Şimdi Ara

Merkezi Yerleştirme Puanı ile Bölüm Değiştirme (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
20
Favori
63.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sen geçebildinmi acaba bende aynı durumdayım bu sene denicem şansımı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mettss

Sen geçebildinmi acaba bende aynı durumdayım bu sene denicem şansımı

Ben daha bu sene farklı bi üniye geçtim de sürekli de araştırıyodum ama öyle olmuyomuş puanın olduğu senede açılması lazım o bölümün de.

• beyler buyıl mekatronik kazandım bölüm değistirmek istiyorum sanırım ağustosta başlayacakmış başvurular buyıl da lysye girdim hangi puanım baz alınır geçen yıl mı bu yıl mı ?

• forever_life F kullanıcısına yanıt
    Şu an okuduğunuz okulu kazandığınız yılki puanlarınız baz alınır
  • investigation İ kullanıcısına yanıt
    hocam yani önümzdeki yıl ilk girdiğim puan ile tercih yapacağm size özelden bazı sorular sorabilirmiyim ?

Evet, hocam aynen öyle. Eğer, sorunuz özel değilse burdan sormanız, cevabını merak eden benzer durumda bulunan kişilere de yardımcı olabilmesi açısından önem taşır diye düşünüyorum. Nerden sorarsanız sorun, bildiğim bir konu ise cevaplamaktan memnun olurum.

haklısınız hocam burdan sorayım bilmeyen arkadaşlar benim gb yararlansın

Hocam ben bu yıl 1.sınıf okuyorum bu yaz yatay geçiş yapmak istiyorum
    1. 2016 taban puanları ilgilendirmiyor demi bu yıl benim girdiğim yılın taban puanları önemli benim için ?
    2.istediğim bölüme lisans/önlisans başvuru yapabilirmiyim müh okuyorum.
    3. obp puanım baz alınacak mı ?

Cevaplarsanız çok sevinirim benim için çok önemli hatalı tercih kurbanıyım lütfen yardımcı olurmusunuz

• Devlet üniversitesinden vakıf üniversitesine geçme prosedürü nedir?

%50 burslu bölüme puan yetiyor...

O hak ortadan kalkıyor mu yani burssuz mu kabul ediliyor...

Konu hakkında bilgi sahibi olanlar bilgilendirirse memnun olurum...

Not: TM1 den TM3 e geçiş...
  • Arkadaşlar bir soru sormak istiyorum Bilgisayar Mühendisliği %100 ingilizce okuyorum ve başka bir üniversiteye merkezi puanım ile geçiş planlıyorum sıralamam puanım tutuyor ancak alttan 2 dersim var mı bu sorun olur mu ve ders programlarını karşılaştırdım genel olarak aynı ancak ben ingilizce gördüm bu dersleri o dersler sayılır mı türkçe öğretime geçince
    Anlayışınıza teşekkür ederim. Konu hakkında az çok bilgi sahibi olduğumu söyleyebilirim. Ayrıca, yatay geçiş konusu müthiş sayıda rağbet görmekte. Gerek konudan, gerekse özelden oldukça fazla soru geliyor. Maksat işine yarayan faydalansın. Sizin veya başka bir arkadaşın cevabını bildiğim herhangi bir sorusu olursa seve seve cevap veririm. Sorunuza gelince :

1- Merkezi Yerleştirme Puanı ile yatay geçişte şu an kayıtlı olduğunuz okulu kazandığınız yılki YGS /LYS /DGS... Puanlarınız dikkate alınır.

2- Girdiğiniz yılki puan türlerinizin yeterli olması durumunda başvurabilirsiniz.

3- Merkezi Yerleştirme Puanı ile yatay geçişte OBP puanlarınız değerlendirmeye alınmaz.

• serbes S kullanıcısına yanıt
    Hocam, YÖK merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş kararında burs konusunu vakıf üniversitelerine bırakmış durumda. Bu konuda bazı üniversiteler (Nuh Naci Yazgan, Karatay) kazandığınız yılki puanınız hangi burslu programımıza yetiyorsa o oranda burs alırsınız diyor, bazıları (Başkent) ise yatay geçiş ile gelenlere burs vermeyiz diyor. Yukarıda belirtilen bazı üniversitelerden alınan şifahi bilginin doğruluğu teyide muhtaçtır.

• BonezCrusher01 kullanıcısına yanıt
    Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçişte alttan ders olması hiçbir şekilde engel değil. Muafiyet konusu ise geçiş yapılan okulun yönetim kurulunun inisiyatifinde...

yani kazandığım yıl ki puanım ham puan olarak mı değerlrndirilecek hocam. ozaman ygs puanım hiç bir yere yetmeyecek 40 puan eksik olursa.

Evet hocam, doğrudur. Bu arada bu dediğim sadece merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçişte geçerli, yanlışlık olmasın

• Bir sorum olacakti su an elektronik-elektronik mühendisligi 1. sinifim ama bölümümü degistirip ayni üniversitenin bilgisayar mühendisligi bolumune geçmek istiyorum.ygs ye girdim fakat bu sene yerlestirme puanım geçen seneden düsük gelecek gibi.Eger düsük gelirse geçen seneki yerlestirme puanım ile bölüm degistirebilirmiyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emree20 -- 28 Nisan 2016; 16:14:39 >
  • Mrb arkadaşlar, puanım yüksek geçeceğim bölümden. Türkçe programdan, kısmi ya da %100 ingilizceye geçişte dil yeterliliği istiyor. bunu biliyorum.

Fakat ben %30 ingilizce bölümüm'den, %30 ingilizce bölüme geçmek istiyorum itü'ye ve 4. sınıfım. hazırlık belgemde var 71 puan.

Herhangi bir sıkıntı çıkar mı, itü yü bilenler yazarsa sevinirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ben trakya üniversitesi makine mühendisliği hazırlık sınıfı öğrencisiyim. 2015 lys puanı ile yerleştim. Bu sene kırklareli üniversitesinde yazılım mühendisliği açılacakmış. Lys tercihleri bittikten sonra eğer sıralamam tutuyor ise bu bölüme geçiş yapabilir miyim?
  • emree20 kullanıcısına yanıt
    Evet, hocam. Geçen yılki puanınız, geçmeyi düşündüğünüz bölümün geçen yılki puanından yüksek ise olur.

• okokmenn O kullanıcısına yanıt
    2015 puanınız ile sadece, 2015 yılında öğrenci almış ve puanınız yeten yerlere başvurabilirsiniz

2016 ya geçiş yapmak istediğimde napmam gerekiyo ?
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.