Şimdi Ara

Megane II yol tutuşu..! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
1
Favori
18.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lazarotti

Virajlarda zorlandığında(herkezin zorlama sevitesi farklı tabi) ilk olarak yumuşak yapısıyla araç yatıyor ve devamında arkasını bırakmaya meğilli bir şekilde bu hareketlilik devam ediyor..

Süratli kullanımlar için savurgan bir araç..

aynen katılıyorum megane II kullanacak kişilerin en dikkat etmesi gereken durum budur özellikle yağışlı havalarda dikkatli olmak lazım virajlara girerken arkasını atmaya çok meğilli bir araçtır megane II
  • quote:

Orijinalden alıntı: BuRoCkK StyLe

ArkadaşLar YakLaşık 9 10 Aydır 2004 Dynamique FuLL + FuLL 1.6 16 VaLf 115 Hp Sedan KuLLanıyorum ArabayLa Birçok Kez Uzun y0La Çıktım VirajLı y0kuşLu y0LLar Aştım Araç Hiç Bir Zaman Beni Utandırmadı gerek y0llamaLarda Gerek Şerit Değiştirmede Gerekse Yüksek Süratte VirajLarda Aracın y0L tutuşunu ç0k Begenıyorum Her Ne Kadar 0Lumsuz y0rum ALsada. Bazı ArkadaşLar Megane 200 Sürati Aşmaz Gibi ŞeyLer SöyLedi Sanırım Ama Ben Bu AraçLa 230 Km/h Sürate uLaştım Araçta tık y0k aLLaha İnancınız 0Lsun Süratini Hiç BeLLi Etmeyen Bir Araç Bence Sınıfının En İyi y0L tutan AraçLarından Biri . Başka AraçLarLa KarşıLaştırmıyorum Her Aracın Sahibinde Seveninde Yeri Ayrıdır . Bazı ArkadaşLar Gerek opeL Gerek Honda Gerekse Focus La KarşıLaştırıy0r Evet Öbür AraçLara Göre BeLki Kötüdür Ben Focus kuLLanmış Biri 0Larak Megane nın Daha GüzeL y0L tuttuğuna inannıyorum ama benım meganem oldugu için değil gerçekten öyLe aracın direksiyonundayken öyLe güveniy0rumki Arabama otobana çıktıgımda yarışcak araba arıy0rum şimdiye kdr öyLe herkes beni geçemedi sürate çok düşkün biriyim ..
    son olarak söyliceğim şu megane nin yol tutuşu iyi kim ne derse desin :)

megane 2 aracınızla otobanda hangi açıdan yarışacak araba aradınız da bulamadınız anlıyamadım. yol tutuş olarak mı yoksa hızlanma ya da son sürat olarak mı? mesela benim aracım 2000 motorlu bir araç. otobanda beni geçeceğinizi mi sanıyorsunuz? performans olarak ben kendi aracıma göre megane 2'yi araçtan bile saymıyorum. kaldı ki megane 2 kendi sınıfındaki çoğu araçlardan bile iyi değil. mesela corolla, civic, fsi golf, 115 beygirlik astra ...

• bizim burada bir arkadaş var,
    megane2 ile ne BMW'leri geçti, ne mersolara toz yutturdu,
    öyle bir anlatıyor ki altında ferrari olsa satıp Megane2 alırsın...
  • arkadaşlar üzülerek söylüyorumki megane 2 yol tutuş babında kendi sınıfında bile geri kalır makam aracım benzinli megane konuyuda hortlatıyorum farkındayım ama araç leylek gibi ya siz neden bahsediyorsununuz buzmana kadaar bindiğim en kötü yol tutuşu olan araç araç 130dan sonra ben uçuyorum diye bağırıyor resmen ve bu araca asla güvenmiyorum kendi aracım accord 2,4 onlada kıyaslamıyorum ama 93 civic im bundan dah güzel yol tutar ve yola yapışırdı bu kadar kötü bir araba olduğunu bilmezdim meganın
  • Konu hortlatılmış bir konu ve bir üstteki mesaja anlam veremesemde, megane II lerin yol tutuşu konusunda konuşurken faz1 faz2 diye mutlaka ayırt edilmeli. Faz1 ler çok kötü Faz2 ler çok iyi yol tutuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zayber

Yüksek süratte 140 dan sonra kötü olduğunu duydum 1 2 makam soföründen milletin araba bastıkca yere yapışır bizimkine kanat taksan uçacak diyodu.

Doğru söylemişler, ben de bir makam şoförü olarak 2008 model megane 2 full kullanıcısıyım, arabanın yol tutuşu çok kötü arkadaşlar. Ha 90 dan yukarı çıkmam diyorsan fena değil ama bana kalırsa ben arabayı 50 km hızla bile bilerek kaydırabilirim. Çünkü çok basit.
  • Megane 1 ve megane 3 ü bilmiyorum ancak megane 2 ler özellikle sedan olanlarının yol tutuşu berbat....
  • Megane 2 yol tutmaz.. Broadway hatta şahin daha iyi yol tutar. Çok kötü arabadır. Gitmez. Motoru bozulur, başı döner, kusar...

Almasın kimse megane falan...
  • Sınıfının altında kalıyo..Heleki o yumuşak hissiz direksiyonuyla Asla bir Focus,Astra olamaz.
  • Virajlarda yatıyor..Kıçını da çok kolay bırakıyor,bıraktıktan sonra da toplamak pek mümkün olmuyor.Yana yattığından dolayı kıçını bıraktığında sekme yapıyor.
  • bende geçen seneye kadar megan 1 vardı şimdi focus 2 var. yoltutuş-direksiyon hissi-pedal tepkisi gibi konularda gerçektende çok büyük fark var. bu arada megan 2 de sürdüm komşumum arabası makyajlı kasadan. onlada arsında çok bariz bir fark var. tamam focus bmw 1 serisinden sonra sınıfının en iyi yoltutanıdır ama ben başka c sınıfı araçlarda kullandım astra leon gibi. yani megan yol tutuş ve sürüş keyfinde sınıfının ortalamasından biraz daha düşük bi seviyede diyebilirim.
  • megane yol tutusu en iyi olan araclarin basinda gelir.
  • 99 passatla 2006 megan 2 sedan takas etmiştik.Deyim yerindeyse odun gibi bir araç. Bir ay bile dayanamadık, verdik bir galeriye ,99 bmw 3.20 aldık.
  • megane ve yol tutuş aynı karelerde ilginç

bide 230 ü geçenler var onlarda ayrı
  • Türkiye yollarına göre en iyi araç. stabilizede fena değil, kullanımı Türk mantığına yatkın, yüksek bir otomobil. Ama emsallerine göre pek iyi yol tutuşuna sahip değil. Kaza bela hızlanırsanız da pek güven verdiği söylenemez. 20.000 TL civarına 2. elde zibil gibi var. Bence kısa süreli kullanımlar için fena araç değil.

Megane 3 nasıl peki?
  • Sedan araçlar neden HB'lere göre daha az yol tutuyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: İsyanlı Sükût

Araba sedan... Ben yol tutuşunu beğenmiyorum... Herkes mi benim gibi düşünüyor yoksa bana mı yeterli gelmiyor..?
    quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

sedan hb?
    burda kavga çıkar

yaklaşık 6 senedir megane 2 1.5 dci kullanıcısıyım megane da yaklaşık 210.000 km yaptım ve megane dan önce ki araç 2003 model focus idi.
    megane nın yol tutuşu berbat..! 2 kere spin attık ve artık viraja girmeye korkuyorum viraja hızlı girersen tabi spin atarsın diyenler olacaktır virajı 20 km hızla dönecek halimiz yok zaten viraja 150 km hızla girdiğimizde yok diğer arabalar nasıl viraja giriyosa bende öyle giriyorum ama benim kinde mi bi problem var yoksa hepsi mi kötü bilmiyorum. focusun yanında megane nın yoltutuşu sıfır.

• Ben 2009 modelini kullandım. 1 hafta kadar. Konya-İstanbul, İstanbul-Konya ve İstanbul şehir içi. Aracım bakımda iken kasko vermişti. Direksiyonun geç tepkisi yüzünden 2 defa virajda kaza atlattım. Virajda savrulma...Eh işte ama yüksek olduğundan bana güven vermedi. Hızlı viraja girilecek bir araç değil kesinlikle. Düz yolda fena değil, yol sesini az alıyor. Dizel motoru çok sesli denemez. Ama sessiz de değildi.

Sonuçta kiralık araçtı. Çok yıpranmışta olabilir ama aldığımda 9.000 km deydi. 12.000 de geri vermiştim.
  • ...

edit: o zaman biraz subjektif bir yorum yazmışım gibi hissettiğim için sildim, yenisini yazdım aşağıda.

iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umut T. -- 24 Ağustos 2013; 17:57:45 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.