Şimdi Ara

★★★MEIZU M2 NOTE [ANA KONU] ★★★ FLYME 6 FINAL ÇIKTI 06.07.2017 (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.656
Cevap
48
Favori
169.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tiger_man

Zema ne yaptın öldürün cihazı. Bence o kadar kötü değil.

sadece islemci hizi yani uygulama acilis hizi telin tepki hizi yavas meizu bunu flyme 5 ile cozecegini falan soyluyor gerci oda gelmesi 1 seneyi bulur cunku once pahali modellere veriyor en son bize cunku 140$ ,lik bir urunden bahsediyoruz bakin telin kamera tasarim batarya ve kullanim kolayligi cok sahane 1 eksigi var ve siz beni bu yuzden yargiliyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi sitesinde flyme 4.5.4.1l var 800 mb
    TR de online güncelleme olmuyor o kesin peki bunu cihaza atsak cihaz kurulum yapar mı yoksa pc şart mı

• Ota ile güncelleyebilirsiniz pc ye gerek yok.

• Fırat eyvallah değerli insan

• quote:

Orijinalden alıntı: okidoki64

İyi akşamlar arkadaşlar şöyle bi şey buldum sizlerle paylaşmak isterim
    meizu m2 note telefonun kulaklık ses seviyesini artıma
    telefonunuza aşagıdaki kodu arama menüsünde girin
    *#*#3646633#*#*
    sonra karşınızda EngineerMode açılacak buradaki menüyü parmagınızla sola doğru iki kez kaydırın ve Hardware Testing (ana menüsü) kısmına gelin burada ilk seçme olan Audio kısmını şeçin buradanda ikinci sekme olan Headset Mode seçin şimdi Value is 0-255 kısmına 255 yazın set ti tıklayın bir altındaki Max Vol. kısmınıda 160 yapın ve set kısmını tıklayın .Telefonu güç kısmından basıp yeniden başlatın artık telefonunuzun kulaklık ses çıkıç güçünü artmış olmalı.Benim telefonum rootlu ve sürümü 4.5.4I bende bariz şekilde ses çıkışı artı ve kafa üstü kulaklıkla müzik dinlemek daha iyi hale geldi.Ses çıkışını az bulanlar deneyebilir.Tüm sorumluluk deneyenlere aittir.

Bende telefonu direk güncelleyemiyorum :(( çinden gelipte sonradan İ sürümü yüklenenlerdenmiş:(( telefona doğrudan çinli versiyonu yüklesem sonradan dil kısmından ingilizce olarak seçip ve mesajlar için klavyeyi türkçe yapma imkanımız var mı?Forumdaki yöntemi brick olur bi sıkıntı çıkar diye korkuyorum.

Google keyboard indirip klavye dilini türkçe yaparsan çok rahat kullanırsın.

• Yanıtınız için çok teşekkür ederim.
    Peki cin sürümünü yükledim begenmezsem eski türkçe sürümüne nasıl dönebilirim?fabrika ayarlarını geri yüklemem yeterli olurmu yoksa çinli sürümü update ettikten fabrika ayarlarına geri yüklesem gene çinli versiyonunu geri gelecek?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya o konu biraz karışık. Kimisi i a romlar arasında ek bir işlem yapmadan geçebiliyor diyor kimisi geçilemiyor diyor. Ama aratırsanız sürümler arasında geçiş anlatımları mevcut. Kolay işlemler yaprsınız.

• Herkese merhabalar. Son iki sayfayı incelediğimde bir çok arkadaşın kafasının karıştığını sezinledim. M2 note un özellikle hızı bakımından eşdeğerlerinden geride kaldığı gibi sorunlardan bahsedilmiş. Öncelikle belirteyim ki ne uzman bir bilgisayar programcısıyım, ne de meizu'nun fanı. Sadece iyi bir gözlemleyici ve incelemeci olduğumu söyleyebilirim.

1) Bu telefonu 30 ekim 2015 den bu yana kullanmaktayım. Samsung galaxy s4 den bu telefona geçtim. S4, 4 çekirdek 1.6 4 çekirdek 1.2 hızında bir telefondur. Yani ortalama çekirdek hızı 1.4 ghz x 8 olarak yorumlayabilirsiniz. M2 note ise 1.3 ghz 8 çekirdek, yani açık ara bir hız düşüklüğü söz konusu değil. Galaxy s4 android 5.0.2 güncellemesini almıştım. Bu güncelleme ile şarj sürem az bir şey artmıştı. Ancak kasılmalar donmalar vb sıkıntılar kitkat sürümüne göre epey artmıştı. Birinci sıkıntım bu oldu.

2) Samsungun telefonlarında klasik olarak gelen birçok uygulama (Smag, Sçocuk, Slink, Ssinema, Samsungapps vb) ile google in konulmasını istediği kendi uygulamaları (Google+, Play gazetelik, flipboard vs) ve deezer-% 100 oyun gibi bir ton uygulamadan kurtulamadığınız gibi bir de bu uygulamalara gelen güncellemelerle de kota sıkıntısı yaşamanız hep olasıydı.
    Bu sıkıntıyı dindirmek ancak bir nexus cihazla ya da meizu veya xiaomi telefonla mümkündü. İkinci nedenim de buydu.

3) M2 çok sade gelişi ile yukarıda bazılarını saydığım toplam olarak (abartmıyorum) 31 uygulama hariç geliyor. Siz istediğinizi yüklüyorsunuz. Dolayısı ile ramin zorlanması (Galaxy s4 de 1.82 gb ramin 1.6 ila 1.7 gezdiğini hemen belirteyim.) pek mümkün değil. Ben M2 telefonuma, outlook, whatsapp, maxthon, akbank, yapı kredi, gmail, gittigidiyor, subwaysurfers,,digiturkplay, scout navigation, camscanner, tsf launcher, play oyunlar, wps office, turkcell yedek, meye pro, miui weather clock, cm security yükledim. Yani 18 adet program, bunların birçoğu konum bilgisi de istiyor. Yani diyeceğim o ki ram zorlanıyor mu derseniz 1.2 - 1.3 gb kullanımda. Galaxy s4 gibi bir zorlanma katiyyen yok.
    Bu bağlamda düşündüğünüzde raminiz zorlanmıyorsa hızınızın düşük olması sizi pek enterese etmiyor. Sayfa açma hızında s4 den düşüklük şöyle dursun daha hızlı olduğunu kesinlikle söyleyebilirim. Daha önceden galaxy s4 kullanmış arkadaşlar varsa aramızda, onlar da bu konuda beni teyid edeceklerdir.
    Stabil, hızlı bir arayüzü var. Ve beklentilerinizi karşılıyor.

4) Batarya bakımından şu an eline su dökecek bir telefon göremiyorum. Belki LG G2 iyi gittiğini söyleyen arkadaşlarım var çevremde, 1.5 gün ve üzerine de çıktığı oluyormuş. Batarya bakımından bile M2 Note alınır yani.

5) Geçen hafta dili ingilizceye çevirip flyme 4.5.4I güncellemesini yükledim. Kendi çin marketi gitti, üzüldüğüm tek nokta bu oldu. Geri getiremiyoruz maalesef. Başa dönüp fabrika ayarlarına getirsem de başaramadım.

6)Eleştirilecek tek yan kamera konusu olabilir. 13 mpx denmesine rağmen s4 ün 13 mpx kalitesinde değil. Karıncalı gibi çekiyor fotoları. Videoda ona keza.

Birçok arkadaşın dediği gibi sizin telefondan ne beklediğiniz, cebinizdeki para ile doğru orantılı herşey. Ben bu paraya 799 TL ye (gold mağazasından aldım) bu ürünün gayet performanslı olduğunu düşünüyorum. 2013 aralığında Galaxy s4 e 1150 TL saymış bir arkadaşınız olarak söylüyorum bunu. Asus Zenfone2 Laser 5.5" in fiyatıda 899 du özellikler hemen hemen aynıydı, bataryası değiştirilebiliyordu ama ben M2 notu tercih ettim.

Fiyat performans odaklı bir ürün kısacası. Almayı düşünen arkadaşlar, içiniz rahat olsun. Bu özelliklerde samsung telefon çıkardığında fiyat 1500 ve üzeri oluyor bilginiz olsun. Çinli firmalara tereddütlü bakmamayı öğretti bu cihaz bana.

Sağlıcakla ve sevgiyle kalın.

• Aynen öyle
    @freeman1968 peki güncellemeyi wifi ile mi aldın yoksa indirip yükledin. Yani şimdi dili İngilizce yapıp otomatik cihazdan global güncelleme alabiliriz demi. Ve sonra tr ye çevirme varmı diller de giden Çin market olsun baba o bulunur apksi diğer herşey dursun ve problemler en aza insin. Bende sürü ile sıkıntı var
    Chrome ekrana sığmıyor
    Aramada otomatik haporlor açılıyor.
    Bildirim ikonda yok
    Konuşma sesi boğuk
    Play market açılmıyor
    Vs Vs

• dediginiz telefon samsung s4 2012-2013 yilinda cikti bu ise 2015 nasil ayni kefeye koyabilirsiniz tabiki m2 farkli olabilir s4 o zamanin amiral gemilerindendi samsung s4 halen bu telden herkonuda bi tik onde cunku s 4,umde var
    sorun telefonda degil bu flyme yaziliminda mx 4 kullananlar bile sikayetci

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zemajestik -- 20 Kasım 2015; 16:11:48 >
  • ram kullanimi demissinz o zaman i phone,ye hicbir sey yuklenmez oyunlardada kasardi lakin ayni anda 2 oyun bile oynayabilirsiniz .
    maalesef android rami ok yiyen bir sistem meizu yazilimida oyle rami orantili kullanamiyor ,cekirdek kullanimida kandirmacadan baska bisi degil gpu controlde sadece 2 cekirdegin kullanildigini gorursunuz

• Zema aynen dosto
    Meizu yazılımı maf etmiş habire cihaz çıkarıyor para uğruna lakin yazılıma bir el atayım demiyor
    CPU-z herşeyi ortaya koyuyor. Yazılım cihazı farklı gösteriyor cihaz farklı.
    Cihaz 5.5 inç. Ama cpu z diyor ki bu cihaz ben 4.6 inçim diyor ve bazı uygulamalar hata veriyor oyunlar afalliyor. Hız demiyor beyin karışması demek istedim.
    4.5.4 versiyon biraz daha stabil bide onu denerim ama oda ekranı küçük hesaplıyor

• aslinda bende hersey calisiyor sesi falan guzel cizirti falan yapmiyor lakin batarya % 10 dan geriye aninda bitiyor forumda bunu yasayanlar lutfen soylesin facede grupta bayagi kisi var firmaya topluca mail atacagiz bunun yazilimdan olmadigini dusunuyoruz (zaten farkli bi rommu yukleyebiliyoruz sanki herseyi kilitlemisler)

• Malesef bende hem kulaklık hem haporlor sorunu var. En iyi şey hız ve pil bendeki

• İyi akşamlar
    Kulaklık sorunu derken? Neyi kastediyorsunuz bilmiyorum ama ses çıkış gücü ile bi sıkıntımız varsa şayet yukarıda telefona kod yazarak sesi artırma yöntemini paylaştım o olmazsa başka bi arkadaş ilk sayfalarda yazılımla sese müdaleyi anlatmıştı bi bakın isterseniz.
    Bende ses çok değişti çok iyi hale geldi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sese müdahale on yıl önce de vardı ama o çözüm değil gerçek ses çıkışı var olan sestir müdahale ise gücü üstünde olduğu için donanıma hasar verir Çin yan sanayi cihazlar gibi.
    Bendeki gelen giden arama sesi düşük ve boğuk. Haporlor ise boğuk.
    Kulaklık daha denemedim çünkü lazım değil bana.

• quote:

İyi akşamlar
    Kulaklık sorunu derken? Neyi kastediyorsunuz bilmiyorum ama ses çıkış gücü ile bi sıkıntımız varsa şayet yukarıda telefona kod yazarak sesi artırma yöntemini paylaştım o olmazsa başka bi arkadaş ilk sayfalarda yazılımla sese müdaleyi anlatmıştı bi bakın isterseniz.

Hocam ben de şikayetçiyim ses boğuk geliyor iki tane m2 var ikisinde de aynı sesler net değil bir kaç kulaklık denedik aynı bunlardan biri piston 2 baslar falan iyi fakat sesler boğuk sanki kapalı bir odada dinliyormuşsun hissi veriyor eko ayarları falan çok şey denedim fakat aynı. Mühendislik kodu ile buna müdahale edebilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuon

quote:

İyi akşamlar

Hocam ben de şikayetçiyim ses boğuk geliyor iki tane m2 var ikisinde de aynı sesler net değil bir kaç kulaklık denedik aynı bunlardan biri piston 2 baslar falan iyi fakat sesler boğuk sanki kapalı bir odada dinliyormuşsun hissi veriyor eko ayarları falan çok şey denedim fakat aynı. Mühendislik kodu ile buna müdahale edebilir miyiz?

Merhaba earpod yani iphone 5 kulaklığını kullanıyorum DIRECT HD SOUND da EP 30 seçili ve ekolayzer kapalı olarak çok iyi ses alıyorum tabii yukarıda arkadaşın paylaştığı kodlarla sesini yükselterek bu sesi alabiliyorum

• Bu arada hızdan bahsetmişsiniz fakat telefonun hızı gayet yeterli ama tabi kimse nexus hızı beklemiyor. Ben bir çok telefon kullandım s4-g2-z1-nexus 5- note2- huawei p6- nexus 4 - moto g vs böyle gidiyor sıralama yapacak olursam hız olarak nexusları saymazsak moto g ve z1 den hızları düşük fakat diğer 4s-g2- p6 bunlardan hızlı ya da hemen hemen aynıydı fakat ben geliştirici seçeneklerinden animasyon ayarlarını kapatarak kullanıyorum diğer türlü gereksiz bir geçiş yavaşlığı var.

Fakat evet yazılımın bir çok hataları ve eksiklikleri mevcut en önemlileri rehber ve arama uygulamaları tek app de mesela sonra ikonlar üzerinde bildirim sayıları yok aradığınız şeyi hemen bulamayabiliyorsunuz çin tabanlı olduğu için google uygulamaları sorunlar yaratabiliyor vs örnekler çoğaltılabilir bunların güncelleme ile çözüleceğini sanmıyorum çünkü bildirim sayısı olayı çoktan gelmiş olmalıydı bu kitkatla çoğu telefonda var ki flyme os 2007 den beri var yinede bunlar 3. parti uygulamalar düzeltilebilir fakat telefonla birlikte gelmesi gereken şeyler bunlar. Bunlara ragmen ben flyme arayüzünü seviyorum ikonları olsun bildirim penceresi vs. bana çok tatlı ve yumuşak geliyor.

• kendi müzik programında bi hata olabilir bazen ses iyi geliyor bazen kısık ve boğuk geliyordu yeniden başlatınca düzeliyordu ama asla sd karttaki müzikleri gözsteremedim. Mühendislik kodu ile sadece ses seviyesi yükselmedi aynı zamanda sesin yelpazesi artı bence kulaklığım
    http://www.hepsiburada.com/audio-technica-ath-sj33wh-500mw-dj-kulakustu-kulaklik-p-MUSICVATHSJ33-WH
    bence bi mühendislik kodunu deneyin ama önce degerleri gene bi note edin begenmezseniz geri dönersiniz. birde marketten power amp indirdim sürümümde 4.5.4I ama internetten guncelmeme yapamıyorum hata alıyorum bende şimdi çınlı versiyonu yukleyeyı sonra ingilizce secip birde turkce klavye kurarım diye dusunuyorum ama yeni surum ne yenılık getiriyor onu araştırıyorum.

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.