Şimdi Ara

Mercedes c200d pismanligi ve mercedes firmasina yakismayan tutum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
7
Favori
14.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oncelikle ; Herkese hayirli bayramlar..

Temmuz 2015 te 2015 model c200d almak gibi bir hata yaptim.. Aracim 21 bin km de seyir halindeyken nedensiz ariza isigi yanmaksizin stop etti.. Servisten aldigim cevap turbonun parcalanmasi ve bu parcalanmadan dolayi motor 4. Pistonunda yamulma oldugu oldu.. Turboyu degistireceklerini ama motor degisikligine gerek olmadigi sadece piston kolunun degistirilecegi gibi sacma bir cevap aldim.. Aracimin 21 bin km 7 aylik bir arac oldugunu motor tabmiratindan dogacak olan deger kaybindan dolayi hic bir tamirati kabul etmeyecegimi arac degisimi istedigimi ilettim.. Ama benim iznime gerek duymadan onlarin tamirati yapacaklarini araci tamirattan sonra teslim alip almayacagimin kendimin bilecegi is oldugu gibi sacma sapan bir cevapla karsi karsiya kaldim.. Yazili olarak hasar raporu istememe ragmen veremeyeceklerini solediklerinde direk olarak bilirkisi talep edip rapor tutturdum.. Bilirkisi raporunda ozet olarak kullanici hatasi olmadigi parca uretim hatasi oldugu yazildi.. Aracimi tamir ettirmeyip arizali bir sekilde geri alip kendime ait garaja cekip hukuki yollara basvurdum.. Olay ve olabilecek sonuclariyla alakali yorum fikir ve dusunceleriniz benim paylasirsani sevinirim..

Saygilarimla..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Link atarsan daha iyi olr
    Motorda yapılan rektifiye işlemi farklıdır, sadece 1 adet piston kolunun değişimi farklıdır. Rektifiye demek motorun silindirlerin yanma odalarının honlama çizgilerinin yeniden oluşturulması, bloğa gömlek çakılması yada pistonların 1 büyük boyut ölçüsünde olanla değiştirilmesi, silindir üst kapağının işlem görmesi gibi bir dolu işlemi ve yenilemeyi kapsar.
    Ancak konuyu açanın belirttiğine göre turbo arızası nedeniyle oluşan arıza neticesinde motorda sadece bir piston kolunda değişim yapılacağı söylenmiş. Bu işlemi rektifiye olarak değerlendirmek mümkün değildir. Bu kadar küçük bir motor arızası nedeniyle komple motor yenilenmez. Bir adet piston kolu değişimi motorun ilerideki ömrü açısından herhangi bir sıkıntıya neden olmaz.
    Ayrıca burada bazı forum kullanıcıları aracın ayıplı mal olarak değerlendirilebileceğini yazmış. Bu fikre katılmıyorum çünkü araç 21.000 km yol yapmış. Eğer sözü geçen arıza ilk 1000 bilemedin 2000 km civarında olmuş olsa ayıplı mal olarak değerlendirilebilir.
    Bir yığın farklı parçanın bir araya gelmesiyle çalışan bir otomobilde tüm parçaların ömrünün sonuna kadar sorunsuz şekilde çalışmasını bekleyemezsiniz. Zaten garanti kapsamı da bunun için vardır. Parçalardan herhangi biri ömrünü olması gerekenden daha kısa sürede tamamlaması yada arızalanması durumunda ilgili parça ücretsiz olarak değiştirilir yada tamir edilir.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Mercedes C200d Sahiplerinin Yaşadığı Kronik Sorunlar ve Mercedes'in Uygunsuz Tutumu

Mercedes C200d, lüks ve performansa önem veren sürücüler arasında popüler bir modeldir. Ancak, bazı sahipler, araçlarında kronik sorunlar yaşadıklarını bildirmişlerdir. Bu sorunlar arasında "c200d kronik sorunlar" veya "c200d bluetec kronik sorunları" olarak da bilinen aşağıdaki hususlar yer almaktadır:

• Motor Sorunları: C200d'nin 2.1 litrelik dizel motoru, erken arızalara ve yüksek bakım maliyetlerine yol açabilecek çeşitli sorunlara meyillidir.
    • Enjektör Arızaları: Enjektör arızaları, güç kaybına, rölantide düzensiz çalışmaya ve artan yakıt tüketimine neden olabilir.
    • Turbo Sorunları: Turboşarj sistemindeki sorunlar, güç kaybına ve motor hasarına yol açabilir.
    • Emisyon Kontrol Sorunları: C200d'deki emisyon kontrol sistemleri, arızalara ve aracın emisyon standartlarını karşılayamamasına neden olabilir.

Bu kronik sorunlar, C200d sahiplerinin hayal kırıklığına uğramasına ve güvenilirlik sorunları yaşamalarına yol açmıştır. Daha da kötüsü, birçok kişi Mercedes'in bu sorunları çözmek için yeterince çaba göstermediğini ve müşterilerini uygunsuz bir şekilde idare ettiğini bildirmiştir.

C200d sahipleri, araçlarının "w205 c200d kronik sorunlar" konusunu çevrimiçi forumlarda ve sosyal medyada tartışmışlardır. Ayrıca, "mercedes c200 kronik sorunlar" ve "c200 kronik sorunlar" aramaları yoluyla bilgi aramışlardır.

Bu sorunların, Mercedes'in lüks marka imajına zarar verdiği ve müşteri memnuniyetini azalttığı açıktır. Mercedes, C200d sahiplerinin endişelerini gidermek ve onlara güvenilir ve güvenli araçlar sağlamak için adımlar atmalıdır. Aksi takdirde, markanın itibarı daha da zarar görebilir ve müşteriler başka üreticilere yönelebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Selamlar tekrardan

• Bu konu tutar, bu pilav daha çok su kaldırır

Öncelikle geçmiş olsun, bir hevesle aldığınız premium bir aracın böyle bir arıza vermesi can sıkıcı.

Hukuki anlamda çok mantıklı adımlar atmışsınız, kutlarım. Araca dokundurmayın. İhtiyacınız olduğu dönemlerde faturalandırmak şartıyla uzun dönemli de olabilecek şekilde araç kiralayabilirsiniz. Dava sonunda bunu da faiziyle alırsınız. Normal hukuki prosedür hakkında uzman değilim, fakat süreç ihtarname-dava şeklinde ilerliyor. Kesin kazanırsınız diye düşünüyorum. Bu noktaya gelmeden muhtemelen size, aracınızı piyasa fiyatının altında bir bedelle almak isteyeceklerdir, yeni arabaya ise fahiş fiyat çekeceklerdir. Bunlar basit oyunlar elbette. Mantıklı bir teklif gelirse de kabul etmeniz lehinize olacaktır.

• Forumda böyle bir konu daha var belki incelemişsinizdir.Anlaşılan bu w205 kasa sıkıntılı epey.Geçmiş olsun..
  • Geçmiş olsun

• Aytürk kullanıcısına yanıt
    Mercedes benz turk as ve muhatap oldugum yetkili servise oncelikle iadeyi taahahutlu olarak yazildi bir cevap alinamadi ardindan ihtarname gonderildi.. Ayriyetten gonderilen iadei tahahutlu mektuplari ve ihtarnameleri yeminli tercumanla almancaya cevirtip daimler merkeze iadei tahahutlu postalandi.. Fakat ilgimi ceken konu bu konularda cok titiz ola. Almanlarin suana kadar hic bir donus yapmamasi.. Dediginiz gibi bayram oncesi yetkili servis tarafindan aranip buyrun bir araciniza fiyat bicelim sizde yeni bir arac alin diye bi teklif sunuldu.. Fakat reddettim.. Anlamadigim sey su mercedes gibi bir firmanin kendileri icin uc kurusluk bir durumda mahkemeye kadar goturmek zorunda birakmasini anlamiyorum.. Anlamadigim bir sekilde mercedes turk as tarafindan bir bezdirme politikasi uygulanmakta..

• Geçmiş olsun…
    Ayrıca diğer mercedes c serisi konusu

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=110862690&p=1&anchorToGo=110862690#110862690

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Metin054 M kullanıcısına yanıt
    Bilinç için tekrar kutlarım. Anlamayacak bir durum yok aslında. Türk Milleti olarak otoriteye baş eğmeye, hakkımızı aramamaya o kadar yatkın, o kadar koyun bir toplumuz ki, sorun yaşayan insanların %40'ı kanuni hakkını aramasa adamlar binlerce lira kar ediyor. Yani yokuş yaparak oltayı atıyor, kabul edeni kar sayıyor.

Keşke tekliflerine baksaydınız, belki mantıklı bir rakamla gelirlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aytürk -- 7 Temmuz 2016; 2:18:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Keyif,yalnız gitmez

Geçmiş olsun…
    Ayrıca diğer mercedes c serisi konusu

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=110862690&p=1&anchorToGo=110862690#110862690

Aynen zaten google da bu modelle alakali bir sorunu olan varmi diye ararken arkadasimizin olayina denk geldim bu vesileyle forumunuza uye olup konuyu paylasmak ve fikirlerinizi ogrenmek istedim..

• Gerçek bir hukuk devleti olsaydık bu tarz bezdirme, savsaklama olaylarına bile girisemezlerdi, hakkınızı aranabilecek tüm yollarla arıyorsunuz, kesin sonuç alacağınız dusunuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Bilinç için tekrar kutlarım. Anlamayacak bir durum yok aslında. Türk Milleti olarak otoriteye baş eğmeye, hakkımızı aramamaya o kadar yatkın, o kadar koyun bir toplumuz ki, sorun yaşayan insanların %40'ı kanuni hakkını aramasa adamlar binlerce lira kar ediyor. Yani yokuş yaparak oltayı atıyor, kabul edeni kar sayıyor.

Keşke tekliflerine baksaydınız, belki mantıklı bir rakamla gelirlerdi.

Tekliflerini dinlememin sebebi esasinda direk sizin anlatmaya calistiniz sey.. Sonuc olarak makul bir fiyat verseler bile hakketmedikleri sekilde ayni model arac icin ustune para isteyecekler hadi onu gectim model yili farkina sayilabilcek makul bir para kabul edilebilir diyelim.. fakat benim 3 aydir aracsiz kalmam odedigimi parayla servis kapilarinda ve mercedes turk as de calisan kendini sanki daimler ag nin ceosu zanneden insanlarin tavirlarini cekmemin karsiligi ne olacak? Kabul edebilcegim tek sey arac degisimi veya para iadesi.. Zaten tuketici kanunu cok acik ayipli mallarda tercih hakki uretici deil tuketicedir diyor bu tercih haklarida tamirat degisim ve para iadesi olarak belirtiliyor
    Bende tercih hakkimi degisim para iadesin yana kullanip sonuna kadar hakkimi savunmaya calisacagim ki sizinde dediginiz gibi insanlari hicbirsey bilmez anlamaz herseyi kendilerinin bildigini iddaa edenlere gucum ve tc hukuku el verdigince bir ders vermeye calisacagim

• Geçmiş olsun.Bmw alın diye bas bas bağırıyoruz.Hem araçalrı daha fiyat/performans ürünü bunun yanında bir mercedesin asla veremeyeceği kadar zevkli sürüleri var.Üstelik müşteri memnuniyeti konusunda tr'de 1 Numaralar..
  • Öncelikle büyük geçmiş olsun. Fakat komple araç değişimi istemek biraz abartı olmuş. Komple motorun değişmesi uygun olan yaklaşım her iki taraf için de.

• quote:

Orijinalden alıntı: respect_89

Öncelikle büyük geçmiş olsun. Fakat komple araç değişimi istemek biraz abartı olmuş. Komple motorun değişmesi uygun olan yaklaşım her iki taraf için de.

zaten baslangicta benim aracima sandik motor takin siz yolunuza ben yoluma diye teklif ettim.. Fakat biz motor degisiklini gerektircek bir hasar ongormuyoruz piston ve motor acilacagindan dolayi bir takim segman degisikligiyle bu ariza giderecegiz diye bir cevap alinca anllattigim gibi hukuki yollara basvurdum hukuki surecte de az once saydigim tercih hakkiniz oluyor bundan dolayi tamirati kabul edemeyecegimden arac degisimi ve para iadesi istiyecegimi dile getirdim..
    Yoksa burdaki amac hazir acigini bulmusken aracimi sifirlayayim piskinligi degil kesinlikle 😏

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metin054

Mercedes benz turk as ve muhatap oldugum yetkili servise oncelikle iadeyi taahahutlu olarak yazildi bir cevap alinamadi ardindan ihtarname gonderildi.. Ayriyetten gonderilen iadei tahahutlu mektuplari ve ihtarnameleri yeminli tercumanla almancaya cevirtip daimler merkeze iadei tahahutlu postalandi.. Fakat ilgimi ceken konu bu konularda cok titiz ola. Almanlarin suana kadar hic bir donus yapmamasi.. Dediginiz gibi bayram oncesi yetkili servis tarafindan aranip buyrun bir araciniza fiyat bicelim sizde yeni bir arac alin diye bi teklif sunuldu.. Fakat reddettim.. Anlamadigim sey su mercedes gibi bir firmanin kendileri icin uc kurusluk bir durumda mahkemeye kadar goturmek zorunda birakmasini anlamiyorum.. Anlamadigim bir sekilde mercedes turk as tarafindan bir bezdirme politikasi uygulanmakta..

Hocam 99 yilinda alinan bir porschenin acilmis davasi vardi satin alan kisi sizinkine benzer bir arizayla karsilasip servise yaptiriyor ve bu durum 3 defa aynen tekrarliyor sonra satin alan kisi ayipli mal oldugunu iddia edip dava ediyor dava yargitaya kadar uzaniyor mahkeme direniyor falan cok uzun bir dava idi 2006 da sonuclanmisti sanirsam yani onu almak öyle kolay bir iş degil

• Kesinlikle haklisin bende bu tarz bir girisime girerken biraz arastirma yaptim emsal dosyalara baktim.. Avukatlara danistim.. Dediginiz dogru olmakla birlikte suan ki hukuk sistemimiz icinde tuketici mahkemeleri denilen bir kavram var.. Yani eskiden direk sulh mahkemelerine acilan bu tarz ayipli mal davalari artik gene sulh mahkemelerine ama tuketici mahkemeleri kanaliyla aciliyor.. Tuk. Mah. Bir hakem heyeti aratip ayipli mal olup olmadigini karar verdikten sonra karari vermek uzere sulh mahkemelerine gonderiyor dosyayi.. Yani anlatmaya calistigim tuk. Mah. Sayesinde surec eskisinden daha hizli yuruyor.. Tabiki bunun demem deki amac ben davayi kazanacagim yada kisa surede bitecek demeye calismam deil.. belki uzun surcektir belki kaybetcegimdir fakat inandigim seyi arkasinda durmaya caliscam sadece..

• merso eski merso değil kesinlikle

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olayın benzerini bmw ile yaşadım.

Aracın onarımını yaptırmamakla iyi yapmışsınız. Çünkü bilirkişinin raporu yeterli olmuyor. Ben maalesef Türkiye'yi "madurdan ve haklıdan yana" bir ülke olarak gördüğüm için o zamanlar, rapor yeterli olur demiştim ve onarımını yaptırmıştım aracın.

%100 sonuç alacağınızdan eminim.

Bu arada aracın kaskosu var mıydı? Sıfır araç olduğu için kaskonuz bu tür şeyleri de kapsıyor olabilir bakmanızda yarar var.
  • Mercedeste her zaman makyaji bekliceksin derim her zaman. Makyajla birlikte 0 sorun olarak yoluna devam edicektir w205 tipki w211 de oldugu gibi. Bu arada gecmis olsun, hakkinizi arayin.

• qlaw Q kullanıcısına yanıt
    O Porsche vakıası emsal karar niteliğinde haliyle artık öylesine uzun yargılamalar da olmuyor, bugün borçlar hukuku derslerinde bile hep örneği verilen bir karardır.

Şöyle küçük bir değerlendirme yaparsak bir aracın motor aksamı özellikle de bu fiyat bandında bir aracın motor aksamındaki oynamalar büyük fark yaratacaktır.
    Ortada gizli ayıp içeren bir ürün var; tüketici, seçimlik hakkını da kullanır, ayıplı malın neden olduğu zararın tazminini de ister. Haliyle yüksek ihtimal davayı kazanacaksınız ve kiralık araç masraflarını da alacaksınız (yalnız burada kiralık aracın fiyatı da önemli hakimden hakime de değişecek bir durum olsa da hakimin bazısı yüksek bulabilir, bazısı ise ilgili eşyanın sağladığı yararı bizzat sağlayabilme halini arar ki doktrinde de genelde bizzat sağlama durumu söz konusu, yani bir c sınıfı kira bedelini bir hakim kabul edebilir ancak başka bir hakim bedelin indirilerek verilmesi kararı verebilir).
    Porsche kararında ise ücretsiz değiştirmeye hükmedilmiş ancak davanın sonuçlanma tarihi dolaylısıyla benzeri bulunmayacağı için satıcı ilgili modeli bulamazsa rayiç değer üzerinden tahsili kabul edilmiştir, dolayısıyla bu olayda yargılanmanın daha kısa sürmesi öngörüleceğinden ve bir Porsche'ye göre daha çok bulunabilir bir araç olduğundan ayıpsız benzeri ile değiştirme kararı çıkması olası. Ancak bir şeye dikkat etmek lazım porsche kararında tamir işlemine karşın arızaların giderilmediği diye gerekçelendirme var bu noktada hakim onarım kararı da verebilir aklınızda bulunsun, tabi onarım kararında muhtemelen motorun komple yenisi ile değiştirilmesi çıkacaktır, o noktadan üzülmezsiniz diyebilirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.