Şimdi Ara

Mercedes c 200d gaz yememe Turbo

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yellohaKonu Sahibi17 Eylül 2020 Perşembe 09:51:09 (772 mesaj)
    İşlem

Arkadaşlar c200d 2016 aracım var. Bilerek aracın bakımını 2000 km geçirmiştim normal km bazında bakıma sokarım diye. Dün yolda giderken araç hep 3000 devir de vites atmaya başladı, hangi modda olursa olsun. Bir kaç saat sonra yokuş çıkarken araba dip gazda yavaşlamaya başladı. Sanırım yolda kalkıcam diye düşündüm. Neyse ki 30km hızla benzinlige girdim. Kaputu filan açtım Hersey normal di. Arkadaşı arayıp durumu anlattım. Hava filtresi olabilir dedi. Aslında bana mantıklı gelmişti bakımı geçti fitre dolduğu içindir filan diye düşündüm. Aracı çalıştırdım biraz düzeldi. Bakımı yaptırdım aradan 1 saat sonra. Arabanın çekişi ölü. Sonra farkettim ki turbo hiç çalışmıyor devir halen 3000 de atıyor. Yorumları okudum İnternet de herkes bu şekilde şikayet yazısı yazmış aynı sorun Turbo ya çıkıyor yol. Neyse bakım yaptırdım 20dk kullandım. Motor ışığı yandı bu sefer. Acaba bakım yaptırdığım için onla alakalı mı düşündüm. Çalıştırdım durdurdum vs düzelmedi. Aradan 30 40dk geçti durdurdum gene eve çıktım geldim arıza gitmiş. Çekiş sorunu halen devam ediyor. Aradan gene yemek yedikten sonra araca bindim. Turbo devir sorunu da düzeldi. Arkadaşlar anlayan bilen varsa sorun tam olarak ne olabilir ve tekrar yapar mı. Bütün hepsi 6 saat içinde oldu.Acaba çok mu ısındı araç sapıttı çünkü ekranda 6 saat sürüş de 140km yapmışım İstanbul içi çok aşırı trafikte

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mercedes C 200d Gaz Yememe sorunu ve Çözüm Önerileri

Mercedes C 200d araçlarda gaz yememe sorunu, genellikle turbo sistemi ile ilgili bir arızadan kaynaklanır. Bu sorunla karşılaşıyorsanız, aracınızı yetkili bir servise götürerek detaylı bir inceleme yaptırmalısınız.

Turbo sistemi, motorun daha fazla güç üretmesine yardımcı olan bir sistemdir. Turbo, egzoz gazlarını kullanarak bir türbin çalıştırır ve bu türbin de daha fazla hava akışını motora yönlendirir. Bu ek hava akışı, daha fazla yakıtın yakılmasına olanak tanır ve böylece motorun gücü artar.

Mercedes C 200d araçlarda gaz yememe sorunu, turbo sisteminin herhangi bir bileşeninde meydana gelebilecek bir arızadan kaynaklanabilir. En yaygın sorunlardan bazıları şunlardır:

• Turbo Arızası: Türbin veya kompresör kanadının hasar görmesi veya turbo milinin aşınması, turbo arızasına neden olabilir.
    • Vakum Kaçağı: Turbo sistemindeki vakum hortumlarında veya valflerinde bir kaçak, turbo basıncının azalmasına ve gaz yememe sorununa neden olabilir.
    • Akış Sensörü Arızası: Hava akış sensörü, motora giren hava miktarını ölçer. Bu sensör arızalıysa, motorun yakıt ve hava karışımını doğru şekilde ayarlayamaması sonucu gaz yememe sorunu oluşabilir.
    • EGR Valfi Arızası: EGR valfi, egzoz gazlarının bir kısmını yeniden motora yönlendirir. Bu valf arızalıysa, motora giren egzoz gazı miktarı artar ve bu da gaz yememe sorununa neden olabilir.

Mercedes C 200d aracınızda gaz yememe sorunu yaşıyorsanız, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

• Yetkili Bir Servise Başvurun: Aracınızı yetkili bir servise götürerek detaylı bir inceleme yaptırın. Servis, sorunun kaynağını tespit edecek ve gerekli onarımları yapacaktır.
    • Turbo Sistemini Temizletin: Turbo sistemindeki karbon birikintileri, gaz yememe sorununa neden olabilir. Bu birikintileri temizletmek için bir karbon temizleme işlemi yaptırabilirsiniz.
    • Hava Filtresini Değiştirin: Kirli bir hava filtresi, motora giren hava akışını kısıtlayarak gaz yememe sorununa neden olabilir. Hava filtresini düzenli olarak değiştirin.

Mercedes C 200d aracınızda gaz yememe sorunu yaşıyorsanız, sorunu en kısa sürede çözmek önemlidir. Aksi takdirde, motor hasarı gibi daha ciddi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam merhaba. Buna yakın bi sorun bendede oldu. Araç yüksek hıza çıkınca eksoz tarafı ısınıyo ve orda ısı sensörü gibi bişey arızalıymış. Özel servis arkadaşım düzeltti. Özel serviste bu sensöre 500 tl vermiştim iki ay önce. Yani benimki turboyla alakalı değildi ama anlattıklarınızın aynısıydı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.