Şimdi Ara

Mercedes A 180 CDI Test Sürüşü ve İzlenimlerim (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
7
Favori
130.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cihanair

city fiyatına mı geliyor?
    piyasayı etkilemesin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 9 Ekim 2012; 23:37:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

Bang & Olufsen yok mesela opsiyon olarak

Harman kardon logic 7 var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Golf'e binene kadar mercedese binerim mantığı olabilir insanlarda

o atarlar eskidendi cihanım.
    golfün müşterisi nire,a3ün A serisinin müşterisi nire.
    Golf şahane olmuş yeni haliyle fakat kalibresi belli.
    Golfe ancak A serisine A3 e parası yetmeyenler biner.
    v40 gelirse hele ki uygun fiyattan gelirse tozunu atacak bu sınıfın demedi demeyin.

Alıntıları Göster
    dacia motoru diyorlar

biri buna açıklık getirebilir mi rica etsem

motor hacimleri aynı olabilir ama mercedesteki motor energy serisi diye biliyorum yani renault un yeni geliştirdiği motorlardan yani 1.6 dci ile aynı yapıda yani bu motor daciada yok..hem olsa ne olur ki..dci leğen plastiğinden mi üretiliyor..kimse bana 100 binde bitiyor demesin lütfen

yanlış mıyım

• quote:

quote:

piyasayı etkilemesin?

Ben türkiye'de bile bu kadar boş b serisi gömedim

Nerede deri koltuk, command20, otomatik vites, ısıtmalı hafızalı koltuklar ve elektrikli ayarlı direksyon , ilk bakıştaki eksikler

• quote:

Orijinalden alıntı: ridleyscott

B serisinin donanımlı hali 86 bin tl.
    O paraya ne arabalar alınır bir fikrin var mı?
    yıldızla olmuyor bu işler.
    Mercedes'in bazı modellerinde kesinlikle iyileştirmeye gitmesi lazım.
    işe de C serisinin güvenliğinden başlaması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 9 Ekim 2012; 23:43:15 >
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    A serisi almak bana hic mantikli gelmiyor.

Konfor ve yalitim isteyen gider daha ucuza golf alir ya da a3 alir.
    Surus keyfi isteyen bmw alir.

A serisini almak icin tasarim duskunu olmak gerekiyor. Amg paket alsaniz tum konforu kayboluyor ve yine de bmw surus dinamigini sunamiyor.

Arabayi da sevismek icin degil de binmek icin aldigimizdan dis tasarim tek basina araba aldirtmiyor.

Diger bir nokta, 88 bine a serisi alacagima 108 bine amg paket c serisi alinir. A serisi ve C serisi arasinda her acidan ucurum var.Buna ragmen A serisi goreceli pahaliyken C serisi ucuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bumbam -- 9 Ekim 2012; 23:52:30 >

• quote:

quote:

Parayı ortadan kaldırıp sadece araba üzerine konuşursak , istediğin her donanımı ekleyebileceğim bir a serisi bence c segmentinin en güzel aracıdır

C segmenti bir araç alacak olsam bugün, bütçeme uygun olanını alırım , ama bu durum, c segmentindeki paranın sınır olmadığı dakikada alınabilecek en iyi arabanın A serisi olduğu gerçeğini değiştirmez. ( benim görüşüm)

• quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

B serisine kötü diyip Hondaya methiyeler dizmen bile arabanın B sinden anlamadığını gösteriyor Anıl.

SAna hayatında başarılar...

B serisi hayatımda içine oturduğum en güzel araçlardan.

Hay honda kadar taş düşsün başınıza.

Sen çok anladığın için "B serisine hayatımda oturduğum en iyi araç" diyorsun.

Demek ki hayatında araba nedir görmemişsin kusura bakma.

Gülünç duruma düşersin buradan devam etme bence. Hergün Honda Civic, Accord övüp , "Sen araba görmemişsin, ben ne Porsche'lar, ne Ferrariler gördüm, dayıoğlunun S500 ü vari amcaoğlu Porsche aldı, okulda arkadaşımın X5 var, kız arkadaşımın babasının Cayenne'i var" moduna mi gireceksin?

Sence B sınıfını küçük görüp, "araba görmemişsin" diyecek adam 3 kuruşluk arabaların fanatiği mi olur?

"Amacoğlu ile bilmemne bayiine gittik Clio test ettik mi der?" Yoksa Zeymot özel ayağına Ferrari Italia'yı özel çekici ile test etmesi için ayağına mı getirir?

Böyle adamlar var Türkiye'de araba ayağına sıfır km. özel çekiciyle geliyor, adam beğenirse alıyor, beğenmezse gönderiyor, bu adamlar "Araba görüyor" işte.

Sen git Clio test et...

Ha Clio test etmek kötü diye demiyorum, konuyu getirmeye çalıştığın nokta komik ondan bahsediyorum.

Mercedes B muadillerinin içinde en iyisi, ona komik biçimde kötü diyorsun Bunu savunma tezin daha komik...

• quote:

Orijinalden alıntı: Manuel Mikser

dacia motoru diyorlar

motor hacimleri aynı olabilir ama mercedesteki motor energy serisi diye biliyorum yani renault un yeni geliştirdiği motorlardan yani 1.6 dci ile aynı yapıda yani bu motor daciada yok..hem olsa ne olur ki..dci leğen plastiğinden mi üretiliyor..kimse bana 100 binde bitiyor demesin lütfen

yanlış mıyım

Mercedes'in kullandığı Renault kökenli motor 1461 cc'lik motor arkadaşım.

http://www.mercedes-benz.com.tr/content/turkey/mpc/mpc_turkey_website/tr/home_mpc/passengercars/home/new_cars/models/a-class/w176/facts_/technicaldata/models.html#_int_passengercars:home:model-navi:models

Aynı motor bloğu Renault Symbol ve Dacia modellerinde de yıllardır kullanılıyor.

Alttaki linkten 1.5 dizel seçeneğini seçersen 1461 cc'lik motoru görürsün:
    http://dacia.com.tr/logan/teknik-ozellikler

Yeni geliştirilen Renault 1.6 lt'lik dizel motorun hacmi 1598 cc.

Alttan da o motoru seçersen görürsün.

http://renault.com.tr/araba/binek/yeni-megane-hb/ozellikler

Yani Mercedes ile Dacia aynı motoru kullanıyor.

Bence kötü bir durum yok bunda. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: HondAta

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    A serisine konforlu diyen gördüm, pes artık.

Aracın süspansiyonları çok sert, kendi aracım (golf 6) çok daha rahat ve konforlu bir araba.

Kalite konusunda başlığı açan arkadaşa katılıyorum.

Sürüş dinamikleri, yol tutuş, direksiyon tepkileri ve hissiyatı BMW 1 serisine kesinlikle yaklaşamaz bile. Motor konusunda 116i, 122 hp'lik a 180'den çok daha atak.

8 ileri ZF ile çift kavrama 7Gtronic arasında çok bir fark olduğunu düşünmüyorum. Ama çift kavramalar henüz sorunsuzluğunu kanıtlamamış olmasından dolayı 8 ileri ZF tercih sebebim olur.

Peki bu aracın nesi iyi?

AMG paket + Bixenon + Sunroof + katalog rengi mavi bu araca çok ama çok yakışıyor. Çok farklı bir araba oluyor, tasarımı gerçekten çok başarılı. Fiyat 95 bin'leri buluyor bunlar eklenince tabi o da ayrı bir konu.

Ayrıca motor sesini çok beğendim, 116i'den daha güzel bir motor sesi var bana kalırsa.

Kısacası bu araç alınacaksa tasarımı için alınabilir diyebiliriz.

Tabi bu paraya Estoril Blue M paket 116i/118i alınır ve binilir kanaatindeyim.

Mercedes A 180 CDI Test Sürüşü ve İzlenimlerim

• quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    A180 fiyatlarını neden bu kadar abartıyorsunuz? Bugün incelediğim mercedes'in satış fiyatı 83.000 liraydı. Kırmızı Renk, AMG Paket+Sunroof+Xenon vardı araçta. Zaten baz donanımı neredeyse full olduğunuda hesaba katarsak fiyat BMW'den farklı değil. 95bin diyen olmuş, 100 diyen olmuş... Enteresan.

@Lady Gargara

Mesela sizde aynı yanılgıya düşmüşsünüz hocam. Fiyatı 95bin buluyor dediğiniz aracı şu an bayiye giderseniz 83bin liraya imzayı atarsınız, 22 ekimde teslim alırsınız.

Bu fiyata alınır dediğiniz M paket araç ise Mercedes ile aynı donanımlara çekince 43bin euro oluyor. Bayi indirimi 3bin desek eder 40 bin euro. Daha geçen haftalarda BMW 116 siparişi verdik oradan biliyorum, boşa attığımı sanmayın. 40bin euro bugün 94 bin lira eder, hadi 4 bin daha inelim, 90bin...

BMW sürüş dinamikleri açısından mercedes'i cebinden çıkarır o konuda hemfikiriz ancak kalite ve görüntü açısından mercedes'in BMW'den eksik yanı yok, bu konuda hemfikir oluruz muhtemelen. Fazlası var mı? Orası zevk meselesi...

Uzun lafın kısası, sadece DH'de esen enteresan bir hava var, herkes A serisine inanılmaz önyargılı ve çok ciddi yanılgılar içerisinde. Biraz daha araştırma yaparsanız bana hak vereceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batu -- 10 Ekim 2012; 1:40:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

dacia motoru diyorlar

yanlış mıyım

http://www.mercedes-benz.com.tr/content/turkey/mpc/mpc_turkey_website/tr/home_mpc/passengercars/home/new_cars/models/a-class/w176/facts_/technicaldata/models.html#_int_passengercars:home:model-navi:models

Aynı motor bloğu Renault Symbol ve Dacia modellerinde de yıllardır kullanılıyor.

cevabınız için teşekkürler..

sizle boy ölçüşebilecek seviyede değilim elbette ama benim bildiğim;

renault 1.6 dci ile birlikte 1.5 dci lik üniteye de el attı..motor hacmi aynı olmasına rağmen daha modern bi ünite ortaya çıktı buna da 1.5 energy adını verdi..her ikisi de aynı teknolojiyi kullanıyor

mercedes a serisi bu motoru kullanıyor diye biliyorum dacia ve renault tr ise klasik 1.5 dizele devam ediyor

amacım sadece bunun doğru olup olmadığını kontrol etmek

bence de kötü bi durum yok dci motorları severim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tekne Kazıntısı -- 10 Ekim 2012; 3:36:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lady GarGara

Aracın süspansiyonları çok sert, kendi aracım (golf 6) çok daha rahat ve konforlu bir araba.

Sürüş dinamikleri, yol tutuş, direksiyon tepkileri ve hissiyatı BMW 1 serisine kesinlikle yaklaşamaz bile. Motor konusunda 116i, 122 hp'lik a 180'den çok daha atak.

8 ileri ZF ile çift kavrama 7Gtronic arasında çok bir fark olduğunu düşünmüyorum. Ama çift kavramalar henüz sorunsuzluğunu kanıtlamamış olmasından dolayı 8 ileri ZF tercih sebebim olur.

Peki bu aracın nesi iyi?

AMG paket + Bixenon + Sunroof + katalog rengi mavi bu araca çok ama çok yakışıyor. Çok farklı bir araba oluyor, tasarımı gerçekten çok başarılı. Fiyat 95 bin'leri buluyor bunlar eklenince tabi o da ayrı bir konu.

Ayrıca motor sesini çok beğendim, 116i'den daha güzel bir motor sesi var bana kalırsa.

Hiçbir oluru yok aracın. Burada yapılan klasik Mercedes savunuculuğu. Cahil adama git, herhangi bir Mercedes'in iyi olmadığına inandıramazsın. Burada bu aracı savunanlar da aynen öyle.

• quote:

quote:

piyasayı etkilemesin?

Aynen oyle abi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

dacia motoru diyorlar

yanlış mıyım

Baştan açıkça söyleyeyim aynı motoru kullanmış kullanmamış benim için çok önemli değil
    motor bloğu aynı ama farklı motorlar.65-110 bg arası tüm 1.5 dci motorlar hacimsel olarak aynı bloğu kullanıyor
    Ama aynı motor değil en basitinden sıkıştırma oranları bile farklı,subap farklı yağ pompaları farklı..vs..vs
    edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybars_ -- 10 Ekim 2012; 11:20:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Batu
    A180 fiyatlarını neden bu kadar abartıyorsunuz?

Bu noktada bence şu sorgulanmalı.
    83bin tl ye adam ettiğimiz araba bu parayı hak ediyor mu?
    Bildiğiniz C executive bir arabadan bahsediyoruz.
    Sonuçta D sınıfındaki araçlar daha üstün öyle mi?
    öyle.
    B sınıfı desen nesini savunacağız?
    Fiyat olarak onun da çaldığı teller ortada.
    Ve onun fiyatlarına da alınabilecek şahane arabalar var.
    Hadi 2. elde kolay satış diyecek olalım,mercedesin en az tutulan modelleri bunlar.
    Ben satış başarısının sınırlı olacağı konusundaki düşüncemi muhafaza ediyorum.
    İnsanlar bu fiyata çıktıktan sonra 3 5 koyarım C serisi alırım diyebilir,veya 2. ele yönelebilir.
    Yeni 1 serisini de yollarda eskisi gibi göremiyoruz,üstelik BMW'nin 3 ve 5 serisi satışları inanılmaz boyutlarda.
    İnsanlar pervaneci yıldızcı kafadan kurtuluyorlar artık,parasının karşılığını daha çok aramaya başladılar.
    Mercedes gibi bir devin A serisine rönoda kullanılan motoru aynen takması da kelimenin tam anlamıyla fiyaskodur bunu da ekleyeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

Orijinalden alıntı: Lady GarGara

Peki bu aracın nesi iyi?

Hiçbir oluru yok aracın. Burada yapılan klasik Mercedes savunuculuğu. Cahil adama git, herhangi bir Mercedes'in iyi olmadığına inandıramazsın. Burada bu aracı savunanlar da aynen öyle.

Alıntıları Göster
    Alman sitesinde karşılaştırmayı koydum Volvo için edilmedik laf koyulmadı taraflı dediler şudur budur neyse.Doğrudur da belki de.
    Ama Ulen burda DH oto muavinlerinin yerin dibine soktuğu A-Class, Bmw 1'in önündeydi.Siz mi çok şey biliyorsunuz yoksa bu işi profosyonel olarak yapanlar mı..
    Arabanın göğsüne var gücüyle bastırıp burası çatırdıyor demek kalite göstergesi oldu.Yolda giderken o sesleri yaparsa o zaman eleştirirsin be adam .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bianconera -- 11 Ekim 2012; 7:38:09 >

• quote:

quote:

quote:

piyasayı etkilemesin?

Aynen oyle abi

Alıntıları Göster
    havadan yorumlar. konu başlığında arabadan anlayan birkaç kişi var sadece, geri kalanı dergici veya bu araçlara alıcı gözü ile bakmayan insanlar.

• quote:

quote:

A180 fiyatlarını neden bu kadar abartıyorsunuz?

Bu noktada bence şu sorgulanmalı.
    83bin tl ye adam ettiğimiz araba bu parayı hak ediyor mu?
    Bildiğiniz C executive bir arabadan bahsediyoruz.
    Sonuçta D sınıfındaki araçlar daha üstün öyle mi?
    öyle.
    B sınıfı desen nesini savunacağız?
    Fiyat olarak onun da çaldığı teller ortada.
    Ve onun fiyatlarına da alınabilecek şahane arabalar var.
    Hadi 2. elde kolay satış diyecek olalım,mercedesin en az tutulan modelleri bunlar.
    Ben satış başarısının sınırlı olacağı konusundaki düşüncemi muhafaza ediyorum.
    İnsanlar bu fiyata çıktıktan sonra 3 5 koyarım C serisi alırım diyebilir,veya 2. ele yönelebilir.
    Yeni 1 serisini de yollarda eskisi gibi göremiyoruz,üstelik BMW'nin 3 ve 5 serisi satışları inanılmaz boyutlarda.
    İnsanlar pervaneci yıldızcı kafadan kurtuluyorlar artık,parasının karşılığını daha çok aramaya başladılar.
    Mercedes gibi bir devin A serisine rönoda kullanılan motoru aynen takması da kelimenin tam anlamıyla fiyaskodur bunu da ekleyeyim.

Sonuna kadar haklisiniz ama benim demek istedigim bu degildi. BMW ve Audi opucuk karsiligi veriliyormusta Mercedes 150bin liraya C segmenti arac satiyormus gibi konusan insanlar var, onlar icin soyledim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Sonuna kadar haklisiniz ama benim demek istedigim bu degildi. BMW ve Audi opucuk karsiligi veriliyormusta Mercedes 150bin liraya C segmenti arac satiyormus gibi konusan insanlar var, onlar icin soyledim.

alman markalarını bu konularda en çok eleştirenlerdenim.
    insanlardan sadece marka payı adı altında söğüş parası alıyorlar.
    Bizim milletin alamancı olduğunu bildikleri için geçiriyorlar da geçiriyorlar.
    Ben her zaman paranın karşılığını veren otomobilin alınması taraftarıyım,hangi ülkeden olursa olsun.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.