Şimdi Ara

mekanik raid0 yerine ssd?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar bu aralar makinada bir değişiklik yapmak istiyorum uzun süredir Samsung Spinpoint F3 HD502HJ model 500GB SATA 2 modelini raid0 yaparak kullanıyorum anakartım sata 3 destekli modelide Asus P8P67 Deluxe . raidi bozup bunun yerine SSD alsam performansta gözle göürlür bir fark olurmu? bu konuda deneme fırsatı olupta tecrübe edinmiş arkadaşların önerilerini bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3pisode -- 11 Mart 2014; 14:40:00 >

• SSD'lerde hep en yüksek okuma yazma hızlarına dikkat ediliyor ama asıl fark erişim sürelerinde.Okuma hepsinde 450 mb üzerinde zaten. Ssd tercihinde dikkat edilmesi gereken bir nokta ise bence okuma süreleri. 100 mb kadar yazma değerleri olan ssd tercih edilmemeli. Raid yapmanın ev kullanıcısı için bir faydası yok. Tercihen en az 120 gb olmasına dikkat edin. İmkanınız var ise 240 gb en ucuzunu alın. Corsair 120-128 gb kapasiteliler 300-380 tl arası iken kingston 240gb 380 tl.
  • teşekkürler çok açıklayıcı oldu
  • eder bayağı fark alırsınız hatta size şöyle söyleyim 2 tane 60 gb ssd alıp raid 0 yaparsanız okuma hızı 1020 mb/sn gibi performansa erişir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd disk sorunu?
    13 yıl önce açıldı
    sata ssd önerisi
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.