Merhaba arkadaşlar , Haziranın ilk haftası 2 haftalığına tatile çıkacağım.Mersinde ikamet ediyorum ve tatilimi arabayla gerçekleştireceğim.Az önce bir güzergah belirledim ama sizlerin görüşünü de almak istiyorum. Mersin-Ereğeli-Konya-Seydişehir-Manavgat-antalya merkez- kemer-lara -kaşa -fethiye-marmaris-datça-bodrum-izmir-menemen-ayvalık-çanakkale Böyle bir güzergahı gezmek istiyorum 3 kişi olacağız arabada. Bu güzergahın dışında öneriniz ne olur ? Ne kadar masrafı olur ? Nerelerde konaklanır ? Nereleri gezmek gerekiyor Fikirlerini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..
Mersin'den direkt Manavgat'a sahil yolundan niye gitmiyorsunuz? Ben bu yaz o yoldan ALanya'ya gitmeyi düşünüyorum da. Acaba yol gerçekten de gidilmeyecek kadar kötü mü? Bu sene için birkaç tünelin falan faaliyete geçtiğini söylemişlerdi ama.
ben o rotayı istanbul dan çıkıp; Antalya Konyaaltı- kemer- kaş- fethiye-ölüdeniz- marmaris- kuşadası- bodrum- izmir- çanakkale balıkesir den feribotla istanbul şeklinde gittik.
4000 km lik bir macera oldu. 20 günde tamamladık. bazen otelde, bazen çadırda, 2 yerde de akrabalarda kaldık.
Yat gezilerine katıldık, tarihi yerleri, antik şehirleri gezdik. yanlız tek şöför olduğum için yol bayağı bir yordu beni.
Masraf işi ise tamamen size kalmış.
Otel olarak: Temiz olsun, tv- kliması olsun. havuzu, yıldızı, deniz kenarı olmasa da olur derseniz. Çok uygun fiyatlara oteller bulabilirsiniz. Zaten sadece akşamdan akşama yatacaksınız.
çadır olarak: Orman bakanlığının çok güzel yerleri var. Çadıra elektrik buzdolabı, filan da veriyorlar. Ayrıca wc-duş çamaşırhanesi, restoranı, kafeteryası da var. ormandan çık denize atla. Çadır başı 10-20 tl civarı bir ücreti var. Çadırınız yoksa çadır da veriyorlar. (Gelibolu orman parkı, marmaris İnbükü orman parkı, ölüdeniz vs. güzel yerdir.)
Sonra Yat turları var. sabah 10:00 dan akşam 18:00 e kadar koyları gezdiriyorlar. 15-20 tl civarı ücretleri
Yolunuz açık olsun. İyi tatiller
yorumlar için teşekkür ederim. Mersinden manavgata sahilden gitmek pek akıllıca değil sahil yolu çok kötü ayrıca gezip gördüğüm yerler bi an önce antalyadan başlamak lazım tatile o yüzden ereğli seydişehir manavgat güzergahını takip edeceğim....bi 4000 km de ben yaparım herhalde ... bazı pansiyonlarda sabah kahvaltı+ oda 50.-TL diyor bu oda başı mı kişi başı mıdır sizce ? http://www.turkeytatil.com/advert.php?PageType=1&Title=Pansiyon
odada kişibaşı fiyatıdır. ancak çoğu otel ve pansiyonda tek kişi kalmak isteyene fark ücreti yansıtırlar. bir mersinli olarak en azından boğsak, tisan ovacık civarlarını görmeden geçmeyin derim. daha önceden ziyaret etmiş olsanız bile...
acaba geziye başladınız mı ??? bu hafta mersinden antalyaya gitmeyi düşünüyorum da acaba hangi yolu kullandınız ve nasıldı???
Arkadaşlar geziyi tamamladım , 10 günlük bir gezi oldu ama değdi gerçekten. Güzergah olarak ; Mersin - Ereğli-Karapınar-konya-seydişehir- manavgat- antalya -kemer- demre-finike-kaş-kumluca-fethiye-marmaris-kuşadası-bodrum-izmir -uşak-afyon- konya-mersin şeklinde takip ettim . Katedilen yol : 2650 km Akaryakıt masrafı : 7 depo LPG 750 TL civarı Konaklama : kemerde 3 kişilik oda gecelik 50-TL ( istanbul pansiyon ) Fethiye de ( 60.-TL 3 kişilik oda ) , marmariste 60.-TL , izmir alsancakta 100.-TL Gezinin toplam maliyeti 2.000.-TL civarında oldu .
Sahilde görmediğim yer kalmadı diyebilirim . Sahil şeridindeki çoğu yol sapağına da girdim üstelik . Yenişehir , Olmpus , Tekirova gibi .... Böyle bir geziyi düzenlemeyi düşünenlere söyleyeceğim şey ... muhakkak böyle bir geziyi hayatınız boyunca 1 defa da olsa gerçekleştirin derim . Teşekkürler yorumlar yapanlar ve okuyanlar için ....
10 gün için maşallah iyi gezmişsin bence bende temmuzun ikinci haftası izmirden antalyaya uzanan bi geziye çıkacam. iki kişi olacaz, toplam 8 gün gezecez. dizel araçla toplamda 2000 e kapatırız diye düşünüyorum bakalım
hocam vaktin varsa marmaris-fethiye-olimpos-antalya taraflarında (eğer konakladıysanız) pansiyon gibi şeyler önerebilirmisin memnun kaldıklarından? bide denizine hayran kaldığınız yerler varsa söylersen sevinirim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme