Şimdi Ara

Memuriyet- İİBF

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen gün bi konu açmıştım ancak istediğim cevabı alamadım. Söyle sorayım. Üst düzey memuriyet için hangi DEVLET ÜNİVERSİTESİ- hangi İİBF bölümünü tavsiye edersiniz.Hukukta aklıma yatıyor ancak memuriyet olmazsa avukatlık yapmak istemiyorum. Bi aydınlatırsanız sevinirim. Bu arada sınava seneye gireceğim.Nasıl çalışmalıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbenmetin -- 2 Nisan 2015; 17:53:41 >

• Dostum aklın varsa üst düzey memurluğa özenme. Bankacı falan olacaksan oku ama hedefin üst düzey memurluk olmasın.

Maliye, çeko, uluslar falan okursan olabileceğin en iyi şey müfettiş veya uzman olmaktır.

ya da düz memur olursun.

Uzmanlık ve müfettişlikte 3 senelik bir süreç var. Yardımcı olarak başlıyorsun işe sonra ingilizce yds'den 70 alman lazım, tez yazman lazım ve mevzuat sınavından geçmen lazım. Bunları başarırsan 4000 TL maaş alabiliyorsun uzman veya müfettiş oluyorsun. Başaramazsan düz memurluğa düşürüyorlar maaşı 2000 TL.

Bu stresi yaşamak ve bu riski almak istiyorsan seni tutan yok.

Ama bence üst düzey memurluğa özenme. Peşin paraya bak. Yani çıkınca hemen iş bulabileceğin bir meslek seç
  • Mesela ne olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbenmetin

Mesela ne olabilir

Şu anda üst düzey memur olmak çok zor dostum. Yani girmesi çok zor. Bitirdiğin zamanda uzmanlık süreci var. Yani çok acı çekersin.

Mezun olunca işe gireceğin ve kariyerini çizebileceğin bir meslek olmalı bence.

Odtü, Ankara Üni gibi yerlerde bir şeyler okuyup özel sektöre yönelebilirisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 2 Nisan 2015; 18:47:01 >
  • Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    Sen okumus adamsin bize oner bir seyler.sayisal veya tm

• Mühendislik desem ne dersiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: xqueir

Sen okumus adamsin bize oner bir seyler.sayisal veya tm

TM'yi çok iyi bilmiyorum ama üst düzey memur olmak çok sıkıntılı bir süreç. İlerde pişman olmanızı istemem. İnsanların müfettiş ya da uzman olmak için ne kadar acı çektiklerini gördüğüm için uyarmak istedim.

Sayısal'da tıp ve diş dışında önerebileceğim bir şey yok.

Şu anda üniversite mezunları arasında büyük bir işsizlik ve sefillik var haberiniz olsun. Üniversite mezunu sayısı çok fazla.

Memurlar.net forumunda bol bilgi var.

Oraya üye olup soru sorabilirsiniz insanlara.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iktisat staj
    2 hafta önce açıldı
    Ortaokul mezunu KPSS?
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Mühendislik desem ne dersiniz

mühendisliği hiç tavsiye etmem. İlla okuyacaksan da odtü gibi bir yerde okumak lazım.
  • Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    Abi benim cok dusuk geldi ygs.itu maden dusunuyorum ama sen tavsiye etmesdin heralde onu

• quote:

Abi benim cok dusuk geldi ygs.itu maden dusunuyorum ama sen tavsiye etmesdin heralde onu

düşük puanlı birisinin yapabileceği en mantıklı şey 2 yıllık sağlık falan okumak bence.

İtü güzel bir okul ama madenin iş alanı çok az.
  • Aklimda YTÜ ELEKTRİK mühendisliği var. Sağlık bana çok uzak

• Yalaka olman yeter üniversiteye ne gerek var imamhatip bitirmelisin ama

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

düşük puanlı birisinin yapabileceği en mantıklı şey 2 yıllık sağlık falan okumak bence.

İtü güzel bir okul ama madenin iş alanı çok az.

Alıntıları Göster
    Gençler ben 37 yaşındayım. Piyasayı biliyorum. Akp her yere üniversite açtığı için şu an çok feci bir işsizlik var türkiye'de herkes harıl harıl kpss çalışıyor.

Ya devlete çok alınan bir meslek seçeceksiniz ya da özel sektörde kolay iş bulabilen bir meslek.

Özel sektör de bazı okullara öncelik tanıyor (odtü, boğaziçi falan).

Düşük puana iyi meslek yok kusura bakmayın. Sistem bu kadar mezunu kaldıramaz. Düşük puanla ancak hemşirelik ya da 2 yıllık sağlık bölümleri falan var iş bulabilen.

Ya da polis olmaya kasacaksınız.

Bir de astsubaylık var ama o da çok pis meslek.

Bence türkiye'de şu an en iyi meslek doktorluk. Onun da puanı yüksek.

Mühendislik öldü zaten. Her taraf mühendis kaynıyor.

İİBF daha beter durumda.

Hukuk da çok kötü durumda.

İİBF Hukuk ya da mühendislik okuyacaksanız ve hedefiniz özel sektör ise iyi okullarda okumanız lazım. Özel sektör çok net bir şekilde okul ayrımcılığı yapıyor.

Aslında devlette çalışmak daha iyidir özelde çalışmaktan. İş güvencesine sahip olduğun için stresi az olur. Ama devlete girmek çok zor. Bazı öğretmenliklerin devlete girmesi kolay. Pdr kolay giriyor devlete. İlahiyat fena değil.

Mühendislerin devlete girmesi çok zor. Puanları yüksek. İibf geçmişte kolay giriyordu ama o da zorlaştı. 400.000 iibf mezunu var. Zaten iibf'den devlete girsen alacağın 2000 TL. Uzman ya da müfettiş olmadıkça para yok.

İİBF okuyup bankalara falan girebilirsiniz ama ODtü falan olması lazın okulun.

Söyleyeceklerim bu kadar.

Aklınız varsa memurlar.net forumunu araştırın. Hatta üye olun. Orada sadece devlet değil özel sektör hakkında da çok bilgi var.

• quote:

Aklimda YTÜ ELEKTRİK mühendisliği var. Sağlık bana çok uzak

pek çok genç mühendisliğe heves eder. Ama yüksek puanla bu mesleği seçenlerin büyük kısmı yaşları ilerleyince pişman olurlar tıp yazmadıklarına. Ben de pişmanım ve pişman olan başka kişiler de tanıyorum.

Sorun şu ki türkiye gibi geri kalmış bir ülkede seçilebilecek en kötü mesleklerden biridir mühendislik.

Yıldız o kadar iyi bir okul değil. Elektrik mühendisliği de eskisi kadar prestijli bir meslek değil. Artık çok mezun var.

Şu konuyu bir oku derim. Adam yıldız elektronik haberleşme mezunu

http://forum.memurlar.net/konu/2103891/

• quote:

quote:

Aklimda YTÜ ELEKTRİK mühendisliği var. Sağlık bana çok uzak

pek çok genç mühendisliğe heves eder. Ama yüksek puanla bu mesleği seçenlerin büyük kısmı yaşları ilerleyince pişman olurlar tıp yazmadıklarına. Ben de pişmanım ve pişman olan başka kişiler de tanıyorum.

Sorun şu ki türkiye gibi geri kalmış bir ülkede seçilebilecek en kötü mesleklerden biridir mühendislik.

Yıldız o kadar iyi bir okul değil. Elektrik mühendisliği de eskisi kadar prestijli bir meslek değil. Artık çok mezun var.

Şu konuyu bir oku derim. Adam yıldız elektronik haberleşme mezunu

http://forum.memurlar.net/konu/2103891/

Alıntıları Göster
    iibf'nin ne kadar kötü durumda olduğunu anlamak için şu video'yu izleyebilirsiniz.

http://www.cnnturk.com/video/turkiye/diplomasini-5-kurustan-satisa-cikardi

İlla okunacaksan seçkin üniversitelerde okunmalı. Yoksa kpss ile düz memur olmak için kasmak zorunda kalırsınız. Onun da maaşı 2000 TL. Çok az bir rakam aslında. Millet 2000 TL maaş için birbirini kesecek neredeyse. O derece feci işsizlik var.

Moralinizi bozmak için yazmadım bunları. Ümitsiz olmayın ama iyi çalışın sınava ve doğru kararlar verin.

18 yaşında insanın çok hareket kabiliyeti oluyor. Ama 30 yaşına geldiğinde istemediğin bir kurumda ya da şirkette köşeye sıkışmış halde bulabiliyorsun kendini. Ya da işsiz olarak.

O yüzden doğru tercihler yapın.

Başarılar.

Not: Ben kamuda çalışan bir mühendisim bu arada. Ama bizim kurumda iibf mezunu falan da var, avukat tanıdıklarım da var. Bayağı bilgim var bu mesleklerle ilgili.

• quote:

iibf'nin ne kadar kötü durumda olduğunu anlamak için şu video'yu izleyebilirsiniz.

http://www.cnnturk.com/video/turkiye/diplomasini-5-kurustan-satisa-cikardi

İlla okunacaksan seçkin üniversitelerde okunmalı. Yoksa kpss ile düz memur olmak için kasmak zorunda kalırsınız. Onun da maaşı 2000 TL. Çok az bir rakam aslında. Millet 2000 TL maaş için birbirini kesecek neredeyse. O derece feci işsizlik var.

Moralinizi bozmak için yazmadım bunları. Ümitsiz olmayın ama iyi çalışın sınava ve doğru kararlar verin.

18 yaşında insanın çok hareket kabiliyeti oluyor. Ama 30 yaşına geldiğinde istemediğin bir kurumda ya da şirkette köşeye sıkışmış halde bulabiliyorsun kendini. Ya da işsiz olarak.

O yüzden doğru tercihler yapın.

Başarılar.

Not: Ben kamuda çalışan bir mühendisim bu arada. Ama bizim kurumda iibf mezunu falan da var, avukat tanıdıklarım da var. Bayağı bilgim var bu mesleklerle ilgili.

Alıntıları Göster
    İleride yığılma olabilmesi olasılığını göze aldım ve PDRde karar kıldım acaba doğru mu yaptım?

• quote:

İleride yığılma olabilmesi olasılığını göze aldım ve PDRde karar kıldım acaba doğru mu yaptım?

ne kadar maaş alıyor pdr?
  • quote:

quote:

ne kadar maaş alıyor pdr?

Alıntıları Göster
    hocam ankara sbf/sbky nasıldır ? mezun durumundayım kpss liseden 94 aldım. belki haziranda ankaraya atanırım. boğaziçi odtü gibi okulları kazanamam mat 2de sıkıntım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smsks11 -- 8 Nisan 2015; 23:59:26 >
  • Of ne hallete düştük arkadaşlar her üniye bölüm açtılar sadece diploma verdiler.

Brnimde puan düşük geldi. Dedim neyse gazi iktisat okurum çalışırsam diyorum bende. Ama sadece orası değil çoğu iibf bölüm mezunları işsiz. İş bulanda asgari ücrete çalışıyor.

• Burayı okuduktan sonra bi tuhaf oldum hocam biz farkında değiliz doğru baya vardır işsiz sınıf öğretmenliği hakkında ne düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acıyokraki -- 9 Nisan 2015; 1:11:14 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.