Şimdi Ara

Mercedes kapı kilitlemede yarım korna sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
15.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mercedes kapı kilitleme esnasında yarım korna sesi ile kapılar kitleniyor bu uygulamayı başka araçlarda da kullanabilirmiyiz bilgisi olan varmıdır.

Saygılar

• hocam hayatımda gördüğüm en amele bir uygulama.. bizim burdada var sitede son model bi mercedes kapı kilitlemede yarım korna çalışıyo.. ben hayatımda mercedesten bu kadar amele bu hareket beklemezdim.. aynısını şahinciler yapsaydı dalga geçerdik ama mercedes yapınca ses yok.. ya sanki ''kapıları kornaya bağlayayım da ses çıksın, alarm höparlörü alacak param yok usta sen onu kornaya bağla'' der gibi olan bir uygulama gibi geliyor bana... geçen arkadaşım geldi sonradan alarm taktırmış kapıları kapatınca vuhiiytt diye ses çıkartıyor vallahi mercedesten bi kat daha güzel.. artı mercedeste tam korna sesi çıksa bi nebze daha iyi olurdu.. korna çalayım mı çalmayayım mı arasında.. çok çok saçma.. mercedes alsam iptal ederim o özelliği.. amele gibi ya..
  • Dostum Öyle Br cevap yazmışınızki varya mercedesten soğudum : )

valla bana hoş geldi birde AVM de araç bulma gibi bir çok işe yarayabilir ben arıyorum şahsen bilen duyan yardımcı olacak varsa sakın ameleyim sanmasın zevkler ve renkler tarttışılmaz ayrıca aracınız nedir onuda merak ettim ...
  • aynı sistem kendi aracımda da var 2011 LTT bence çok güzel kapıların kitlendiğini sesli olarak uyarı veriyor.
  • kapılar kitlenince ses çıkması opsiyon. yani ister açabiliyorsunuz ister kapatıyorsunuz bu özelliği. yani o korna sesini duymak zorunda değilsiniz.
    aksine o ses çok iyi bir ses, çünkü kapıları kitleme düğmesine bastıgınızda kapının birisi açık kalmıs olabilir. o zaman sesi duymuyorsunuz ve kıllanıyorsunuz.
    otoparklarda birçok araç kumandasını jammer gibi kullanıp aracını kitleyemeyen insanların soyulma haberlerini okuyoruz. bence bu ses oldukça güvenli.
    kapılar kitlendiğinde 3 kez korna sesi çıkıyor. açılırken 1 .
  • ben sinyallare bakarak da anlayabiliyorum o dediğinizi :)
  • Sağolsun Honda bu sistem yerine kapılar kilitlendiğinde 'tık' diye ses çıkartarak bu sorunu çözmüş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASTRA KORNA ÇALIŞMAMASI
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence çok hoş bi özellik. Dandik alarmlar dahil Cenmaxlarda dahil o viyk viyk sesinden çok daha düzgün bi ses. En azından rahatsız etmiyor. Zaten mercedesin kornalarıda kalın bi ses olduğundan gayet hoş oluyor.

Şu kumandaların Jammer kullanılması durumdada resmen ağzım açık kaldı

@Kaygerya
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

Sağolsun Honda bu sistem yerine kapılar kilitlendiğinde 'tık' diye ses çıkartarak bu sorunu çözmüş.

dostum güldürdün çoğu yeni arabada var bu lineada sanki biryere çarpmış gibi çıkıyor (eski linea kulanıcısı)
  • Honda'daki öyle bir durum ki arabanın altına kedi falan girince kapıları kilitliyorum korkudan çıkıyor alttan.
  • bence çok banal bi özellik.. mercedes yaptı diye hemen beğenin her şeyi.. yahu kalın ses alarmlar var.. vik vik yapanları demiyorum.. cuk cuk yapanlar kapıları kapatınca çokta lüks bir ses tonu bence o ses.. ayrı bi hava katıyor arabaya.. mercedesin ki garip kapıları kitleyince korna tam çalıp açlmamak arasında bi ses çıkartıyor sanki gece sessiz bi yerde korna ile birine selam vermek istersiniz ses olmasın diye kornaya elinizi vurur çekersiniz ya hızlı dıd yapar ya öyle geliyo bana.. artı mercedes bunu kornaya bağlaması amele geldi bana.. yani onun için farklı lüks ses çıkartan bi alarm kornaları gibi bi korna taksaydı ayrıca( konna dediğime bakmayın höparlör yani) bende zamanında 98 corolla vardı kapıların birisi tam kapanmadıysa sinyaller peşpeşe sellektör yapar gibi 3 kez yanıp sonunda farklı ses veriyoru, o zaman diyorum kapıların biri açık diye.. tüm kapılar kapalı oluncada iki kere sinyalleri yakıp tek ses alarm veriyordu.. yani deme o ki beyler bu işleri abartmayın.. ha ayrıca kornam kalın kornadır. tok sesli korna. istesem çok rahat yaparım o özelliği arabaya.. ben arabaya şunu yapmak istiyorum yakında: kapıları açınca gece ise farları yakacak araba 50saniye falan. gece park yapıncada kapıları kitleyince farlar 50 saniye daha yanacak.. artı tünele girince farlar kendiliğinden yanacak.. beyni var bu işleri yapan 50 tl alıp takacağım.. mercedeste jettanın fulllerinde fluencenin fullerinde var bu özellik.. halbuki çokta basit bişi.. hele hele bu korna işi komik ya.. kapıları kapat korna çalsın

arabam 2001 toledo sport.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poyraz5561 -- 15 Haziran 2013; 17:18:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

Honda'daki öyle bir durum ki arabanın altına kedi falan girince kapıları kilitliyorum korkudan çıkıyor alttan.

• Hocam korna değil de alarm ile de yapılabiliyor. Bence pek matah bi uygulama değil
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    İyi akşamlar bende de 2012 w204 1.6 var kapıları kilitlediğimde 3 kere korna ve kapıları açtığımda 1 kere korna çalmasını ayarlayabilirmiyiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.