Şimdi Ara

Merkezi Yerleştirme Puanı ile Bölüm Değiştirme (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
20
Favori
63.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle iyi günler arkadaşlar su an bu seneki başvuru süresi dolmuş galiba ama ben okuduğum fakültede çok mutsuzum seneye basvurursam bölümümüzde değiştirebiliyor muyum ve özel üniversitelerde bu %30luk kontenjanı acacakmi şimdiden cevaplayan herkese teşekkür ediyorum okulumu merak edenler cutipfuckk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok mu hiç yatay geçiş yapan ?
  • merhaba
    ben 2011 yılı girişliyim ve sadece 1.5 sene okula devam ettim şuan hala kaydım bulunmakta fakat gittiğim süre boyunca notlarım iyi değildi ben bölümümü beğenmiyorum ve değiştirmek istiyorum mesela ankara üni. fars dili bölümünde okuyorum ama yine ankara üni macar diline geçmek istiyorum sizce bu mümkün mü?
    yardımcı olursanız çok sevinirim
  • Arkadaslar ben merkezi yerlestirme puanimla marmara universitesine gecis yapmistim bahar yarilinda(2013-2014 egitim ogretim yilinda). Fakat ikinci ogretime gecis yapmistim. Ben 2012de ygs lysye girmistim puanim 352ydi siralamam 73 bindi. Girdigim universitede zorunlu hazirlik okuttular bize o yuzden 1 sene kaybi yasadim. 2012de puan olarak 358 ile kapamis marmara universitesinde siralama ise 67 bin. 2013 te puanlar dusmus ama ayni zamanda siralama da cok dusmus.(2013) 332 puanla 80 kusur binden kapadi. Onda sonraki sene de dusuk puanla ve siralamayla kapamis (2014). Yatay gecis yaptigim marmara universitesinde ikinci ogretimden birinci ogretime tekrardan merkezi puanimla yatay gecis yapabilir miyim? Arkadaslar gercekten 73 bin siralamam var ve 85 binle birinci ogretimin olmasi acikcasi koyuyor bana. Yok mu bunun bi cozumu? Dilekce falan versem gecer miyim acaba? Bu arada bahsettigim bolum okudugum bolumle ayni.

• Arkadaşlar merhaba mf4 ile bir bölüme yerleşmiş birisi tm1,mf1 gibi bölümlere geçtiğinde yani mf4 harici 1.sınıftanmı başlar yoksa 1.sınıf derslerini alttanmı alır? şuanda 1.sınıf okuyorum. Lütfen ona göre geçiş yapmayı düşünüyorum
  • Arkadaşlar merhaba. Ben 2014 yılında Bilgisayar mühendisliği bölümünü kazandım ve şu an okuyorum ama merkezi yerleştirme puanı ile Ege üniversitesi gıda mühendisliği bölümüne yatay geçiş yapmak istiyorum. ÖSYM puanım, Ege üniversitesinin gıda mühendisliği bölümünün taban puanından 15 puan daha fazla. Geçiş yapabilir miyim? Yapabilirsem ne zaman yapabilirim?
  • Merhaba arkadaşlar.
    Hemen kendimi anlatarak durumumu bildireyim.

2011 yılında Pamukkale Üniversitesi Ekonometri bölümüne yerleştim.
    İsteğe bağlı hazırlık okudum. Devamsızlıktan kaldım bölümüme direk geçiş yaptım sonraki yıl muafiyet sınavına girerek başarılı oldum.
    Bu yıl okuldaki 4. yılım ve ortalamam çok düşük (1.85)
    Ayrıca bir hocamlada münakaşa yaşadım. (bölüm hocam birden çok dersime giriyor)
    Bu nedenle o derslerden geçme ihtimalim sıfırın altında eksilerde.

Şimdi sormak istediğim şeyler şunlar.

1. Fakülte içerisinde bölüm değiştirebilir miyim?
    2. Farkı bir üniversitede farklı bir bölüm okuyabilir miyim? (yine iibf'nin bir bölümü)
    3. 2011 yılında girmiş olduğum için 2011-2012 öğretim yılları için mi okul puanlarına bakmam gerekiyor yoksa 2012-2013e göre mi?

Son olarak girdiğim yıl bu puanla girmiştim.
    Y-TM-1 318,634 0216505

Özellikle gitmek istediğim üniversite Erciyes Üniversitesi.

Şimdiden teşekkürler.
    Edit: Bunu bahar döneminde yapabilmem mümkün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi todoke -- 20 Ocak 2015; 1:21:51 >

• Merhaba ben 2011 aralik ayinda okulu biraktim simdi cikan aftan yararlanabiliyornusum . bu arada selcuk uni arap dili ve edebiyatinda okuyodum . simdi kayit yaptircam tekrardan . bolum degistirmeyle ilgili bi kac haber duydum ama puan vs hatirlamiyorum , acaba bende yararlanabiliyormuyum sozel secim yapabilirmiyim yardimci llursaniz cok sevinirim

• Öncelikle herkese merhaba. Arkadaşlar ben 2013 tarihinde gazi üniversitesi sosyal bilgiler öğretmenliği kazandım . şimdi 2. sınıfın sonunda bölüm değiştirmek istiyorum sorularım şunlar lütfen yardımcı olun

1-) gazi üni. içerisinde bölüm seçecek olursam herhangi bir avantajım olur mu yani benım puanımdan 4-5 puan yüksek bölüm yazabilir miyim ?
    2-) Eğer sosyal bilgiler ile alakasız bir bölüme gidersem 1.sınıftan mı başlıycam (açıkcası sorun değil ama bilgi olsun :) )
    3-) Bölümlerin 2013 taban puanlarını mı baz alıcam yoksa bu sene girecek olanların sonuçlarını mı ?
  • Bu yaz Merkezi puan ile kendi okulumun (istanbul üniversitesi) farklı bir bölümüne geçmek istiyorum ama yurtdışında olacağım o dönemde. Bu yüzden babama vekaletimi devretmek istiyorum. Bu işlemler nasıl oluyor, notere gidip ne demem gerekiyor ve hangi belgeler gerekiyor?
  • geçiş sadece bahar döneminde mi oluyor sene sonunda geçiş yapılıyor mu bilgisi olan var mı? farklı bölüme geçmek istiyorum bide başvuru tarihleri ne zmn oluyor bilen yardımcı olabilir mi ?
  • Merhaba ben Bahcesehir Üniversitesi pdr okuyorum ama daha hazırlıktayım puanım da yetiyor ticaret Üniversitesi psikoloji Bölümü'ne nasıl girebilirim

• Baylar acil cevap verin kiz arkadasimin tercihini yetisteremdim son anda aklima geldi.Ayni universite fakat bolumler farkli.Simdi ayni bolume gecme imkani var mi?Kocaeli universitesibu arada

• bende değiştirmek istiyom lütfen bilgi verin
  • Hocam meraba cok acill bisey sormam lazim..ben bu yil istanbul uni felsefe kazandim ve 3 gun oldu bolumden sogudum suan eylulun sonundayiz.. ve ben marmara uni isletme yada bilgi ve belge yonetime gecis yapmak istiyorum osym puanimla ama gecmek istiyorum ben simdi napcam hocam acill yardimci olun

• Arkadaşlar belki yer ideğiil ama Kafayı yemek üzereyim !!! bu sene yeni kayıt olucam fakat kayıt olurken yatay geçiş veya merkezi puanla başka bi üniversiteye geçiş yapabilirmiyim lütfen yardım edin acil
  • 2. 3. 4. Sınıf öğrencileri için lys puanıyla okul değiştirmek mümkün deyil mi o zaman ?

• Ben bir universitenin aynu bolumune hem birinci hemde ikinci ogretimine basvurabilirmiyim isimi garantiye almak amaciyla

• quote:

Orijinalden alıntı: memo2023

2. 3. 4. Sınıf öğrencileri için lys puanıyla okul değiştirmek mümkün deyil mi o zaman ?

Mümkün.Yerleştirme puanın tutuyorsa geçiş yapabilirsin.
  • Merkezi puanla yatay geçiş hakkımı kullanarak ikinci sınıfa yatay geçiş yapabilir miyim ?
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.