımız megane 2 ydi şimdi focus var ikiside 2005 model bence megane bir tık daha üstün focusun arkası çok yüksek birde meganede direksiyon sertleşiyordu ondan daha iyi gelmiş olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

Orjinalden alıntı: cat33

Valla ben 3 yıldır Megane Hb kullanıyorum. Hızlı da gitsem beni hiç utandırmadı. 200'ün üstüne bir kere çıktım. Onda da son gaza basmadım. Son hızı nedir bilmem? İlk aldığım zaman bir kere denerim. Genelde otoyolda hızım 130-140'dır. Bu hızda da çok mükemmel gidişi var. Kendimi aracımda çok güvenli hissediyorum. Megane III çıkınca da ondan alacam.....:)

200 üstü? daha bassam gidecekti? kusura bakma ama inandırıcı değil.

http://www.youtube.com/watch?v=E4C9zPQBy5U
    http://www.youtube.com/watch?v=e6d8zbJA5Lw

• quote:

Şu megan 2 lere o kadar sallanıyor fakat ne hikmetse piyasada peynir ekmek gibi gidiyor.

ne yapalım yani piyasası iyi diye, araca da iyi mi diyeceğiz. öyle bir kural mı var? ona kalsa uyduruk renault symbol de çok satıyor. ona da mı iyi araba diyeceğiz?
  • 2008 model (ilk sahibi olduğum) Megane II 1.5 dci kullanıyorum. Aldığım günden beri ne binerken, ne yakıt konusunda üzmedi. Uzun yolda 1 depo mazot ile 1.400 km (Gaziantep-Burhaniye) yapıyorum ve vardığımda benzin ikaz ışığı yanmamış oluyor (hatta yol bilgisayarı +200 km daha yapar gösteriyor). Malzeme kalitesi ise sınıfına yakın bence. Aracın içi de dışı da kozmetik olarak hala yeniye yakın seviyede.

Araca ve yola uygun kullandığımdan mıdır bilmem yol tutuşla ilgili olumsuz bir durum (savrulma vs) yaşamadım.

Bu araç fiyatlarında, bu ayarda kaliteli ve ekonomik araç sayısı fazla olmadığına göre çok satılması gayet normal. Özetle araca "kötü" diyenler tamamen subjektif yorum yapıyorlar..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2010 yilindan buyana megane 2 sedan 1.5 dci kullaniyorum.Araç beş yaşında olmasına ragmen şimdiye kadar beni hiç üzmedi.yakit konusunda bu motorlardan az yakanı var mı bilmiyorum.bir depo ile 1300 km çok rahat görüyorum.şehir içinde 900 km altina hiç düşmedim.yol tutuş konusuna gelirsek meganeların direksiyonu düşük hizlarda biraz hissiz olmasına ragmen yuksek süratlerde sertleşerek iyi bir performans sagliyor.virajlarda çok zorladıgınızda arkadan bırakma egilimi sergiliyor.ben kullandıgim zaman zarfında bir sıkıntı yaşamadım.fren performansı birçok C sınıfı araçtan iyi oldugunu düşünüyorum.unutmayalım ki bu tip.araçlar aile arabasidir performans aracı degil.elbetteki zorlandıgı zaman yoldan çikma egilimi gösterecektir.yol tutuş lastikle ve amartisörler ile alakalıdir.sert amartisörler ile daha iyi yol tutar ama konfordan ödün verirsiniz.focuslarin yol tutuşu iyi ama konforda daha kötüdür.tercih sizin. .ayrica tr deki hiçbir.megane II de.esp yoktur.yurt dışına.gönserilen araçlarda olmasına ragmen.buda renaultun ayıbı,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paratoner2010 -- 17 Nisan 2014; 8:54:20 >

• Megane 2 kullandım bazen bırakın yola yapışmayı kanatlanıp uçacak sanıyordum. Bana göre yumuşak süspansiyon sistemine sahip. Şuan ki aracım olan colt bile Megane 2 den daha iyi yol tutuşuna sahip. Son bilgi olarak Megane 3 bir çok konuda iyi özellikle yol tutuşu

• bir ara araçların yol tutuş testlerini içeren çok sayıda video izlemiştim. Slalom testi , fren testi , aynı pist üzerinde keskin viraj dönüşleri vb.

Japonların önde olduklarını gördüm

Ford ve Renault ise hemen hemen aynı seviyede idi, yani aşırı belirgin bir fark yoktu.

Peugeot modelleri sürekli devrilme tehlikesi geçiriyordu. bu yüzden aklımda hep en dipte Peugeot var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nebel

quote:

ne yapalım yani piyasası iyi diye, araca da iyi mi diyeceğiz. öyle bir kural mı var? ona kalsa uyduruk renault symbol de çok satıyor. ona da mı iyi araba diyeceğiz?

Hangi araçla kıyaslandığına bağlı. Megan 2 dediğimiz aracı şuan filolar almıyor. 2. Elinden bahsediyoruz. Seviliyor ki satılıyor. Aracın tasarımı ile dalga geçilmiş. Zevkler kişiden kişiye değişir. Bu araç sonuçta güvenlik testlerinde belli bir başarı sağlamış. Fiyatina göre gayet yeterli donanım veriyor mu vermiyor mu?

Anlatmak istediğim insanlar ben almayı düşündüğüm zaman sakın alma sanayiden çıkamazsın diye aklımı çeldiler. Ben aldım sonra da ne kadar güzel diye övdüler. Megan 2 hakkında ciddi bir ön yargı var.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.