en son depo boşa yakınken 100 lira mazot koymuştum menzil 570 idi. Sonrasında 2-3 defa kullandım arabayı 130 km kadar yol yaptım menzil 460' a düştü. Az önce garajdan çıkmadan önce yine 460 km gösterirken yaklaşık 7 km bir yere gidip geldim 400'e düştü, bu nasıl iştir arkadaşlar ? Sokaktan çıkıp ana caddeye çıkana kadar zaten 460 dan 449'a düşmüştü (gittiğim mesafe belki 400 m ). Trafiğe de girmedim gidip gelmem 15 dk
Araç ne. Yol bilgisayarı anlık tüketim ortalama tüketim depodaki yakıt miktarına orantılı olarak çalışır. Ş. dışında artan menzil. ş.içine girince hızla düşer.
fasılalı silecek
kullanıcısına yanıt
o sana gösterdiği menzil arabanın o anki hızıyla aynı şekilde devam edersen şu kadar gidersin diyor mesela
depoda 30lt yakıt var 130 la gidiyosun sana 500 km kaldı der ama 90 la giderken 750 km kaldı der anlık hızına göre değişir yani
quote:
Orijinalden alıntı: dadas_ismail
Araç ne. Yol bilgisayarı anlık tüketim ortalama tüketim depodaki yakıt miktarına orantılı olarak çalışır. Ş. dışında artan menzil. ş.içine girince hızla düşer.
araç corsa D 1.3 dizel , o zaman otoyola çıkıp birkaç km gitsem menzil tekrar artacaktır diyorsunuz ? Bizde bir de hyundai getz var onda menzil gittiğin kadar düşüyor kesinlikle böyle büyük oynamalar yok 7 km yol gidip 60 km menzil düşünce şaşırdım.
Aynen öyle. Şu mantıkla düşünün depoda 20 litre yakıt var. Ş.içi 7 litre yaksa menzil 300 km gösterir. ş. dışı 4 litre yaksa 500 km menzil gösterir doğrusu da budur.
quote:
Orijinalden alıntı: BOLDVIPER
o sana gösterdiği menzil arabanın o anki hızıyla aynı şekilde devam edersen şu kadar gidersin diyor mesela
depoda 30lt yakıt var 130 la gidiyosun sana 500 km kaldı der ama 90 la giderken 750 km kaldı der anlık hızına göre değişir yani
anladım hocam, en son yaptığım 130 km 'nin yarısından fazlası otoyolda 80-90 km hızla gitmiştim ona göre 460 hesapladı, bugün 2-3.viteste kullandım 4'e bile atamadım ona göre tekrar hesapladı diyorsunuz 400 e düştü. Peki yarın tekrar aynı rotayı gitsem yine böyle büyük bir oynama olur mu sonuçta bugün bu rotaya göre hesapladı zaten tekrar bu kadar büyük oynama olamaz heralde ?
quote:
Orijinalden alıntı: fasılalı silecek
quote:
Orijinalden alıntı: BOLDVIPER
anladım hocam, en son yaptığım 130 km 'nin yarısından fazlası otoyolda 80-90 km hızla gitmiştim ona göre 460 hesapladı, bugün 2-3.viteste kullandım 4'e bile atamadım ona göre tekrar hesapladı diyorsunuz 400 e düştü. Peki yarın tekrar aynı rotayı gitsem yine böyle büyük bir oynama olur mu sonuçta bugün bu rotaya göre hesapladı zaten tekrar bu kadar büyük oynama olamaz heralde ?
öyle corsa'nın menzili oynaktır :D fazla itibar etmeyin:D nickiniz de corsa'da fasılalı silecek olmamasından mı geliyo :D
öyle corsa'nın menzili oynaktır :D fazla itibar etmeyin:D nickiniz de corsa'da fasılalı silecek olmamasından mı geliyo :D
yok hocam fasılalı silecek de olsun artık bir zahmet 2014 teyiz :D
fasılalı silecek
kullanıcısına yanıt
aynı hızla ve aynı depo doluluğuyla ilerlersen yine oynama yapmadan aynı değeri gösterir kısaca menzildeki kriter
depo doluluğu-hız bu ikisini hesaplayıp öyle menzil veriyor
fasılalı silecek
kullanıcısına yanıt
Benzer durumla Astra Classic aracımda karşılaşıyorum. Bazen o kadar yol yapmama rağmen menzil düşmüyor. Motoru kapatıp dinlendiriyorum, sonra tekrar yola çıkıyorum. Menzil km.'de 2-3 olacak şekilde düşüp yakıta göre gidilecek normal menzil miktarına iniyor.
15-20 km viteste yokuş aşağı gidersen boş depo ile 1500 km menzil görmen bile mümkün Corsada üst sınır aynı mı bilmiyorum, astra da en fazla 1500 gösteriyordu ve bir kaç kere gördüğüm oldu
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme