Şimdi Ara

Mercedes A 180 CDI Test Sürüşü ve İzlenimlerim (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
7
Favori
130.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

Mercedes kotu araba yapmaz bence

Araci daha gormedim bence en buyuk handikap tuketici olarak reno motorudur

Mercedes kendisi 1.6 dizel bir motor koymaliydi bu araca

Kesinlikle reno motoru kotudur demiyorum ama insanlarin on yargisi

Dizel otomatik yok bu arac cok satmaz bence

Hep birlikte gorucez

Nasıl kötü araba yapmaz ?

Al işte açık örnek A ve B serisi mercedes kalitesine yakışmayacak düzeyde.

"Bence" ile " sence" ile olacak işler değil cihan , yorum yapmadan önce inceleyeceksin.

Handikap dediğin olay bu araba'nın satış rakamlarını artıracak , renault dizel motoru sayesinde satacaklar. Bunu bi çok kişi bilerek alacak zaten.

Anill ben araci gormedim resimlerden konusuyorum

Bence reno ile mercedes ortakligi mantikli degil citan konusunda tartismistik

Mercedesin renodan motor almaya ne ihtiyaci vardi allah askina

Simdi alay konusu oldu dergilerde

5 sene once biri sana mercedes dacia ile ayni motoru kullancak deseydi ne cevap verirdin ?

Bu sinifta golf hakimiyeti en az 3 yil daha devam eder bence

Dünya otomobil piyasası artık bu şekilde yürüyor , yapacak birşey yok.

Koskoca bmw'de , psa ile motor geliştiriyor.

Mercedes reno'dan motor alıyor.

Vag grubu komple aynı motor + şanzıman kullanıyor.

Skoda fabia ile audi A1 aynı motor'u kullanıyor işte bu zoruna gitmiyor mu ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hep birlikte gorucez

"Bence" ile " sence" ile olacak işler değil cihan , yorum yapmadan önce inceleyeceksin.

Handikap dediğin olay bu araba'nın satış rakamlarını artıracak , renault dizel motoru sayesinde satacaklar. Bunu bi çok kişi bilerek alacak zaten.

Anill ben araci gormedim resimlerden konusuyorum

Bence reno ile mercedes ortakligi mantikli degil citan konusunda tartismistik

Mercedesin renodan motor almaya ne ihtiyaci vardi allah askina

Simdi alay konusu oldu dergilerde

5 sene once biri sana mercedes dacia ile ayni motoru kullancak deseydi ne cevap verirdin ?

Dünya otomobil piyasası artık bu şekilde yürüyor , yapacak birşey yok.

Koskoca bmw'de , psa ile motor geliştiriyor.

Mercedes reno'dan motor alıyor.

Vag grubu komple aynı motor + şanzıman kullanıyor.

Skoda fabia ile audi A1 aynı motor'u kullanıyor işte bu zoruna gitmiyor mu ?

Gidiyor sacma bence arada kesinlikle fark olmali

En azindan audi farkli olmali

Ama ayni firma bunlar maliyet hesabi bu seri uretim ayni motor

A1 ile polo ayni arac bari a1 105 beygir olsaydi diyorum hep

Yeni golf 120 beygir olmaliydi tdi motor bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu arada unutmadan yeni citan ile kangonun arasinda 2000 euro fark olacakmis

Yeni citanda mukemmel bir yol tutus varmis

• quote:

Nolur blocklama !

İlk önce bi yazı yazmayı öğren , iç içe yazılmış , paragraf yok , bi başlık yok , dümdüz yazı yazmışsın , bunu dikkate alıp okuyacak çok az kişi olur.

Ayrıca Nedir kardeşim derdin , biz sana bişey ispat etmek peşindemiyiz ? Biz burada gözlemlerimizi , incelemelerimizi paylaşıyoruz.

Test bile etmeden gösterişe aldanmışsın işte , senin gibiler o aracı koşa koşa alacaktır merak etme.

Bi test et , mercedes nasıl yol sesi alır gör , sonra bize atar yaparsın.

Yazım detaylı ve profesyonel bir inceleme yazısından çok insanları yanıltan ve bu güzel aracı karalayan insanlara cevap niteliğindeydi aslında. Nasıl yazı yazılacağını sizden öğrenecek değilim -zaten öğretecek durumda da değilsiniz, yazdığınız yazı hatalarla dolu- sayfalarca esay, makale yazıp buradaki bin adamın toplamından daha kültürlü ve birikimli insanlardan halen bu konularda ders alıyorum, size dert olduysa bol paragraflı, okunası ciddi bir inceleme yazısını blog'umda hazırlayıp link'ini özel mesaj atarım ancak araçla test sürüşüne çıkmadan bunu yapmak istemedim.

Bana elbet bir şey ispat etmek zorunda değilsiniz, bense hesap makinesiyle çekilmiş "gıcırtı" videolarının gerçeği yansıtmadığını bu araç hakkında bilgi edinmek isteyen kişilerle paylaşmaya çalışıyorum. Siz BMW CEO'su olmadığınıza göre buda sizi rahatsız etmemeli diye düşünüyorum.

"Test bile etmeden gösterişe aldanmışsın" demişsiniz ancak yazımda aracın performansına dair veya izolasyonuna dair bir yorumum yok. Test sürüşü yaparsam ve bu konularda dikkatimi çeken bir kusur görürsem inanın kalın puntolarla belirtirim bunu. Dört tekerlekli araçların taraftarlığını yapacak kadar boş değilim çok şükür. Nitekim A180'e bu kadar övgü sıralayan ben, Mercedes'in en büyük rakiplerinden Jaguar ve BMW markalarının araçlarına sahibim.

Saygılar, normalde bu şekilde saldırgan bir üslup takınmaktan hoşlanmadığımı peşinen belirteyim, ne yazık ki sizin üslubunuza karşı böyle bir yol seçmek zorunda kaldım, kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batu -- 9 Ekim 2012; 22:43:32 >

• Clio'nun içindeki kaplamalardan bile bu kadar çat çut sesi gelmiyor. Ses gelmiyor diyen yalan söyler.

Bu araba Mercedes'e yakışmamış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Batu

Arkadaşlar bugün en sonunda aracı test ettim. Aracı tamamen objektif bir gözle inceledim, nitekim ne bir marka fanlığım vardır nede bu tarz marka fanatiklerinin kafalarının nasıl çalıştığına anlam veririm... Uzun yazıma geçmeden öncede okumaya üşenecekler için tek bir kelimeyle özetlemek gerekirse; MUHTEŞEM

*Ha bu arada not düşeyim bunuda, yukarıdaki mesajımda aracı test ettikten sonra bazı insanları bloklayacağımı belirtmiştim. Bu konunun sahibi ve diğer konulara saçma sapan "kalite kontrol" videosu ekleyen "sanal otomobil bilginleri" blok listeme girdi.

Araçları incelemeye gittiğimde hava kararmıştı, bir adet "Mavi Urban paket, beyaz deri iç döşemeler" bir adette "Kırmızı AMG paket, xenon+sunroof, kumaş-deri döşemeler" e sahip araç vardı. Havanında kararmasıyla araçlar dışardan bir başka muhteşemdi. Özellikle kırmızı renk AMG ve xenon farlarla adeta dans ediyordu, araca baka baka doyamadım. Dış görünüş üzerine söyleyebileceğim tek şey şu, bu aracı alacaksanız AMG paket almalısınız. Araçların etrafında defalarca tur attıktan sonra görevli arkadaşla birlikte kırmızı AMG aracın içine geçtik. Aracın kapısını açar açmaz sizi koltuk kafalıklarının arasında parlayan ledler ve kapı altlığında aydınlanan "Mercedes-Benz" ibaresi karşılıyor. Araç tek kelimeyle muhteşem, karanlıkta dahada muhteşem... Bindiğim aracın spor koltuklarının vücudu kavrayan kenar kısımları siyah suni deri, diğer bütün kısımları üst düzey kalitede süet-kumaş arası bir kaplama, dikişler ise kırmızı. Şimdiye Jaguar XF, BMW 320, Porsche Boxster gibi bir çok aracı uzun süre kullandım ancak ilk defa bir koltuk tasarımı bu kadar dikkatimi çekti ve konfor sağladı bana... Ha bu arada malum videolardaki koltuk arkası plastik kısımlarıda inceledim, hayvan gücüyle çekmediğiniz sürece koltuk aksamından kesinlikle ayrılmıyor plastik kısım, en ufak kalitesizlik belirtisi yok. Birde aracın koltuklarının şöyle enteresan bir yanı var, çok farklı konumlara getirmeme rağmen her defasında çok rahat ettim. Normalde kendi koltuk ayarlarım 2cm oynasa rahatsızlık çeken biri olmama rağmen aracın koltuklarını ne şekilde oynatırsam oynatayım son derece konforluydu... Arka koltuklarda en az ön koltuklar kadar konforluydu, boyum 1.82 oturma pozisyonum çok geride değildir, dizlerim konsola 5cm kadar yakın durur, koltuk pozisyonu böyleyken arkaya geçtim ve oldukça geniş bir diz mesafesi vardı. Arka tarafın şöyle kötü yanları var, ön koltuk başlıkları sabit ve geniş olduğu için ön camı görmek biraz zor oluyor, birde camlar biraz küçük olduğu için dışarıyı görmek için biraz boynunuzu yormanız gerekiyor. Ayrıca ön koltuklarda tek rahatsız olduğum konu bu kadar üst düzey koltukların otomatik olmaması, ancak opsiyon olarak otomatik koltuk alabiliyorsunuz. Gelelim konsola, AMG paket konsolu çok şık bir karbon görünümlü yumuşak kaplamayla döşenmiş, konsolun cama doğru olan üst kısmı ise suni deri kaplama, çok şık görünüyor ayrıca aracı en az E sınıfı kadar kaliteli gösteriyor. Yine izlediğimiz videolardaki hareketleri test ettim ve konsolun her tarafına insan üstü güç uyguladım ancak gıcırtı duyabildiğim tek kısım kapıyla konsolun birleştiği en soldaki köşe kısımdı. Klima çıkışlarınıda zorladım ve oralardada aracın kalitesini hissettim, en ufak bir gıcırtı bile yoktu. Direksiyon üzerine yorum bile yapmıyorum, kalite diyip geçiyorum... Gösterge kısmı ise oldukça şıktı, ışıkları yanmıyorken biraz basit dursada araç çalışınca gerçekten bambaşka bir görüntü oluyor. İç tasarımda herkes gibi benide rahatsız eden konu ekranın çin malı ekleme gibi durmasıydı, ne yazık ki ekranı dürtüklemeyi unuttum, ekranın gıcırtı testini başka bir gün mutlaka yapacağım. Aracın baz ses sisteminide test ettim, radyo ile test etmeme rağmen bas-tiz ayarları, ses kalitesi oldukça iyiydi, çok takıntılı değilseniz kesinlikle harman-kadron ses paketine ihtiyaç duymazsınız. Görüş açılarından ve aynalardanda bahsedeyim biraz, ön cam biraz fazla eğimli olduğu için çok daha sportif bir görüş açısı var ön tarafta ancak alışmak 1 gün sürer en fazla. Arka cam ise oldukça dar ve yukarıya doğru bakıyor. dikiz aynası biraz yetersiz kalabilir ancak park ederken baz donanımda gelen geri görüş kamerası bu dezavantajı avantaja dönüştürüyor.

Şimdilik aklıma bu kadarı geldi, birazda yazmaktan yoruldum. Eğer sorularınız olursa çekinmeden alıntı yapın lütfen. Bu araca objektif yorum yapabilen insan sayısı oldukça az forumumuzda, bu konuda kendime çok güveniyorum

Benzer şeyler görmüşüz. Ayrıca test sürüşünde 150 ile sabit giderken yanımdaki müşteri temsilcisine aracın yalıtımını beğendim, 150 de dahi iyi dediğimde arkada oturan arkadaşım olaya şaşırıp gösterge paneline baktı.

İlk yorumumda belirttiğim gibi, para kriter olmadıktan sonra bu segmentte sürüş dinamiği hariç, ( 1 serisi daha dinamik ama bu tercih meselesi, A serisi daha konforlu) geri kalan herşey için A serisi diyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

golfle A serisi arasındaki fiyat ve klasman farkını anlatmaya gerek yok sanırım.
    Birinin full haliyle diğerinin baz halini alıyorsunuz.
    Mersonun rönodan motor almasına sözüm olmaz,ama aynı motoru geliştirmeden koymasına lafım olur açıkçası.
    Arabada işçilik problemleri var,kalite için kesenin ağzını açmak lazım,donanım desen yerlerde,baz model inanılmaz tipsiz.
    C serisinin crash testte darmadağın olmasından sonra Yıldızı yetercilerin 2.kez ipini çekti A serisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 9 Ekim 2012; 23:06:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

quote:

golfle A serisi arasındaki fiyat ve klasman farkını anlatmaya gerek yok sanırım.
    Mersonun rönodan motor almasına sözüm olmaz,ama aynı motoru geliştirmeden koymasına lafım olur açıkçası.
    Arabada işçilik problemleri var,kalite için kesenin ağzını açmak lazım,donanım desen yerlerde,baz model inanılmaz tipsiz.
    C serisinin crash testte darmadağın olmasından sonra Yıldızı yetercilerin 2.kez ipini çekti A serisi.

Alıntıları Göster
    B serisine kötü diyip Hondaya methiyeler dizmen bile arabanın B sinden anlamadığını gösteriyor Anıl.

SAna hayatında başarılar...

B serisi hayatımda içine oturduğum en güzel araçlardan.

• quote:

quote:

quote:

Ben A serisinin direk golf'e rakip çıkarıldığını düşünüyorum

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Bu arada belirtmeyi unutmuşum;

Sunroof'suz ve xenon'suz düz paket bir A180 ile AMG paket sunroof'lu ve xenon'lu araç arasında dağlar kadar fark var. Megan Fox'un makyajlı ve makyajsız halleri gibi desem ne demek istediğimi çok iyi anlarsınız sanırım Eğer AMG+Xenon+Sunroof'lu bir A alacaksanız Volvo V40 ve Audi A3 gibi araçları beklemeyin bile, içiniz rahat olsun. Ancak bu paketler olmadan A serisi almaktansa V40'ın en azından fiyat listesini beklemek daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batu -- 9 Ekim 2012; 23:09:19 >

• quote:

Nolur blocklama !

İlk önce bi yazı yazmayı öğren , iç içe yazılmış , paragraf yok , bi başlık yok , dümdüz yazı yazmışsın , bunu dikkate alıp okuyacak çok az kişi olur.

Ayrıca Nedir kardeşim derdin , biz sana bişey ispat etmek peşindemiyiz ? Biz burada gözlemlerimizi , incelemelerimizi paylaşıyoruz.

Test bile etmeden gösterişe aldanmışsın işte , senin gibiler o aracı koşa koşa alacaktır merak etme.

oncelikle ne yol sesinden bahsediyorsunuz çözemedim,

arabayı ilk test edenlerden biriyim,bayide felan da değil.

neyse yol sesi olarak bir sorunu yok, ki testlerde de bmw den ciddi daha başarılı bu konuda...

Bmw 1 i beğendiyseniz eğer bunu daha çok beğenmeniz gerekiyor..

quote:

quote:

Hep birlikte gorucez

A yada B serisinde E serisi kalitesi mi beklyorsunuz çözemedim.

B serisine kaç kez bindin acaba merak ettim,o arabaya kalitesiz nasıl diyebiliyorsun anlayamıyorum..

Her bakımdan 4x4 araç şu anda B serisi.sadece biraz fazla sert yapılmış buda + olarak yol tutuşu ve sürüş zevki veriyor - olarakda konfor bozulması..

onun dışında A serisinde yada B serisinde kalitesizlik felan yok..özellikle B serisi iç mekan olarak çok kaliteli oldu kasa değiştikten sonra..

satışta 1.olur premiumlar arasında rahat bir şekilde,bunu görmek zor değil,tasarım 10 numara motor seçenekleri 10 numara şanzıman süper,tüketim çok az.iç mekan da tasarım ve kalite anlamında sınıfının en güzellerinden birde logosu,geriye başkada birşey kalmadı zaten.. :)

• B serisi bile bu kadar övülüyorsa artık pes.

• quote:

a3 ne oluyor bu durumda,
    firavunun sol böbreği mi?
  • quote:

quote:

a3 ne oluyor bu durumda,
    firavunun sol böbreği mi?

Orası karışık biraz ama öncelikli olarak golf müşterisi var bence

Golf'e binene kadar mercedese binerim mantığı olabilir insanlarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

Clio'nun içindeki kaplamalardan bile bu kadar çat çut sesi gelmiyor. Ses gelmiyor diyen yalan söyler.

Bu gıcırtı konusunu biraz açıklığa kavuşturalım. A serisinden inip cls ye binin, ön konsolun plastiğine parmakla abanın onunda çatırdadığını göreceksiniz. Bunun olmaması için konsolun yekpare falan olması lazım ki bu da imkansız. Ben kendi bmw m de de konsolun klima ünitesine parmakla abanınca çatırdıyor. Cls de çatırdıyor, önemli olan araç giderken sürerken rahatsızlık vermemesi, sonuçta arabayı parmaklamıyoruz kullanırken.

Ayrıca mercedes kalitesine yakışmamış derken adamlar üst segmentlerinde donanım satıyorlar bu fiyata. Donanım fiyatına araba yapmışlar. 80 bin liralık arabaya 40 binlik donanım ekleyin ortaya ne çıkacak hep birlikte bakalım. A serisinin bile ultra donanım listesi var.

Belki bu rakamlar forumdaki birçok kişiye uygun gelmeyecek fakat c sınıfı ve a serisinden daha fazla donanım sunabilen başka bir marka bulunmuyor. Mercedes farkı burada.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

B serisi bile bu kadar övülüyorsa artık pes.

Eski B serisini hiç kullanmadım nasıldır bilmiyorum açıkçası. Ancak günümüzdeki mevcut kasa B serisi gerçekten müthiş. Kullanınca farkını anlıyorsunuz. Bu nedenle B serisi asla ve asla "bile" lafını hak etmiyor. En yakın showroomlardan birinde incelemenizi tavsiye ederim.
  • quote:

o atarlar eskidendi cihanım.
    golfün müşterisi nire,a3ün A serisinin müşterisi nire.
    Golf şahane olmuş yeni haliyle fakat kalibresi belli.
    Golfe ancak A serisine A3 e parası yetmeyenler biner.
    v40 gelirse hele ki uygun fiyattan gelirse tozunu atacak bu sınıfın demedi demeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 9 Ekim 2012; 23:26:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridleyscott

quote:

Clio'nun içindeki kaplamalardan bile bu kadar çat çut sesi gelmiyor. Ses gelmiyor diyen yalan söyler.

Bu gıcırtı konusunu biraz açıklığa kavuşturalım. A serisinden inip cls ye binin, ön konsolun plastiğine parmakla abanın onunda çatırdadığını göreceksiniz. Bunun olmaması için konsolun yekpare falan olması lazım ki bu da imkansız. Ben kendi bmw m de de konsolun klima ünitesine parmakla abanınca çatırdıyor. Cls de çatırdıyor, önemli olan araç giderken sürerken rahatsızlık vermemesi, sonuçta arabayı parmaklamıyoruz kullanırken.

Ayrıca mercedes kalitesine yakışmamış derken adamlar üst segmentlerinde donanım satıyorlar bu fiyata. Donanım fiyatına araba yapmışlar. 80 bin liralık arabaya 40 binlik donanım ekleyin ortaya ne çıkacak hep birlikte bakalım. A serisinin bile ultra donanım listesi var.

Belki bu rakamlar forumdaki birçok kişiye uygun gelmeyecek fakat c sınıfı ve a serisinden daha fazla donanım sunabilen başka bir marka bulunmuyor. Mercedes farkı burada.

Alıntıları Göster
    Bang & Olufsen yok mesela opsiyon olarak

• quote:

quote:

o atarlar eskidendi cihanım.
    golfün müşterisi nire,a3ün A serisinin müşterisi nire.
    Golf şahane olmuş yeni haliyle fakat kalibresi belli.
    Golfe ancak A serisine A3 e parası yetmeyenler biner.
    v40 gelirse hele ki uygun fiyattan gelirse tozunu atacak bu sınıfın demedi demeyin.

14 gözle V40 bekliyorum

Zaten 40.000 başlayacak bilmiyor musun

Biz yazıldık bile 40.000'den

• quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

Nolur blocklama !

oncelikle ne yol sesinden bahsediyorsunuz çözemedim,

arabayı ilk test edenlerden biriyim,bayide felan da değil.

neyse yol sesi olarak bir sorunu yok, ki testlerde de bmw den ciddi daha başarılı bu konuda...

Bmw 1 i beğendiyseniz eğer bunu daha çok beğenmeniz gerekiyor..

quote:

quote:

Hep birlikte gorucez

A yada B serisinde E serisi kalitesi mi beklyorsunuz çözemedim.

B serisine kaç kez bindin acaba merak ettim,o arabaya kalitesiz nasıl diyebiliyorsun anlayamıyorum..

Her bakımdan 4x4 araç şu anda B serisi.sadece biraz fazla sert yapılmış buda + olarak yol tutuşu ve sürüş zevki veriyor - olarakda konfor bozulması..

onun dışında A serisinde yada B serisinde kalitesizlik felan yok..özellikle B serisi iç mekan olarak çok kaliteli oldu kasa değiştikten sonra..

satışta 1.olur premiumlar arasında rahat bir şekilde,bunu görmek zor değil,tasarım 10 numara motor seçenekleri 10 numara şanzıman süper,tüketim çok az.iç mekan da tasarım ve kalite anlamında sınıfının en güzellerinden birde logosu,geriye başkada birşey kalmadı zaten.. :)

B serisi motor sesi yalıtımı olarak zayıf , süspansiyon konforu zayıf , genel yalıtımı zayıf bi araç bu 1.

A serisi , B serisine göre nispeten biraz daha başarılı bi araç bu hususlar da bu 2.

Araç yol sesi alıyor diyorum , sanki arabayı yapanın anasına küfür ediyorum bu 3.

Kullandığım araç a200 amg 18' ve ya 17' jant var ve konfor namına bişey yok , he olmasını beklemiyorum ama en azından keyif olarakda bişeyler sunsaydı , sıradan bi 1 serisi çok daha zevkli bu 4.

Herşeyı abartmakta üstünüze yok , "yıldızı yeter" yazsaydım eminim hepiniz ayakta alkışlardınız bu da 5.

Bi golf 6 bile olamamış kalite olarak , golf 7 hiç olamaz , mercedes imajı ile satar sadece.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.