Şimdi Ara

Mercedes c200d pismanligi ve mercedes firmasina yakismayan tutum (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
7
Favori
14.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Geçmiş olsun sonuna kadar devam edin
  • Metin054 M kullanıcısına yanıt
    Silindirde bisey yoksa 4. piston basi kolu segmanlari kepi falan degisir olur biter hicbir eksiklik sorunda cikarmaz kasmayin boyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 90'lı yılların ortalarına kadar her araç firması kendi motorunu kaportasını ıvırını zıvırını kendi üretir montaj dahil kendisi yapar sonra satardı.
    ne zamanki, çin denen lanet ülkenin dünya piyasasına girmesiyle, büyük araba firmaları orada fabrika açmaya ve orada üretim yapmaya başladı.
    daha sonra, firmalar birbirlerine motor üretmeye, kaporta üretmeye ya da montajı başka araba firmalarında yapmaya başladığında işin suyu çıkmaya başladı.

bakınız, 90-91-92 model e200 gibi modeller, safkan alman malıdır. tank gibi sağlam ve kolay kolay arıza yapmayan modellerdir.
    şu an bakın koskoca mercedes bile, motoru kaportayı başka yerlerde ürettiriyor.
    renault motorunu c200'e koyuyor.
    ne kadar sağlamda dese, eski safkan almanların yerini tutmuyor.

işte kapitalist dünyanın ve para kazanma hırsının geldiği son nokta bu olsa gerek...

benim aracım partner teppe.
    arabanın şasesinde citroen amblemi var:)

tamam ortak üretim ama hepten işin cılkı çıktı artık...

• hakkını ara abi o kadar para veriyorsunuz 21.000 km'de aracın pistonu mu yamulur Allah aşkına.
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Bmw mi müşteri memnuniyeti olarak 1 numara ? Yapmayın allah aşkına

• john mclane kullanıcısına yanıt
    Bazı örnekleriniz doğru ancak aracınızda Citroen logosu zaten olmak zorunda PSA yanı peugeot Sociele anonyme kısaltmasi Citroen in mali krize girmesinden sonra Peugeot tarafından satın alındığı icin artık birler o yüzden yanlış anlasilma olmasın ama dediğiniz konuda aracınız Türkiye de karsan firması ile ortak üretiliyor o konuda size katılıyorum safkan Fransız değil ancak firmalar artık yeniden kendilerine geliyor misal 1.6 tdci ford motoru aslında psa nin motoru yıllarca küçük değişiklikle Ford araçlarında kullandı 1.3 Fiat motorunu da Opel kullandı ama şimdi markalar kendi motorlarını yeniden kullanmaya başlıyor 1.6 136hp dizel Opel kendi motoru , 1.5 litre olarak üretilmeye baslanan yeni Ford motoru da kendine ait

• Aracın ne şartlarda kullanıldığını bilmeden yorum yapmak bence yanlış kaldıki bir piston yüzünden komple araç veya motor yenilenmez..Dizel araç kullanmak kişiden kişiye farklılık gösterir aracı devirli kullanıp kullanmadığı fazla yüklenip gereksiz yerde motoru sıkıştırmak gibi türlü etmenleride dahil etmek gerekir işin içine..Dizel araçlar benzinliden yüksek tork üretir kaldıki aşırı sıcak bir havada veya dik bir rampada ani kararsız bir yüklenme krank ve buna bağlı olan pistonlar üzerindeki baskıyı arttırıcaktır devirsiz kullanımda bir müddet sonra pistonların stres ve baskıya bağlı zarar görme eğilimi ortaya çıkabilir bahsettiğim husus tamamen araç kullanım alışkanlıklarımızla ilgilidir..
  • Sol ayağı alçılı bir kardeş vardı oda baya uğraşmıştı arabasıyla geçmiş olsun

• ezicioyuncu kullanıcısına yanıt
    hocam, zaten psa olduğunu biliyorum.
    benim demek istediğim ortak üretimin bana göre de cılkı çıktı.
    bir tek marka ve amblem değişik. geri kalan herşey bire bir aynı:)
  • Boş tartışmayı geçin , Mercedesin dCi motorlu arabaları BMW nin hiç bir modeliyle karşılaştırılamaz. Aksini idda eden fanatiktir.
  • Kasinmak buna denir heralde.

Adamlar yapacak mis gibi bineceksin eskisi gibi daha ne istiyorsun anlamadimki. Mekanik bu binde bir olan seyler adamlar yapmiyoruzda demiyor. Araba degisimi motor degisimi ne yahu sanki blok catladi kaynak yapacaz dediler alti ustu kolyatak 1 adet piston degisecek.

Simdi isin yoksa yillarca mahkemeyle ugras aracsiz kal vallahi kasinti.

• Metin054 M kullanıcısına yanıt
    Burada işiniz zor diyenlere falan inanmayın hocam, kanunen sonuna kadar haklısınız. Bir arkadaşta bahsetmiş zaten seçimlik haklarınızdan. Eğer sorun üretimden kaynaklananan bir ayıpsa değişim isteme hakkınız hukuken vardır. Diğer meslektaşımın da dediği gibi Allahtan hukuk fakülteleri var:)
  • Dedigim gibi motor degisimi sonrasi hicbir sorun kalmaz ortada hocam...10 yildir yilda 150 araba satiyorum ve bilmedigim konularda kesinlikle gorus bildirmem.
    Kimin ne dedigine inanmak size kalmis artik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metin054

quote:

Orijinalden alıntı: respect_89

Öncelikle büyük geçmiş olsun. Fakat komple araç değişimi istemek biraz abartı olmuş. Komple motorun değişmesi uygun olan yaklaşım her iki taraf için de.

zaten baslangicta benim aracima sandik motor takin siz yolunuza ben yoluma diye teklif ettim.. Fakat biz motor degisiklini gerektircek bir hasar ongormuyoruz piston ve motor acilacagindan dolayi bir takim segman degisikligiyle bu ariza giderecegiz diye bir cevap alinca anllattigim gibi hukuki yollara basvurdum hukuki surecte de az once saydigim tercih hakkiniz oluyor bundan dolayi tamirati kabul edemeyecegimden arac degisimi ve para iadesi istiyecegimi dile getirdim..
    Yoksa burdaki amac hazir acigini bulmusken aracimi sifirlayayim piskinligi degil kesinlikle 😏

Hocam çok geçmiş olsun. Öncelikle sandık motor takılmış olsaydı aracın değeri düşecekti satmak hiç kolay olmayacaktı. inşallah tamamen değiştirirler diyeceğim ama bu saatten sonra heralde binmezsiniz.

• iyi akşamlar, geçen sürede bir gelişme oldu mu?
  • Mercedeste bu duruma geldiyse tamam,gecenlerde buna benzer cok sorunlu bir c kullanicisi daha vardi.Bu ülkede bir yerden hizmet alirken illa araya birilerini sokmak lazim.

• quote:

Orijinalden alıntı: juke sero

Nissanlarda olunca almayın aldırmayın konusu açılıyor. Mb de olunca sut dolmuş kedi gibisiniz.

Almayın artık dci larda belirli kronik arıza durumu var. Ancak bu genele nispeten az.

kaşkai aldık adını telaffuz edemediğim model..)

turbo arızası verdi biraz araştırdık aldıktan sonra nerdeyse kronik bir sorun..

320 i aldık ondada peugeotun motoru var..

asıl üzücü olan özellikle mercedes ve bmv nin orjinal motorunu kullanamadığı lego tarzı araçlarda kustuğu ve tutmadığı..

vergi sistemi.
  • Türk milleti hakkını aramıyor demek doğru değil.millet hakkını aramasın ,sermayeye kul köle olsun diye hak aramayı marsa gitmek kadar zorlaştıran kanunları yapanları saygıyla anıyorum. aynı sorun bir alman vatandaşının başına gelse 1 dakikada çözülüyor ama bir türkün başına gelse kanser ediyor

• quote:

Orijinalden alıntı: AutoTestPilot

Bu konuyu acan arkadasa baska forumlarda ve ilgili mercedes servisinde akil hastasi diyorlarmis. Hatta mercedes servisi davasinda bu konunun uzerine gidiyormus hastane raporu vs seklinde...

Eger dogruysa, Allah akil fikir versin...

Sende nasıl bir Mercedes fanligi var

• Link atarsan daha iyi olr

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.