Şimdi Ara

Merkezi Yerleştirme Puanı ile Bölüm Değiştirme (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
20
Favori
63.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Janičari

yurtdisindan gelen ogrenciler icn yonetmelik var mi peki ? ben ne yapacagim ?

Bu sistemden yararlanamazsın elinde bir puan olması lazım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben bu yil üniversiteye yerleştim ama kayıt olmadım daha hiçbir donem eğitimi almadan dilekçeyle başka bir üniversiteye (puanım yetiyor) yatay geçiş yapıp 1.sunıfa oradan başlayabilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eostre

quote:

Orijinalden alıntı: Janičari

yurtdisindan gelen ogrenciler icn yonetmelik var mi peki ? ben ne yapacagim ?

Bu sistemden yararlanamazsın elinde bir puan olması lazım

Hmm,peki oraya gelince arastiracagim,gerekirse sinava giririm,tesekkurler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: irsad26

Arkadaşlar ben bu yil üniversiteye yerleştim ama kayıt olmadım daha hiçbir donem eğitimi almadan dilekçeyle başka bir üniversiteye (puanım yetiyor) yatay geçiş yapıp 1.sunıfa oradan başlayabilir miyim?

1 sene okumak zorundasın. Senem boş geçmesin istiyorsan hazırlık oku. Ya da çok istemediğin bi yer tuttuysa kaydını dondurup 1 sene çalışabilirsin. Ama 1 sene öğrenci olman lazım.
  • Merhaba. Öncelikle benim bu konudan bu sitede daha yeni haberim oldu ve geç kalmış olmaktan korkuyorum.Bu konuda bilgisi olan bana yardımcı olabilirse çok sevinirim.
    Ben hazırlık sınıfı okudum bu senede birinci sınıfı bitirdim ama bölümümden memnun değilim.
    Yani 2012 yılında yerleştim yani benim için geçmiş mi oluyor bu durum?
    Eğer hala başvuru yapabiliyorsam ne zaman başvuru yapabilirim?
    Ben okuduğum üniversitede başka bir bölüme geçiş yapmak istiyorum.
    Birde ben 2012 yerleştim hangi yılın taban puanını esas almalıyım araştırdım bazıları yerleştiğin sene diyor bazıları da bir yıl sonraki sene yada bu yılın taban puanları mı?
    Yardımcı olun lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elifselvi

Merhaba. Öncelikle benim bu konudan bu sitede daha yeni haberim oldu ve geç kalmış olmaktan korkuyorum.Bu konuda bilgisi olan bana yardımcı olabilirse çok sevinirim.
    Ben hazırlık sınıfı okudum bu senede birinci sınıfı bitirdim ama bölümümden memnun değilim.
    Yani 2012 yılında yerleştim yani benim için geçmiş mi oluyor bu durum?
    Eğer hala başvuru yapabiliyorsam ne zaman başvuru yapabilirim?
    Ben okuduğum üniversitede başka bir bölüme geçiş yapmak istiyorum.
    Birde ben 2012 yerleştim hangi yılın taban puanını esas almalıyım araştırdım bazıları yerleştiğin sene diyor bazıları da bir yıl sonraki sene yada bu yılın taban puanları mı?
    Yardımcı olun lütfen.

Geçişler Ağustos 29 una kadar başvuru yapabilirsin.2012 senesi ÖSYM puanlarına bakıcaksın.

• 7nbitirdin 7 kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Tek yanıt hakkım olarak siz kaldığınız için minnettarım :) durum hayli karışık. Hemen soruyorum. Geçen yıl DGS ile Konya'ya geçiş yaptım. Devam zorunluluğu vardı sınıfı geçemedim. Bu yıl merkezi yerleştirme ile yatay geçiş yapmak istiyorum. Güzel sanatlar okuyorum. Gazi'ye geçmek istiyorum. Sorun şu ki Gazı 2014/2015 yatay geçiş yönetmeliğinde DGS öğrencilerinin kabul edilmediğini yayınlamış. YÖK başka Gazi başka. Yahut ben bilgi kirliliği içindeyim. Sorum, 2013 DGS ile geçiş yaptım. Şimdi tekrar yatay geçiş yapacağım. Her üniversitr merkezi puanla alınan yatay geçişte kontenjan açmak zorunda mı yoksa inisiyatifine mi kalıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: zeybet

Merhaba. Tek yanıt hakkım olarak siz kaldığınız için minnettarım :) durum hayli karışık. Hemen soruyorum. Geçen yıl DGS ile Konya'ya geçiş yaptım. Devam zorunluluğu vardı sınıfı geçemedim. Bu yıl merkezi yerleştirme ile yatay geçiş yapmak istiyorum. Güzel sanatlar okuyorum. Gazi'ye geçmek istiyorum. Sorun şu ki Gazı 2014/2015 yatay geçiş yönetmeliğinde DGS öğrencilerinin kabul edilmediğini yayınlamış. YÖK başka Gazi başka. Yahut ben bilgi kirliliği içindeyim. Sorum, 2013 DGS ile geçiş yaptım. Şimdi tekrar yatay geçiş yapacağım. Her üniversitr merkezi puanla alınan yatay geçişte kontenjan açmak zorunda mı yoksa inisiyatifine mi kalıyor?

İşte onu takip etmeniz lazim hocam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip ettim ve de buldum. Ayın 18'inde başvurular başlıyor. En azından Gazi için bu bilgiye sahibim. Teşekkür ederim.

• Arkadaşlar şimdi ben geçen sene osmangazi din kültürü öğr. girdim fakat bölümden memnun değilim başka bölüme geçmek istiyorum ama alttan da bir hayli dersim var geçiş yapma hakkım var mı varsa alttan derslerim ne olucak kaçıncı sınıftan başlayacağım bilgisi olan bilgi verebilir mi
  • Arkadaşlar ben tercihlerde sırada hata yaptım ve sivas çıktı
    Okul 16'sında başlıyor ben üniversite puanı ile okulumu değiştirebilirmiyim acil cevaplarınızı bekliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: KiLLordie

Arkadaşlar ben tercihlerde sırada hata yaptım ve sivas çıktı
    Okul 16'sında başlıyor ben üniversite puanı ile okulumu değiştirebilirmiyim acil cevaplarınızı bekliyorum..

Bu sene başvuru süresi doldu,ayrıca hazırlıkta geçen sürede dahil olmak kaydıyla 1 yıl o okulda okuman şart.

• Hazırlık okumucam , Okulumu değiştirebilmem için 1 Sene o okulda kalmam şartmı ?
    Yani Dönem başında yada ortasında değiştiremiyorummu ?
  • Ben şimdi istesem üniversite ve bölüm değiştirebilir miyim şuan

• Merhaba ben 1. Sınıf psikoloji öğrencisiyim. Eğer başka okuldan bir pdr bölümüne geçmek istersem tekrar 1. Sınıftan mı başlayacağım yoksa verdiğim derslerden muaf sayılıp diğer dersleri alttan alarak 2. Sınıftan mı başlayacağım?

• merhaba ben kıbrıs yakın doguda okumaktayım hazırlıktayım şu an geçiş yapılabiliyor mu hazırlıkta bundan yeni haberim oldu aslında haberim vardı hazırlıkta da geçiş yapılabilir mi?
  • PSİKOLOJİM BOZULDU :S arkadaşlar ben 355 puanla MF-4 inşaat mühendisliği kazandım bu sene (2014). Ancak bölümü hiç sevmedim. hiç ilgi alakam yok. ygs-2 deki Fizyoterapiye geçmek istiyorum yani 2 yıllık olan sonra dgs ile 4 yıla tamamlarım. Ygs-2 puanım 418. Fizyoterapinin 2014 taban puanlarını çoğu üniversitede kazanabiliyorum. Ama geçiş yapabilir miyim yapamaz mıyım bilemiyorum? psikolojim çok kötü bu aralar. lütfen birileri olumlu bir cevap versin. geçmek istediğim üniversite akdeniz üniversitesi fizyoterapi (İÖ) puanı ise 380 dolaylarında.

Lütfen biri bişeyler yazsın.

Edit:Arkadaşlar şuan inşaat mühendisliğinde ortalamamı yüksek tutayım mı? yani geçiş için işe yarıyor mu? birde bahar yarıyılında geçiş yabalir miyim? yani sömesterde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iskocyali2 -- 13 Kasım 2014; 22:00:13 >
  • Kardes tanisiyomuyuz bnde ayni yil girisli ayni bolumdeyim ?

• arkadaşlar ben bu seneki üniversitemden pek memnun değilim seneye bölüm değiştirmeyi düşünüyorum 2 farklı bölüme geçiş yapabilir miyim ? ilk bölümden 4 puan ikinci bölümden 12 puan fazlayım ve %30 u düşünürsek 17 18 kişi alacaklar geçme ihtimalim yüksek mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tufann37

arkadaşlar ben bu seneki üniversitemden pek memnun değilim seneye bölüm değiştirmeyi düşünüyorum 2 farklı bölüme başvuru yapabilir miyim ? ilk bölümden 4 puan ikinci bölümden 12 puan fazlayım ve %30 u düşünürsek 17 18 kişi alacaklar geçme ihtimalim yüksek mi ?

2 farklı bölüme geçiş derken başvuru anlamında :)
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.