Şimdi Ara

mekan isminde telif hakkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • açmak istediğimiz mekan örneğin bir oyuncak konseptiyle olacak ve ben mekanın ismine Barbie ya da action man gibi bir isim verirsem telif hakkı gerekir mi gerekirse niçin gerekir kaideleri nelerdir

• Telif hakki alindiysa Tabi ki telif hakki parasi ödersin kii böyle Ünlü markalarin isimlerini rüyanda görürsün.. Bi ton para ödemen lazim, bazen ödesen bile alamayabiliyorsun Marka sahibi izin vermiyo.. Dolayisiyla Kendine özgü bir isim bulmak zorundasin..

Ben '' Niçin '' sorusuna cevap vereyim... Bir lokanta zinciri açtim diyelim ve ismide ''Sedat.'' oldu.. 5 10 derken 50 tane lokanta zinciri kurdum ve aldim başimi yürüdüm.. Sen benim lokantanin isminde lokanta açarak DİREK olarak benim emeğimi çalişiyorsun benim markam üzerinden imaj çalmaya para kazanmaya çalişiyorsun Haksiz şekilde yani.. Ve bende seni dava ediyorum marka değerimi düşürdüğün için.. Sende ayvayi yiyorsun.. Eğer ben kıl tüy bi insansam sana hayati zindan ederim.. Kaldi ki senin oyuncakçi dükkanin isim hakkini elinde tutan insanlar seni bi şekilde mahfeder kulaklarina giderse..

Şöyle bi örnek daha vereyim.. Mesela Ferrari.. Yurt dişinda bi adam kendi imkanlariyla Ferrari 456 modelinin Birebir Aynisini yapiyor ve yola çikiyor.. Ferrari bunu öğrenip şikayet ediyor o araba imha ediliyor.. Sebebi Marka değeri.. Yarin bi gün gider bi yere vurur adam ölürse ve gazeteye Ferrariyle 50 km hizla ile duvara çarpan adam Öldü diye haber yapilirsa Ferrari Dünyaya rezil olur..

Ne demek istediğimi anlamişsindir, örneği böyle çoğalt büyüt genişlet işte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 21 Mayıs 2014; 2:07:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• barbie mi,imkansız o ismi koyman ama darbie olabilir yarbie olabilir

zeytinburnunda çok bomba tükanlar var

elvis var mesela levis den çalma yazı fontu falan aynı ama isim elvis

sonra nursace görmüştüm,daha çok var ünlü markaların 1-2 harf değişilmiş hali
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

Telif hakki alindiysa Tabi ki telif hakki parasi ödersin kii böyle Ünlü markalarin isimlerini rüyanda görürsün.. Bi ton para ödemen lazim, bazen ödesen bile alamayabiliyorsun Marka sahibi izin vermiyo.. Dolayisiyla Kendine özgü bir isim bulmak zorundasin..

Ben '' Niçin '' sorusuna cevap vereyim... Bir lokanta zinciri açtim diyelim ve ismide ''Sedat.'' oldu.. 5 10 derken 50 tane lokanta zinciri kurdum ve aldim başimi yürüdüm.. Sen benim lokantanin isminde lokanta açarak DİREK olarak benim emeğimi çalişiyorsun benim markam üzerinden imaj çalmaya para kazanmaya çalişiyorsun Haksiz şekilde yani.. Ve bende seni dava ediyorum marka değerimi düşürdüğün için.. Sende ayvayi yiyorsun.. Eğer ben kıl tüy bi insansam sana hayati zindan ederim.. Kaldi ki senin oyuncakçi dükkanin isim hakkini elinde tutan insanlar seni bi şekilde mahfeder kulaklarina giderse..

Şöyle bi örnek daha vereyim.. Mesela Ferrari.. Yurt dişinda bi adam kendi imkanlariyla Ferrari 456 modelinin Birebir Aynisini yapiyor ve yola çikiyor.. Ferrari bunu öğrenip şikayet ediyor o araba imha ediliyor.. Sebebi Marka değeri.. Yarin bi gün gider bi yere vurur adam ölürse ve gazeteye Ferrariyle 50 km hizla ile duvara çarpan adam Öldü diye haber yapilirsa Ferrari Dünyaya rezil olur..

Ne demek istediğimi anlamişsindir, örneği böyle çoğalt büyüt genişlet işte...

o konuda öyle tabiki aynı sektörde muhakkak ama mesela şöyle bir örnek vereyim bir emlakçı görmüştüm adam ismini monopoly koymuş demek istediğim biraz daha farklı bir telif hakkı durumu emlakçılıkla ilgili olduğu için esprili bir isim vermiş monopoly firması günün birinde bu emlakçıdanda telif hakkı isteyebilir mi aynı sektörde değiller sonuçta ilgilendiğin için sana soruyorum uzatmak değil derdim konuyu :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İsim Hakkı Satın Alma
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.