Bildirim
Mercedes Benz - Audi - BMW
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
almanlar mercedes ve bmw yi başkalarına audi yi kendimize yaptık demişler. bu markaların üreticileri olarak bir bildikleri var ki audi demişler. -
Bu aracın sınıfına bağlı olarak değişir aslında. Ama ben düşünüyorum, genel olarak birçok sınıfta Mercedes alırdım sanırım. Ama mesela 60-70k euro aralığında araç alacak olsam ne BMW ne Mercedes, direk gider A5 alırdım :) Özet olarak "hep Mercedes" ya da "hep BMW", "hep Audi" denmez, sınıfa göre değişir.quote:
Orijinalden alıntı: kurt_35
almanlar mercedes ve bmw yi başkalarına audi yi kendimize yaptık demişler. bu markaların üreticileri olarak bir bildikleri var ki audi demişler.
Sorunun asıl cevabına gelirsek, neden Mercedes veya BMW değil de Audi diye, bunun da belirli cevapları var.
Her ne kadar gerçekten meraklı olduğu için alanlar da olsa da Mercedes'in bir "kalantor adam" arabası imajı var uzun süredir.
BMW'de ise bu imaj kendini "yancı apaçi genç" olarak ortaya koyuyor. Dediğim gibi bütün sahipleri böyle değil ama genel olarak böyle bir algı var.
Audi'de ise, A3'ün üniversiteli gençlik arasında kızlarla iletişim kurma aracı haline gelmesi imajını bir kenara koyarak konuşuyorum, daha böyle arabadan anlayan, BMW ve Mercedes ile çoğunluğa karışmak istemeyen, alternatif tercih yapan insan imajı var. Bu da bazı kişilere kendini iyi hissettiriyor olabilir.
Yani özet olarak, ilki imaj meselesi :) "Ben sürüden farklıyım" mesajı vermek için Audi iyi bir seçenek.
Ayrıca araçların iç mekanlarını incelerseniz, işçilik konusunda dersi Audi verir. BMW de Mercedes de Audi'nin iç mekandaki işçiliği ile baş edemez. Dolayısıyla iç mekandaki işçiliğe çok önem veren birisi için de Audi tercih meselesi olabilir.
Daha birçok sebep var da, aklıma ilk bunlar geldi :)
-
ben bir genc olarak bmw ve audi arasında gidip geldim. fiatları aşağı yukarı aynı olan bmw 116 serisi ile 1.6 a3 s.black serilerini kendimce kıyasladımquote:
Orijinalden alıntı: master149
Bu aracın sınıfına bağlı olarak değişir aslında. Ama ben düşünüyorum, genel olarak birçok sınıfta Mercedes alırdım sanırım. Ama mesela 60-70k euro aralığında araç alacak olsam ne BMW ne Mercedes, direk gider A5 alırdım :) Özet olarak "hep Mercedes" ya da "hep BMW", "hep Audi" denmez, sınıfa göre değişir.
Sorunun asıl cevabına gelirsek, neden Mercedes veya BMW değil de Audi diye, bunun da belirli cevapları var.
Her ne kadar gerçekten meraklı olduğu için alanlar da olsa da Mercedes'in bir "kalantor adam" arabası imajı var uzun süredir.
BMW'de ise bu imaj kendini "yancı apaçi genç" olarak ortaya koyuyor. Dediğim gibi bütün sahipleri böyle değil ama genel olarak böyle bir algı var.
Audi'de ise, A3'ün üniversiteli gençlik arasında kızlarla iletişim kurma aracı haline gelmesi imajını bir kenara koyarak konuşuyorum, daha böyle arabadan anlayan, BMW ve Mercedes ile çoğunluğa karışmak istemeyen, alternatif tercih yapan insan imajı var. Bu da bazı kişilere kendini iyi hissettiriyor olabilir.
Yani özet olarak, ilki imaj meselesi :) "Ben sürüden farklıyım" mesajı vermek için Audi iyi bir seçenek.
Ayrıca araçların iç mekanlarını incelerseniz, işçilik konusunda dersi Audi verir. BMW de Mercedes de Audi'nin iç mekandaki işçiliği ile baş edemez. Dolayısıyla iç mekandaki işçiliğe çok önem veren birisi için de Audi tercih meselesi olabilir.
Alıntıları Göster
tercihim a3 oldu
-
üçüde mükemmel araba yaşın kaç bilmiyorum ama ben olsam estetik açısından AUDİ derdim yinede sana kalmış zevk renk meselesi... -
Bu 3 markada premium sınıf dediğimiz araçlar birbirine 3ününde çoğu yerde farklılıkları artıları ve eksileri vardır. Ve seçim yapılırken biyerden sonra tamamen kişisel zevk ve seçimler aldırır otomobili. Audi alan arabadan anlar BMW, Mercedes alan anlamaz onlar bi akımın devamını getirirler diye saçma sapan bir düşünce olamaz.Bana kimse gidipte A6 nın 5 serisine yada E sınıfına ezici üstünlüğünü gösteremez yada alt veya üst sınıfların.Dediğim gibi tamamen kişisel zevkler ve tercihler.quote:
Orijinalden alıntı: y_emre
üçüde mükemmel araba yaşın kaç bilmiyorum ama ben olsam estetik açısından AUDİ derdim yinede sana kalmış zevk renk meselesi...
Saygılar -
quote:
Bu aracın sınıfına bağlı olarak değişir aslında. Ama ben düşünüyorum, genel olarak birçok sınıfta Mercedes alırdım sanırım. Ama mesela 60-70k euro aralığında araç alacak olsam ne BMW ne Mercedes, direk gider A5 alırdım :) Özet olarak "hep Mercedes" ya da "hep BMW", "hep Audi" denmez, sınıfa göre değişir.
Sanırım hiç mercedes'e binmediniz, iç mekan işçiliğinde Audi'yi birinci düşünen ilk sizi gördüm
-
quote:
Orijinalden alıntı: tspeedy
quote:
Sanırım hiç mercedes'e binmediniz, iç mekan işçiliğinde Audi'yi birinci düşünen ilk sizi gördüm
aslında bu 3 markada dünyaya kendini kanıtlamış arabalar, kalite konusunda sınıflarına gore aşağı yukarı
eş değerdeler ancak kalite bir yana ülkemizde 6-7 yil oncesine kadar mercedes ve bmw arabaları diğer bütün arabalardan
cok farklı bir imajı vardı, mercedes ve bmw nin cokluğunda mı bilmiyorum ama bu arabaların imajı bozuldu.
audi ülkemizde 1 nci sıraya oturdu gibi geliyor.
-
audi'nin 1. sıraya oturması için daha çok geliştirmesi gerekiyor kendisini ve imajını.quote:
Orijinalden alıntı: kurt_35quote:
Orijinalden alıntı: tspeedy
quote:
aslında bu 3 markada dünyaya kendini kanıtlamış arabalar, kalite konusunda sınıflarına gore aşağı yukarı
eş değerdeler ancak kalite bir yana ülkemizde 6-7 yil oncesine kadar mercedes ve bmw arabaları diğer bütün arabalardan
cok farklı bir imajı vardı, mercedes ve bmw nin cokluğunda mı bilmiyorum ama bu arabaların imajı bozuldu.
Alıntıları Göster
aynı fiyat aralığındaki arabaları düşündüğümüzde audi-bmw- mercedes arasından audinin seçilecek bir arabası olmadığını düşünüyorum.
üst sınıflarda zaten mercedes en önde ondan sonra bmw ve audi gelir.
araba araba karşılaştırma yapmak uzun sürmese yapardım ama genel olarak audiyi tercih etmek için bir sebep göremiyorum ben.
-
quote:
İmaj bozuldu derken hangi imajdandır kasıt? Başarısız, sorunlu araçlarmı yapmaya başladılar? Kasa değişikliğinden bahsediyorsanız evet iki markada özgün ve farklı tasarımlar getirdiler yeni araçlarına..3 serisinden 7 sinde A serisinden S serisinde kadar araçlar bambaşka araçlar oldu. Audi ne yaptı? Mükemmel imajını hiç değiştirmedi.80 modelide aynı 10 modelide... A4 üde aynı A6 sıda A8 i A7 si... Bırakın bu işleri kardeşim.. Tercih diyorum tercih bu arabalar tercih meselesidir.. ve insanlar daima geçmişi olan güvendiği bir marka imajına sahip araçlara para vermeyi tercih ederler.. O adam Mercedes der konfor ister güven ister Mercedes alır, ötekisi gelir ben sürüş dinamizmini yaşamak istiyorum der gider Bmw alır. diğeride gelir bilmiyorum nesine para verirler ama tahminimce ben premium sınıf araba alıcam ama az yaksın , dışardan çok güzel yakışıklı gözüksün piyasa yapıyım der audi alır. Tamamen tercihdir. Abimin biri gelir ona bu üçünüde aldıramazsın ben japondan başkasına güvenmem der lexus alır..Diğeri arabada hiçbişeye önem vermem güvenilir olsun yeter bana der Volvo alır..Bi başkası gelir ben farklıyım benim arabam asaletli olmalı der jaguar alır. Bu kadar çok örnek vermemin nedeni konuyu anlatabilme çabam.. Bu arabaların hepsini bi kefeye koyup tartamazsınız bi safhadan sonra tamamen tercihlere marka güvenine ve geçmişine kalmıştır..Ama Mercedes,BMW hiç bir zaman imajını kaybetmemiş aksine daima yenilemiş üstüne katmıştır..
Saygılar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: beelzebub_be
quote:
İmaj bozuldu derken hangi imajdandır kasıt? Başarısız, sorunlu araçlarmı yapmaya başladılar? Kasa değişikliğinden bahsediyorsanız evet iki markada özgün ve farklı tasarımlar getirdiler yeni araçlarına..3 serisinden 7 sinde A serisinden S serisinde kadar araçlar bambaşka araçlar oldu. Audi ne yaptı? Mükemmel imajını hiç değiştirmedi.80 modelide aynı 10 modelide... A4 üde aynı A6 sıda A8 i A7 si... Bırakın bu işleri kardeşim.. Tercih diyorum tercih bu arabalar tercih meselesidir.. ve insanlar daima geçmişi olan güvendiği bir marka imajına sahip araçlara para vermeyi tercih ederler.. O adam Mercedes der konfor ister güven ister Mercedes alır, ötekisi gelir ben sürüş dinamizmini yaşamak istiyorum der gider Bmw alır. diğeride gelir bilmiyorum nesine para verirler ama tahminimce ben premium sınıf araba alıcam ama az yaksın , dışardan çok güzel yakışıklı gözüksün piyasa yapıyım der audi alır. Tamamen tercihdir. Abimin biri gelir ona bu üçünüde aldıramazsın ben japondan başkasına güvenmem der lexus alır..Diğeri arabada hiçbişeye önem vermem güvenilir olsun yeter bana der Volvo alır..Bi başkası gelir ben farklıyım benim arabam asaletli olmalı der jaguar alır. Bu kadar çok örnek vermemin nedeni konuyu anlatabilme çabam.. Bu arabaların hepsini bi kefeye koyup tartamazsınız bi safhadan sonra tamamen tercihlere marka güvenine ve geçmişine kalmıştır..Ama Mercedes,BMW hiç bir zaman imajını kaybetmemiş aksine daima yenilemiş üstüne katmıştır..
Saygılar.
aslında yanlış anladınız, soylemek istediğim farklı birşeydi, neyse onemli değil
-
Mercedes'Le Bmw Kapışır Audi Söz Konusu BiLe Değilquote:
Orijinalden alıntı: beelzebub_be
quote:
Saygılar.
aslında yanlış anladınız, soylemek istediğim farklı birşeydi, neyse onemli değil
Alıntıları Göster
-
Yahu beyler, bıkmadınız mı bu konuyu tartışmaktan? Emin olun hangisini seçerseniz seçin pişman olmazsınız.. Bunlar lüks arabalar. Başka bir arabayı aratmazlar sahiplerine..quote:
Orijinalden alıntı: chimeras
Mercedes'Le Bmw Kapışır Audi Söz Konusu BiLe Değil
Alıntıları Göster
-
İşçilik güzel, Uygun motor seçenekleri, Kaliteli malzeme vs.quote:
Orijinalden alıntı: By_Çağrı
Yahu beyler, bıkmadınız mı bu konuyu tartışmaktan? Emin olun hangisini seçerseniz seçin pişman olmazsınız.. Bunlar lüks arabalar. Başka bir arabayı aratmazlar sahiplerine..
Alıntıları Göster
Bmw ve Mercedes varken Audi nedir şeklinde yorumlar var fakat bunlar yanlış. Audi de bambaşka bir dünya. Üvey evlat olarak görenlere Audi'yi yerinde incelemelerini tavsiye ederim. -
quote:
audi bilmeyen arkadaş, hangi devirden bahsediyorsunuz, -
quote:
Orijinalden alıntı: KINGHUNAL
İşçilik güzel, Uygun motor seçenekleri, Kaliteli malzeme vs.
Bmw ve Mercedes varken Audi nedir şeklinde yorumlar var fakat bunlar yanlış. Audi de bambaşka bir dünya. Üvey evlat olarak görenlere Audi'yi yerinde incelemelerini tavsiye ederim.
kesinlikle,hepsini bilen bilir en düzgün yorumu da 3 ünü belli süre kullanmış kişiler elde edebilir..bmw yle çok uzun süre seyahat ettim ancak kullanma fırsatım olmadı ancak audi de bu fırsatı yakaladım ve bir başkası sürerken bir a8in neler yapabileceğine şahit oldum bütün bunları görmüş biri olarak benm her zaman ilk tercihim audi olacaktır ancak bmw, mercedes,audi gibi markaları tartışmak pek de akıllıca değil biçoğuna göre takım tutmak gibi birşey bu ve asla somut bir sonuç elde edilemez..
-
mercedes 45 yaş üstü insanların kullanacağı arabalar ben bir genc olarak tercih etmem. aynı sekmentde bmw ile audiquote:
Orijinalden alıntı: cureshot88quote:
Orijinalden alıntı: KINGHUNAL
İşçilik güzel, Uygun motor seçenekleri, Kaliteli malzeme vs.
Bmw ve Mercedes varken Audi nedir şeklinde yorumlar var fakat bunlar yanlış. Audi de bambaşka bir dünya. Üvey evlat olarak görenlere Audi'yi yerinde incelemelerini tavsiye ederim.
kesinlikle,hepsini bilen bilir en düzgün yorumu da 3 ünü belli süre kullanmış kişiler elde edebilir..bmw yle çok uzun süre seyahat ettim ancak kullanma fırsatım olmadı ancak audi de bu fırsatı yakaladım ve bir başkası sürerken bir a8in neler yapabileceğine şahit oldum bütün bunları görmüş biri olarak benm her zaman ilk tercihim audi olacaktır ancak bmw, mercedes,audi gibi markaları tartışmak pek de akıllıca değil biçoğuna göre takım tutmak gibi birşey bu ve asla somut bir sonuç elde edilemez..
Alıntıları Göster
kıyasladığım zaman kesinlikle audi derim. cünki 2007 yılından bu zamana kadar a3 kullanıyorum
ve değiştirmeyide kesinlikle düşünmüyorum, arkadaşlarıma ait e46 kasa bmw cok kullandım ama ilgimi cekmiyor
5-6 yıl onceye kadar bmw nin bir imajı vardı, şimdi her yer bmw dolu ve abuk subuk modifiyelerle arabanın imajını
bozdular, audi fanatiği olmama rağmen babamda 1998 mod. e 200 mercedes var 13 yıllık araba olmasına rağmen aynı
sekmetde bmw de olsa audi de olsa hikaye mercedesin yol tutuşu bir başka tabiricair ise yolları ben yarattım diye gidiyor,
ama genc insanlara yakışmıyor toy kalıyorsun, modellide olsa c180 icin aynı şeyleri soyleyemem ayrıca piyasada tutulan
araba değil, yani uzun lafın kısası her markanın ülkemizde tutalan serileri vardır
arabanın sekmetleri bir tarafa, mercedesde e 200 , audide a3-a4-a5, bmw de 3.20-520 gibi...
-
quote:
logona bakarsak bmw fanatiğisin yeni cıkan 3.20d ve 520d gercekten güzel araba bunlara lafım yok
ama bunlardan onceki e36 -e39 - e46 kasalar gercekten ilgimi cekmiyor, eskiden parmakla gsterilen
arabalardı şimdi heryer bu arabalarla dolu, ülkemizde audi bmw in onüne gecti,
yanlış anlama bende 5-6 yıl once bmw hayranı ve kullanıcılarındandım. ama şuan audi bana daha tarzım
geliyor. -
Logoya dikkatli bakarsan hem bmw hem mercedes amblemleri birleşik yani adam büyükleri koymuşquote:
logona bakarsak bmw fanatiğisin yeni cıkan 3.20d ve 520d gercekten güzel araba bunlara lafım yok
ama bunlardan onceki e36 -e39 - e46 kasalar gercekten ilgimi cekmiyor, eskiden parmakla gsterilen
arabalardı şimdi heryer bu arabalarla dolu, ülkemizde audi bmw in onüne gecti,
yanlış anlama bende 5-6 yıl once bmw hayranı ve kullanıcılarındandım. ama şuan audi bana daha tarzım
geliyor.
Alıntıları Göster
-
Bu tartışmalar hiç bitmez,quote:
Orijinalden alıntı: postgres
Logoya dikkatli bakarsan hem bmw hem mercedes amblemleri birleşik yani adam büyükleri koymuş
Alıntıları Göster
bi sonuca da ulaşmaz,
konfor Mercedes,
ataklık ve motor BMW,
ikisinden de biraz Audi.
Benzer içerikler
- audi a4 paket sıralaması
- audi a4 kasa değişim yılları
- audi a3 alınır mı
- audi a3 far yükseklik ayarı nasıl yapılır
- audi 2.0 tdi motor ömrü
- yeni audi a3
- 35 tfsi ne demek
- q4 e tron menzil
- audi q4 e-tron türkiye fiyatı
- 2025 audi a6
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X