Şimdi Ara

Mehmet Şimşek: Kamuya Emekli Olanlar Haricinde Memur Alınmayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mehmet Şimşek: Kamuya Emekli Olanlar Haricinde Memur AlınmayacakTurhan Bozkurt (@TurhanBozkurTV) on Xtwitter
    🗓️ Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: “Sağlık Bakanlığı hariç hiçbir bakanlık emekli olanların dışında eleman alamayacak.” 📝 Bu sözü kenara not edelim! Bakalım kamuda memur sayısı aynı mı kalacak?
    https://twitter.com/TurhanBozkurTV/status/1769350900227735730?s=19

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eyt'nin iptal edilmesi, memur sayısının yuzde 30 azaltılması, bakkal ğnilerinin kapatılması, İmam hatiplerin mesleki okullara cevrilmese gerekiyor.

• Periah kullanıcısına yanıt

Eyt iptal olursa ic savas cikar..

• Geçti Bor'un pazarı sür eşeği Niğde 'ye.
    Eyt denen seçim kazanma aparatı süper emeklilik ile içinden geçildi zaten sistemin. Her taraf "bedavacı-san" kaynıyor. 45-50 yaşında hem çalışan hem emekli absürt milyonlarca insan var.

Adam kurumundan eyt emeklisi oluyor ,aynı şekilde çalışıp maaş alıyor,üstüne prim vs yatmadığı gibi ,birde eyt için patrona teşvik verildi , veriliyor.

16 milyon emekli ,30 milyon çalışan ,bu 30 milyon çalışan içinde 6 milyon memur.

Bu dakikadan sonra ne yapsa boşuna. Kaldı ki adı sanı bilinmeyen, kadro açmayan ama işçi alıp sonra kadroya geçirilen torpilli sürüsü var. Bunlara resmi kadro açılmadığından da tamamen kurum insiyatifine.

Kpss çalışana memur alım kapalıdır sadece .

Sorunun kökü çalışma koşulları ,maaş farkı ve iş güvencesi.
    Bunları özel sektör de sağlasan zaten memur olmak için kapına yığılan milyonlar olmayacak.

Bu ülke 60 ve 80 kuşağına cennet.
    Zamanında köye gelirlermis"varmı memur olmak isteyen,polis olmak isteyen" diye adam toplarlarmış.

Şimdi gelinen noktada millet birbirini yiyor memur olmak için.

Hızlı nüfus artışı en önemli etken

Bu dakikadan sonra eyt falan iptal olmaz. AKP bu sayede seçim kazandı. Bir sonraki seçimde yine bir abukluk patlatırlar bir beş milyona daha havadan maaş bağlanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 17 Mart 2024; 23:16:15 >

• Bu kafayla oy alamazsın.

• Benim kpssye çalıştığım yıl bu kadar olur
    Gerci hafizeyi yolladilar sirada bu var hükümet hicbir sinir olmadan kafasina gore yonetmek istiyor ekonomiyi simsek şimdilik ise yaramayan patlak fren misali bir sey ama onu da söküp atarlar :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mrymtkn adlı üyenin yorumu:

"Ben anladım bunların amacını. Önümüzdeki yıllarda alacakları kişilerin hepsini birden şu seçim zamanında aldılar. Başka da almayacağız diyorlar."

Mehmet Şimşek: Kamuya Emekli Olanlar Haricinde Memur Alınmayacakforum.memurlar.net
    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "Sağlık Bakanlığı hariç hiçbir bakanlık emekli olanların dışında eleman - Memurlar.Net
    https://forum.memurlar.net/konu/2561498/maliye-bakani-mehmet-simsek-saglik-bakanligi-haric-hicbir-bakanlik-emekli-olanlarin-disinda-eleman.html

Mehmet Şimşek: Kamuya Emekli Olanlar Haricinde Memur Alınmayacak Mehmet Şimşek: Kamuya Emekli Olanlar Haricinde Memur Alınmayacak 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 18 Mart 2024; 5:27:15 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öyle bi kamu sistemi düşünün ki hemen her memur denk para aliyor denk sartlarda yasiyor

Ama hepsinin sinavi ayri
    Bazisi sinavsiz
    Bazisi kadrosuz
    Bazisi kadrolu ama az aliyo
    Bazisi kadrosuz ama cok aliyo
    Bazisi arabali marabali
    Bazisi 10 kisilik is yapiyo
    Bazisi hakimin odasinin yanindaki odada menemen yapiyo tupte (bizzat gördüm)
    Bazisi belediyede asgari aliyo
    Bazisi belediyede 3000 dolar alip yatiyo
    Bazisi 60 saat çalışıyo
    Bazisi bankamatik memuru
    Hemsiresi cilginlar gibi çalışıyor haftada 15 derse giren resim ogretmeninden az aliyo
    Bazısı mulakatlageliyo
    Bazisi mulakatsiz geliyo
    Bazisina ek sinav yapiliyo
    Bazisindan dil isteniyo
    Bazisindan dil istenmiyo

La bu nasıl devlet duzeni ya? Serefsizim karl marx gelse lenin gelse stalin gelse bu devlet duzenini yola sokamaz her sey kontrolden cikmis

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ilk 2 öneri imkansız. İnsanlar emekli oldular, ikramiyelerini aldılar, maaşlarını almaya başladılar. Kimi işi bıraktı kimi zaten işsizdi. Aldığınız paraları iade edin mi denecek yoksa bundan sonra maaş yok, yeniden çalışın mı? Bırakın EYT iptalini kademeli yeni bir EYT bile gelebilir zira genç işsiz nüfus beklerken yaşlı ya da nispeten yaşlıların çalışmaya devam etmesi de verimsizlik ve toplumsal huzursuzluğa neden olur. EYT de asıl hata zaten çalışan insanların emekli edilmesi ve hiç yaş sınırı konulmaması. 40-50 arası emeklilik gerçekten anlamsız.

Memur sayısı da uzun vadede azaltılabilir, yenileri alınmaz, eskilerin emekliliği beklenir. Bu da pek işlerine gelmiyor.

2 sene önce kızıma okul bakarken bir imam hatip gördüm. Koca devasa bina, "kız imam hatipmis". Okulu dolduramamışlar. Bazı dersliklerini Fen lisesine tahsis edeceklermiş. Kız imamın olmadığı yerde ve lise sıkıntısı varken ve de talep yokken neden koca bir kız imam hatip açılır? Çoğu yerleşim yerinde tek lise imam hatip yapılmış. Insanların tercih hakkı yok. Eğitim planı yapılmalı, piyasanın ihtiyacına göre meskek liseleri ve üniversiteler ve bölümleri belirlenmeli ama yok öyle bir plan.

• EcZaNeT kullanıcısına yanıt

Polisin biraz EYTli coplaması iç rahatlatabilir. Gelecek nesilleri sömürme hevesinin tarihe geçecek bir cezası olmalı.

• Herzaman diyorum , memurlukta 10 yılını dolduranın görevine son vereceksin. Tekrar kpss sınavına sokacaksın.

Hem devlet dairelerine can gelir hemde fırsat eşitliği sağlanır.

• daha çarşı karışmadı, acaba karışınca neler olacak.

• 150 milyar doları Tl'yi tutacağım diye yak, sonra bazı şirketlerin 900 milyar TL lik vergi borcunu sil, geçilmeyen köprüler, yollar, havaalanları yapılsın üstüne bunları yapanlara garanti verilsin parası ödensin, esnaftan vergi alamama, zenginden vergi alma, 10 20 tane evi olandan vergi alma vs. vs. sonra çık biz memur almayacağız de. Önce yukardakileri hallet sonra memurlara gelsin olay. Yazık bu ülkenin gençlerine...

• Genel seçim bitti nasıl olsa 4 sene sonra patlatırlar bi 500 bin memur

• EcZaNeT kullanıcısına yanıt

Asıl iptal olmazsa çıkar bu memur maaşları ve emeklilik sistemi ile Türkiye'nin geleceği pek parlak olmaz..

• Mehmet Şimşek: Kamuya Emekli Olanlar Haricinde Memur Alınmayacak
  • Kpss çalışan ben ve benim gibilere güzel moral ve motivasyon

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt
    Öyle sacma sey mi olur birader. Kpssde turkiye 66.si olmusum 10.tane sinav gecmisim. Sen yatmissin diye benim memurlugum iptal olsun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Yok öyle birşey dünyanın hiçbir Ülkesinde verilen hak öyle geri alınmaz helede devletin verdiği hak hiç alamaz unut onu bebişim öyle birşey hiç olmadı olmazda.He anca şu şekilde olur Ülke komple iflas ettiğini bütün Dünyaya resmi olarak duyurur belki ozaman herşey sil baştan yapılabilir yoksa yok ya sen milleti emekli yap ondan sonra geri al herkesin hayatı mahfolur sen kendini ne yiğit zannediyon nasıl bir kafa bu böyle 1 saat o koltukta kalamazsın hiç kimsede öyle bir toto yok.Devlet karşılıksız para basar gene öder emeklinin parasını beybisi ama Ben emeklinin parasını ödemiyorum die birşey yok zaten fakir anladın.Hahahah Böyle devam Enflasyonist ortamda hayatta kallma savaşı kimseye masal uydurmayın sakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 18 Mart 2024; 16:35:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• aykut291 A kullanıcısına yanıt

Matematik diye birsey var ki sizin insan yapımı keyfi yasalarınızın çok üstünde.

Bizim SGK sistemimiz zaten batıktı. Simdi Kilicdar ve Erdogan ikilisi ülkeyi iflasa , emekliyi açlığa mahkum edeceğini bile hile bu EYT belasını çıkardılar.

Ancak rakamlar ortada bu sistem matematiksel açıdan sürdürülebilir eşiğine çok ama coook ötesinde. Ya bugün bu saçmalık feshedilecek yasa söylediğin gibi ülkenin iflasını bekleyeceğiz, yada emekli maaşı birtakım 40 yasinda dmdkli olmak isteyen açgözlü kişiler yüzünden gerçekten ihtiyacı olan vatandaşın bile ihtiyacını karsilayamayacak seviyeye düşecek.

Kısacası neresinden tutarsan tut elinde kalıyor. Sizin bu altı boş söylemlerinin matematiği eğip bukemeyecegine göre emin ol bir noktada bu işe neşter vurulmak zorunda kalınacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 18 Mart 2024; 18:5:35 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.