Şimdi Ara

Megane II yol tutuşu..! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
139
Cevap
1
Favori
18.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sedan'ında yol tutuşu kötü değil tabi kayana kadar kaydıktan sonra toparlayabilmek neredeyse imkansız...Yol tutuş her zaman yolda sağlam gitme olayı değildir bence..kaydıktan sonrada rahat toparlanabilmektir...Mesela bmw ler yolda çok sağlam gitmezler tam gaz virajlara girmek kıtch ister ama kaysa bile rahatlıkla toparlanabildikleri için pekte problem olmuyor.
  • 3 yıl kullandım hiç bir zaman yol tutuşu daha iyi olsun demedim ama laguna III geçince yol tutuşu süper esp nin de etkisi olabilir ama
  • quote:

Orjinalden alıntı: emregulec_1905

3 yıl kullandım hiç bir zaman yol tutuşu daha iyi olsun demedim ama laguna III geçince yol tutuşu süper esp nin de etkisi olabilir ama

hayırlı olsun emre laguna 3 e geçtiğini bilmiyordum...
    kazasız belasız inş
  • quote:

3 yıl kullandım hiç bir zaman yol tutuşu daha iyi olsun demedim ama laguna III geçince yol tutuşu süper esp nin de etkisi olabilir ama

hayırlı olsun araban
    param olsada bende alsam

neyse şunu söyleyim
    esp yol tutuşu hiç bir zaman iyileştirmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: individual

quote:

hayırlı olsun araban
    param olsada bende alsam

neyse şunu söyleyim

evet espnin devreye girdiği yer arabanın limiti demektir.....yol tutuş o noktaya kadar oluyor....

• bir megane II kullanıcısı olarak çok fazla memnun değilim arabayı biraz zorlamaya kalkarsanız virajlarda falan pek güven vermiyor ama ortalamının üstünde şükür bugüne kadar beni zor durumda bırakmadı.Tabi aracınızı tanıyıp ona göre kullanmak da etkili
  • quote:

Orjinalden alıntı: individual

quote:

hayırlı olsun araban
    param olsada bende alsam

neyse şunu söyleyim

sağol darısı sizlerin başınıza
  • Hb ile sedan arasında ağırlık farkı ne kadar bilmiyorum ama HB daha seri heralde bizdeki 1.5 dCi sportway 170 km den sonra isteksizleşiyor...

quote:

Orjinalden alıntı: cat33

Benim 2004 Megane Hb 1.5 dci aracım var. Yol tutşundan ve konforundan memnunum. Hiç zorlanmadan 200 km ye çıkıyor. Yüksek hızlarda 2000 model Corolladan daha sağlam yere basıyor.... Daha önce 2000 Corollam vardı da.....
  • Megane Yolu tut
    Megane İp atla
    Megane ılık süt iç

Yol tutan bir araç istiyorsanız iddalı bir şekilde viraja girmeye ve limitler dahilinde gitmeye çalışırsanız sedan karoserli araçlar bu işler için uygun değildir....
  • 1 yıldır megane2 sedan kullanan birisi olarak yol tutusu berbat. 130'dan sonra araba ucacak gibi. nerde eski astram nerde megane..
  • Bende Megane 2 Hb 1.5 Dci kullanıcısıyım memnun değilim 130 dan sonrası hiç güven vermiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: jeandan Type-R

1 sene kullandım.Direksiyonu aşırı hissiz bir astra-civic-focus direksiyonuna sahip değil.Ve virajlarda aracın kafası viraja tutunurken arkası kendini bırakıyor.Ciddi bir yana yatma eğilimi gösteriyor ayrıca.Ben memnun değildim ama güvenlik sınırları içinde oldukça uysaldır

ya candan hemen civic araya sıkıştırma. Amma fanatiksin. Ben bu aracın HB inide Sedanınıda kullandım. Civic ten çok daha iyi yol tutuyor bu araç. En son çıkan Civic değil bir öncekinden bahsediyorum.

Astra kadar iyi yol tutuyor hatta. Çok ii yol tutuyor özellikle HB i.

Bu araca bilmeyenler boşuna taş atmasın. Gayet yeterli bir yol tutuşu var.

1. Fransız araçlarını sevmem.

2. Megane ım yok.

3. Almayı düşünmüyorum.

Alın size objektif yorum. İnanıp inanmamak elinizde.

Sınıfında en iyi yol tutan araçlardan biri...

• Megane'dan önce Astra vardı ( Classic 2005 model sedan)... Megane'ın yol tutuşu çok kötü olmayabilir ama Astradan sonra gerçekten eksiklik hissediyorum...
    quote:

Orjinalden alıntı: guraye

1 yıldır megane2 sedan kullanan birisi olarak yol tutusu berbat. 130'dan sonra araba ucacak gibi. nerde eski astram nerde megane..
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasanmerto

quote:

1 sene kullandım.Direksiyonu aşırı hissiz bir astra-civic-focus direksiyonuna sahip değil.Ve virajlarda aracın kafası viraja tutunurken arkası kendini bırakıyor.Ciddi bir yana yatma eğilimi gösteriyor ayrıca.Ben memnun değildim ama güvenlik sınırları içinde oldukça uysaldır

ya candan hemen civic araya sıkıştırma. Amma fanatiksin. Ben bu aracın HB inide Sedanınıda kullandım. Civic ten çok daha iyi yol tutuyor bu araç. En son çıkan Civic değil bir öncekinden bahsediyorum.

2. Megane ım yok.

3. Almayı düşünmüyorum.

yorum hb için mi?...sedan içinmi?

• quote:

Orjinalden alıntı: hasanmerto

quote:

2. Megane ım yok.

3. Almayı düşünmüyorum.

Bi kere okumayı öğren.Orda civicle yol tutuşunu kıyaslamış mıyım? Direksiyonunu kıyaslamışım.Ayrıca 2 tur atmakla aracın yol tutuşu anlaşılmıyor.Ben 1 sene kullandım kimin daha iyi yol tuttuğunu senden iyi bilirim.Yaşın büyük diye herşeyi bilmen olanaksız.Boşuna dememişler çok yaşayan değil çok gören bilir.

HB'nin yol tutuşuna laf etmiyorum.Ama sanırım siz sedan megane'ı hiç zorlamamışsınız.Veya yol tutuştan anlamıyorsunuz

Edit:Tekrar belirtiyorum güvenlik sınırları içinde sorun çıkarmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeandan -- 14 Eylül 2008; 21:47:09 >

• Kendi aracım Megane II Sedan ve sınıfındaki araçların hepsini az çok fikir sahibi olacak kadar kullanmışlığım vardır,marka fanatiklerine de uyuz olurumDireksiyon tepkileri olarak sanırım en kötüsü Megane dır..Yol tutuş konusuna gelince sınırları zorlamadıkça yana yatma,yol tutmama,130 km/h ile giderken güvensiz hissetme gibi şeylerle karşılaşmadım..Sınırları zorlamaya başladıkça özellikle yüksek süratle girdiğim virajlarda araç önden viraj içine doğru kayma eğilimine sıkça giriyor ve yana yatma yaşanabiliyor..160-170 km/h hızlarda dahi güvensiz hissettirmiyor bana araç ama tabi ki yüksek süratlerdeki şerit değişimlerinde yaşattığı yaylanma hissi beklenenden biraz fazla:)

Sonuç olarak bu araç bir aile aracı ve sınırları zorlanabilmesi açısından dezavantaj oluşturacak güçsüz motor seçeneklerine ve sedan karosere sahip..Macera aramadıktan sonra hiçbir virajda ve otoyol kullanımında yüzümü kara çıkartmadı..

• 4 yıldır bu aracı kullanıyorum,daha hiç çizgisinden çıktığını görmedim,hatta geçen gece geniş bir virajı 170'le girip çıktım hiç bir kayma,sapma,dalma etkisi hissetmedim.Bence beğenmediğin ve güvenmediğin aracı kullanmayacaksın...
  • Koni ayarlı amortisör takın. .bariz şekilde yol tutuş farkediyor.
  • halbuki acayip bir yol tutyomus gibi yapısı var =)...ilginch ben iyi bilirdim yol tutusunu megane 2 nin...
  • birisi meganimla 200 km/h ye rahat ulasabiliyorum derken, digeri; meganimla 130 km/h nin uzerine cikinca hic guven vermiyor diyor.

bir yerde abarti var ama nerde?

bende defalarca megane2 ye bindim, test etim, yaristim vs.. (1.5 dci-1.6 16v) samimi bir sekilde sunu soyleyebilirimki, megane ne gidebiliyor, ne tutabiliyor.

lutfen yanlis anlamayin, ozellikle megane sahipleri. cevremde bircok megane sahipleri var, saygi duyuyorum, fakat tasrif etmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.