Şimdi Ara

mekanik garantiye otomatik viteste olabilecek arıza dahilmidir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • firmaların verdiği 5-6 yıl garantilere dahilmi otomatik vites

• evet dahil
  • bildiğim kadarıyla dahildir araba ve tüm alt sistemleri garanti kapsamındadır.Yeter ki sonradan takılmamış olun.
  • ama otomatik vitesi kullanmaya bağlı yani hor ve kötü kullanılırsa kullanmaya bağlı bozuldu derler ve bir ton masraf yani geri vitese takıp gittikten donra birden d ye takarsan ve araba patinajla kalkacağı için şanzımana zarar verebilir e tabi sürekli bunun gibi kötü kullanımlarda garantiye girceğini sanmıyorum..
  • olabılır olmayabılırde fabrıka arızası olduguna yanı uretım hatası ınanmaları lazım yoksa sen giderken cart diye çektın p ye derler yada r ye uğraş dur. yanı yapabılırlerde yapmayabılırlerde servisin insafın akaldın.
  • Bir arkadaşım geçen yaz sonu Toyota Corolla D4D aldı üzerinde MMC şanzıman vardı. 2-3 ay sonra şanzımanı arızalandı. Garanti kapsamında arızayı giderdiler. Ama geçenlerde yine arızalandı. Bu defa tamir etmeyip değiştirdiler. Tabii yine garanti kapsamında. Şimdi de gösterge paneli arızalnmış, onu da garanti kapsamında değiştirmişler...

Özetle; kullanıcı hatası değilse elbette garanti kapsamındadır. Ama bunun şartı var. Garanti süresince tüm bakımların ve tamirlerin yetkili serviste yaptırılmış olması gerekiyor.

Mesela Honda'nın 6 yılı esasında 3+3 yani ilk 3 yılı koşulsuz garanti, kalan 3 yıl içinse koşullu garanti var. Son 3 yılda bakım ve onarımları yetkili setrvisler dışında bir yere yaptırdığını anlarlarsa garantiyi işletmiyorlar, bunun için de arabayı satın alırken bir garanti sözleşmesi imzalatıyorlar.

Zaten 6 yıllık garantinin esprisi de o. Ne ka ekmek, o ka köfte. Sen kazandıracaksın ki sana da kazandırsınlar...

• quote:

Orjinalden alıntı: yengeç kazım

ama otomatik vitesi kullanmaya bağlı yani hor ve kötü kullanılırsa kullanmaya bağlı bozuldu derler ve bir ton masraf yani geri vitese takıp gittikten donra birden d ye takarsan ve araba patinajla kalkacağı için şanzımana zarar verebilir e tabi sürekli bunun gibi kötü kullanımlarda garantiye girceğini sanmıyorum..

Otomatik viteslerde geri giderken cart diye ileri veya ileri giderken cart diye geri vitese takma durumu yoktur. Araç tam durmadan ileri-geri vitesler arasında geçiş yapamazsın. İstesen bile yapamazsın. Şanzımanın bu tür geçişler için enegelleme koruması vardır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Elektronik arıza önemli (320d)
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ihg70

quote:

ama otomatik vitesi kullanmaya bağlı yani hor ve kötü kullanılırsa kullanmaya bağlı bozuldu derler ve bir ton masraf yani geri vitese takıp gittikten donra birden d ye takarsan ve araba patinajla kalkacağı için şanzımana zarar verebilir e tabi sürekli bunun gibi kötü kullanımlarda garantiye girceğini sanmıyorum..

Otomatik viteslerde geri giderken cart diye ileri veya ileri giderken cart diye geri vitese takma durumu yoktur. Araç tam durmadan ileri-geri vitesler arasında geçiş yapamazsın. İstesen bile yapamazsın. Şanzımanın bu tür geçişler için enegelleme koruması vardır.

otomatiklerede araç durmadan geri vitesten çıkıp d ye geçilebiliyor

• elektronik koruma olmayanlarda geri vitese takılıp da bozulan araçlar biliyorum ama 2000 yılı altı araçlardı.

hatta 90 lı yıllarda bir arkadaşımız yeni otomatik vites araba alıp 100-120 ile giderken R harfini roket sanıp takmış araçta o zamanın parasıyla 2 milyarlık masraf yapmış idi.Araç da Honda civic idi.Bu hareketi şu anki yeni nesil araçlara yapabilir miyiz bilmiyorum ama korumanın her araç için bir zorunluluk olmadığını sanıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ihg70

quote:

hayır dostum ben çok otomatik kullandım hala kullanıyorum istediği gibi geçiyo ha hızlı giderken geçmiyodur onu hiç denemedim otomatik vitesin bir butonu vardır ona bastınmı geçer d den geri vitese ama geri geri gidiyorsan istediğin gibi d konumuna butona basmadan geçiyo ve biraz fazla gaza yüklendinmi araba patinaj çekiyo hem şanzımana yazık oluyo hemde lastiklere filan..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.